-
[quote=fXci;123524]Hayatımda hiç kumar oynamadım [B]emme[/B] hayat bi kumar [B]zati[/B]....
En masumane çiftçilik bile kumar.. Adam [B]ekeyor[/B] nohutu 100 dönüm [B]zabah[/B] bi [B]uyaneyor[/B] domuzlar tüm [B]darla[/B]yı yemis bitirmiş ::: al sana [B]gumar[/B] iste .... Ben [B]vopu[/B] çiftçiliğe benzetiyorum.. Kumarla alakası yok.. :::
[B]Emme bilardoyu cokh[/B] severim..[/quote]
konuşurkende kelimeleri yazdığın gibimi kullanıyosun acayip bi etki yapıyo bende söliyim dedim :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
?????????
-
[QUOTE=cırcır;123526]konuşurkende kelimeleri yazdığın gibimi kullanıyosun acayip bi etki yapıyo bende söliyim dedim :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
?????????[/QUOTE]
Yok benimkiler yazıldığı gibin okunmuyor gayri :::
-
[quote=fXci;123528]Yok benimkiler yazıldığı gibin okunmuyor gayri :::[/quote]
Günaydın ,
Lem sen helen burda mısın? Günlük kaç saat uyeyon?:::
Yoksam Sen, Voborsa'nın 24 saat açık Çağrı Merkesi Misen?:::
-
-
Bu adam bi de akademisyen, kafayı yiyecem. Hergün televizyonlara çıkarıyorlar milyon dolarları götürdü şimdiden. Sen bizim akıl sağlığımızı koru yarabbim...
[url]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=194620&interstitial=true[/url]
-
batık bitik haberi yokmu??
-
[quote=QUEEN;123532]batık bitik haberi yokmu??[/quote]
Olmaz olur mu:D:D
Bank of amerika iflasını istedi, merkel sarkozi krızı büyüyor,.kom fransa birlikten ayrılabileceğini açıkladı,.kom IMF Türkiye ile ilişkiler kesilmiştir acıklaması yaptı,.kom
Ahmedinejat yakın zamanda israili vurabileceklerini söyledi, .komÇİN dışişleri bakanı ''japonya tahıhsel olarak Çin toprağıdır ve yakın zamanda geri alınacaktır' dedi,.kom Kaddafi Arap birliği içinde israile karşı topyekun bir saldırı konusunda uzlaşmaya varıldıgını acıkladı,.kom Obama 'amerika derin devleti beni ortadan kaldırmayı planlıyor' acıklaması yaptı; .kom FED, fınansal krızın 2.dalgasının pazartesi başlayabileceği acıklandı..kom.kom.kom
Yeterlideğilse diğer flaş gelişmeleri de acıklayabılrıım:D:D:D
Ayrıca kız kısmı tavladan anlamaz sevgılı jerfın.:::::::::
-
benden günah gitti.. geliyor kötü haber bombardımanı.. uzuncuları huzursuz edeyim biraz heheh
-
ECB, yeni bir bankacılık krizinden endişeli
Avrupa Merkez Bankası (ECB) mali isitkrar uzmanı Dejan Krusec'e göre banka resesyonun devam etmesi durumunda 2010'da yeni bir bankacılık krizi çıkabileceğinden endişe ediyor.
Daily Telegraph web sitesinde yer alan habere göre Krusec, V şeklinde bir iyileşmenin bankaların düşüşü atlatmaları için yeterli olduğunu düşünüyor.
"İyileşme U şeklinde olursa bankalar sorun yaşayacak. İzlemekte olduğumuz, stratejik açıdan önemli 25 banka bulunuyor." diyen Krusec, sorunun 2009 olmadığını, Euro bölgesi bankalarının zararları karşılayacak kadar sermayesi olduğunu, asıl sorunun 2010 olduğunu ve resesyonun uzunluğu hakkında endişeli olduklarını belirtiyor.
Haberde ECB'nin bu yıl için yüzde 4.6 daralma beklediği ve 2010 ortasına kadar iyileşme beklemediği yer alıyor
bu biiir..
