-
[quote=VOBiX;37624]Adam 50000i gösterip shortçuların üzerine korku saldı diyelim tamam.
1500e yakın kontrat karşı işlemi diyelim ona da tamam.
Ee bu adam manyak mı? 45,000den almak varken 50,000e kadar çıkarıp aradaki normal emirleri de yüksek fiyatla alsın ve aldıklarının yarısından falzasını apar topar zararına kapasın. Karşılıklı işlem için yapılacak en temiz yol : Özel emriler pazarından izin alınır. HSBCden 2000 Egemenden 2000 kontrat aynı fiyattan geçirilir olur. Ynai bu admaın 50,000e çizmesinde ne gibi fayda sağlamış olabileceğini ben anlamadım.[/quote]
Şunun cevabını bulursanız ; kendi sorunuzuda cevaplamış olursunuz.
Adamın derdi mal almakmı ? Yoksa birilerine mesaj vermekmi ?
-
[QUOTE=bull market;37588]Sn fahri78, relative strenght endeksi tekrar 30 un altına inebilir ve uyumsuzluğu devam ettiremezmi? sanki başı eğmiş de ondan dedim? yani oradada fiyat çubuklarına bakınca ufak bi uyumsuzluk var sanki?[/QUOTE]
Elbette mümkün.. Herzaman olabilecek şeyler.. Yukarı girme potansiyeli %51 sadece.. %99 bile olsa düşmeyecek demek de değil..
-
[quote=catedral;37625]Sevgili Vobix
Aynen haklısınız...
Ayrıca dikkatten hala kaçıyor... Müşterinin işlem limiti...
Sevgili Sağanak demiş kısa açmayın ben açarım diyor bu işlemi yapan... Zaten ilk 3 büyük kurum kısa pozisyon ağırlıklı yöne döndüler. Pazartesi 9 aylık bilançolar bağlansın. Cuma günü itibariyle piyasa ne olursa olsun aşağı dönecektir.
Teknik olarak 50.000 işlemle görülmüş.. Gaplar kapanmıştır.
Gerçekten alıcı olan ise dediğiniz gibi özel işlemle işlemini edebiyle yapar geçer...[/quote]
İşte kısa pozisyonların tamamı (euroline )
efg 25836
doçe 10580
iş 10138
citi 9245
merill 3110
hsbc 1913
kalkınma 538
oyakbnk 64
rj 63
camiş 53
euro 32
Görüldügü üzere UZUNLAR kimde olursa olsun KISA pozisyonların tamamına yakını bunlara ait. Hal böyle iken neden yukarı gitme imajı veriyorlar,
1-spotta uzunda olabilirler.
2-piyasayı uzuna zorlamak ki başarılılar.
3-geri dönüşlerde , yaratılan korku ve panikten dolayı küçük yatırımcılar ile bir kısım büyük sayılabilecek yatırımcılara kısa açtırmamak.
4- kısa oranlarını yükseltmek.
Son yapılan hareketin temel dinamiklerini bunlara bağlıyorum.
saygılar.
-
[QUOTE=saganak;37626]Şunun cevabını bulursanız ; kendi sorunuzuda cevaplamış olursunuz.
Adamın derdi mal almakmı ? Yoksa birilerine mesaj vermekmi ?[/QUOTE]
Sn sağanak mesaj vermek olsa niyr aşağıya sarkmasına izin versin? tavana kadar 1000 kontrat bile yoktu.. Kitler geçerdi. O noktada üstüne mal verebilecek kaç babayiğit çıkardı acaba? Doçe efg hariç!!!
-
[QUOTE=catedral;37622]
3- Varsayalım yanlış işlem... Karşıda o kadar hızlı line ları açık kurum işlemceleride var.. Koskoca HSBC [B]borsaya işlem iptal istemi için başvurmazmı?[/B]
[B]Derhal başvurur.. Bu da derhal piyasada duyulur.[/B] Çünkü karşı kurumlarla iletişim kurulur..
