-
[QUOTE=VOBiX;119637]XXX kurumdan benimle aynı anda işe giren bir rkadaş vardı. Leventte çalışıyor 600TL maaş alıyormuş. Hatalı işlemelrin masrafını da kurum değil personel ödüyormuş. Bu insanalrdan da özveri beklenmez artık. Bilgisizlik sözkonusu idi ama lisans belgesi zorunluluğu nedeniyle artık artık bilgisiz personeller ayıklanıp yeni personelelr alınmaya başlandı sektöre. Lisans sınavalrı da baya baya bilgiye dayalı ÖSS sınavı gibi ciddi bir şekilde yapılıyor. Haaa oradaki bilgiler de piyasayı çözmeye yetmiyor elbette.[/QUOTE]
dediğin lisansları biliyorum hiç bir işe yaramıyorlar, hep ezber sorular aynı fakültedeki gibi baktım o sorulara,
zaten yanlış hatırlamıyorsam 2 senede bir yenilemek gerekiyor yoksa geçersiz kalıyor heralde, spk nın tüm amacı bu sınavlardan belgelerden para kazanmak, sonra o paraları en tepeden alttaki memura kadar yemek bence, yoksa 20 küsür senedir ne faydası oldu spk nın bu millete şimdi olsun.dng
-
[QUOTE=sazan;119615]ERDOGAN:"IMF ILE HENUZ KESILIP ATILMIS HANGI BIR SEY SOZ KONUSU DEGIL"
ERDOGAN:" IMF ILE BU AY SONUNA KADAR TEKRAR KARSILIKLI GORUSMELER YAPILACAK"
Daha suyu bitmemiş, hala sıkmaya çalışıyorlar.[/QUOTE]
Erdoğan : Hem daha karpuz da keseceğiz. .dng
-
efg dayı basıo 2 3 kademe asagıya mallarını canı sıkıldı yine..
-
Bu kadar miskinlik(yataylık) sonu ne olur diye düşünüyorum zaman zamn cok sert hareketler oluyor sonrasında bekliyelim bakalım
-
bu hsbc bı ara gelir bole 1000 basar giderdi yada alrdı yıne hortladı sanırım..
efg fon transferi gerceklesti ise yuvarlanmalar yakındır..
-
bu arada vade başı pastası dünkü hareketten sonra 61 bin artılara geriledi...ilk 5 bazında
-
[quote=VOBiX;119629]Günü onların long maliyetinin altında ya da short maliyetinin üstünde kapatınca mutlu oluyorum ben. Gerç günübirlik zarar onalrın umrunda değil ama olsun. Sinir oluyorum onlara. Onlar gibi çete kurup dowu, daxı sömürmek varken onalr gelmiş bizi sömürüyor.[/quote]
O anda başka yerden işlem de yapıyor olabilirler.Görünen zarar sadece.Bu arada shortum 775 ten.Hsbc 700 e çakınca aldım malı ama pasifte kaldı çoğu.Full shortum yine 725.
-
[QUOTE=traderx;119641]dediğin lisansları biliyorum hiç bir işe yaramıyorlar, hep ezber sorular aynı fakültedeki gibi baktım o sorulara,
zaten yanlış hatırlamıyorsam 2 senede bir yenilemek gerekiyor yoksa geçersiz kalıyor heralde, spk nın tüm amacı bu sınavlardan belgelerden para kazanmak, sonra o paraları en tepeden alttaki memura kadar yemek bence, yoksa 20 küsür senedir ne faydası oldu spk nın bu millete şimdi olsun.dng[/QUOTE]
Çalışıyorsan 4 çalışmıyorsan 2 yılda bir. Opsiyon vs sorualrı vardı onalrı cevaplayıp aldık iki tanesini de gerçek hayatta ne opsiyon gördük ne de başka bi şey. ben işe girdiğimde yoktu bende lisanslar kurumun sınavını ve müalktını geçim diye girdim işe artık işe almadan soruyorlarmış. Yoksa mülakata gelme diyorlarmış.