-
[QUOTE=excali;123529]Günaydın ,
Lem sen helen burda mısın? Günlük kaç saat uyeyon?:::
Yoksam Sen, Voborsa'nın 24 saat açık Çağrı Merkesi Misen?:::[/QUOTE]
fX piyasası için nefes antrenmanı yapayorum gayri.. :::
-
Doların rezerv statüsünü kaybetme riski artıyor
13.06.2009 | Dış Haberler | Haber
ARAÇLAR
yorum yaz
favorilerime ekle
haberi yazdır
arkadaşıma gonder
&
Doların iki yıldır yaşadığı kan kaybının sene başından beri ağırlaşması ile yeni bir uluslararası rezerv para biriminin belirlenmesi gerektiği tartışmaları yeniden alevlendi. Kriz kâhini olarak da tanınan ABD'li ünlü ekonomist Prof. Nouriel Roubini, perşembe günü Atina'daki bir konferansta doların "rezerv para birimi" statüsünü kaybedebileceğini söyledi. ABD'nin finansman durumunu düzeltebilmek için gerekli olan güçlü ekonomik iyileşmeyi göremediğini belirten Roubini ayrıca küresel ekonominin iki yıl daha "zayıf" kalacağını öngördü. Hafta içi Rusya'nın elindeki ABD tahvillerini satarak yerine IMF'nin ihraç ettiği tahvilleri alacağını açıklaması dolardan kaçışta en keskin dönemece girildiğinin sinyalini vermişti. Rusya'dan Çin'e kadar ABD'nin dış borcunun en büyük finansörü olan ülkeler doların rezerv para olma özelliğini kaybettiğni bunun yerine bir döviz sepeti uygulamasına geçilmesini öneriyor.
-
IMF ile anlaşma yapılıp yapılmayacağına ilişkin belirsizlik devam ediyor ancak IMF ile görüşme trafiği önümüzdeki dönemde devam edecek. Başbakan Tayyip Erdoğan geçen hafta, bu ay sonuna kadar görüşmelerin devam edeceğini söylemişti. IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin 15 Haziran'da Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Ekimde İstanbul'da yapılacak IMF-Dünya Bankası Genel Kurulu için çalışmaları denetlemeye gelecek olan Lipsky, ayrıca Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) de bir toplantısına katılacak.
Bunun dışında IMF'nin bu yıl 4'üncü madde konsültasyonu çerçevesinde Türkiye'ye gelebileceği konuşuluyor. Kulislerde konuşulanlara göre IMF bu madde çerçevesindeki denetimini 2010 yılı bütçe görüşmeleri öncesine denk getirecek ve Türkiye ekonomisine ilişkin detaylı bir rapor hazırlayarak uyarılarını sıralayacak.
bu uzunculara olsun...
-
[quote=fXci;123536]fX piyasası için nefes antrenmanı yapayorum gayri.. :::[/quote]
Lem ben de yüskek elektrik fatrası icin eyelem yapyon zanmıştım gayri..:::
Böyle daha da kabarcak gibin...kom
-
Euro bölgesinde sanayide yüzde 21’lik düşüş
13 Haziran 2009
Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil
Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı
Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind
Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang
ON altı ülkenin dahil olduğu Euro bölgesinde sanayi üretimi, nisan ayında yüzde 21.6 daralarak tarihinin en sert düşüşünü yaşadı.
Euro bölgesinde sanayi üretimi ocak ayında yüzde 16.5, şubat ayında yüzde 19.1 ve martta yüzde 19.3 azalmıştı. AB istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre, sanayi üretimi nisan ayında 27 üyeli AB’de ise yüzde 19.4 geriledi. Nisan ayında sanayi üretiminin en hızlı gerilediği AB üyeleri yüzde 33.7’yle Estonya, yüzde 24.9’la Slovenya, yüzde 24.5’le Litvanya, yüzde 24.2’yle İtalya ve yüzde 23.2’yle Almanya şeklinde sıralandı. Bu dönemde sanayi üretimi İspanya’da yüzde 19.7, Fransa’da yüzde 19.4, Hollanda’da yüzde 17.2 ve İngiltere’de yüzde 12.3 kayıp yaşadı.
-
[URL=http://img3.imageshack.us/i/daxsksma.png/][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/9651/daxsksma.png[/IMG][/URL]
dax yönü pazartesi verir..
