-
Yine yazıyorum imkb 36800ü 3 milyar ytl hacimle geçmeli üstüne 2 3 gün orada kalmalıdır.Yoksa 28000 ler görülecek bu sefer.Diğer forumda 11400 bekliyordu insanlar hem de en az.Şu anda fdow eksi gösteriyor.Bu da demek oluyor ki bu fiyatlar bile ağır geliyor borsalar için.Bakalım izleyecez.
-
Yürekleri ve kaybedecek paraları varsa güniçi uzlaşmasını kaldırsınlarda görelim diyorum, hodri meydan......o kadar, boşa yazıyorum sanılmasın, saygılar.
-
[quote=bull market;37682]Bu yazdıklarına herkes güler, sen 6000 puan zarar edince zaten günsonu uzlaşması ile hemen aracı kurumun seni arar ve mc yedin teminatını tamamla der, üstelikde ertesi güne çatır çatır teminatın tamamlarsın yada pozisyonunu kapatırsın, sen kapatmazsan aracı kurumun kaptır, zaten yapılan iş şimdide budur, orada bir aksilik olmasına imkan yok.
Sanki öyle bir yazmışsınızki, şimdi güniçi 6000 puan zarar edince parayı hemen tahsil ediyolarmış gibi yazmışsın, öyle bişey yok, alakasız tarafından bakmışsın, sen en iyisi günsonu uzlaşması neden var onu iyi bi araştır istersen, güniçi uzlaşmasına gerek yok, bu sadece kumpascıların ihtiyacı olan bir durum, tahtayı çevirenlerin ihtiyacı var, yoksa mc ile yada teminatla başka alakası yoktur, vardır diyeninde mantığı günsonu uzlaşmasına odaklansa iyi olur, saygılar.[/quote]
Peki güzel kardeşim 6000 değil de 10 000 puan zarar edersem hatta 20000 puan edersem ne olacak.Neyin margin calu?Aracı kurum evdeki mobilyamı mı alacak gelip de parayı tamamlamazsam ne olacak?Yav anlamıyormusun bu uzlaşmanın nedeni insanların parası sıfırlanmadan erken uyarı vermek sisteme.Parası sıfırlanmış ve eksiye geçmiş adamdan nasıl tahsilat yapacaksın ertesi gün.Sen işkembeden sallıyorsun.Neymiş kurum arar margin call yatır dermiş.Kurumlar şu anda para yatırtıp da mı margin call alıyorlar sanki.Herkes kontrat satıyor öyle yapıyor.Bazı parası bol olanlar buldukça yeni para getiriyor.Ondan sonra paralar suyunu çekince forumlarda yandım Allah çekiyorlar.Bizim sevgili halkımızda bu adamlara acıyıp vah vuhh ediyorlar.Sürekli pozisyonda inatlaşıp para yatırırken gelip yazmazlar buraya.Para bitince nasıl geri alırım bu parayı ne olur yardım edin.Tabi ederler ederler.Bak bull market kardeş.Piyasanın kaç senedir içindesin ama tek sorunun ne biliyormusun.Çok okuyup hiç anlamamak.Bu vobaşın uzlaşma mantığını tartışma benle.Yapılacak en iyi şekil şu andaki sistemdir.Önceden yüzde 1 değişimdi uzlaşma olayı bunu daha aşağıya çektiler.Yüzde 1 olması sorun yaratıyordu bunu hep konuşuyorduk arkadaşlarla ve en sonunda güzel olan yapıldı ve yüzde 0.5te anlaşıldı.Uzlaşma olayını tartışmayın asla.Tahsilat gündüz yapılmalı kimin zarar ettiği kar ettiği gündüz ortaya çıkmalı.Çıkmazsa sakıncası çok bu olayın.Neyse ben ne anlatıyorsam.Ortada kumpas falan yok.Sen para kazanamıyorsan adamlar napsın.Sen bence kumpası şunu bunu peşine koşacagına şu piyasadan nasıl bir teknikle taktikle para kazanabilirim.Kazanan arkadaşlar nasıl kazanıyor nasıl beceriyorlar bunu öğrenmeye çalış.Sanki uzlaşma olayı kalksa havadan para dağıtacaklar sana.