cırcırım casperim hoşgeldin... nerelerdesin seennnn.dng
Printable View
cırcırım casperim hoşgeldin... nerelerdesin seennnn.dng
[quote=jerfin;123568]cırcırım casperim hoşgeldin... nerelerdesin seennnn.dng[/quote]
sahra çölünde :D
[QUOTE=tuareg;123567]Alakası yok, örgü meselesini abartmayalım, ben gözleri tavana dikip parmakla saymaya karşıyım, marsı falan unut, bir oyun alırsan şanslısın:D:D:D, bu yaştan sonra kız kısmına da tavlada yenıleceksek sahra çölüne dönelım daha iyi.[/QUOTE]
gel gamyun.net'e o zaman..:p anavatanın sahra çölüne özlemini gidermene yardımcı olayım..:..:
[quote=cırcır;123569]sahra çölünde :D[/quote]
Bizim ahaliden kımseyı gördün mü:::
[QUOTE=cırcır;123569]sahra çölünde :D[/QUOTE]
sende mi brütüs..:..:
[quote=tuareg;123571]Bizim ahaliden kımseyı gördün mü:::[/quote]
deve gördüm 2-3 tane :D
[quote=cırcır;123573]deve gördüm 2-3 tane :D[/quote]
Bizim ahalinin mercedesi onlar
[quote=jerfin;123570]gel gamyun.net'e o zaman..:p anavatanın sahra çölüne özlemini gidermene yardımcı olayım..:..:[/quote]
net ortamına güvenmem, zar tutarsın sonra, nette fincanla zar atılabılıyor mu
[QUOTE=tuareg;123575]net ortamına güvenmem, zar tutarsın sonra, nette fincanla zar atılabılıyor mu[/QUOTE]
yönetimden rica ederiz, butonun üzerine fincan resmi koydururuz senin güven sorununu çözmek çin..
[QUOTE=cırcır;123569]sahra çölünde :D[/QUOTE]
Cırcır yuaw gızma emme avatarına bakınca ....yeni ergen olmuş saçlarını boyatıp tr ye gelen alamancı Türk yavrucaklar geleyor aklıma gayri:::
evet ya cırcırım hayalet casperim... şu avatarında revizyona ne zaman gideceksin..:)
[quote=jerfin;123576]yönetimden rica ederiz, butonun üzerine fincan resmi koydururuz senin güven sorununu çözmek çin..[/quote]
moralini bozmayayım, sen 'tavlada rakip tanımam' diye hava atmaya devam et, tavla oynarız sonra sonucları acıklarım, karızma dıye bırsey kalmaz, üzülürsün.:..:
[quote=fXci;123577]Cırcır yuaw gızma emme avatarına bakınca ....yeni ergen olmuş saçlarını boyatıp tr ye gelen alamancı Türk yavrucaklar geleyor aklıma gayri:::[/quote]
arkadaşın avatarı zaten bu boyle bişey yokmuş photoshop muş bu yaa
[quote=jerfin;123578]evet ya cırcırım hayalet casperim... şu avatarında revizyona ne zaman gideceksin..:)[/quote]
mesudum şuan bakalım ne zaman
[QUOTE=tuareg;123579]moralini bozmayayım, sen 'tavlada rakip tanımam' diye hava atmaya devam et, tavla oynarız sonra sonucları acıklarım, karızma dıye bırsey kalmaz, üzülürsün.:..:[/QUOTE]
zarla oynanan oyunlarda asla aşırı iddalı olamam... sonuçta şans faktörü giriyor işin içine.. ama beni de hafife alma derim, yoksa sen çizilirsin..:..::p
[QUOTE=fXci;123577]Cırcır yuaw gızma emme avatarına bakınca ....yeni ergen olmuş saçlarını boyatıp tr ye gelen alamancı Türk yavrucaklar geleyor aklıma gayri:::[/QUOTE]
fxci, senin memleket nireydi..:)
[quote=jerfin;123582]zarla oynanan oyunlarda asla aşırı iddalı olamam... sonuçta şans faktörü giriyor işin içine.. ama beni de hafife alma derim, yoksa sen çizilirsin..:..::p[/quote]
Benle tavla oynamaya sinir sistemim dayanmaz, bunalıma girersin, forum dostlarımı üzmeyi ben hiçç istemem.kom
[QUOTE=jerfin;123583]fxci, senin memleket nireydi..:)[/QUOTE]
karışıkım ben.. ezcık batıdan ,ezcık kuzeyden , ezcık güneyden azda tam ortadanım ::: doğu tarafa kayamadan ben doğmuşum gayri..
