-
[quote=Strategist;261301]Grafiğe şöyle bir bakıyorum da çok pis taban formasyonu var... Acayip depecek gibi sankim... Ama sistem sinyal vermedikçe ne short'lardan çıkarım, ne de long açarım... Artık geleceği tahmin ederek trade etmek yok benim için.. Gerekiyorsa manyak zarar yazarım ama ben o işlere geri dönmem artık... :)))[/quote]
Le pranaoid scenario :o
Şinci sistemci sayısı arttı..Yani herkes ortalamada yakın yerlerden poza giriyor ve çıkıyor, ortalama aynı dönemlerde poz tutuyor..Doğal olarak buda işlemlere yansıyor. KY işlemi, PY işlemi ile asimetrik olduğundan, ne kadar sistemli KY hareketi o kadar PALA aksiyonu demek.. Misal sabah beklenenin altında eksi ile açtı. Herkesin sistemi GAP a rağmen alda kaldı..E mal veren yok, PALA birazdaha bastı aşağa mal düşürene kadar:D:D şimdi pek çok sistem sat verdi...??????so ?:o
Ben ne ediyorum : Yerel max ve min tepelere/diplere çok uzak (subjektif) gelen sinyallere pek takılmıyorum...üwwww
-
[QUOTE=yusuf_alp;261306]sanko tavsiyem 1.5 tl işlem başı[/QUOTE]
sanko 1 tl idi..ne zaman 1.5 oldu..Demek onun da gözü açıldı.....:)))
-
Asti hocam sendeki sistem sat mı ya da geçici al sinyal falan varmı
-
[QUOTE=Strategist;261296]71.225 patron... üvvv... :)))
Patron acaba diyorum ki sistem belli miktarlarda kara geçince otomatik olarak belli miktar poz kapatsam mı.. Mesela +500 kara geçince 1/3'ü salla, +1000 kara geçince de 1/3 daha salla, kalanı sistemle yönet gibi... Kara geçip geçip aynen geri vermekten gına geldi... üvvvv... :))) Ama böyle bir yaklaşımın daha karlı olduğunu test edip kesin emin olmadan yapmam... üvvvv...[/QUOTE]
kısa vadede güldürüp uzun vadede öldürürmü aceba bilmiyorum sitragetist abeyim .. eyice test etmek leazım oda bir sistem oluyor neticede
-
[quote=abka;261307]ne kadar işlem hacmine..:::
:::[/quote]
HAcim önemli değil...Hatta sıfır hacmi tercih ederiz. Parayı yatır, 10 yıl kadar uğrama hatta:D
-
[quote=a.kaya;261310]Asti hocam sendeki sistem sat mı ya da geçici al sinyal falan varmı[/quote]
71200 den sat vermişti sistem...
-
[quote=fXci;261311]kısa vadede güldürüp uzun vadede öldürürmü aceba bilmiyorum sitragetist abeyim .. eyice test etmek leazım oda bir sistem oluyor neticede[/quote]
Kesinlikle öyle patron... Sonuçta zararları 3/3'le yazıp büyük karları ancak 1/3'le yazmak da var o yöntemin sonucunda... Sistemlere zaten kar yazdıran dönemler bir seferde 5.000-6.000 puan bırakan dönemler.. Para kazanmak için o dönemleri baştan sonra full portföy yakalamak şart... Bunu imkansız hale getirecek yöntemler kullanmamak lazım.. O ayda bir, iki ayda bir gelen çok karlı dönemleri yakalamak sistem getirisinin ekranda kalmayıp cebe de yansıması için çok önemli.
-
[quote=Astatin;261313]71200 den sat vermişti sistem...[/quote]
YAHU BENDE Kİ DURDUK YERE ŞİMDİ AL VERDİ 275 DEN AMA FEYK SİNYALLERDEN OLMA İHTİMALİ ÇO YÜKSEK :confused:
-
imza soruma kimse cevap vermemiş üww
-
piyasa sıkıştı..flat olarak,yemeğe gider..
