s.a
a.slm polo
pivotum:103700
desteklerim:103150 - 102625 - 102100
dirençlerim:104200 - 104750 - 105250...bence..
Printable View
s.a
a.slm polo
pivotum:103700
desteklerim:103150 - 102625 - 102100
dirençlerim:104200 - 104750 - 105250...bence..
sn gandi umarım bizleri rakamlardan mahrum bırakmazsınız,,,
[quote=indregandi;437368]gandi yazmıştır, sakal ve gold sokakta ters duran itler gibidir,...[/quote]
[quote=indregandi;437369][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://d1303.hizliresim.com/17/6/kt7w5.png[/IMG][/URL]
gandi analizcidir,...boru deyildir,...
sadece kumda oynamayı bırakmıştır,...[/quote]
[quote=indregandi;437370]gold ve stok terstir,....bunu bir köşeye defalarca yazdık defalarca not alın,...
taki ben değişti.... diyene kadar,...[/quote]
[quote=indregandi;437371]neyi nerde nasıl yazacağımızı bilelim,.....
[U][B][I]sonra akar kesilir kalıveririz,...[/I][/B][/U]
iyi akşamlar herkese,...[/quote]
[quote=indregandi;437379][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://d1303.hizliresim.com/17/6/ktb6s.png[/IMG][/URL]
[U][B][I]sp gold rasyo,...[/I][/B][/U]
pembe oval ters yüz yeresi,...yani mevcut düşüşe fake yapacak yere...
[B][I]kırmızı ok[/I][/B], mevcut düşüşün devamı olan yön, burada ters yani çıkış düşüş demek,..
ama şunda dirençte[B][I] kırmızı yatay ok,..[/I][/B]
[I][B]yeşil ok [/B][/I]ise fake alan geçildiğinde gold için boğa demek,...grafta düşüş ama goldda çıkış demek,...
[B][I]yeşil yatay ok[/I][/B] ise, macrada dengelenme anlamı taşır,...ancak bu geçilrse sular seller boğa olur, kanada bir uçtan bir uca bir tek anlamı vardır, py salara güvensizlik tam 12 den geri gelmiştir, gold bufalodur,..
[I][B]kırmızı çizgi[/B][/I] ayıda ve boğada oluşan gaplar,..
gold bu saatte güvensizliğin abidesidir,...o nedenle üstüne gidilmektedir, güvensizliğin defi içın,...
sıkışmışlık şudur,..
güvensizlik ya dxy ye vurur ve dolayısı ile faize,..yada bunu önlemek için gold regülatör olarak piyasa regülasyonunda kullanılacaktır,..öyleyse diğer [I][B]güvensizlik elamanı gold [/B][/I]tur,...
geçmişte şöle demiştik, dxy nin çıkışından korkarım, ama goldun çıkışından ise çooookkk korkarım, globalde demiştik,..yani gerçek güvensizlik durumu, paranın pul olduğu bir şok durum, faizi neyi takmadığı, dxy yi takmadığı,...
bütün bu olaylar şu demek takvimsel bir süreç var,...başka açıklaması yok,...
takvimde bir olay var,...bu olay şu anki dengeyi istiyor,...işte ara işarette bu takvim sonlanınca menfi müsbet farketmez stok sevev seve düşecekki dxy ye yol versin,...
sp deki açamaz da şu an için budur,...[U][B][I]öyleyse bu takvim son bulana kadar takvimine longtur,...[/I][/B][/U]
derler ya ölümüne longum lan,..işte ondan, bu meyanda küçük kaçamak düşüler tek silahıdırki py stresini alabilsinler,..
işte verdiği, 1498.x(95.x), 1533.x veya 1547.x ler, gelecekte ise 157x ve 175x sevbiyeleri hep bunun la ilgili,..
şu anki dengede gold regülasyonu işte dxy baskılıyor,...ancak dxy nin görece zayıf olduğu anlarda ki bu stokta çıkışal sağlanabiliyor- fırsat bulursa gold düşmeliki, açığa usd ve euro bırakabilisin,...yani py de para bollaşsın buda enflasyon içıun regülatör,..
ancak ara maddede bu sürdükçe dxy sıçramalarına denge içun yukarı atak yapmalı,..yani dxy deki talebi üstüne çekebilmek içun,..
işte ben deve yi ve hendeği yazdım ama elbette bu dve demek benim işim deyil,...
ama hendek bu,...yukarıdaki manzara,...[/quote]
[quote=indregandi;437380]en temelde,...;)[/quote]
[quote=indregandi;437381][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://d1303.hizliresim.com/17/6/ktcx4.png[/IMG][/URL]
5 dak lık ta ise şu anki durum,...
bar penbeyi aşağı devirirse gold yükseliş daha doğrusu tepki devam eder,..
aksi düşük alır yukarıdan veririz, zira sıkışmışlık var, düşemez çıkamaz sıkışmışlık bu,...
gold düşüşdevam ederse bir üst graftan takip ediniz bu defa, stoğu öldürür demek yani bu defa stoğu yükselişi anlamında öldürür, agresif olur biter, boku çıkar yani,...sp ve dici den golda o nedenle tepki için müsade gelecektir,...
sıkışmışlık böylece aşılabilir,...
en minörde,..:rolleyes:[/quote]
[quote=indregandi;437386]özetle hesap demodur,..zaten geçen bunu belrttim,..
ama yakında 3 gündür bir konu işledik, yaklaşıkta bunun 1 aya yakındır macrosunu işledik,...
sunum olsun istedim, dedimki kısadan hisse olsun,...
sunum hepimize,...
ilgi alaka için teşkkürler,...
durum anlaşılmıştır,...
demo hedef 1601.x hedfli,... veya duruma göre 1620.x üstüne hedeflidir, buna ayrıca bakacağız,...
demo diyip geçmemek gerekir,...bende öyle yaptım geçmedim,..
en az gerçek hesap kadar önem verdim,...ne hiisediyorsam doğrusu ne ise bu yönde izah ettim,..
anlayabildiğim kadarı ile,...
minörden çıktım, macörleşiyorum yavaştan, bakalım ne olur son durumda,...
bakarız elbet,...
iyi akaşamlar cümleten,...[/quote]
[quote=indregandi;437387][B][I][U][COLOR=Red]1582.x
1592.x
1601.x
1614.x
1614.x üstü
saatlik te tuttur,.[/COLOR][/U][/I][/B]..[/quote]
[quote=indregandi;437561]sp için kravatı, 1533.x se astım, ilk tur direncini, 1547.x se verdim,...
1498.x(95.x) crash olarak tanımladım,...
1547.x si geçen hareketlerinde de, bu defa ilk tur için 1533.x si, destek olarak düşündüm,...
tekerrür de 1533.x si bu defa cras olarak, 1498.x(95.x) si ise crash onay olarak kabul ettim,...[/quote]
[quote=indregandi;437563]macroda stok düşüşüne gold çıkış devam,...
goldda desteğe geri çekilmeler kısa süreli tepki anlamında long yapıyor,...sıkışmışlık bunu sağlıyor,...
stok rakamları yukarıda,...gold rakamları, 7/24,...
sıkışmışlık had safhada,....
sıkışmışlık aşşılsa gold 146x yapacak ama,...sıkışmışlık kalkmadan bu olmaz,...regülasyon nedeni ile,...
önce stok gevşemeli,..ki py regüle olsun,...sonra golda bakılır 146x içun,...
rakamlar yukarıda,...stok bizim stok deyil, bizim stok rakamları ise cebimizde,..cüzdanımız elimizde,...[/quote]
[quote=indregandi;437573]yükseldikçe sıkışıyorlar yani..,,,
kurtuluş yok, isterse 1900 e gitsin,...fark yok, düşüş hep rahatlama, düşüş hep tekerrür yükselişin ilacı,...
bu saatten sonra,..
örnek 1547.x geldin, düş rahatla, rahatlat,...
bu hep böyle,..yapacak bir şey yok,...
hep kravat yani,..[/quote]
[quote=indregandi;437574]takım elbiseden devam,...[/quote]
[quote=indregandi;437575]hepsi sıkıştılar, ya golda yol vercekler, ya dxy yeye,...
gold yükselişi hep stokta realize demek,..stok çıkabilsin veya yerinde kalabilisin diye,...[/quote]
[quote=indregandi;437584]günlük ise 1615.x te, dün saatlik, 1614.x ti,...
ya buna yol vereceksiniz, ya vobdan gümleteceğiz,...
nereye gitseniz zirvede yenileseniz, çıkış yolk, no way aut,...
gelmeyecektiniz buralara,...ta başından söyledim, 95 ler zamanında, 78 ler zamanında,...ne işiniz var buralarda, düşü her zaman long için iyidir, siz düşmedinizki, hep sıkıştınız ilaca sarıldınız,...
58 den dönülürmü,...dönülürse bu olur,...
şimdi ya daha çok para basacaksınız,...bastıkçada batacaksınız,....kravat hep burada takım elbisenizde,...
hale şansınız var,...bırakın takvimi makvimi,...[/quote]
[quote=albica;437589]:))) :))) palanın şansı yok hocam..senin dediğini dinleyecek illaki..yoksa ya kırk satır..ya da kırk katır..yol yakınken yola gelse iyi olur..[/quote]
[quote=indregandi;437642][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://c1303.hizliresim.com/17/8/kuycv.png[/IMG][/URL]
burada macro bilgiden besleniyor,..tabi teknikle destekli, kar %40 şu anada,...
10000 usd , 14000 de şu anda,...20000 yapıp kapıyacam bunu,...tabi demo olduğunu tekrar söylüyorum,..
amaç ise işlediğim macro yapının, son aykta dün işlediğim sıkışmışlık yapısının,..ve goldun emtiya fiyatına doğru giderkenki yol haritasının çıkarılması,..
burada elbette üç beş çizginin arakasına saklanamayız,...bir şey olurken,..
a işte bu bunun üstüne çıktır ama altın düşütüğünde,..
olmaz deyilmi,..işte macd yukarıda uyumsuzken olmaz,..
topyekün olmalı,...macd da olmalı, elma armutta,...hepsi beraber,...
o onu kesti bu bunu, keserse,...
olmaz,...o topic anlatana yakışmaz,..
git bir köşede kendine kazan,...[/quote]
[quote=indregandi;437644]forumsa analizse konu işlenmeli, konu bayıltılmalı,.....
çünkü herkezde aynı indikatör yok, herkese veremessinde, hele bazılarını kendine bile veremessin,..
dolayısı ile,...topic anlatımı budur, bu şekildedir,...
analizini yaparsın, rakamını koyarsın, bilgiyle desteklersin,
kişi orada harman olur,...[/quote]
[quote=indregandi;437648]burada elbebtte yakın ayakta,...stok düşsün gold çıksın (tepki) anlamında, bu sıkışmışlığın zamana ötelenmesi olacak,....
bilgi şunu diyor,...
hem gold hem stok hem parite düşerse bu iş biter,...
ama stok düşer gold çıkarsa bu sürdürülebiliri bir durum, şu demek düşüşe stop tan lon g açarım,..
aksi açmam çünkü gold çıkamamış,..dengesizilik var, ve bu dengesizlik dxy ve faizi kurmuş olur,...
çok basit,..
bu sağda solda yazmaz,...
burada yazar,..
link te bulamassın yoktur,...
2012 başından beri,..[/quote]
[quote=indregandi;437649]2012 neydi, maniplasyon ,
bu ne regülasyon,...[/quote]
[quote=indregandi;437650]regüle sürebildikçe yön nedir longtur,...
ama regüle ne içindir,...bir şey içindir, bu nu bulduğumuzda iş tamam olur,...
öyleyse ben long giden bu yapıya, shortu öyle açmalıyımki, beni boğmasın,...
mevzu budur,..
diyelimki bu long yapı düşütü bakar long açarım, dinamiklere bakarak,...
değişmişmi,...
bilgi tarde edemez satar yada alır,...
onun için kafası karışan verdiğim rakamlara göre trade sini yapacak,...o bölüm onlar içiun,...
bu bölüm ise topic içun,...
anlamıyan okumayacak,..teşekkür de atmayacak, trade topiclerine bakacak,..anlayan sa tersini yapacak,..çünkü anlamış,...
bu kendini buluyor demek tir,...[/quote]
[quote=indregandi;437654]işte maipülasyondan regülasyona geçerken,...