[url]http://www.sahibinden.com/muhtesem_icat!_!_!_!_!_!_kabarik_elektrik_faturalarina_son_-23WQQaXQQ4745304WQQpXQQdisplayitem[/url]
[QUOTE=QUEEN;123586][url]http://www.sahibinden.com/muhtesem_icat!_!_!_!_!_!_kabarik_elektrik_faturalarina_son_-23WQQaXQQ4745304WQQpXQQdisplayitem[/url][/QUOTE]
Energy+ her cihaza etki edermi ?
[COLOR="DarkRed"]Hayır,Energy+ (Klima,florosan,tv,buzdolabı,dondurucu,çamasır makinesı,bulaşık makinesi,elektrik süpürgesi,hava
temizleyici,bilgisayar,su pompası gibi cihazlara etki eder.Isıtıcı mikrodalga tost makinesi akkor ampul gibi rezistif
cihazlarda etki etmez.[/COLOR]
cihazın altına bu notu düşmüşler queen.. yani asıl elektiriği hüpleten rezitif cihazlarda etkisiz..:))) yine de faydası olur tabiki..
[QUOTE=jerfin;123588]Energy+ her cihaza etki edermi ?
[COLOR="DarkRed"]Hayır,Energy+ (Klima,florosan,tv,buzdolabı,dondurucu,çamasır makinesı,bulaşık makinesi,elektrik süpürgesi,hava
temizleyici,bilgisayar,su pompası gibi cihazlara etki eder.Isıtıcı mikrodalga tost makinesi akkor ampul gibi rezistif
cihazın altına bu notu düşmüşler queen.. yani asıl elektiriği hüpleten rezitif cihazlarda etkisiz..:))) yine de faydası olur tabiki..[/QUOTE]
bende inamam böyle şeylere..ispatlanmamışş..rastlayınca ilana fikir olsun dedim.
[QUOTE=QUEEN;123589]bende inamam böyle şeylere..ispatlanmamışş..rastlayınca ilana fikir olsun dedim.[/QUOTE]
gerçekten var böyle bir cihaz.. hatta yıllar önce bize tanıtıma gelmişlerdi buna benzer bir cihazı.. o zaman sormuştum, hem rezitif cihazlarda etkisiz diyorsunuz hemde çamaşır makinası, bulaşık makinasında tasarruf sağlar diyorsunuz.. ee o zaman bu cihazlar rezitif değilse suyu nasıl ısıtıyorlar diye..:..:
mutlaka tasarruf sağlar, ama %5 i geçmez bu tasarruf oranı..
[quote=jerfin;123588]Energy+ her cihaza etki edermi ?
[COLOR=DarkRed]Hayır,Energy+ (Klima,florosan,tv,buzdolabı,dondurucu,çamasır makinesı,bulaşık makinesi,elektrik süpürgesi,hava
cihazın altına bu notu düşmüşler queen.. yani asıl elektiriği hüpleten rezitif cihazlarda etkisiz..:))) yine de faydası olur tabiki..[/quote]
Tv lerde mesela ilk çalıştırdığınızda (tüplülerde coink , lcdlerde ciuuv ) şeklinde bikaç saniyelik gereğinden fazla elektrik çekiyolar.Bu cihaz o dalgalanmayı önlüyo sanırım o yüzden tasarruf ettiriyo.Televizyonu günde 100 kere açıp kapamazsanız zaten sorun yok .kom
[quote=jerfin;123565]benimde var unutamadığım bi çoban matı hikayem..:D ama sen turnuvaya çıkana kadar nasıl öğrenemedin o mat taktiğini, gözün kör olmasın emi..:::.dng[/quote]
Ben gecen gün Taylanta gelirken uçakta bilgisayarı easy versiyonda çoban matı yaptım.Yedi kerata..lelele:..::..:
Hayırdır sabahtan beri kimse yazmamış, millet sıcağın rehavetine kapıldı heralde. :D
[URL=http://img44.imageshack.us/i/abc11508.gif/][IMG]http://img44.imageshack.us/img44/811/abc11508.gif[/IMG][/URL]
[url]http://www.godmode-trader.de/de/boerse-nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-Rallyefortsetzung-oder-Ermuedungserscheinung-Ein-sel,a1226885,c562.html[/url]
buradan ew sayımları..
