[quote=catedral;37815]Teşekkürler sayın sağanak:)[/quote]
Aklı selim insanlar adına ben size teşekkür ediyorum.
Printable View
[quote=catedral;37815]Teşekkürler sayın sağanak:)[/quote]
Aklı selim insanlar adına ben size teşekkür ediyorum.
Sayın Sağanak
esas olan burada uçacak kaçacak plan geçecek geçmeyecek yorumları değil...
TV de bir çok yorumcunun ne yazıkki gerçekte düşündüklerini bildiklerini söylemekten imtina eder duruma getirilmiş olmalarıdır.
[QUOTE=catedral;37816]Şimdi esas konu bizim bankalar olacaktır. 2-3 gün izleyelim bakalım. Ama Pazartesi günü bankalararası piyasalar açıldığı zaman neler olabileceğini düşünmek istemiyorum.[/QUOTE]
DİP, DİP DİPPP, BİRAZ TEPKİ. SONRA YİNE DİPP DİPP,
SONRA KRİZ BİTTİ.... KALAN SAĞLAR BİZİMDİR OLCEK..
DÜN DE YAZDIĞIM GİBİ TMSF, BDDK, MERKEZ BANKASI ÇOK UYANIK OLMALI. TÜRK BANKACILIK SİSTEMİNDEN AVRUPANIN BATIKLARI FONLANMAMALI. SONRA HANGİ MAHKEMELERE HANGİ HAKKIMIZI ALACAZ. ZATEN YILLARDIR HIRSIZLARIN ÜZERİMİZE BIRAKTIĞI BORÇLARI ÖDÜYOZ..
[quote=nightmare;37817]Dünya çökerken kendi piyasası çökerken sevinenleri anlamıyorum özellikle Sn.kayahan...
Zamanında hükümeti vs.yi uyaran ekonomistler bile bu duruma üzülüyorken ( biz demiştik demiyolarsa) siz nasıl seviniyorsunuz sn. Kayıhan anlamıyorum bu nasıl bir vatan sevgisi... helal olsun
Ben zamanında uyardım dinlemediler diyorsanız bugün dünya ve Turkey başta olmak üzere emergingler çöküyorken nasıl gülüyorsunuz?
Piyasa şu an normal piyasa değil şu an hangi enstrümanda hangi pozda olursanız olun kazandığınız paraya çok sevinmeyin arkadaşlar bakmışsınız siz paranızı efektir olark cekerken kendi bankınızda gümlemiştir kendi sisteminizde...
Bu paket olayından sonra FED'in faiz indirme olasılıgı %100 oldu ve Fed piyasaları rahatlatmak adına faiz indirecektir...[/quote]TÜRKİYE'Yİ SATTILAR BİR BİZ KALDIK SATILMADIK.. [COLOR=#800000][B]Türkk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi Türktü.
Sadece 4.5 yıl önce.
Çok önemli....
ASIL DEĞERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9
MiLYON DEĞiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA
KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....ALTI ÜSTÜ
BİR MAİL GÖNDERMEKLE BU İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN. VATANINI SEVEN HERKESE GÖNDERELİM, HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK ÖZELLESTİRİLECEK.. (VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT 40
MİLYON $. LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE İLETİN... YAŞADIĞIN DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARİ ÜLKENİ SORGULA.....
Önemli! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ..
Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı bor madeniyle
çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya
rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası teröristler Türkiye uyanmadan
bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor.[/B] [/COLOR]
[quote=catedral;37819]Sayın Sağanak
esas olan burada uçacak kaçacak plan geçecek geçmeyecek yorumları değil...
TV de bir çok yorumcunun ne yazıkki gerçekte düşündüklerini bildiklerini söylemekten imtina eder duruma getirilmiş olmalarıdır.[/quote]
Syn cadetral ;
Sizin benden ve buradaki birçok insandan , yazılı ve görsel medyadaki 5. inci kol hareketlerini çok daha iyi bildiğinize eminim. Bilirsiniz zirvelerdeki coşkularda yüksek montanlı medya bombardımanı vardır. yapılan yayınlarla herkes yükselişe inandırılır. inandırmakla kalmaz . inananlar eşini dostunuda çekerler. görev tamamlanmıştır. TRENİN SON VAGONUNA güzelce bindirirler. O koca treni birde kargo uçagına yüklerler. Okyanuslardan geçerken paraşütsüz bırakırlar. Diplerde tam tersi. yine 5 kol işbaşına. yandık , bittik kül olduk. insanlara korku ,panik, tam bir kaos ortamı , hop trenin son vagonuna bindirilenler ilk vagondan atılırlar.
Bu görevlerini layıkı ile yapmayanlar da işsiz kalırlar. Hani derlerya eger silgi, kalemden önce bitiyorsa biryerlerde yanlışlık vardır diye.
saygılar.
Dünya borsaları şokta
ABD borsaları son 20 yılın en hızlı düşüşün kaydetti. Brezilya borsası yüzde 13 düşüş kaydetti. [COLOR="Red"][B][SIZE="4"]Banka hisselerinde kayıp yüzde 80'lere ulaştı[/SIZE][/B][/COLOR]
29.09.2008 23:11
ABD'de yardım paketinin reddedilmesi ile zaten diken üzerinde olan borsalar
deyim yerindeyse çöktü. Wall Street yüzde 4 düşüşle tarihinin en kötü
günlerinden birini yaşarken, S&P 500 endeksi yüzde 7.2 ile 1987 yılında bu
yana en büyük düşüşünü kaydetti. Nasdaq % 8 ekside. Brezilya Borsası Bovespa
44 bin 772 puana kadar gerileyerek yüzde 13.61 gibi rekor oranda düşüş
kaydetti.
Dünyanın en büyük borsalarından hisselerin işlem gördüğü MSCI World Indeks
ise yüzde 38 yıllık tarihinin en sert düşüşünü yaptı ve yüzde 5.9 geriledi.
Brezilya Borsası yüzde 13 gibi rekor oranda düşüş kaydetti.
BANKA HİSSELERİ ÇÖKTÜ
Dow Jones kapanışa doğru günün en düşük seviyelerinde. Citigroup´a
devredilen Wachovia % 81 kayıpla işlem görüyor. Sıradaki banka konumuna % 60
düşüşle National City geçmiş gözüküyor. Hisseler 1,6 dolarda. Bu hisselerin
ardından en çok kayıp Avrupa bankalarında. RBS % 32 , Barclays ve UBS % 23
ekside. Morgan Stanley % 17 ile izliyor. Morrgan Stanley´in Apple´ın hedef
fiyatını düşürmesi % 20 düşüş getirdi. Google % 10 kayıpla 2 yıl aradan
sonra 400 doların altına indi..
--------------------------------------------------------------------------------
Başka bir yerde yazdığım yazı..
hala dow için 11.200 muhabbetleri falan oluyor.. Bırakınız artık bunları. Düşen trendde dipler konuşulur. tepeler değil.
DJ un zirvesi belli. Zirvesi 11.500 olan bir dow... Dibi belli değil!!!
Temel olarak bakalım:
Paket çıksa ne olacaktı? Paketin çıkma beklentisine piyasaların verdiği tepki ortada. Varsayalım bugün paket çıktı. 2 günlük çıkış akabinde yine sert düşüş... Henüz Amerika'da hasarın boyutu tesbit edilmiş değil. 250+100+350=700 bi tarafta ... Diğer tarfta rakam falan belli değil.
Kartopu yuvarlanmış geliyor. Çığ düşmek üzere. Bırakınız Amerikayı... Siz Türkiye ye bakın..
Önümüzdeki haftadan itibaren döviz kurlarına bakın..Mevcut tabloda yukarıyı konuşmak malcı psikolojisidir. Birbirinizi kandırmayın.
Ne yazık ki geldiğimiz nokta... Zavallı Türkiyem... Amerika'nın kurtulması için dua edecek vaziyete geldik.. Tabii Avrupa'nında....
Herelde hükümetimiz ekonomi bakanımız merkez bankası başkanımız gerekeni yaparlar krizi fırsata çevirirler.. ne zamandır başbakanımız borsadan bahsetmiyor. Krizi fırsata çevirince borsa çıkar. O zaman bahsederler
[B]Şimdi ne mi yapıyolar? Çok yoğunlar.. Maliye Bakanı Termik Santral kuruyor...
Ekonomi Bakanı yaaa bu bizim Merry nası olduda battı diye Ameriada oturmuş düşünüyo Sakın gülmeyin Merkez Bankası sıkı para politikasına devam kararı verebileceğini faizlerde kademeli düşüş yapılabileceğini düşünüyo... Dış Ticaret Bakanı Tüzmen saç baş yoluyo Canım Türkiyem dünya yanarken 9 gün Bayram yapıyo... [/B]
İyii Bayramlarrr Biraz pahalı bir bayram olacak ama
rezalete bakınız
-ABD TEMSILCILER MECLISI PERSEMBE GUNU TOPLANIYOR
WASHINGTON (A.A) - 29.09.2008 - ABD'DE 700 MILYAR DOLARLIK FINANS
SEKTORUNU KURTARMA PAKETIYLE ILGILI YASA TASARISINI BUGUN YAPTIGI OYLAMADA
REDDEDEN KONGRE'NIN ALT KANADI TEMSILCILER MECLISI'NIN PERSEMBE GUNU YENIDEN
TOPLANACAGI HABER VERILDI.
[B] AMERIKAN AP AJANSI, TEMSILCILER MECLISININ, YASA TASARININ
REDDEDILMESINDEN SONRA BORSADA YASANAN ANI DUSUSUN ARDINDAN PERSEMBE GUNU YENIDEN
TOPLANMAYA KARAR VERDIGINI DUYURDU.[/B]
(AP-ZER-MOC)
23:29 29/09/08
--AA--
[QUOTE=kayahan;37814]KARDES!!@ 2006 YILINDA 1$ 1.7000 YTL'YE CIKTIGINDA dow 6-7 binde mi idi.????
daha cumaya bu gun haric 4 gun var!!!
ayrica cuma gunu saat 17:00'de eylul ayi tufe fiyatlari aciklanacak!![/QUOTE]
2006 yılı ile 2008 yılı arasında makro anlamda çok faklar var. Almanyadan tam görülemiyor sanırım. 2006da endeks de 30000 altına inmedi. Biz 32-33leri test ettiğimizde doalrın en azından 1,500 olamsıo gerekridi. Olamam nedeni bu makro farklılıktır. Sizin deyiminizle peşkeş çekilen özel ve yerli kurumlar nedeniyle ülkeye giren dövizdir. Dolar Cumaya 1,400 olursa öpün başınıza koyun.
Altına hücüm başladı galiba, bizimde burada [B]bugün altının gramı 37000[/B] olmuştu, bazıları altında pozisyonunu erkenden almaya başladı anlaşıldı.
dolar/ytl paritesine gelince, Ekim vadeli dolar kontratlarında durum vahim olabilir, fakat bende Cuma gününe 1600 beklemiyorum açıkçası, belki bu kriz sonucundada bikaç hafta sonra 1700 ytl ye ulaşılırsa, kritik sevieyeler yukarı geçilirmi ona bakarız diyorum, henüz herşey bitmiş değil, ilk direnç 1350-1370 sonraki 1450-1500 ve daha sonra 1700 ler geliyor, bakalım hangisine kadar yükseliş olacak, ilk bikaç günde 1700 lere gelirse zaten, yılbaşında tl ye geçmeyi erteleyip, yeni 200 tl yanına 500 lük ve 1000 liğide hazırlasınlar derim, bakalım daha temsilciler meclisi pes etmemişe benziyor, şapkadan tavşan çıkarmaya çalışırken boğa çıkarabilirlerde, sonuçta bu kağıttan ekonomi yönetimini en iyi ABD yapar, bu seferde bunu ispatlayabilirler, eğer ispatlayamazlarsa zaten dolar çıkmış borsa düşmüş falan hikaye olur, ivedilikle altında bekleme zamanı derim, sanırım dünya da böyle yapacak ve altın 2000 doları aşacak bir çıkış trendi yakalayacak.
Mubarek Ramazan bayramınız kutlu olsun, herkese iyi bayramlar dilerim, saygılar.
ALtın bugün 924 doları aşmış, fakat günlükden önemlisi, haftalık bakıldığında uyumsuzluk göze çarpıyor:) iyi tepmiş dipden, böylece tarihi zirveyi aştığı zaman bilmeliki gidecek çok yeri var, son zamanlardaki ahreketine bakılırsa zaten, dipden sanki acelesi varmış gibi zıplamış mubarek, bakalım altın rengini belli etti, kağıtların akıbeti ne olacak onuda seyrederiz, bu arada şahsen altında kendime göre ciddi yatırmım olduğunu belirteyim, çevremede hep tavsiye ettim düştü biraz diye tepki bile almıştım itiraf ediyim, yorumum ve beklentim sizleri yanıltmasın ,belki pozisyonum icabı bu şekilde konuşuyor olabilirimde, fakat ben gayet beklentimden eminim ve her türlü kağıttan ciddi şekilde endişeliyim, kağıtlara paralara dönüp bakılmayacak gibi geliyor bana, saygılar
Bişey sormak istiyorum arkadaşlar, şu anda jpy/ytl kaçı gösteriyor? buraya yazabilecek olan varmı? saygılar.