[QUOTE=aras;37350]dax fena dağıtmış kendini.
biz niye bukadar iyi durumdayız anlamadım. dünkü gibi bir hareket mi olacak acaba?[/QUOTE]
Öğle arasındayız ve makas sıfıra yaklatı VOB spot eşitlendiği için spot çaılışı bekleniyor.
Printable View
[QUOTE=aras;37350]dax fena dağıtmış kendini.
biz niye bukadar iyi durumdayız anlamadım. dünkü gibi bir hareket mi olacak acaba?[/QUOTE]
Öğle arasındayız ve makas sıfıra yaklatı VOB spot eşitlendiği için spot çaılışı bekleniyor.
[quote=aras;37350]dax fena dağıtmış kendini.
biz niye bukadar iyi durumdayız anlamadım. dünkü gibi bir hareket mi olacak acaba?[/quote]
plan açıklanınca fezaya kadar çıkacağız, tavan üzerine tavan çekeceğiz diye bekleşenler var hisse de, yerseniz beklenti budur.:..:
[QUOTE=follow;37347]tekrardan yaziorum dun hersey gulluk gulistanlikti
dow %2.5 yukaridaydi ve paket onaylandi naralari vardi vee
BIZ 11.100 U GECEMEDIK BENCE COK ONEMLI BU.[/QUOTE]
sorun bizde değil zaten sorun abd de ..
herşey güllük gülistanlık olsa veya dow 11.100 olsa ne uğraşacak adamlar paketi bir an evvel senatoda geçirmek için..
piyasanın bu stresi her ne kadar yaratılan güvensizlik için olsa da ; senatoya paketi bir an evvel geçir veya onayla yoksa hergün yeni bir banka batığı haberi okuyacaksınız uyarısından başka birşey değildir ...
paket çıkarana kadar piyasa gözdağı veya mesajını vermeye devam edecektir ..taa ki paket onaylanana kadar ..
paket çözüm mü diyeceksin ..cevabım hayır ama piyasada kısa bir rahatlama yaratacaktır ...sonrasında gelsin kırmızı günlerrr
[QUOTE=HKAYIKCI;37355]sorun bizde değil zaten sorun abd de ..
herşey güllük gülistanlık olsa veya dow 11.100 olsa ne uğraşacak adamlar paketi bir an evvel senatoda geçirmek için..
piyasanın bu stresi her ne kadar yaratılan güvensizlik için olsa da ; senatoya paketi bir an evvel geçir veya onayla yoksa hergün yeni bir banka batığı haberi okuyacaksınız uyarısından başka birşey değildir ...
paket çıkarana kadar piyasa gözdağı veya mesajını vermeye devam edecektir ..taa ki paket onaylanana kadar ..
paket çözüm mü diyeceksin ..cevabım hayır ama piyasada kısa bir rahatlama yaratacaktır ...sonrasında gelsin kırmızı günlerrr[/QUOTE]
Katılıyorum. Wa muya el konur konmaz hemen JPye satılması önceden hazırlanmış bir şeydi müzakeresi olmadı bir kaç gün(kapalı kapılar hariç). Bir de mevduat bankasına el kondu ki milletin gözü korksun.
Yaralı Kaplan Hsbc Dokulmeye Basladı :):)
ABD tarhinin en büyük iflası: WaMu
ABD´de Washington Mutual ´a el kondu ve banka operasyonlarının bir kısmını JP Morgan´a satması için bir anlaşma yaptırıldı. Bu ABD tarhinin en büyük iflası.
Mevduatların bankaladan çekilmesiyle tetiklenen bu iflas ülkenin mali krizinde yeni bir düşüş noktası oldu. Fakat ABD´nin TMSF´si FDIC tarafından yapılan anlaşma sıkıntılı bankacılık sistemi için birkaç ışıltı taşıyor, çünkü banka-sigorta fonuna gelebilecek darbeleri engelliyor.
JP Morgan, WaMu´nun faaliyetleri ve varlık olarak 307 milyar dolar olan kredi portföyünü devralmak için hükümete 1.9 milyar dolar ödemeyi kabul etti. JP Morgan için tüm maliyet çok daha fazla olacak, çünkü 31 milyar dolar kötü varlık silecek ve 8 milyar dolar sermaye artıracak. WaMu´daki tüm mevduat sahipleri nakitlerine ulaşabilecek fakat 30 milyon dolardan fazla borcu ve imtiyazlı hissesi olanlar için iyileşme çok az olacak.
Anlaşma sonrasında JP Morgan ülke çapında mevduat bazında bir numara olacak ve şubelerini genişletecek.
WaMu´nun iflası, 1984´de ABD´nin en büyük iflası olan, 40 milyar dolar varlığı bulunan Continental Illinois´in iflasını gölgede bıraktı.
Washington Mutual´a el konulması ekonomi endüstrisinde tedirginlik yatacaktır. WaMu´dan daha küçük birçok banka kötü kredilerle uğraşıyor ve bazıları yetkililer tarafıdan sermaye artırımı ve büyümeyi durdurmaları için uyarıldı. Birçok kamu ve bölgesel mali kuruluş da temettüleri kesiyor, bölümlerini satıyor ve sermayelerini korumak için kredileri durduruyorlar.
ABD DE BİR DEV DAHA YOK OLDU....