Bunları yapın, noterde boş yere ücret ödemeyin
Devlet dairelerinde sağlanan kolaylıklardan habersiz olan vatandaşlar resmi işlemlerini yaptırırken mağdur oluyor. Bilinçli vatandaşlar hiç para vermeden işlerini hallederken, diğerleri için gereksiz harcamalar kaçınılmaz oluyor. Devlet dairelerinde ücretsiz olan, ancak noterden para karşığılında alınan belgelerin başında muvafakatname, dernek defterlerini tasdiklettirme işlemi, kira sözleşmesi ve tapu evrakları geliyor.
Muhtarlıklardan 3,5 liraya alınan ikametgâh ve nüfus cüzdanı sureti de il nüfus müdürlüklerinde ücretsiz veriliyor.
Yurtdışına 18 yaşından küçük çocuğuyla seyahate çıkacakların eşinden 'çocuğu için veliden izin alınmıştır' anlamı taşıyan 'muvafakatname' alması gerekiyor. Noterde 40-50 TL'ye verilen bu belge, emniyet müdürlüklerinde ücretsiz. Yetkililer, birçok vatandaşın bu belgenin emniyette verildiğini bilmediğini dile getirirken, bazı kişilerin de emniyette sıra beklememek için noteri tercih ettiğini aktarıyor.
Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin, faaliyetlerini not aldıkları defterlerini resmi nitelik kazandırmak için tasdik ettirmesi gerekiyor. Ancak birçok kuruluş, bu defterlerin il dernekler müdürlüğünde ücretsiz tasdik ettirildiğinden haberi olmadığı için notere giderek gereksiz masraf ediyor. Taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerini notere tasdik ettirmek de hukuki anlamda hiçbir şeyi değiştirmiyor. Tapu sözleşmeleri için de aynı durum geçerli.
Bürokrasiyi azaltmak için getirilen e-devlet projesiyle muhtarlıklardan alınan ikametgâh ve nüfus cüzdanı sureti nüfus müdürlüklerinde de verilmeyle başlandı. Üstelik ücretsiz. Sarıyer Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk, birçok vatandaşın uygulamadan haberi olmadığı için 3,5 lira karşılığında muhtarlıklardan bu belgeleri almaya devam ettiğini belirtiyor.
DEVLET VATANDAŞI BİLGİLENDİRMİYOR
Tüketici dernekleri ise devletin bu işlemlerle ilgili vatandaşı bilgilendirmediğinden yakınıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, halk arasındaki notere onaysız belgelerin kabul edilmeyeceğine dair anlayışın yanlış olduğunu belirterek, "Devlet dairelerinde çalışanların birçoğu da bu konuda bilgisiz olduğu için vatandaşı direkt notere yönlendiriyor. Vatandaşların yanında kamu çalışanlarının da eğitilmesi gerek. Memur, vatandaşa 'Şurada ücretsiz işini yaptırabilirsin, ama beklemek istemiyorsan notere gidebilirsin' şeklinde bilgi verebilmeli." diyor. Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran ise hastanelerde alınan sağlık raporlarında kişiden 'bağış' adı altında ücret alındığına değiniyor. Bağışta zorlama olamayacağına dikkat çeken Başaran, "Kimi heyet raporlarında para alınıyor, kimisinde alınmıyor. Bu konu aydınlığa kavuşturularak bunların ne kadarı yasal, ne kadarı değil açık bir şekilde belirtilmeli." diye konuşuyor.
Müstakil Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı avukat Bülent Deniz, devlet dairesinde yapılan bir işlemin noterde yapılmasının hukuken hiçbir farkı olmadığını vurguluyor. Daha önce sabıka kaydı alınırken bağış olarak ödenen paranın daha sonra 'Bu işin ücreti budur' şeklinde düzenlendiğini aktaran Deniz, "Devletin kendi vatandaşına sabıka kaydını vermesi zaten görevidir. Bunun ücretsiz yapılması gerekir." ifadelerini kullanıyor.