Öğle arası gap yiyoruz kalkması lazım dediler.Evet buyrun kalktı.Milyon dolarlar kazandın sanki bull market.Yemeyin milleti ya.Bırakın bu paranoyaları sadece ve sadece imkb de yönü bulmaya çalışın.O da sistem mistem değil ancak tecrübeden geçer.Eee 10 15 yıl borsada olup da imkb nereye gidecek kestiremiyorsa adam gitsin başka işle uğraşsın.Bu arada büyükler hep kazanır sanmayın.Büyükler kaybeder daha da büyük kaybederler.Büyükler burada daha çok kapışıyor birbirleri ile.Sen 10 kontratı çatır çatır tek kademeden kapatırsın ama adamlar 1000 2000 kontratı çok zor kapatıyorlar.Bu böyle biline.Komple teorilerini bırakın.100 200 500 ne alırsanız atın cebe gerisini bırakın başkası düşünsün.Sen 52000 den düşmüş 40 000 e vob para kazanamadın düşüşü bilemedin.Sen 39000 den 46500 e çıkmış vob para kazanamadın yükselişi bilemedin.Yok vobaş kumpas kurmuş ondan kazanamadın.Şehir efsanesini bırakın.Kazanamıyorsan deveyi güdemiyorsun demektir.Kurumlara laf atmanın alemi yok.Sistem vobtaki kurulmuş en iyi sistemdir.Kaybetsem de kazansam da bu böyledir doğru değişmez.Sen yurtdışında oynasan akşama kadar küfedersin sistemlere.Vob onların yanında melektir.
-
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/post_old.gif[/IMG] Dün, 18:10
[URL="http://www.hisse.net/forum/member.php?u=34229"][SIZE=5]MEGAiletism[/SIZE][/URL] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/user_offline.gif[/IMG]
Duhül: Nov 2007
Gönderi: 427
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Bir uzun lotu aldım satmam için belirli bir gün zaman varmı ? şimdi alsam 6 ay sonrada sata bilirmiyim?
Yav kardeşim ben daha napayım ne diyim böyle adamlara.Adam bunu hissenette yazmış.Be kardeşim sen cahil adammısın.Git bir gir vobaşın sitesine güzelce oku.Herkese tavsiye ediyorum.Kulaktan dolma bilgi ile burada para kazanılmaz.Voba başlamadan ilk işim vobaşın sitesini akşama kadar okumak olmuştur.Ne muhattap olacam kardeşim ben kimseyle.Cahil adamlar ancak böyle forumlarda sorarlar cevabı doğru yada yanlış alırlar.Taşıma suyla değirmen dönmez.Sen rahat rahat oturacaksın ben sana cevap verecem.Tabi oldu buyur para dağıtıyorlar.Bizim halkımız ancak ve ancak cehalletten kurtulunca vobta para kazanır.Herkes bunu bellesin.Başkasının sırtından geçinme peşinde koşacağınıza sizin peşinizden koşturacak buluşlara imza atın ki başkası size yalvarsın siz onlara değil.
-
#[URL="http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2631599&postcount=13178"][B]13178[/B][/URL]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/post_old.gif[/IMG] Dün, 19:12
[URL="http://www.hisse.net/forum/member.php?u=34229"][SIZE=5]MEGAiletism[/SIZE][/URL] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/user_offline.gif[/IMG]
Duhül: Nov 2007
Gönderi: 427
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
yaşım coğunuza göre genctir. yıllardır piyasayı takip ederim 2 yıldır imkb yi her gün anlık seyrediyorum işlem yapıyorum bende kaybede kaybede kazanmayı kazancın degerini anladım. tecrübeler edindim.
bence tecrübe ve dünya borsaları hakında bilğisi olamayan birisi işlem yapmamalı.
Bakın bu arkadaşı tanımam etmem.İmkb bilgisinden şundan bundan bahsetmiş ama.Gelip de vobla ilgili soru sorma gafletinde bulunuyor.Gaflet çünkü burada kimse bence vobun işleyişi ile ilgili soru sormamalı.Çünkü bunu ilk resmi kaynaktan almalı kişi.Sanırım da herkes imkbdeki durumdan rahatsız.Çünkü kimsenin kar ettiğini düşünmüyorum ben imkbde.Tek tük vardır illaki ama düşen piyasada herkese açığa da sattırmaz kurumlar.Zor iş imkb.
-
[QUOTE=BULUT;37644]Avrupada batma noktasına gelsem ve nakit ihtiyacım olsa, en erken gözden çıkarıp içerisini boşaltacağım kaynak neresi olurdu?.
Kanunların, denetimin yetersiz olduğu yurt dışındaki iştirakim olurdu dimi?.