-
[quote=Astatin;261308]
Ben ne ediyorum : Yerel max ve min tepelere/diplere çok uzak (subjektif) gelen sinyallere pek takılmıyorum...üwwww[/quote]
Patron madem öyle, tepe ve dip belirlemek sistem için çok kolay, bas HHV ve LLV'yi bul tepeyi dibi. Madem bunun böyle olduğunu biliyorsun, sistemini ona göre programlarsın. Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum. :)
Şunu düşün, senin sistemin mesela ortalama her ay 4000-5000 puan bırakıyor di mi? Bu da yılda en azından 50.000 puan eder. Mesela en azından ufak atalım 50 kontratla oynasan eder 250.000 TL. Ortalama o kadar puan bırakan sistemler hemen herkesde var. Biraz daha azı da olabilir önemli değil. Ama hangimiz o parayı kazanabiliyoruz?
Hep yok bu gece Dow coşar, yok bilmemne mahkemesi bilmem ne yapar, yok IMF olacak, yok grafikte OBO oldu, yok direnç şu yok destek bu yok 5'in 4'üncü dalgası diye sistemlerimize uymadığımızdan getiriler ekranda sistem testlerinde kalıyor, cepler boş.
Ben bunu farkettiğim için artık sistemden ayrı tek adım atmıyorum. Henüz sistemlerim dandik olduğu için güvenip fazla para çevirmiyorum ama sistemler kendini ispat edince o getiri eğrileri benim getiri eğrim olacak. Planım budur. :)
-
astatin abey güllüyede al gelmiş üwwww
str de al da yakın üwwwww
ema 71300
üwww üwwwww
saraylı abeyin rakam ***80*** unutmak mimkin deeel :D üwwwww hep aklımda üwwwww
-
[quote=Strategist;261321][SIZE=3][FONT=Arial Black][U]Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum[/U][/FONT].[/SIZE] :)
[/quote]
+.
Sistem kullanan arkadaslarin sistemlerine daha cok güven duymasi icin real örnek vereyim.
20 ocak 2010 tarihinden itibaren Vasat sayilabilecek bir sistemle( aylik 2500 3000 puan )iki ayri hesabımda trade etmeye basladim.Hesaplarin birinde sisteme mumkun oldugu kadariyla uydum, [U]pozisyon acarken ve kapatirken kaymalar haric acmadiğim sinyal nerdeyse olmadi[/U].
2. hesapta ise sisteme gore pozisyon aciyor bazen erken kapatiyordum bazende güniçi pozisyon miktarimi daha fazla tutuyordum.2 hesap hem beni yoruyordu hemde vaktimin cogunu aliyordu.
Her ayin sonunda ve bu ay dahil 1. hesap hep daha fazla getiri sagladi.Ben 2. hesapla cok daha yakindan ilgilenmeme ragmen.
Peki sizce 24.000 TL lik anaparanin sadece % 30 u kullanilarak işlemlere basladıgım ve her ayin basinda sermayenin % 30 yeni işlem miktari olarak belirlediğim 6 ayda [U]Real olarak[/U] bu hesap bakiyesi ne kadar olmuştur.
Öncelikle sizin tahminlerinizi ogrenelim ne kadar oldugunu sonra yazacağim.
-
Tunelin ucu gorundugu için her turlu numara olur, yapılır, yedirilir...
[quote=a.kaya;261280]Banada sanki çok sağlamız izlenimi verilipte longçu çekmek istiyorlar gibime geldi :)[/quote]
-
[quote=Strategist;261321][COLOR=red]Patron madem öyle, tepe ve dip belirlemek sistem için çok kolay, bas HHV ve LLV'yi bul tepeyi dibi. Madem bunun böyle olduğunu biliyorsun, sistemini ona göre programlarsın[/COLOR]. Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum. :)
. :)[/quote]
Kolay değil.."Subjektif" i o yüzden dedim patron..Hele ki GAP sonrası gelen sinyaller en tehlikelileri...İşlem görmeyen fiyat aralığı-boşluğu, fiyat, indikatör v.s. her ne kullanılıyorsa, onlar için alacakaranlık kuşağı olduğundan..........