Boiler Room KAzan Dairesi diye bir film var. Vin Diesel oynuyor. Bulanlar izlesinler. Orada da bizim eskiden acente tarzı çalışan bir kurumun çalışanları anlatılıyor. İş görüşmesinde soruyorlar kimin bilmem ne begesi var diye bir kaç kişi parmak kaldırıyor gurulanarak. Tamam siz çıkın elendiniz diyor eleman. Biz kendimiz eleman yetiştireceğiz belgeyi biizm eğitimdne sonra alacaksınız diyorlar.
-
-
future lar eksiye dönse burası ne olur kimbilir..
vob çok zayıf gözüküyor..
kısa vadede göstergeler aşırı satımdan yukarı dönsede bugün ortalamaların üzerine hiç çıkılamadı..
-
eski çalışanlar için yani sektörde 10 yılı geçmişler için de bu lisans olayı varmı vobix?
2004 yıllarında bu sınavlar çıktıgnda onlar için olmıycak diye söyleniyordu da..
-
vobu tek tutma nedenleri spotta çakma gibi duruyo..ama aşırı bi kötümserlik çöktü şimdide ..küt diye basıyolar..hiç normali yok bunların hep uç yaşıyoruz
-
Daha bakıyorsanız long diye.Uyarayım 43000 kokuyor burada.
-
eger yıne 43500 tutarsa 2.seans 44 üstü banko olur..
-
[quote=marakes;119652]vobu tek tutma nedenleri spotta çakma gibi duruyo..ama aşırı bi kötümserlik çöktü şimdide ..küt diye basıyolar..hiç normali yok bunların hep uç yaşıyoruz[/quote]
Abim esas para o uç yaşamada.Bundan emin olun.O uç yaşamalar ekstrem hareketler ve ekstrem karlar demek.Kendi adıma böyle.O baskılar hep vob bilir ile sonuçlanıyor.Grup var borsayı oynatan ama birbirlerini tanıyorlar büyükler.O yüzden savaşlar çıkıyor arada.Dow yine söylüyorum 45700 ken söyledim.Dow uçuyor vob düşüyor.Her zaman vob bilir.Çünkü vob bizim borsamız.Bize kazandıran dow değil vob.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;119653]Daha bakıyorsanız long diye.Uyarayım 43000 kokuyor burada.[/QUOTE]
hscb net satıştamı pastada kaç tane net sattı kaçtan zahmet olmaz ise derinlik yokta.
-
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]IS YATIRIM [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]-21075 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]45.002[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]EFG ISTANBUL [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]-7017 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]45.347[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]FINANS YAT. [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]-4369[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]4 5.559[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]HSBC YATIRIM [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]-1925 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]44.759[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]TEB YATIRIM [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]-1372 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]4[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]4.305[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]MARBAS MENKUL [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]-576 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]42.719[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]DEUTSCHE SEC [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]1890 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]44.893[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]ATAONLINE MEN. [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]2229 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]44.669[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]CREDIT SUISSE M[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]2600 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]45.605[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Arial TUR]DENIZ YATIRIM [/FONT][/SIZE][FONT=Arial TUR][SIZE=2]4291[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]4 4.328 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]ANADOLUBANK A.S [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]5125 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]44.037[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]GARANTI BANKASI [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]6770 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]46.930[/SIZE][/FONT]
haziran başından bugne durumlar..14 bine yakın kısa var agırlık iş yatırmda...
-
[QUOTE=Leblebi;119656]hscb net satıştamı pastada kaç tane net sattı kaçtan zahmet olmaz ise derinlik yokta.[/QUOTE]
1000 adet net satışta
-
sistem flatten sata geçri 43600...ben şort forever
-
Buraya yazıyorum bir gün bu vobaşı dava edecem güçlü bir avukat ile kıyacam paraya.Tazminat kazanacam.Bu adamları biraz yola getirmek lazım.Çok başı boşlar.Piyasadan kopuklar çalışanlar.Ceza olayını abarttılar iyice.Herşeyden para alma yoluna gidiyorlar.Bunlara biraz ses çıkartmıyor yatırımcılar şımardılar.
-
[QUOTE=marakes;119651]eski çalışanlar için yani sektörde 10 yılı geçmişler için de bu lisans olayı varmı vobix?