-
Geçmişte ters köşeye yatırdı
Öte yandan Dow Jones endeksi geçmişte boğa görüntüsü vererek yatırımcısını ters köşeye de yatırmıştı. 1929 ila 1932 yılları arasında pek çok kez yüzde 20'yi aşan ralliler yaşasa da bu güzel masalların hepsinin sonu eski diplere geri dönülmesi ile bitmişti. Örneğin 1929'un mayıs ayına gelindiğinde Dow Jones son 13 hafta boyunca yüzde 26'lık bir yükseliş yaşamıştı. Ancak bu yükselişin ardından 12 hafta boyunca işler tersine dönmüş endeks yüzde 38,9 kan kaybetmişti. 2007 kredi krizi başladığından bu yana ise 5 ayrı ralli görüldü ve her bir ralli yüzde 10'dan fazla getiri sağladı. Ancak bu ralliler de önceki dip seviyelere inilmesiyle sona erdi.
Bu nedenle "boğa" beklentisine rağmen küresel ekonomide gerçek bir toparlanma olmadan yaşanacak ralliler krizin bittiği anlamına gelmeyecek. Bir anlamda son dönemde tartışılan "W" tipi resesyon gerçek olur, yani piyasalarda ikinci bir dip görülürse yeni boğa rallisinin kaderi de önceki seviyelere gerilemek olabilir.
Ayrıca moral verici verilere gelse bile, ABD gibi dev bir ekonominin kredi notunu kaybedebileceği ve hazine tahvillerine alıcı bulamayacağı korkusu ile tahvil faizlerinde yaşanan patlamalar, 14 milyonu aşması beklenen işsizlik rakamları, sıfır faiz ortamında bir de son 6 ayın zirvesine çıkan petrol fiyatları ile beslenen enflasyon canavarı hayra alamet gelişmeler değil. Son olarak 10 yıllık ABD Hazine Tahvilinin faizi dün 7 ayın zirvesine çıktı. Bunda FED'in gösterge faizini enflasyon korkuları ile beklenenden önce artırmak zorunda kalabileceği endişeleri etkili oldu. Bu hafta 65 milyar dolarlık yeni tahvil ihracının gerçekleşecek olması da faizleri etkiledi. Bunun dışında ekim ayında yüzde 5'e fırlamışken son dönemde yüzde 1'in altına düşen Libor faizleri bankaların artık daha kolay borçlandığını gösterse de tüketici kredilerinde hala musluklar tıkalı.
Dow Jones endeksi 13 haftadır vites düşürmüyor. 1929-1932 döneminde de yüzde 20'lik yükselişlerle 4 ralli yaşanmıştı. Benzer bir boğa piyasası 3 hafta...
( KB)
-
[URL="http://img195.imageshack.us/i/screenhunter8.png/]"][URL=http://img195.imageshack.us/i/screenhunter8.png/][/URL][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/5731/screenhunter8.png[/IMG][/URL]
haftalık ve aylık drenç var geçmesi sıkar biraz.
-
sisteminiz yokmu sizin ne işiniz var haberle bilmem neyle
-
[QUOTE=enorton;123091]Evet son sistem sonuçlarım, dün gecekini saymayın o yalan oldu :D
[IMG]http://img401.imageshack.us/img401/5492/adszsrt.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sn enorton yukarıdaki tester raporunuzda sort kısmında short 20 yazıyor ben sitem testerden rapor aldığımda short kısmında 0 yazıyor yani sistemi test ederken sadece long ları test yapıyor gibi.bunu nasıl düzeltebilirim.
Birde roporunuzda kaldıraç oranını test yaptırırken kaç kullandınız.
yardımcı olabilirmisiniz.
Arkadaşalar sn enortonun raporuna istinaden yazdım ama konuyu bielen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Çünkü sistem üzerinde çalışmalar yapıyorum hata yapmak istemiyorum kolay gelsin
-
[QUOTE=jerfin;123478]yok vallahi en az geldiği 150.. TEK bizi kazıklıyor mu yoksa...boks..boks.[/QUOTE]
Yok artık elektrik idaresi....
TEAŞ oldu da bence de çok yüksek size gelenler.
2 tane 22" 1 tane 20" 1 tane 17" monitör 3 tane PC 1TV 6 florasan lamba yı günde 15 saat
1 sanayi tipi buzdolabı 1 noırmal buzdolabı 2 tane derin dondurucuyu da 24 saat çalıştıan bir işyerine 150 civarı geliyormuş. İşyerinin tarifesi daha yükske bildiğim kadarıyla.
-
Sn VOBİX bir üsteki sn enortona yazdığım yazı sisinde uzmanlik alanınıza giriyor yardımcı olabilirmisiniz
-
[QUOTE=marakes;123499]ütü yerine de bi uygulama:eskiden yatagın altına koyarlarmıs sabaha düz olurmus:)[/QUOTE]
Yatılı okulda az kullanmadık o yöntemi.
-
[QUOTE=oguzhan;123545]Sn enorton yukarıdaki tester raporunuzda sort kısmında short 20 yazıyor ben sitem testerden rapor aldığımda short kısmında 0 yazıyor yani sistemi test ederken sadece long ları test yapıyor gibi.bunu nasıl düzeltebilirim.
Birde roporunuzda kaldıraç oranını test yaptırırken kaç kullandınız.
yardımcı olabilirmisiniz.
Arkadaşalar sn enortonun raporuna istinaden yazdım ama konuyu bielen yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Çünkü sistem üzerinde çalışmalar yapıyorum hata yapmak istemiyorum kolay gelsin[/QUOTE]
Sistemi oluştururken "açığa sat" kısmı boş mu? Oraya da formül yazmanız gerekli. Kaldıraç 1 buarada...
-
[QUOTE=marakes;123510]vala ben de anlıyorm 36 ay dedıgını ama yıne de guvenmıorum ben..bu fıyatlardan ıllakı fıyatı artıcaktır dovızn 3 yılda..ama ne oranda olur onu kestremem ..he bı de su var..krız vb seyler oldgu ıcn degl..artması gerektgı ıcn artıcagını dusunuyorm ben de..sımdı olan 1.5 degl 2.5 bıze normal gelcek bı sure sonra yedıre yedıre yukarı cekıcekler bence..o yuzden döviz borcunu, dövizle kazanmıosan tavsıye etmem..[/QUOTE]
En basitinden faizin iencek yeri kjalmadı. Demekki bir yerden sonra çıkmaya başlayacak o esnada bazı doalrlar ABD tahvillereine kayacak piyasadan doalr çekilecek yani azalacak. Azalan şeyin fiyatı da yükselir.
-
[QUOTE=marakes;123516]bizim bankaclar da cakal kardesım,mıllet onlar aguvenıp ıs yapıo bılıolar dıe sonra da buyrun cenaze namazna oluo..bı cogu onların tavsıyesı ıle almıs.cvremden duyduklarım bole..yazık vala..ödeyebılrse kazık yedım der kurtulur..odeyemesse evde gıderkı allah korusun o en kötüsü..[/QUOTE]
Bankacıalrın da pek suçu yok işi bilen kurnaz yöneticleri diyor ki yeni ürün çıakrttık yen ile kredi veriyoruz. Sizin göreviniz yılda x kişiye yen cinsi kredi satmak. Bu hedef tutacak diyorlar. Personel de yen ile ilgili bir araştırması ya dailgisi olamamışsa yöneticilerin verdiği bilgiler doğrultusunda çıtlatır müşteriye. Zorla yen kredisi veren yok zaten. Kılıç Karahanlıya Poalt bizi çok kolay ikna etti dediğinde Karahanlı demekki ikna olmaya ihtiyacımız varmış diye cevap veriyor. Müşteri de öyle. İkna olmaya ihtyiacı varmış demekki de çekmiş krediyi.
Borçlanmanın altın kurallarından biridir : Gelirin cinsinden borçlan!
-
[QUOTE=fXci;123524]Hayatımda hiç kumar oynamadım emme hayat bi kumar zati....