-
[QUOTE=caylakboga;261325]Tunelin ucu gorundugu için her turlu numara olur, yapılır, yedirilir...[/QUOTE]
abı avatarındakı horozun bır anlamı varmı gayri
-
Var... benim cocgun en sevdiği hayvandir kendileri ondan resim budur.. :)
[quote=fXci;261329]abı avatarındakı horozun bır anlamı varmı gayri[/quote]
-
Ama horozla ilgili bir ayrıntı daha,
erken ötEn horozu keserlermiş.....
erken veren sinyali de operlermiş :))
-
yyld..600 puan daha yeter.
-
Sistemlerde psikoloji devre dısıdır, onun kası bunun burnu demeden işlem yapar, kişiye iş kalınca pala ne gune duruyor.. opuyor...
Yıllardan beri hep aynı senaryo yaşanıyor ve oynanıyor..
tek farkla para sahibi mal sahibi bilgi sahibi hep "pala" bizler ise takipcileri ve buttan geri kalan et parcacıkalrına bakanlarız...
ayrımı gorup farkına varırsak o pastadan payımız artar ve devamlı olur.. yoksa yanılgıdan baskası olamaz...
[quote=Strategist;261321]Patron madem öyle, tepe ve dip belirlemek sistem için çok kolay, bas HHV ve LLV'yi bul tepeyi dibi. Madem bunun böyle olduğunu biliyorsun, sistemini ona göre programlarsın. Şahsen sistemin getiri eğrisinin şahsi getiri eğrimi geçtiği her ayı kayıp olarak görüyorum. :)
Şunu düşün, senin sistemin mesela ortalama her ay 4000-5000 puan bırakıyor di mi? Bu da yılda en azından 50.000 puan eder. Mesela en azından ufak atalım 50 kontratla oynasan eder 250.000 TL. Ortalama o kadar puan bırakan sistemler hemen herkesde var. Biraz daha azı da olabilir önemli değil. Ama hangimiz o parayı kazanabiliyoruz?
Hep yok bu gece Dow coşar, yok bilmemne mahkemesi bilmem ne yapar, yok IMF olacak, yok grafikte OBO oldu, yok direnç şu yok destek bu yok 5'in 4'üncü dalgası diye sistemlerimize uymadığımızdan getiriler ekranda sistem testlerinde kalıyor, cepler boş.
Ben bunu farkettiğim için artık sistemden ayrı tek adım atmıyorum. Henüz sistemlerim dandik olduğu için güvenip fazla para çevirmiyorum ama sistemler kendini ispat edince o getiri eğrileri benim getiri eğrim olacak. Planım budur. :)[/quote]
-
he şimdi sisteme uyak...1/5 şort 425 den
-
ama saat 14;05 de 71 450 ve üzerinde kapatırsa,sinyal kesinleşecek..ms de 20 daklılar, 5 dak geç atıyor..ondan saat 14:05
[IMG]http://i45.tinypic.com/mhds4.jpg[/IMG]
-
-
[quote=Astatin;261334]he şimdi sisteme uyak...1/5 şort 425 den[/quote]
abi piyasa yukarı giderkenmi sat verdi sistemin? öyleyse at o sistemi çöpe:::
-
[quote=Strategist;261314]Kesinlikle öyle patron... Sonuçta zararları 3/3'le yazıp büyük karları ancak 1/3'le yazmak da var o yöntemin sonucunda... Sistemlere zaten kar yazdıran dönemler bir seferde 5.000-6.000 puan bırakan dönemler.. Para kazanmak için o dönemleri baştan sonra full portföy yakalamak şart... Bunu imkansız hale getirecek yöntemler kullanmamak lazım.. O ayda bir, iki ayda bir gelen çok karlı dönemleri yakalamak sistem getirisinin ekranda kalmayıp cebe de yansıması için çok önemli.[/quote]
Strategist abi, ben de bir süre dediğinizi düşündüm. Bunun için işlemlerin excelde frekans dağılımını buldum ve gördüm ki, benim uyguladığım sistemde zararlı işlemlerin sayısı ile karlı işlemlerin sayısı birbirine yakın olmasına karşılık, sistem karlı islem yapmaya başladığında getiri daha yüksek oluyor. Aynı zamanda bunun olumlu psikolojik etkileri olabileceği gibi olumsuz etkileri de olabiliyor.
Dediğiniz gibi bu yönteme geçmeden önce ciddi olarak test etmek gerekiyor.