[/QUOTE]
benim anlamadıgım..
ne yani işlem yaptıktan sonra ben yanlış işlem yaptım diye itiraz etme hakkımı var...
itiraz hakkı varsa bunun kabul edilme durumudamı var...
böyle saçmalık olurmu...
böyle bir emir iptali hakkı varsa iki soru soruyorum....
1.......farzedinki ben o gün 50000 den kısaldım.... hsbc nin itirazı kabul edildi diyelim... benim 50000 kısalar iptalmi olacak....
2..... benimde itiraz hakkım varmı.. bende canım isteyince yanlışlıkla tuşa basmışım yada o anda elim kaydı deyip itiraz edebilirmiyim......
sevgiler.....
-
Piyasa çökecektir ona bir şey demiyorum hatta benim avatarım kükreyen bir ayıdır. [IMG]http://resim.ekibi.org/web/avatar/bozayu.PNG[/IMG] 50000 operasyonunda tek sevindiğim yer de dediğiniz gibi yuakrıdaki boşlukalrın doldurulması ama aşağıdaki 2000 puanlık kara deliğin durması.
Dediğiniz gibi adam bir yerlere mesaj veme çabası içinde ise portföyünde 7000 kontratı karşılayacak 4 trilyondan kat kat fazlası vardır demektir. Mesaj vermek adına kendini tatmin etmek isterken bu kadar para kaybeden biri bana 7000 lot 50000e kadar al dese ben sana 7000lotu daha ucuza azar azar alırım derdim illa ısrar ederse de çağrı merkezini ya da genel müdürlüğü ara derdim. Adama gel o parayı beraber yiyielim ya da bir yerlere hayır yapalım desem kabul etmez. O adamı eşek sudan gelene kadar dövmek lazım. .dng
-
[QUOTE=saganak;37628]İşte kısa pozisyonların tamamı (euroline )
efg 25836
doçe 10580
iş 10138
citi 9245
merill 3110
hsbc 1913
kalkınma 538
oyakbnk 64
rj 63
camiş 53
euro 32
Görüldügü üzere UZUNLAR kimde olursa olsun KISA pozisyonların tamamına yakını bunlara ait. Hal böyle iken neden yukarı gitme imajı veriyorlar,
1-spotta uzunda olabilirler.
2-piyasayı uzuna zorlamak ki başarılılar.
3-geri dönüşlerde , yaratılan korku ve panikten dolayı küçük yatırımcılar ile bir kısım büyük sayılabilecek yatırımcılara kısa açtırmamak.
4- kısa oranlarını yükseltmek.
Son yapılan hareketin temel dinamiklerini bunlara bağlıyorum.
saygılar.[/QUOTE]
Spottaki mal alımlarıda ayrıca sizi yanıltmasın. 9 aylık sonu itibariyle overall lar... obsiyonlar .... daha biryığın sebep var spotta mal alımı için. Ayrıca spotta alınan mal nedir ki? 3-4 hissede alım yapılıyor.
Ayrıca Egemen menkul kim oluyorda tek hamlede 50.000 de 500 kontrat basabiliyor. Hadi diğerleri tamam. 500 kontrata orda satış basacak adamın 500 kere elleri titrer kırk kere önce salavat getirir:) Garantisi yoksa:)
-
[QUOTE=mbm;37630]benim anlamadıgım..
ne yani işlem yağtıktan sonra ben yanlış işlem yaptım diye itiraz etme hakkımı var...
itiraz akkı varsa bunun kabul edilme durumudamı var...
böyle saçmalık olurmu...
1.......farzedinki ben o gün 50000 den kısaldım.... hsbc nin itirazı kabul edildi diyelim... benim 50000 kısalar iptalmi olacak....