2004 yıllarında bu sınavlar çıktıgnda onlar için olmıycak diye söyleniyordu da..[/QUOTE]
O kapsam dışında olduğum için bilmiyorum ama 2001de işe giren eski bir çalışan lisansı alamadığı ve acentesi kapandığı için işten çıkartılmıştı. 7 yıl yöneticilik yapandan sitemedikelrini biliyorum sadece.
-
hsbc 43717 den 1000 tane verdi..zaten fıyatsız verıo alırken de ole para problem degıl abilere..
-
Yüzde 99.999999999 bugün 43500 diye bir destek kalmayacak.Yazık oldu rahmetliye.SEverdik kendisini.
-
her an hızlı bir püskül gelebilir
-
[quote=marakes;119662]hsbc 43717 den 1000 tane verdi..zaten fıyatsız verıo alırken de ole para problem degıl abilere..[/quote]
Buçuklu rakam takıldığını görmedim keratanın.Ya 44 olur ya 700 olur ya 800 olur.En son 54... kaçtı unuttum.:D:D:D
-
taco ve efg nin ki ikisi aynı tayfa basa basa malları bitrmesini bekliyorum...pastayı 4400 artılardan 1500 artıya getrdiler
-
[QUOTE=marakes;119662]hsbc 43717 den 1000 tane verdi..zaten fıyatsız verıo alırken de ole para problem degıl abilere..[/QUOTE]
takasa ve makasa inanmıyorum kendi adıma çünkü tecrübe ettim daha önce baya, ama hsbc hep böyle ketenpere günlerde çıkıyo ortaya, birinin bacağı ama kimin:..:
-
-
[quote=GOKHANFINDIK;119663]Yüzde 99.999999999 bugün 43500 diye bir destek kalmayacak.Yazık oldu rahmetliye.SEverdik kendisini.[/quote]
.0000000001 şans bile yeter :..:
-
750775 725 700 işte ne denk gelırse verdi 1000 adette..alırken de ole 1000 alcak ya gonderıyo fyatsız..para dedgın nedır kı zaten..
-
Bu koç grubu operasyonu da doğru ise.Bu ülkeye demokrasi gelir bu çok iyi birşey.
-
[quote=traderx;119667]takasa ve makasa inanmıyorum kendi adıma çünkü tecrübe ettim daha önce baya, ama hsbc hep böyle ketenpere günlerde çıkıyo ortaya, birinin bacağı ama kimin:..:[/quote]
takas dogru baktgnda işe yarıyo..ole cakallar kı her sefernde 1 2 kurum hep dgru ıslem yapıo onu takıp eden oldgunu anlarlarsa tabi kitleden bahsedıyorum hemen onun gorevı bitiyo..bu da bi oyun işte..bazen ıse yarıyo bazen yaramıo..bu arada spottaki görntuyu de alntılıym Kurum adi net islem (ytl)
ak yatirim 52.443.902
fortis yatirim 22.402.585
halk yatirim 15.567.604
citi menkul 14.075.990
deniz yatirim 10.713.667
tera menkul 10.025.572
credit suisse menkul 6.500.832
seker yatirim 6.244.180
gedik yatirim 4.926.456
garanti yat. 4.089.531
ekspres yatirim -4.552.171
teb yatirim -4.822.417
mira menkul -6.358.348
is yatirim -6.546.530
yapi kredi yat. -7.225.359
bgc partners menkul -8.955.582
merrill lynch -8.962.744
global menkul -9.202.537
eczacibasi men. -19.118.355
efg istanbul -66.106.999
-
Bir gün akşama kadar dsı ile kapıştım ben ben 500 600 giriyorum.O zaman fazla derin değildi.Ben veriyorum dsı karşılıyor ben alıyorum dsı satıyor.Akşama kadar böyle oldu.Hatta dikkat çekmiş çok herkes bana soruyor napıyorsun dsı ile diyor.Dedim ne zaman versem o çıkıyor.Ben de önceden 600 adet ile dönerkern manyak hareketler yapıyordum.Ama piyasada o zaman fazla büyük emirler yoktu.Bir gün de hiç unutmuyorum öğle arası idi 5 kademe çaktım vobu.Resmini çekmiştim.Ama öbür laptopta kaldı.5 kademe 35 sıra civarı birşeydi derinlikte.O hareketler ile tanıdılar zaten beni.Ondan sonra zaten aracı kurumu arayıp teradaki kim diye sormaya başlamışlar.Hatta bize gelsin çalışsın demişler.
-
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;119660]Buraya yazıyorum bir gün bu vobaşı dava edecem güçlü bir avukat ile kıyacam paraya.Tazminat kazanacam.Bu adamları biraz yola getirmek lazım.Çok başı boşlar.Piyasadan kopuklar çalışanlar.Ceza olayını abarttılar iyice.Herşeyden para alma yoluna gidiyorlar.Bunlara biraz ses çıkartmıyor yatırımcılar şımardılar.[/QUOTE]
afedersin ama neden dolayı sana bu kadar ceza kesiyorlar
emir iyileştirmeyemi ceza var
yoksa başka bir durummu söz konusu
biraz açarsan seviniirim
hakkını arayan vede aramak isteyen insanlarıda ayrıca severim vede takdir ederim
-
pasta yeniden artılanmaya başladı...2300 artı oldu..43500 e 1954 lot yazmslar..masalah
-
Short devam... Şükür bugün kaza atlatmadık Ataşehirde :)
-
[quote=chn69;119675]afedersin ama neden dolayı sana bu kadar ceza kesiyorlar
emir iyileştirmeyemi ceza var
yoksa başka bir durummu söz konusu
biraz açarsan seviniirim
hakkını arayan vede aramak isteyen insanlarıda ayrıca severim vede takdir ederim[/quote]
Ben zaten hakkımı aramasam aracı kurumlarla kavga etmesem bugün kimse burada 0.7 8 tl komisyonla çalışamazdı.Hak aramak lazım.Bana ceza kesiyorlar çünkü 300 adet param varsa 301 giriyorum pasifte kalana alıcı yada satıcı geliyor.O 1 adet fazla girmem yüzünden bütün pasifte kalan kısım iptal ediliyor.Ondan ceza geliyor ve hem poz alamamış oluyorum istediğim kadar.Hem de bu ceza komisyonumun iki katından bile fazla.Bu da koyuyor.Ayda 2000 4000 işlem fazla yapmış gibi komisyon ödemiş oluyorum.Önceden sankoda iken sanko 1000 tl ödüyordu benim için her ay.Teraya da ödettim bir ara.Ama terada limit de demekki ödemiyor.Ödeyin diye de zorlayamam.Komisyon makul.Geçen ay vobta 600 milyon tl hacmim var.Vobun yüzde 2si eder ortalama.İyi para versek bile geçemiyor bazen sözümüz.Aslında çingenelik yaparım sözüm geçer de.Ben teraya geçen sene geçtim.Sadece 17000 liralık arabamı satıp en son 8000 liram kalmıştı.Teranın işlem platformu ve onların yardımları ile 1 sene de 4 tane anahtar almışım iyi birşey bu.O yüzden ben teraya değil de vobaşa kızıyorum.Çok cıvıttılar.onbinde 1di aldıkları ceza.Şimdi 2 katına çıktı.Yani 950 lira keseceklerken benden 1900 lira kestiler.İşi iyice cıvığı çıktı.Dur demek lazım.Herşey para oldu.İlk başta piyasa gelişmesi içindi.Şimdi para içinler.Getirdiler yeterince insan ve para basıyorlar artık.Bence vob devlet şirketi olmalı.Böyle istediklerini yaparlar.Bir de dedim 400 lira yapın teminatları.İlla beklediler biz 45000 olalım diye.Boşuna boşuna kendileri kaybetti.30000de iken vobaşın çok büyük zararı var az işlem dönülmesinden.
-
Bu piyasa böyle gitsin, sn kayahan 2 güne kalmaz tekrar gözükür buralarda :)
-
[quote=enorton;119677]Short devam... Şükür bugün kaza atlatmadık Ataşehirde :)[/quote]
Ozaman dip yaptı kötü şeyler?Kötü şeylerin sat vermesi lazım.Optimistic olman lazım artık.Bende de portföy bugün dip yapıp dönmeli yukarı.Limitlerime yaklaştım yine.Her zaman dönüyor buradan.