-
24.09.2008 15:55:02 YORUM-VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI(SANKO MENKUL DEĞERLER)
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB), şu ana kadar 690 milyon YTL'lik işlem hacmi gerçekleşirken, açık pozisyon sayısı 246 bin 835 oldu.
Sanko Menkul Değerler Vadeli İşlemler Uzmanı Burak Gerçek, Berkshire Hathaway'ın Goldman Sach's hisselerini satın alacağına ilişkin haberlerlerinin etkisiyle alıcılı bir başlangıç yaptığını belirtti.
Milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın sahibi olduğu yatırım şirketi Berkshire Hathaway, Goldman Sachs'a en az 5 milya Dolar yatırım yapacağını açıkladı. Berkshire Hathaway'ın toplam varlıkları 278 milyar Dolar. Şirket'ni Wells Fargo, American express ve Washington Post'ta yatırımları bulunuyor.
Fakat uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkbankacılık sektörüyle ilgili açıkladığı olumsuz raporla birlikte piyasanın yeniden satışa döndüğünü ve gün içi kar realizasyonlarının yaşandığını ifade eden Gerçek, "Kontratlarda 43950 en düşük seviyesi görüldükten sonra ABD seansı öncesinde milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın açıklamalarıyla birlikte futureların yönlerini tekrar yukarı çevirdiğini gördük" dedi.
S&P, bugün yayınladığı "Türk Bankaları Artan Çevresel Engellere Dayanmak" raporunda, Türk bankacılık sektörünün kredi itibarinin ortalamanın üzerinde riski ifade ettiğini belirterek, enflasyonist baskının, iç politik dalgalanmaların ve genişleyen uluslararası fonlama marjlarının oluşturduğu ortamın, Türk bankaları için riskleri artırdığını ifade etti. Bununla birlikte S&P, Türkiye'de güçlenen bankacılık profilinin sistemi esnek hale getirdiğini de vurguladı.
45500 puan seviyesinin gün içi direnç olduğunu ve bu direnç geçilmediği sürece yukarı yönlü hareketlerin oluşmasının şu aşamada zor göründüğünü ileten Burak Gerçek, "Dövizde piyasasında ise ciddi bir hareket gözlemlenmiyor. Euro/dolar paritesinde 1.50 hedefi devam ediyor ve dolayısıyla bu seviyenin zorlanmasına devam edilecektir. Bu durumda dolarda 1.21 YTL seviyesinin hedef olmasını beklemekteyiz" diyerek sözlerini tamamladı.
-
bugun sistemcinin canına okudular
-
şahsi düşüncem büyük ihtimalle bugunkü tepenin üzerinde kapatacagız...
45500 üzerinde......
-
[QUOTE=follow;36651]saol dostum
aslinda biraz daha verselerde guzel yerden yarin icin ekstra long yapsak
iddia ediyorum bugun en dusuk yerden long yarin kazandirir.[/QUOTE]
en güzel yerden 43975 den yaptık...
orası en güzel yer olarak kalacak gibi......
erken verip tekrar aldık geri ....
kapanış iyi olacak kanımca..... demişmiydim....:D
-
[QUOTE=mbm;36684]şahsi düşüncem büyük ihtimalle bugunkü tepenin üzerinde kapatacagız...
45500 üzerinde......[/QUOTE]
DOSTUM NE YAPTIN ? BIRAZ IDDIALI OLMUS.
-
Senatoya göz dağı olsun diye bu gece dj ya düşer ya yatay takılır ..
-
[QUOTE=mbm;36685]en güzel yerden 43975 den yaptık...
orası en güzel yer olarak kalacak gibi......
erken verip tekrar aldık geri ....
kapanış iyi olacak kanımca..... demişmiydim....:D[/QUOTE]
KAPANISI GORELIM BIR TEBRIK SAGANAGIDA SANA GELSIN :..::..:
-
bende 45000 üstü bekliyorum.
-
Bır Kez Daha 44.000 Deneyebılırız Ama Bu Sefer Kesın Emın Degılım !!!!!!!!!!
-
sabahki numaraydı bovespadan anlaşılıyor birazda spotun sığlığından. ee bide bayram takası.
spot kapanınca vob rahatlar.
kişsel görüştür, tavsiye değildir.
-
[QUOTE=follow;36688]DOSTUM NE YAPTIN ? BIRAZ IDDIALI OLMUS.[/QUOTE]
46000 demediğime dua et.....:D
gerçi sabah demiştim......:)))
-
fdow tırstı dow açılacak diye....:)
yukarı uyumsuz olacak işte ne tırsıyorsun......