Hafta başında CNBCE de belirtiğim gibi JPM -WAMU birleşmesi bekliyordum ve son dakikada WAMU 'sanal bir planı' beklemek istedi ve hayatının hatasını yaptı : kaç kere WAMU ye acele et dedim fakat dinlemedi ve başına aynen LEHMAN a gibi olduğu geldi : BLACK OUT !!!!
Yani sonunda vurguladığım gibi oldu : WAMU yu alan yine JPMORGAN oldu !!!
Yine EKİNCİLER herkes den önce WAMU hakkında (ve bu sefer FED den önce !!!) haberi vermişti.
JPMORGAN WAMU yu 2 Milyar dolar satın alması cok komik : BEAR den sonra FED yine JPM seçti ! Sanki JPMORGAN FED in çöp kutusu oldu !
Maalesef bu son dakika FED in operasyon JPMORGAN için cok kötü bir operasyon ve hissedarlar için olumsuz etkileyecek : 6 ayda BEAR +WAMU yutmak zor gelecek ve JPM bir an gelecek 'YETER' diyecek !
Bu sabah futures lerde düşüş iste, JPM -WAMU gerginlik yüzünden (plan ile hiç ilgisi yok) : JPM hareketi bu yüzden çok önemli olacaktır.
Unutmayınki WAMU ABD en büyük tasaruf bankası ve çöküşü cok olumsuz etki yapacaktır. Bu yüzden bahsettiğim 100 faiz indirim kokusu alınmaya başlandı.
Gelelim şu 'magic' plana : maalesef Beyaz Sarayın 'beyin yıkama operasyonu' devam ediyor (özelikle Cin e karşı) : sanki bu plan geçerse, bütün problemler bitecek havasına sokmak istiyorlar. Bu yüzden cok dikkat edin , bu plan, burada bunu tekrar vurgulamak istiyorum , hiç bir şeyi kurtarmiyor ve aksine durumu daha da berbat eder.
Bu planın hedefi sadece Paulsonu kurtarmak : unutmayınki Paulson GOLDMAN nın hala hissedarı ve bu sanal enstümanları GOLDMAN a getiren Paulson oldu (2004 senesinde). Yani Paulson nun durumu cok zor : hem Hazine nin sorumlusu, hem GOLDMAN nın hissedarlara karşı hesap vermesi gerekiyor. BUFFET in GOLDMAN para koyması ise sadece Paulson a destek gelmek hedefiyle. İste plan nın asıl kodu burada.
Maalesef Paulson nun ellinde başka bir şey olmadığı için, bu 'sanal plan'
herkesi idare etmeye calışıyor. Fakat bu oyun sonunda piyasayı rahatsız edebilir ve Paulson ilerde cevabını alacaktır. Üstelik siyası karışınca işe......
BAYBARS SEZEN
WAMU dinlemedi, maden kendini kurtarmaya bak WACHOVİA , cünkü ne yazıkki şu
an WACHOVİA , cok telikeli durumda bulunuyor ve aynen WAMU gibi saat
dönüyor... TİK ....TAK....TİK ...TAK..... Ya FDIC (ABD nin TMSF si) el
koyacak, ya acele GOLDMAN (başka kimse kalmadığına göre !) dan mesela bir
acıklama gelmesi gerekiyor WACHOVİA konosunda.....
Şu an WACHOVİA 13.7 (hafta başı 20 iydi ve en düşük seviye 7 ler olmuştu).
BAYBARS SEZEN
SENATO DAN BİR FRAGMAN....
Dün yine Bernencke ve Paulson soruşturmaya alındılar ve yine cok gergin bir hava esiyordu Senato nun içinde !
Bernencke her zaman gibi uyumaya devam ediyor ve tamamem piyasadan uzak : 6 ay evvel 2 yarıda toparlanma yaşanacak diyen bir FED başkanı, şimdide kalkiyor her şey kötü olacak diyor. Bir FED başkanından daha iyi bir şey beklenebilirdi...... NO COMMENT.....
Gelelim Mr Paulson a : burada artık yazı yerine, sadece sizlere Republican olan Senato Peter DEFAZİO dan PAULSON hakkında :
' Kaderimizi eski bir WALL STREET in CEO nun elline koymak hic akıl işi değil, üstelik bu CEO kendisini Hazine de görevini yapamıyınca'.
BAYBARS SEZEN
[quote=follow;37357]Yaralı Kaplan Hsbc Dokulmeye Basladı :):)[/quote]
deme yahu, 53.000 e satış yazdıydım almayacak mı şimdi, neyse tabana alış yazayım bende .lelele
[QUOTE=HKAYIKCI;37358]ABD tarhinin en büyük iflası: WaMu
ABD´de Washington Mutual ´a el kondu ve banka operasyonlarının bir kısmını JP Morgan´a satması için bir anlaşma yaptırıldı. Bu ABD tarhinin en büyük iflası.
[/QUOTE] İflastan çok JPMe devir şeklinde olduğundan etkisi hissedilmedi. Yumuşatıldı.
ben niye çok rahatım bu uzunlarla bugun .. bir tuaflık var bende....
5 dakikalık sata geldi kılımı kıpırdatmadım.. sonra tekrar al verdi.....
çarpılmasak bari bugün... :):)