sandık(gelişmekte olan piyasalar) örneğini verdik,...
iki türlü harket,
arkadan iterek, kendine çekerek,..
arkadan itiş regülasyonun primat döneminde burada tl dirençleri patlattı ve yeni zirve aldı,...
fakat şimdi son realizsayonla eşitlendi,...
işte bakın bir kaç aydır, sp yi yazıyorum,
1498.x(95.x), 1533.x ve 1547.x,...
hep kravat asıyorum boynuna ,..
niye çünkü regülsayonda yine artık kendine çekiş var, artık pysalar eşitlenmiş,..
yeni hikaye gerekli,...
işte burada sıkışmışlık ortaya çıkıyor,..
ne yapıyor, dikine dikine gidiyor,..düşmeden düşürmem,...
öyleyse panic yok,..
bakın berlusconi olayında ne çıktı, mecmua okuyanlar panic yaptı, link tıklayanlar,..ihtimal 93xxx-94xxx den shortsalar 102250 görmüş bir py var,..
biz orada longduk,...yalnızdık, yine yalnızız,..
bilgi yalnızlık ister,...[/quote]
[quote=indregandi;437655]işte şimdi,..yine sp den olayı ölçüyorum, diyorumki, düş rahatla, rahatlat,...
ne yapıyor geriyor, gergi nedir tansiyon, yani regülasyon,...
gergiden anlıyoruz ki, eşitlenmişler,..hep kafalar yukarı bakıp parmağın düşmesine odaklı,...
işte burada zaman ve saykıl, öle kolay deyil o,....
pavlovlar,...ve salyalar,....[/quote]
[img]http://666kb.com/i/ccai0lxitaownsjse.png[/img]
[img]http://666kb.com/i/ccaicfdrqt07lfxv2.png[/img]
bu tablo önemlidir,...
geçmiş analiz bugüne hazırlık,..
dün 1582.x ti,
bu gün 1592.x ten devam,...
hep alt/hep üst,...
[B][I][U]daha yorum ve analiz yok,...[/U][/I][/B]
son yorum şu olabilir,...
dedikki piyasaların yönü vardır anacak karekteri yoktur,...
mevcut duruma göre, saatlikte, 1025xx veya altı karekter, üstü karektersizliktir,...
iyi akşamlar hocam, sağlıcakla kalın
Günaydın
[quote=indregandi;438213]son yorum şu olabilir,...
dedikki piyasaların yönü vardır anacak karekteri yoktur,...
mevcut duruma göre, saatlikte, 1025xx veya altı karekter, üstü karektersizliktir,...[/quote]
1025xx,...
102950 olacak, dün dönülen yer,...
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://f1303.hizliresim.com/17/f/l0h0m.png[/img][/url]
merhabalar.sizin yazıları okudukça gerçekten trade işinin mantık dışı olduğuna emin oldum.yayık ayranı gibi.bir sağa bir sola.algıları bozup yoluna devam eden bir trend.
[quote=macide;438290]merhabalar.sizin yazıları okudukça gerçekten trade işinin mantık dışı olduğuna emin oldum.yayık ayranı gibi.bir sağa bir sola.algıları bozup yoluna devam eden bir trend.[/quote]hep sabır ve para yönetimi,..
az buçuk ta max min hedefler macro olarak,..
işte örneğin 128 yazıyoruz,..
ama diyelim 108950 den döndü buda olur,..az verir çok verir, kısmet,..
bazen mesela 128 tahmin ediyoruz, trendler 132 vuryor 150 vuruyor,...
heyecan tabi,..
aşağıda tersi mesela,...95 diyorduk, sonrasında 91 diyorduk, 81xx gösterdi, malum 90-91 e alana kadar, bayağı bir uğraştık,...
yavaş yavaş, hisse senedi gibi ama deyil nedir vob, ama hisse senedi gibi,...
kimse kimsenin peşine takılıp koşturamaz herkesin işi gücü var,...
parola bu,...
en büyük sıkıntı, uzun süre bekleyiş, ve gerçekleşme başladığında çabuk yorulma ve çabuk poz terketme,..
ama bunu her gün gün içinde, 3-5 defa yapmaktan iyidir,...