-
[quote=trader38;261340]abi piyasa yukarı giderkenmi sat verdi sistemin? öyleyse at o sistemi çöpe:::[/quote]
he abi %1 den fazla çıkış olursa sat, %1 den fazla iniş olursa al veriyo sistem.kom.kom (önceki mesajları okumadın sanırsam..).kom.kom
-
[quote=Astatin;261342]he abi %1 den fazla çıkış olursa sat, %1 den fazla iniş olursa al veriyo sistem.kom.kom (önceki mesajları okumadın sanırsam..).kom.kom[/quote]
yok abi okumadıydım.
-
güzel bir U formasyonu oluştu..:::
-
[quote=trader38;261344]yok abi okumadıydım.[/quote]
he iyi o zaman reset atalım..şort stop ve duble çekip long şimdi..sistemli:D:D yükselen barla gelen taze sinyal
-
[quote=a.kaya;261315]yahu bende ki durduk yere şimdi al verdi 275 den ama feyk sinyallerden olma ihtimali ço yüksek :confused:[/quote]
vay anasını feyk değilmiş :::
-
[quote=Astatin;261334]he şimdi sisteme uyak...1/5 şort 425 den[/quote]
ASTİ HOCAM AL YOKMU HALA YA BENDEKİ 275 DE VERDİ AMA KAELA ALMADIM O BENİ FENA ALDI AMA .dng .dng
-
Boğa olduk ayı pençe attı ayı olduk boğa boynuzlarını geçirdi aman iyisimi tilki olalım yahu çaylakboğa kardeşim avatarını çok sevmiş benim avatar nedense ::: ::: :::
-
ralli eynseync..sisteme 250 bana ise 100 pivan daktılar...ehuheuehuehu...
[IMG]http://i50.tinypic.com/1evswz.png[/IMG]
-
450 den long ama sistem 275 de vermişti üüü sisteme itaat etmedik 175 puan ceza kesti
-
:( GÜNLÜK TE AL VERMİŞTİ SİSTEM DİKKATE ALMAK LAZIM O KADAR DEDİK DÜZELTMEDEN SONRA YOLA DEVAM 80 -85 E KADAR AMA KENDİ LAFIMIZA KENDİMİZ İNANMADIK :mad:
-
[quote=a.kaya;261365]450 den long ama sistem 275 de vermişti üüü sisteme itaat etmedik 175 puan ceza kesti[/quote]
imzam senin için :)
-
hayda atilla mayda..ne oldu yaw..habermi var...yurtta veya dünyada....barış
-
[quote=a.kaya;261371]:( GÜNLÜK TE AL VERMİŞTİ SİSTEM DİKKATE ALMAK LAZIM O KADAR DEDİK DÜZELTMEDEN SONRA YOLA DEVAM 80 -85 E KADAR AMA KENDİ LAFIMIZA KENDİMİZ İNANMADIK :mad:[/quote]
Kayaboss... Tek vatan tek bayrak tek sistem tek periyot:D:D:D
DJ de haftalığa veya VOB da günlüğe neden bakıyorsun ki..Önümüzü görelim falan deme...gün içi trade eden adamın sadece kafasını karıştırır...tek sistem-tek periyot...bence tabiki..misal günlük ssitem çarpılmaz diye bir kural mı var..varsay bugün VOB %3 düşmüştü..ne diyeceydin o zaman" vay be günlük sistem de pis çarpıldı, iyi ki 15 dklığa uymuşum" so?:D
-
selçuklu yok, running triangle yok, ending diagonal yol, starting horizantal yok..püff.daraltıcı seanslar.com
-
Cok dolanırsın pesimde cooook...
benim kız der ki kurnaz tilki... cok kurnaz olursan ayagından kapana tutulursun haberin ola... :) short yaparken de dikkat et..
adamlar gecen vadeki zararı bu vadede mislice cıkaracak gibi..
[quote=a.kaya;261362]Boğa olduk ayı pençe attı ayı olduk boğa boynuzlarını geçirdi aman iyisimi tilki olalım yahu çaylakboğa kardeşim avatarını çok sevmiş benim avatar nedense ::: ::: :::[/quote]