Şu an tek olumsuzluk hisselere alım gelmiyor..
sırf yerliyle olmaz, yabancıda alacakki çıkış devam etsin...
Printable View
Şu an tek olumsuzluk hisselere alım gelmiyor..
sırf yerliyle olmaz, yabancıda alacakki çıkış devam etsin...
Yabancı da para mı kaldı ki hisse alsın zaten para için maldan çıkmak için bahane arıyorlar :..:
Nedense bizimkide gitmek istemiyor galiba dax -1,50 eksiden toparladı ama bizimki yok gitmem der gibi bi hali var hala :..:
kd değeri aynımı Sn saraylı?
[quote=bull market;374466]kd değeri aynımı Sn saraylı?[/quote]
aynı.....
69000-71000 aralığını daimi short yeri ilan ediyorum
dün öğrendiğime göre bu işi öğrendiğim abilerimden biri geçen haftaki dalga sonucunda ipi çekip dükkanı kapatmış...ki kendisi çok değer verdiğim,bu işin psikolojisiyle harmanlanmış bir abimdi..
demek ki,bu piyasa gerçekten ama gerçekten çok zor şu anda...işin profları bile sonunda error verebiliyor..psikolojinin kondisyonunu bitirebiliyor...
o yüzden bu işe yeni başlayan arkadaşlar şu an burayı okuyorlarsa, en azından sene sonuna kadar vob da izleyici olarak kalsınlar...benim tavsiyem bu olacaktır...
öğle arası şöyle bir baktımda
açilişta geçen cuma payasaaya vermeden önce destek olan 686XY ler i direnç görmüş, yurtdişina göre fazla bir güç göstermemiş bir piyasa, hala güçlü duruyor ama geçen hafta ve dünkü gibi değil. nerede ise geçen hafta cumanın aynı bir gün, hali stop patlatmak için 68700 yaktı diyelim ama bence oda gelmeyecek
city/deutche/MS den sonra jp morgan dan ortada bir tavsiye raporu çikmiş
babacan yabancı kuruluşlara göre daha kötümser açiklamalar yapmiş
K.IRAK'a her an operasyon dan bahsedilmiş
ABD sayimlarına göre de yaklaşık %3 kadar yukarisi var bugün ve yarın için, bu muhtemel yükselişte de bizim final dalgasi gelebilir, ama o final dalgasının arkası da oldukça can acitacak gibi spotçulara
afiyet olsun
[QUOTE=ATHLON;374469]dün öğrendiğime göre bu işi öğrendiğim abilerimden biri geçen haftaki dalga sonucunda ipi çekip dükkanı kapatmış...ki kendisi çok değer verdiğim,bu işin psikolojisiyle harmanlanmış bir abimdi..
demek ki,bu piyasa gerçekten ama gerçekten çok zor şu anda...işin profları bile sonunda error verebiliyor..psikolojinin kondisyonunu bitirebiliyor...
o yüzden bu işe yeni başlayan arkadaşlar şu an burayı okuyorlarsa, en azından sene sonuna kadar vob da izleyici olarak kalsınlar...benim tavsiyem bu olacaktır...[/QUOTE]
her bağımlı overdozu tadacaktır ! :(:(
bu bizler için de geçerli ..
[quote=ATHLON;374469]dün öğrendiğime göre bu işi öğrendiğim abilerimden biri geçen haftaki dalga sonucunda ipi çekip dükkanı kapatmış...ki kendisi çok değer verdiğim,bu işin psikolojisiyle harmanlanmış bir abimdi..
o yüzden bu işe yeni başlayan arkadaşlar şu an burayı okuyorlarsa, en azından sene sonuna kadar vob da izleyici olarak kalsınlar...benim tavsiyem bu olacaktır...[/quote]
bu işi iyi bilenler de batabilir,yanlış bir senaryoya oynayabilir,sistemi çok kötü bir dönem geçirebilir,para yönetimi hatalı olabilir,o güne kadar sisteminin karşılaşmadığı bir dalga yapısı sözkonusu olabilir,psikoloji bozulabilir,,,,...
iş gerçekten zor,normal bir iş değil bu,ben eskiden ticaret de yaptım,işler kesat giderdi bazen ama iflas etmezdik...çok zor bir iş de diyebilirim,onun için savaş şartlarına benzetirim hep,savaşmak ta zordur,düşmanı hafife alamazsınız...
bakın dün bir yabancı dergiye gözattım trading konusunda,inanın doğru dürüst bi bilgi yok,hem arşivine de baktım,belki bişi bulurum diye,nafile...çoğu yabancı kaynakta çok az işe yarar bilgi var...
yeni başlayanlar ya hiç başlamasın ya da ,1 yıl gibi bi süre sanal olarak sadece sistem geliştirip yapsın..eğer sistemin hakikaten başarılı olduğunu görürse ufak ufak başlasın..
bazen zamanlama çok önemlidir..işe başlayanlar belli bir süre çok güzel dalgaların olduğu bir zamanı yakalayabilir,hem portföy büyür ki bu buyuk bır avantajdır,hem de iş öğrenilir gün be gün..bazen de bu 2011 senesinde olduğu gibi extreme dalgaların olduğu zamanlarda başlanabilir...
bence 2011 senesi,ağanın piyasadaki herkesi tokatlamak için seçtiği bir sene..ve money management ı ayarlayamayan ne kullanırsa kullansın taktik olarak batmaya mahkum...
Bu işin zorluğunu anlatmak için :
Bir gün eşim bana bu işle ilgili reçete veriyordu,bak tepede realize et,flat bekle biraz sonra sistemle gir falan diye ,kendine göre haklıydı tabi...::::..:
Ben de dedim ki,gel otur koltuğa sen yap,ben de bunun karşılığında evin bütün temizlik,çamaşır ,bulaşık,yemek işlerini yapiym dedim,heheh..:..::..:
Kabul etmedi...:rolleyes::cool::..: