herkesin bayramı mubarek olsun sevdiklerinizle mutlu, guzel ve huzurlu bir tatil geçirmenizi dilerim...
Printable View
herkesin bayramı mubarek olsun sevdiklerinizle mutlu, guzel ve huzurlu bir tatil geçirmenizi dilerim...
[quote=VOBiX;37827]2006 yılı ile 2008 yılı arasında makro anlamda çok faklar var. Almanyadan tam görülemiyor sanırım. 2006da endeks de 30000 altına inmedi. Biz 32-33leri test ettiğimizde doalrın en azından 1,500 olamsıo gerekridi. Olamam nedeni bu makro farklılıktır. Sizin deyiminizle peşkeş çekilen özel ve yerli kurumlar nedeniyle ülkeye giren dövizdir. Dolar Cumaya 1,400 olursa öpün başınıza koyun.[/quote]
Ne 1400 ü ya 1300 bile olmayacak.Bu arada bundan 5 6 ay önce economy doing well diyorlardı Bloombergte.Şimdi intiharlar başlamış İngilterede Bir yönetici trenin önüne atlayıp ölmüş.Hakkın rahmetine mi kavuşmuş yoksa haklarını yedikleri milletin bedduasına mı kavuştu görecez.Ama economy now not doing well.
[quote=mozkan;37826]rezalete bakınız
-ABD TEMSILCILER MECLISI PERSEMBE GUNU TOPLANIYOR
WASHINGTON (A.A) - 29.09.2008 - ABD'DE 700 MILYAR DOLARLIK FINANS
SEKTORUNU KURTARMA PAKETIYLE ILGILI YASA TASARISINI BUGUN YAPTIGI OYLAMADA
REDDEDEN KONGRE'NIN ALT KANADI TEMSILCILER MECLISI'NIN PERSEMBE GUNU YENIDEN
TOPLANACAGI HABER VERILDI.
[B] AMERIKAN AP AJANSI, TEMSILCILER MECLISININ, YASA TASARININ
REDDEDILMESINDEN SONRA BORSADA YASANAN ANI DUSUSUN ARDINDAN PERSEMBE GUNU YENIDEN
TOPLANMAYA KARAR VERDIGINI DUYURDU.[/B]
(AP-ZER-MOC)
23:29 29/09/08
--AA--[/quote]
PERSEMBE GUNUNE KADAR TUM BORSALAR YERLE BIR OLUR!!
YARIN SABAHTAN ITIBAREN TUM DUNYA'DA MILLET BANKALARIN ONUNDE KUYRUGA GIRER.
SURU PSIKOLOJISI ABD SAATI ILE PERSEMBE'YE KADAR !! SISTEMI IYICE HIRPALAR!!.dng
[quote=bull market;37830]Bişey sormak istiyorum arkadaşlar, şu anda jpy/ytl kaçı gösteriyor? buraya yazabilecek olan varmı? saygılar.[/quote]
104 ü gösteriyor.Borsa 37000 üstünde 2 şer milyar ytl ile 3 gün durmamalı.Durursa artar durmazsa düşer.
[QUOTE=hurricane;37836]104 ü gösteriyor.Borsa 37000 üstünde 2 şer milyar ytl ile 3 gün durmamalı.Durursa artar durmazsa düşer.[/QUOTE]
Teşekkür ederim sn. hurricane, ben usd / jpy dememiştim jpy/ytl yazmıştım, bakalım altında gidişatı takibederiz, saygılar.
[URL="javascript:NewWindow('/glossary/markets.html','AU','top=50,left=200,width=500,height=350,scrollbars=yes')"] [IMG]http://www.kitco.com/images/live/gold.gif[/IMG][/URL]
sanirim birileri uzulecek ancak bayrama flat girmistim
hatta dun 45.900 den 1 tane sembolik short acmistim onuda 45.000 gordugunde kapattim
portfoyun 1/5 i cok sig kagitlara bagli gerisi nakitte
cok az kaldiracla long tasiyan arkadaslara panik olmayin derim
full long tasiyan arkadaslarin durumu ise gercekten kotu ancak biz bu piyasalarda neler gorduk neler daha 2 gun var hicbirsey simdiden belli olmaz derim
yarin g-7 ler acil toplanti karari alir beklentisi bile ortami yumusatabilir
bayrami zehir etmeyin kendinize saglicakla kalin.
