-
[QUOTE=saganak;37636]Syn catedral
Bir kere tavan
53275 di. tavan yapsa idi spot ile spread farkı 7000 li rakamlara çıkıyordu ki , spota çok büyük miktarda para sokması lazımdı.ve bu oyunu kimse yemezdi.[/QUOTE]
Sen vobu al oraya yapıştır bek spot nasıl gelir arkadan:) Kılını bile kıpırdatmadan seyredersin:)
-
[QUOTE=catedral;37638]Tabii ki o günkü işlemlerin iptali çok zor idi.. İşlemler son derece yoğundu. Ama öyle bir istek anında olurdu ve işlemler durduruldu öncelikle. Örnekleri daha önceleri İMKB de yaşandı. İki kurum arasında VOB da da yaşandı.
İptal olur yada olmaz ... Böyle bir istem dahi yok olmamışş... [B]Anlatmak istediğim budur..İşlem durdurulduktan sonra vob yönetimi gerekli görürse evet işlemler iptal edilir.[/B].[/QUOTE]
aynı soruyu sanada alıntı yaptım evgili bacım.....
verdiğim örnege göre benim 50000 den kısaldıgımı düşünün...
nasıl bir mutabakat saglayabilirlerki benimle...
ben niye kabul edeyim.... 7000 puanı atmışım cebe...
[B]cevabını aradıgım soru şu...
yürü lan sen kimsin deyip
benim 50000 kısalarımı hiç olmamış sayabilirlermi.. benim onayım olmadan[/B]........
cevabından anladıgım evet yapabilirler.....
BÖYLE BİR SAÇMALIK OLURMU YA..........YANLIŞINIZ OLMALI
yukardaki ikinci sorumun cevabınıda alamadım... onuda bekliyorum....
-
[QUOTE=mbm;37639]
cevabını aradıgım soru şu...
benim 50000 kısalarımı hiç olmamış sayabilirlermi.. benim onayım olmadan........[/QUOTE]
Vob yönetimi gerekli görürse eder.. Onaya falan gerek görmez..:)
-
[quote=catedral;37633]Spottaki mal alımlarıda ayrıca sizi yanıltmasın. 9 aylık sonu itibariyle overall lar... obsiyonlar .... daha biryığın sebep var spotta mal alımı için. Ayrıca spotta alınan mal nedir ki? 3-4 hissede alım yapılıyor.
Ayrıca Egemen menkul kim oluyorda tek hamlede 50.000 de 500 kontrat basabiliyor. Hadi diğerleri tamam. 500 kontrata orda satış basacak adamın 500 kere elleri titrer kırk kere önce salavat getirir:) Garantisi yoksa:)[/quote]
Syn catedral ,
Bir sonraki vadenin işlemlerine dikkatli gözlerle bakarsanız egemen menkulun üslendigi fonksiyonları görürsünüz. EGEMEN-KALKINMA-ALAN bir sonraki vadenin düzenleyicileri. Daha açıkçası piyasa yapıcının gizli kasası diyebiliriz buna. Kimsenin de dikkatini çekmez. Çok akıllıca.
-
[QUOTE=BULUT;37606]Türkiyede mevduata güvence limiti ne arkadaşlar?.
Bir çok türk vatandaşı bence yakında fortislenerek öpülecek.
Fortissslenecekler.
For tısss lenecekler.
Çok tikkat etmek lazımdır.[/QUOTE]
Avrupada batma noktasına gelsem ve nakit ihtiyacım olsa, en erken gözden çıkarıp içerisini boşaltacağım kaynak neresi olurdu?.
Kanunların, denetimin yetersiz olduğu yurt dışındaki iştirakim olurdu dimi?.
[COLOR="Red"][B][SIZE="3"]Aceba diyorumki, bu krizde Fortis Türkiye Ziraat ten, Halk bankasından, iş bankasından, akbank dan birkaç günlüğüne/haftalığına diye ne kadar para cukkalayıp yurt dışına transfer etmiştir.
Türkiyeyi krizin içine çeken esas fiil bu olacak. Çok tikkat etmek lazım çoook..[/SIZE][/B][/COLOR]
-
[QUOTE=catedral;37642]Vob yönetimi gerekli görürse eder.. Onaya falan gerek görmez..:)[/QUOTE]
inanmam buna...
özel durumlar deprem falan olurda neyse...
[B]ama aracı kurumun biri ben yanlış işlem yapmışım diyecek [/B]ve vob yönetimide benim işlemi iptal edecek.......
DOĞRU OLAMAAAAAAAAAZ.....
-
[QUOTE=mbm;37645]inanmam buna...
özel durumlar deprem falan olurda neyse...
[B]ama aracı kurumun biri ben yanlış işlem yapmışım diyecek [/B]ve vob yönetimide benim işlemi iptal edecek.......
DOĞRU OLAMAAAAAAAAAZ.....[/QUOTE]
Burada da özel durum var olay 1000 puanlık olsa neyse de 5000 puanlık hareket üstelik spot ve yurtdışı endeksler yerinde sayarken gerçekleşiyorsa özel durumdur. Adamlar kalkıp sen neyine güvenerek 50000den kısaldın sen de anlamışsın yanlış bir şeyler olduğunu fırsat bu fırsat kısalmışsın der. İsteseler yaapr da vobun iyice suyu çıkar o zaman. Özel durumalrın tanımlamasının yapılması gerekiyor bence ve bu gibi durumalr belirli kurallara bağlanmalı. O zmaan da suistimal için bu gibi hareketlere giren lursa yandık.