[COLOR="Red"][B][SIZE="3"]Aceba diyorumki, bu krizde Fortis Türkiye Ziraat ten, Halk bankasından, iş bankasından, akbank dan birkaç günlüğüne/haftalığına diye ne kadar para cukkalayıp yurt dışına transfer etmiştir.
Türkiyeyi krizin içine çeken esas fiil bu olacak. Çok tikkat etmek lazım çoook..[/SIZE][/B][/COLOR][/QUOTE]
fortis batmaz, market kapitilasyon istesede.
devlet arkasında kesin durur, olmazsa satar çıkar işin içinden en kötü kendini değil ambroyu satsa yeter.
sevgiler.
-
future eksi olmaz bugün oluyorsada hikaye.
-
Hurricane, sen öyle diyorsan seninde bir bildiğin vardır:) ama sakın bana akıl vermeye kalkma, buna kimseye müsade etmedim, kimseninde hakkı yoktur, sende o kadar akıl vardıda neden burda satıyorsun anlatsana?anlatda öğle arası kaldırılan paydostan neden milyon dolar kazanamamışız herkesin haberi olsun, yoksa çok bilmişlikle ne elde edeceksin, burada milletin yönünü mü değiştirmeye çalışacaksın, akıl mı karıştıracaksın, bildiklerini ya kendine sakla, yada yazarken başkasının yazısını hitabedipte o yazının sahibine atıfta bulanacağım diye ciğeri beş para etmezlerin getirip milletin önüne koyduğu vob sistemini kollamaya çalışma, bundan sana çıkar yok, yada varsa ben bilmiyorum en azından.
Bu sistemin daha önceleri ne halt olduğunu pek çok kez gördük, tahsilatıda gündüz yapıyolar zaten, senin anlamadığın noktada burada, her yatrımcı sözleşme imzalamış mı? imzalamış, aracı kurum teminatı alır, vob aş ye müşteri hesabına yatırır, vob aş de müşterinin hesabında eksiklik olursa aracı kuruma bildirir, aracı kurum müşteriden eksik teminatı alıp tamamlamakla yükümlüdür o kadar, gidipde müşteriden icra yoluyla alacak olan kimse onun işi bu oyunu oynatmaktır, oynatamıyorsa yapmasın arkadaş, o kadar basit, sanki vob aş, bu parayı alamayacakda işler büsbütün tıkanacakmış gibi anlatıyorsun.
Kardeşim Dünya çalışıyor bu işleri hallediyor, yok öyle yattığın yerden çatır çutur para kazanmak, piyasa şartlarını oluşturan kurumlar ve o kurumlardaki çalışanlar piyasanın düzgün işlemesi için çalışacak o kadar, bunun başka çözümü yok, [B]yok efendim ben icralık olursa müşteri ödeyemzse de işte falan feşmekan olursada ben ne yaprımcıların bu işi yaptığı sürece piyasa falan olmaz kardeşim[/B], yapacaksa bu işi bunlar olacak, yoksa piyasanın işlerliğinde acaiplikleri bana uygulamak zorunda kalan ataletsizler takımını kollama kardeşim, iş bilenin kılıç kuşananın demişler, iş bilmeyenlerin işi yapacağı yer değil sermaye piyasalarındaki işler, müşteri kaybederde kazanırda, burası çok öenmli bazıları için, ama piyasa acaipliklerle doldurulamaz, öğle arasıda olmamalı, bahsettiğim güniçi uzlaşmada, vob un açık olduğu saatler dünyadaki diğer emsallerine göre yatırmcıyı koruma amaçlı olarak geç saatlerde kapanmalı, tamam mı hurricane, yoksa az gelişmiş ülke ve düşünen insanları olmakdan kurtulamayız, bu kafadaysan bu piyasada hiç ama hiç kimseye akıl satma bence, belki bu piyasada sende hep kazanıyor olabilirsin, ama kesinlikle piyasa işlerliğine ters yöndesin, savunmaya devam et ama bana bulaşma, bende kazanır yada kaybederim parada benim pul da, hesabımızı bilmesek buralarda ne işimiz var sence:), sende paranın hesabını iyi bil hep bunu canı gönülden isterim, ama ben doğru olanı savunurum o kadar, saygılar.
-
[QUOTE=jelibon;37689]future eksi olmaz bugün oluyorsada hikaye.[/QUOTE]
Dow da yarın iyi artı yapar artıkın, ama iyi artı kapatırmı orası mullakta:) saygılar.