Alıntı...
HERKESİN BİR HİKAYESİ VARDIR....
Unlu basketbolcu Hidayet Turkoglu esiyle birlikte, Eminonun de
geziyordu. Once akvaryumculari dolastilar, Kapalicarsi, Nuriosmaniye,
Yerebatan Sarnici, Ayasofya, Sultanahmet, Topkapi Sarayi, Gulhane Parki
derken, Yeni Caminin onune kadar geldiler. Orada bagira bagira simit
satan bir cocuk vardi. Basketbolcu birden durakladi...
Sonra simitciye yaklasti:
- Simit'in kaca koc ? - 300 bin abi.Citir citir....
- Tezgahta kac simit var ?
- 70-80 tane var herhalde... - Hepsini alsam ne tutar ?
- Seksen desek 24 milyon.
- Al sana 30 milyon... Farzet ki hepsini aldim...
-Sagol abi... sagol...
Basketbolcu uc onluk cikartip simitcinin onune birakti. Esi saskindi. Uc
bes adim
yurumuslerdi ki esine yaklasip fisildadi.
- Hidayet sen deli misin ?
- Yooo
- Peki yemedigimiz simitlerin parasini niye verdin ?
- Bosver sorma.
- Diyelim ki soruyorum. Hem de israrla soruyorum.
- Oyleyse soyleyeyim.
- Lutfedersiniz beyefendi.
- Tablanin kenari dikkatini cektimi ?
- Hayir.
- Baksan gorecektin. Tahtaya bir isim kazinmisti.
- Nasil bir isim ?
- Hidayet !
- Yoksa ?
- Evet o tezgah, eskiden benimdi.
Bu hikayeyi hidayet tv8 de katildigi bir programda kendisi anlatmistir. .
[QUOTE=QUEEN;123597]Alıntı...
HERKESİN BİR HİKAYESİ VARDIR....
Unlu basketbolcu Hidayet Turkoglu esiyle birlikte, Eminonun de
geziyordu. Once akvaryumculari dolastilar, Kapalicarsi, Nuriosmaniye,
Yerebatan Sarnici, Ayasofya, Sultanahmet, Topkapi Sarayi, Gulhane Parki
derken, Yeni Caminin onune kadar geldiler. Orada bagira bagira simit
satan bir cocuk vardi. Basketbolcu birden durakladi...
Sonra simitciye yaklasti:
- Simit'in kaca koc ? - 300 bin abi.Citir citir....
- Tezgahta kac simit var ?
- 70-80 tane var herhalde... - Hepsini alsam ne tutar ?
- Seksen desek 24 milyon.
- Al sana 30 milyon... Farzet ki hepsini aldim...
-Sagol abi... sagol...
Basketbolcu uc onluk cikartip simitcinin onune birakti. Esi saskindi. Uc
bes adim
yurumuslerdi ki esine yaklasip fisildadi.
- Hidayet sen deli misin ?
- Yooo
- Peki yemedigimiz simitlerin parasini niye verdin ?
- Bosver sorma.
- Diyelim ki soruyorum. Hem de israrla soruyorum.
- Oyleyse soyleyeyim.
- Lutfedersiniz beyefendi.
- Tablanin kenari dikkatini cektimi ?
- Hayir.
- Baksan gorecektin. Tahtaya bir isim kazinmisti.
- Nasil bir isim ?
- Hidayet !
- Yoksa ?
- Evet o tezgah, eskiden benimdi.
Bu hikayeyi hidayet tv8 de katildigi bir programda kendisi anlatmistir. .[/QUOTE]
Bana bu hikaye yalan gibi geliyor...