En masumane çiftçilik bile kumar.. Adam ekeyor nohutu 100 dönüm zabah bi uyaneyor domuzlar tüm darlayı yemis bitirmiş ::: al sana gumar iste .... Ben vopu çiftçiliğe benzetiyorum.. Kumarla alakası yok.. :::
Emme bilardoyu cokh severim..[/QUOTE] Ben bu çiftçi örneğini vob haram mı diye soran birine vermiştim. .dng
-
[QUOTE=enorton;123549]Sistemi oluştururken "açığa sat" kısmı boş mu? Oraya da formül yazmanız gerekli. Kaldıraç 1 buarada...[/QUOTE]
Birde o şekilde deneyeceğim teşekkür ederim
-
[QUOTE=QUEEN;123535]ECB, yeni bir bankacılık krizinden endişeli
Avrupa Merkez Bankası (ECB) mali isitkrar uzmanı Dejan Krusec'e göre banka resesyonun devam etmesi durumunda 2010'da yeni bir bankacılık krizi çıkabileceğinden endişe ediyor.
Daily Telegraph web sitesinde yer alan habere göre Krusec, V şeklinde bir iyileşmenin bankaların düşüşü atlatmaları için yeterli olduğunu düşünüyor.
"İyileşme U şeklinde olursa bankalar sorun yaşayacak. İzlemekte olduğumuz, stratejik açıdan önemli 25 banka bulunuyor." diyen Krusec, sorunun 2009 olmadığını, Euro bölgesi bankalarının zararları karşılayacak kadar sermayesi olduğunu, asıl sorunun 2010 olduğunu ve resesyonun uzunluğu hakkında endişeli olduklarını belirtiyor.
Haberde ECB'nin bu yıl için yüzde 4.6 daralma beklediği ve 2010 ortasına kadar iyileşme beklemediği yer alıyor
bu biiir..[/QUOTE]
2010da diyor emma...
2010a kadar shortlar anında tanga
-
[QUOTE=oguzhan;123547]Sn VOBİX bir üsteki sn enortona yazdığım yazı sisinde uzmanlik alanınıza giriyor yardımcı olabilirmisiniz[/QUOTE]
Matriks yok bende ama Teste başlarken bir ya da ikinci adımca Long Only Short Only Both diye bir seçenek var MSte. Simülasyon adımalrını incelyin Gelişmiş vs yazan yer varsa tuklayıp kontrol edin.
-
[QUOTE=oguzhan;123553]Birde o şekilde deneyeceğim teşekkür ederim[/QUOTE]
Eğer sisteminiz flat kalmıyorsa AL için olan formulu AL ve Açık Pozisyon Kapat bölümlerine, Sat için olan formülü de SAT ve Açığa Sat bölümlerine girmelisiniz...
-
[QUOTE=VOBiX;123555]Matriks yok bende ama Teste başlarken bir ya da ikinci adımca Long Only Short Only Both diye bir seçenek var MSte. Simülasyon adımalrını incelyin Gelişmiş vs yazan yer varsa tuklayıp kontrol edin.[/QUOTE]
KHN - Sistem Ayarları - Seçenekler Bölümünde "Tüm işlemleri gerçekleştir" Tıklı olmalı...
-
[quote=MASTER;123525]Ben de katılabilirmiyim Satranç Turnuvasına? Gerçi Suat Atalık'ı dahi yenebilecek kadar güçlü oyuncular varmış aramızda ama ne yapalım kazanmak her şey demek değil...Bir şeyler öğrenmiş oluruz hem... :)[/quote]
o kısım işin şakasıydı. yenme yok. üniversitedeyken ortaköy'de düzenlenen 19 mayıs gençlik festivalinde oynamıştık kendisiyle. (masada bedava çikolata ve süt vardı diye oturdum yeminlen :D)
amacım onunla pat kalmaktı ve öyle de oldu. :)))
ertesi gün tarabya otelde düzenlenen tunuvada favori gösterilirken ilk elemede çoban matı ile yenilmem de en az Suat Atalık ile berabere kalmak kadar unutulmaz bi hadisedir benim için. :D
-
Ülem pda mı denize attım yanlışnıklan ::: üüüüüüü puff
-
[quote=fXci;123560]Ülem pda mı denize attım yanlışnıklan ::: üüüüüüü puff[/quote]
atma eylemi yanlışlıklan nassı oluyo yau :D
geçmiş olsun
-
[QUOTE=VOBiX;123546]Yok artık elektrik idaresi....