-
Sistemle uğraşma bull market.Sistemde sorun yok.Bu sistemle senin bile çevrende kazanan en az 10 adam vardır.Bu 10 adam memnun bu sistemden emin ol.Sorun piyasayı okuyamamak da.Para kazanamama nedeni uzlaşma fiyatı falan değil.Zamanında bizi aracı kurumun kapısından bile almayan adamları şimdi çok şükür köpek gibi yalvartıp kapımıza kadar getirir olduk.Azıcık akıllanmaları lazımdı onların.Bakın özellikle gedik yatırım vobun gelişmesine platformlar olarak büyük katkı sağlamıştır.Kimse de sistem yokken bunlar çatır çatır emir iletiyordu.Ama onlar bu avantajlarını piyasanın gelişmesinde değil de küçükleri soymak da kullandılar.Bunlar da evime kadar adam yolladılar.Bunlara üçkağıtçısınız demedim alan yatırımdakilere dediğim gibi.Bunlara dediğim dürüst bir kurum olabilirsiniz ama bu sizin kücük yatırımcıları soyduğunuz gerçeğini değiştirmez dedim ve bana evime gelen dealer bayan ne dedi biliyormusunuz.Gedik yatırımda sizin şu ağzınızdan çıkan bir iki sözle emin olun gedikte köklü değişiklikler oldu dedi daha sonra.Ben de dedim ki çok geç oldu ya kusura bakmayın bizim elimizden en baba olarak sanko menkul tuttu.Kusura bakmayın çalışacağım kurum ya sankodur yada şimdiki kurumumdur dedim.Gedik yatırım lanet bir kurum benim beynimde dedim.Benim yanıma zamanında ayda 100 150 kontrat yaparken gelmedin.Şimdi günde 10 000 15000 kontratın kokusunu aldın galiba uzaktan dedim dealer kıza.O da aynen öyle dedi aracı kurumlar arasında ismin geçiyor dedi bana.Ben de kusura bakma sana benden ekmek çıkmaz deyip yol verdim.Siz insan olsanız bizim elimizden ayda 150 200 işlem yaparken tutardınız elimizden dedim.Şimdi günde 10000 işlem yapan adamın ayağına geliyorsunuz.Boşuna alçalmayın dedim daha fazla.Benden size ekmek çıkmaz dedim.Git gedik yatırımı değiştir dedim dealer kıza.Sonra gel bulunduğun kurumla ilgili bakarız işimize dedim.Bir de en büyük keleği alternatif yatırım yaptı.Onu da bir ara yazarız.Onlar da çok pişmandır ama geç oldu.Konjonktür çok değişti.Onlar hala yarışma düzenleyip müşteri bulma.Yeni cep telefonu numarası bulma pesine düşsünler.Millet salak değil.Zamanında vefa göstererek ellerinden tutan kurumu sankoyu bırakmaz.Emin olun buna.Sankoda çalışmıyorum ama ne alanından ne terasından ne diğerlerinden en baba kurum sankodur.Onların sayesinde bu komisyonlar 45 kuruşlara kadar gelmiştir ve ben fıstık gibi paralar yapmışımdır.Yoksa 6 ytl ye ancak ve ancak soyulurduk biz.Bunu şimdi çalıştığım kurumun yüzüne de vurdum.Dedim sanko 1 ytl iken hepiniz 5 ytllerdeydiniz dedim.Aklınız sanko 1 ytl yapmadan nerdeydi dedim.Adam sadece yüzüme mahsun şekilde bakmakla yetindi.Sustu kaldı.
-
Bakın dow jones 11100 üstüne önceki hacimlerle atmıyor.Bu borsa 37000 i geçemeyecek.3 milyar ytl hacim lazım.O da olmayacak.Tekrar düşecez.Dowun fiyatı imkb de birşey etkilemeyecek.Dow düşerken düşmeyen imkb artarken de artmayacak.Artacaksa hacim patlaması olmalı geçmemiz için.
-
Ya Orhan Pamuk bayağı para kazanmış onu okuyordum şimdi.Sattığı kitaplardan.Ben bu vobtaki dalavereleri ve gördüklerimi yazsam başlık da güzel birşey olsa.Harbiden büyük hasılat rekorları çıkar.Ama hükümet mi devrilir vob başkanımı devrilir orasını bilmem.Ama epey kişi koltuğundan olur.