[QUOTE=jerfin;123562]benim elektrik faturasının üzerinde TEAŞ değil, TEDAŞ yazıyor ama vobix..::::p
bi monitördür, sanayi buzdolabıdır gidiyor..:..: bunlardan çok daha fazla elektrik tüketen resistanslı ev aletleri var.. bulaşık makinası, çamaşır makinası, ütü, fırın, su ısıtıcı v.s. v.s... liste uzar gider...:)))
ya biz çok müsrif bir aileyiz, yada bu muhabbetin sonu benim TEDAŞ'a dava açmamla bitecek..:..:
yaff şöyle yazdıklarıma baktım da ne kadar elektiriğe bağımlı bir toplum haline gelmişiz..:eek:.dng[/QUOTE]
Pambbııık sizin buzul kütlelerinizi eritip küresel kavrulmaya yol açan kişiyi buldum. .kom
[QUOTE=fXci;123563]denize başka bişey atayordum ::: elimdede pdanın çantası vardı atarkene elimden kurtuluverdi gayri ::: başka bişeyle beraber denize uçtu :::[/QUOTE]
Demze ne atıyodun bakem sen? Yoksa o G3 mermilerini sen mi attın denize? .dng
[QUOTE=enorton;123593]Hayırdır sabahtan beri kimse yazmamış, millet sıcağın rehavetine kapıldı heralde. :D[/QUOTE]
Soma bugün ayrı bir sıcaktı. Şehidimiz vardı.
[url]http://www.haberkapisi.com/haber/hakkaride-bir-uzman-cavus-sehit-oldu-90005.htm[/url]
[quote=VOBiX;123600]Demze ne atıyodun bakem sen? Yoksa o G3 mermilerini sen mi attın denize? .dng[/quote]
şışşşş Vobix valla bütün forumu tutuklatırsın haaa
bunlar bir kişiyi almıyor kime selam verdi ise kimin yanında öksürdü ise hepsiciğini alıyorlar
Başımızı belaya sokma ne olur şışşşşş :D
[quote=VOBiX;123601]Soma bugün ayrı bir sıcaktı. Şehidimiz vardı.
[URL]http://www.haberkapisi.com/haber/hakkaride-bir-uzman-cavus-sehit-oldu-90005.htm[/URL][/quote]
Başınız sağolsun Daha doğrusu hepimizin başı Sağolsun üüüüüü
[QUOTE=QUEEN;123594][URL=http://img44.imageshack.us/i/abc11508.gif/][IMG]http://img44.imageshack.us/img44/811/abc11508.gif[/IMG][/URL][/QUOTE]
Ben pek saymdan anlamam ama o mavi üç ile mavi dört olmamış sanki mavi 3ü 6500e koysalar 5 dalgalık düşüşün dördündeyiz derdim. Bilenler bi bakarsa iyi olur.
Birkac it öldümü malum cevreler (Hayvan hakları koruyucuları)Meclise bile yerleştiler yıllardır Hemen ayaklanırlar
[QUOTE=VOBiX;123601]Soma bugün ayrı bir sıcaktı. Şehidimiz vardı.
[url]http://www.haberkapisi.com/haber/hakkaride-bir-uzman-cavus-sehit-oldu-90005.htm[/url][/QUOTE]
Valla ne diyeyim ki...
Bazen geceleri yatağıma yattığımda dağ başında nöbet tutanları düşünüyorum. Onların sayesinde biz burada rahat uyuyoruz diyorum. İçimden başka bir ses de, boşuna nöbet tutuyorlar diyor. Siyasetçisi, iş adamı, bürokratı memleketi peşkeş çekiyor...
Ben askerliğimi kıbrıs Güzelyurtta yaptım, tam da Rum sınırında. Hudutta nöbet tutma şerefine eriştim, herkese nasip olmaz. Orada nöbetteyken hep şunu düşündüm; Buralarda yüzlerce şehit verdik ama Annan planını Rumlar kabul etseydi buralar Rum toprağı olacaktı. Yani biz verdik ama adamlar (hepsini istedikleri için) kabul etmedi. O halde ben neden nöbet tutuyorum??
Sevgili Enorton
Gecen bir yerlerde okudum ama tam hatırlamıyorum Kıbrıs'ta Sn Talat barışa ve cözüme cok yakınız ama toprak vermemiz lazım gibisine birşeyler söylemiş
Buarada biz ne söyleyelim artık üüü
[QUOTE=adalı54;123607]Sevgili Enorton
Gecen bir yerlerde okudum ama tam hatırlamıyorum Kıbrıs'ta Sn Talat barışa ve cözüme cok yakınız ama toprak vermemiz lazım gibisine birşeyler söylemiş
Buarada biz ne söyleyelim artık üüü[/QUOTE]
Daha önce de Evren söylemişti bunu ...
[url]http://haber1.com/haberdetay.asp?Newsid=101115&Categoryid=6[/url]
2002 de söylemiş...