TEAŞ oldu da bence de çok yüksek size gelenler.
2 tane 22" 1 tane 20" 1 tane 17" monitör 3 tane PC 1TV 6 florasan lamba yı günde 15 saat
1 sanayi tipi buzdolabı 1 noırmal buzdolabı 2 tane derin dondurucuyu da 24 saat çalıştıan bir işyerine 150 civarı geliyormuş. İşyerinin tarifesi daha yükske bildiğim kadarıyla.[/QUOTE]
benim elektrik faturasının üzerinde TEAŞ değil, TEDAŞ yazıyor ama vobix..::::p
bi monitördür, sanayi buzdolabıdır gidiyor..:..: bunlardan çok daha fazla elektrik tüketen resistanslı ev aletleri var.. bulaşık makinası, çamaşır makinası, ütü, fırın, su ısıtıcı v.s. v.s... liste uzar gider...:)))
ya biz çok müsrif bir aileyiz, yada bu muhabbetin sonu benim TEDAŞ'a dava açmamla bitecek..:..:
ama düşünüyorum da bizim salon, mutfak ve banyo'da spot ışıklandırma var.. sonra hergün çalışan diğer resistanslı ev aletleri.. benim her sabah en az yarım saat saçıma şekil vermek için harcadığım elektirik de var tabi..:..: saçlarım uzun olduğundan sen hesap et artık fön makinasının yada maşa, saç düzleştirici v.s. nin harcadığı elektiriği..:))) fırın, ütü, bulaşık makinası v.s. hergün çalışıyor.. elektirikli spor aletleri de var, ama onlar ne kadar elektirik çekiyor bilmiyorum....heyk
yaff şöyle yazdıklarıma baktım da ne kadar elektiriğe bağımlı bir toplum haline gelmişiz..:eek:.dng
-
[QUOTE=unlimitted;123561]atma eylemi yanlışlıklan nassı oluyo yau :D
geçmiş olsun[/QUOTE]
denize başka bişey atayordum ::: elimdede pdanın çantası vardı atarkene elimden kurtuluverdi gayri ::: başka bişeyle beraber denize uçtu :::
-
[QUOTE=tuareg;123533]Ayrıca kız kısmı tavladan anlamaz sevgılı jerfın.:::::::::[/QUOTE]
kız kısmı dantel örer, kazak örer dimi...kom.dng
otur karşıma da kız kısmı tavlada nasıl reco'yu mars edermiş göstereyim sana..:::
-
[QUOTE=unlimitted;123559]o kısım işin şakasıydı. yenme yok. üniversitedeyken ortaköy'de düzenlenen 19 mayıs gençlik festivalinde oynamıştık kendisiyle. (masada bedava çikolata ve süt vardı diye oturdum yeminlen :D)
amacım onunla pat kalmaktı ve öyle de oldu. :)))
[COLOR="Red"]ertesi gün tarabya otelde düzenlenen tunuvada favori gösterilirken ilk elemede çoban matı ile yenilmem de en az Suat Atalık ile berabere kalmak kadar unutulmaz bi hadisedir benim için.[/COLOR] :D[/QUOTE]
benimde var unutamadığım bi çoban matı hikayem..:D ama sen turnuvaya çıkana kadar nasıl öğrenemedin o mat taktiğini, gözün kör olmasın emi..:::.dng
-
[quote=fXci;123563]denize başka bişey atayordum ::: elimdede pdanın çantası vardı atarkene elimden kurtuluverdi gayri ::: başka bişeyle beraber denize uçtu :::[/quote]
Denize bişey atmak günahtır (Hüseyin Hatemi) çanta da onun zekatı oluvermiş.:..:
-
[quote=jerfin;123564]kız kısmı dantel örer, kazak örer dimi...kom.dng
otur karşıma da kız kısmı tavlada nasıl reco'yu mars edermiş göstereyim sana..:::[/quote]
Alakası yok, örgü meselesini abartmayalım, ben gözleri tavana dikip parmakla saymaya karşıyım, marsı falan unut, bir oyun alırsan şanslısın:D:D:D, bu yaştan sonra kız kısmına da tavlada yenıleceksek sahra çölüne dönelım daha iyi.