-
[QUOTE=mbm;37641]aynı soruyu sanada alıntı yaptım evgili bacım.....
verdiğim örnege göre benim 50000 den kısaldıgımı düşünün...
nasıl bir mutabakat saglayabilirlerki benimle...
ben niye kabul edeyim.... 7000 puanı atmışım cebe...
[B]cevabını aradıgım soru şu...
benim 50000 kısalarımı hiç olmamış sayabilirlermi.. benim onayım olmadan[/B]........
cevabından anladıgım evet yapabilirler.....
BÖYLE BİR SAÇMALIK OLURMU YA..........YANLIŞINIZ OLMALI
yukardaki ikinci sorumun cevabınıda alamadım... onuda bekliyorum....[/QUOTE]
Sn MBM bunu yapabilirlerse, o zaman piyasa olmazki. Zarar eden mızıkçılık yapar, yanlışlık oldu ben oynamıyorum der. O zaman serbest piyasa felan da olmaz. Curcuna olur. Vob eğer o gün 50.000 e kadar işlem yapma limiti ve yetkisi verdi ve o işlemler gerçekleşti ise Vob yönetimi sorumludur. Bu tür zararlar oluşacaksa, önceden önlem almalılardı. Lot sınırlaması getirmelilerdi. adam 700 yerine 7000 bastı ise, eğer sınır olsa idi bu hata olmazdı. O yüzden o gün yüksekten satanın suçu yok. Suç kumarhane sahibinin.. O işleme o işlem olmadan önce olurluk ortamı sağlayan yönetim sorumludur. Bu sorumluluğunu da başkalarına zarar vererek değil, şapkasını önüne koyup biz nerde hata yaptık, bundan sonra olmaması için, şu, şu kuraları koyduk demekle yapabilir.
Ben hem SKP hemde VOB yönetimini APTAL ve birilerine peşkeş çeken satılmış insanlar gördüğüm için, halk yararına hiç bir uygulama beklemiyorum zaten..
-
50,000 gösterdiklerinde önce spota baktım, sonra fdowa sonra fdaxa
vob dışında hepsi normaldi hatta fdow ve fdaxa vermeye başlamışlardı, gene mi tavan,
matris mi yanlış, satsak mı yahu derken, aracı kurum ekranına ardından forexe baktım, hangi manyak bu, karşılayan kim ula ne oluyor demeye kalmadı 14 saniye içinde fiyat 45-46 aralığına dönmüştü, hsbc denyosunun maliyeti 47,300 küsürdü olay esnasında, fiyatsa 45,600 gibi konsolide olmuştu, aha kesin hatalı işlem derken hsbc geri basacak yada seans duracak düşünceleri içinde al mı sat mı gitgelleri yaşadım, sisteme bak diyorum kocaman bir çubuk sistemin içine etmişler zaten, ardından hsbc raporu geldi, ve 46,450 den devir teslim gerçekleşdi, cuma hiç işlem yapmadım, manyakların sakinleşmesini bekliyorum.
-
[QUOTE=VOBiX;37646]Burada da özel durum var olay 1000 puanlık olsa neyse de 5000 puanlık hareket üstelik spot ve yurtdışı endeksler yerinde sayarken gerçekleşiyorsa özel durumdur. Adamlar kalkıp sen neyine güvenerek 50000den kısaldın sen de anlamışsın yanlış bir şeyler olduğunu fırsat bu fırsat kısalmışsın der. İsteseler yaapr da vobun iyice suyu çıkar o zaman. Özel durumalrın tanımlamasının yapılması gerekiyor bence ve bu gibi durumalr belirli kurallara bağlanmalı. O zmaan da suistimal için bu gibi hareketlere giren lursa yandık.[/QUOTE]
bu kwsinlikle özel durum değil bence...
hsbc nin şahsi durumu...
özel durum deyince toplumun hepsini ilgilendirmesi lazım...
rusyadaki işlemlerin durdurulması gibi çok önemli bir nedeni olması ve bundan çogunlugun fayda görmesi lazım...
hscbc yi kurtaracagız diye benim işlemi iptal et ..oldu......
-
Özel mesaj atma hakkım yokmuş şimdilik.
Sistemler hakkında syn sidabumi nin ve bir diyer mesajı bu nedenle cevaplandıramadım. yanlış anlaşılırsa üzülürüm. Buraya yazmak zorunda kaldım. Diyer okuyuculardan özür .
-
İşlemlerin Gerçekleşmesi
Madde 44- Sözleşmelerin alınıp satılması, emirlerin Borsanın belirlediği araçlar vasıtasıyla Borsaya iletilmesi ve bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde diğer emirlerle karşılaşması suretiyle gerçekleşir. Bu şekilde gerçekleşen işlemler bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde [B]Borsa tarafından iptal edilmediği sürece geçerliliğini korur. [/B]Bu madde çerçevesinde alınan kararlar Borsa bültenlerinde ilan edilir.
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/docs/vadeli_yonetme.asp[/url]
9. bölüm sonrasını da dikkatle okuyun derim:)