Herkese iyi bayramlar. Ortalık karışmış yine. Hafta sonuna short girme niyetime rağmen iki yöne sert hareket ihtimaline karşı flat kaldım pazartesi de flat devam ettim. Yasanın kabul edilmeme ihtimalini pek düşünmemiştim çoğunluk gibi. Demek tam tersi bir hava estirilmiş. Adamlar iyi oyaladılar doğrusu edildi edilecek derken araya hafta sonu girdi biraz daha zaman kazandılar. Belki de bir süre sonra işler iyice kontrolden çıkacak yasayı falan da takmayacak kimse panik büyürse. Şimdi de perşembe öne çıkarılmış tarih olarak bakalım ne olacak.
sitenin birinde birileri uzunda yakalanmış galiba pişkin pişkin bişi yokki naraları atıyolar.
Yaw daha nolsun, dow bundan sonraki günlerde daha aşağıya gideceğini teyit etti. ikili dipte aşağı kırıldı.
Perşembe toplanacakmış.. Toplansınlar... gökten paramı yağacak toplandıklarında... Yasa da çıksa ne olursa olsun artık bu krizin derinleşmesini engelleyemez.. Krizde artık ciddi bir sürece daha yeni yeni giriyoruz. 1-2 hafta içinde dow 9500 e sallansında bakın görün o zaman kelleleri koltukta..
Dow yukarı yapsa, 11.000 üstünde kapansa bile açılışımız eksi olacak ve devamında hem bizde hemde dünyada kan gövdeyi götürecek şekilde düşüş devam edecek. Etmek zorunda, çünkü daha yeni bankalar battı ve batıyor, devamında şirketler, reel sektör ve istihdam, tüketim harcamaları v.s. her şey etkilenecek. dip görülmedi ve dibe doğru gidişte en ivmeli zaman yaklaştı...
diğer site uzun olsun, biz kısalayaıp siteler arası avcılık yapalım bari :).
[QUOTE=BULUT;37852]sitenin birinde birileri uzunda yakalanmış galiba pişkin pişkin bişi yokki naraları atıyolar.
Yaw daha nolsun, dow bundan sonraki günlerde daha aşağıya gideceğini teyit etti. ikili dipte aşağı kırıldı.
Perşembe toplanacakmış.. Toplansınlar... gökten paramı yağacak toplandıklarında... Yasa da çıksa ne olursa olsun artık bu krizin derinleşmesini engelleyemez.. Krizde artık ciddi bir sürece daha yeni yeni giriyoruz. 1-2 hafta içinde dow 9500 e sallansında bakın görün o zaman kelleleri koltukta..
Dow yukarı yapsa, 11.000 üstünde kapansa bile açılışımız eksi olacak ve devamında hem bizde hemde dünyada kan gövdeyi götürecek şekilde düşüş devam edecek. Etmek zorunda, çünkü daha yeni bankalar battı ve batıyor, devamında şirketler, reel sektör ve istihdam, tüketim harcamaları v.s. her şey etkilenecek. dip görülmedi ve dibe doğru gidişte en ivmeli zaman yaklaştı...
diğer site uzun olsun, biz kısalayaıp siteler arası avcılık yapalım bari :).[/QUOTE]
+ krizin Avrupadaki etkileri yeni ortaya çıkıyor.
[QUOTE=bull market;37837]Teşekkür ederim sn. hurricane, ben usd / jpy dememiştim jpy/ytl yazmıştım, bakalım altında gidişatı takibederiz, saygılar.[/QUOTE]
1 Japon Yeni / Yeni Türk Lirası = 0,0121062048
[QUOTE=VOBiX;37853]+ krizin Avrupadaki etkileri yeni ortaya çıkıyor.[/QUOTE]
Ülkemizin ticaretinin % kaçı avrupaya?
tekstil
otomotiv..
diğer sektörler?.. işsizler ordusu?....
her şey güllük gülistanlık dimi ..
bu gün 23 nisan, neşe doluyor insan. börtü böcek çok güzel. yükselecek endeksler...uzunda yakalandıkya o yüzden yükselsin ::)