2..... benimde itiraz hakkım varmı.. bende canım isteyince yanlışlıkla tuşa basmışım yada o anda elim kaydı deyip itiraz edebilirmiyim......
sevgiler.....[/QUOTE]
Bu gibi abartılı işlemlerde itiraz edebilrisiniz ama bu olayda 50000den kısalan vatandaş 46000den reazlie etmiş ve uzuna da geçmiş olabilir. AKrdeşim iptal edileceğini bilsem o işlemi yapmazdım diyebilir. Daha önce de sabah sabah OYAK yatırım 60000e kadar mı ne çizmişti. İşlemelri karşılayan İş Yatırımdan Oyak yatırımı arayıp işlemelr bariz yanlış yapılmış isterseniz iptal edelim demişler. Müşteri işlemi kabnullenince işlem öyle kalmıştı. Fakat bu seferki durumda bir den çok kurum var. Hepsiyle anlaşılıp mutabakata varılması zor. Bu tür işlemlerin iptali için o an işlemlerin durudulması gerekir ki son işlemlerde yeni pozsiyona girenler pozsiyonalrını değiştirmeden mutabakat sağlansın. Haa bu tür işlemind e olabileceğini zannetmiyorum.
-
[quote=catedral;37629]Sn sağanak mesaj vermek olsa niyr aşağıya sarkmasına izin versin? tavana kadar 1000 kontrat bile yoktu.. Kitler geçerdi. O noktada üstüne mal verebilecek kaç babayiğit çıkardı acaba? Doçe efg hariç!!![/quote]
Syn catedral
Bir kere tavan
53275 di. tavan yapsa idi spot ile spread farkı 7000 li rakamlara çıkıyordu ki , spota çok büyük miktarda para sokması lazımdı.ve bu oyunu kimse yemezdi.
-
[QUOTE=saganak;37628]İşte kısa pozisyonların tamamı (euroline )
Görüldügü üzere UZUNLAR kimde olursa olsun KISA pozisyonların tamamına yakını bunlara ait. Hal böyle iken neden yukarı gitme imajı veriyorlar, [/QUOTE] Herkesi iyice yukarı inandırıp düşüş anında uzuncualrı soyma amacı güdüyorlar bence. Bayram tatili de nasıl denk geldi tam pakettir krizdir derken hayret yani.
-
[QUOTE=mbm;37630]benim anlamadıgım..
ne yani işlem yaptıktan sonra ben yanlış işlem yaptım diye itiraz etme hakkımı var...
itiraz hakkı varsa bunun kabul edilme durumudamı var...
böyle saçmalık olurmu...
sevgiler.....[/QUOTE]
Tabii ki o günkü işlemlerin iptali çok zor idi.. İşlemler son derece yoğundu. Ama öyle bir istek anında olurdu ve işlemler durduruldu öncelikle. Örnekleri daha önceleri İMKB de yaşandı. İki kurum arasında VOB da da yaşandı.
İptal olur yada olmaz ... Böyle bir istem dahi yok olmamışş... Anlatmak istediğim budur..İşlem durdurulduktan sonra vob yönetimi gerekli görürse evet işlemler iptal edilir..
-
[QUOTE=VOBiX;37635]Bu gibi abartılı işlemlerde itiraz edebilrisiniz ama bu olayda 50000den kısalan vatandaş 46000den reazlie etmiş ve uzuna da geçmiş olabilir. AKrdeşim iptal edileceğini bilsem o işlemi yapmazdım diyebilir. Daha önce de sabah sabah OYAK yatırım 60000e kadar mı ne çizmişti. İşlemelri karşılayan İş Yatırımdan Oyak yatırımı arayıp işlemelr bariz yanlış yapılmış isterseniz iptal edelim demişler. Müşteri işlemi kabnullenince işlem öyle kalmıştı. Fakat bu seferki durumda bir den çok kurum var. Hepsiyle anlaşılıp mutabakata varılması zor. Bu tür işlemlerin iptali için o an işlemlerin durudulması gerekir ki son işlemlerde yeni pozsiyona girenler pozsiyonalrını değiştirmeden mutabakat sağlansın. Haa bu tür işlemind e olabileceğini zannetmiyorum.[/QUOTE]
verdiğim örnege göre benim 50000 den kısaldıgımı düşünün...
nasıl bir mutabakat saglayabilirlerki benimle...
ben niye kabul edeyim.... 7000 puanı atmışım cebe...
cevabını aradıgım soru şu...
yürü lan sen kimsin deyip
benim 50000 kısalarımı hiç olmamış sayabilirlermi.. benim onayım olmadan........