-
[quote=jerfin;124054]bu piyasa çok feci düşecek, PY amacına ulaştı ve birçok kişi short kapattı sanırım..:confused:[/quote]
Dowdakı düşüşe aldanma, yarın acılıs 43700 olmaz da bu durumda 43600 olur:D
(Getti bizim şhortlarrr, üwwwww, çıkayım dağlara da kurt yesın benı)
-
[QUOTE=tuareg;124055]Gel gell, ben de kavga edecek bırını arıyordum zaten, ama once kavga sınırlarını belırleyelım, ısırmak yok, tekme tokat serbest, mazlummmmm, nerdesın mazlummmmm:D:D:D
(herşeyde eşitlik dıye dövünürsünüz ama iş kavgaya gelınce cınsıyet ayrımı, yok oyle dava...)
Not; herhangı bır dövüş sporları dersı almışlığın var mıdır?[/QUOTE]
şimdi kavgada nasıl eşitlik istersiniz, yaradan eşit yaratmamış ki bi kere..:o erkekler güç, kuvvet yönünden kadınlardan üstün yaratıldıysa sizin eşitlik aramanız abesle iştigal olur...boks. nasıl ki bir kadın çocukla kavga ederken eşitlik istiyorum diye kendini savunamazsa, siz de bir kadınla kavgada eşitlik isteyemezsiniz...dng
-
Birde FX cilere, EURUSD deki OBO ya dikkat derim...Burda 500-800 pips arası mama olabilir..Hemen satın demiyorum...Teknük fırsat kollayın diyorum...
-
[quote=jerfin;124060]şimdi kavgada nasıl eşitlik istersiniz, yaradan eşit yaratmamış ki bi kere..:o erkekler güç, kuvvet yönünden kadınlardan üstün yaratıldıysa sizin eşitlik aramanız abesle iştigal olur...boks. nasıl ki bir kadın çocukla kavga ederken eşitlik istiyorum diye kendini savunamazsa, siz de bir kadınla kavgada eşitlik isteyemezsiniz...dng[/quote]
İstersen önce kavga edelım sonra esıtlık meselesının teorık tartısmasını yaparız, maksat stres dağıtmak değil mi, sana da ıyı gelecek valla bakk:D
-
[QUOTE=tuareg;124062]İstersen önce kavga edelım sonra esıtlık meselesının teorık tartısmasını yaparız, maksat stres dağıtmak değil mi, sana da ıyı gelecek valla bakk:D[/QUOTE]
peki o zaman.. senin elinde hiçbir şey olmayacak, benim elimde taş, sopa, tabak, tencere, vazo...... bilimum her türlü alet edavat olacak, kabul mü..:D::: haaaa ısırmak da serbest...:D zaten fxci de çocuk muamelesi yaptı bana..:( etim ne budum ne benim..üüü:D.dng
-
geceye ful şortum 43.075 den.
-
Avrupa borsaları dalışa geçergeçmez dow toparlamaya başlıyo, ne it bişey bu yaaa, avrupayı kapasın yatay takılır ve kapanırken düşerek kapanırgibi geliyor bana....
-
[quote=jerfin;124063]peki o zaman.. senin elinde hiçbir şey olmayacak, benim elimde taş, sopa, tabak, tencere, vazo...... bilimum her türlü alet edavat olacak, kabul mü..:D:::[/quote]
son soruya yanıt vermedın daha, herhangı bır dovus sporlar dersı aldınsa meseleyı aramızda medenı bır sekılde de halledebılrıız, yok ders falan almadıysan her turlu sılahla donanabılırsın, nema problema.
-
[quote=Astatin;124061]Birde FX cilere, EURUSD deki OBO ya dikkat derim...Burda 500-800 pips arası mama olabilir..Hemen satın demiyorum...Teknük fırsat kollayın diyorum...[/quote]
ben de bir ekleme yapayım.
€/$ 1,3794'ün aşağı geçilmesi, sahip olduğunuz endeks shortlarını bile 90'a takılmış şekilde gol yapar. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG]
-
[QUOTE=tuareg;124066]son soruya yanıt vermedın daha, herhangı bır dovus sporlar dersı aldınsa meseleyı aramızda medenı bır sekılde de halledebılrıız, yok ders falan almadıysan her turlu sılahla donanabılırsın, nema problema.[/QUOTE]
ehmmm kem küm şeyy:o.. şimdi aldım desem, feci sallamış olacağım.. almadım desem, 1-0 baştan yenilgiyle başlayacağım kavgaya..
en iyisi ben gidip alışverişle atayım stresi....:D indirimler başlamış mı bakiyim bi..:::
-
Bu borsa eninde sonunda düşecek, ağır ağırda olsa düşecek, o zaman shortlarla arkaya yaslanmaya devam, py ye selam:)...hepinize iyi akşamlar...
-
[QUOTE=Astatin;124058]Eskir bir borsa efsanesi derki, DJ erken saatte %2 düştüyse ya toparlar artı kapatır, yada "sittin" gün topralamayacak bir düşüş trendinin başlangıcı olarak %3 ve üstü eksi kapatır...
Ps: Sittin = 40 demektir.[/QUOTE]
60 idi eskiden, krizle onun da mi degeri düstü?.dng
-
[QUOTE=bull market;124069]Bu borsa eninde sonunda düşecek, ağır ağırda olsa düşecek, o zaman shortlarla arkaya yaslanmaya devam, py ye selam:)...hepinize iyi akşamlar...[/QUOTE]
ağır ağır olmayacak bence ...çok sert düşecez .. ne oluyo falan derken bi bakacaz borsa yerin dibine geçmiş .. bu yaz borsa açısndan en kötü yaz olarak tarihe geçecek...taban bekliyom ben bu düşüşte.... :o:o:o:o:o .. benim senaryom böyle ... kimseyi etkilemesin .. herkesin senaryosu kendine :o:o:o:o:o
-
[QUOTE=selçuklu;124071]ağır ağır olmayacak bence ...çok sert düşecez .. ne oluyo falan derken bi bakacaz imkb yerin dibine geçmiş .. bu yaz borsa açısndan en kötü yaz olarak tarihe geçecek ...taban bekliyom ben bu düşüşte.... :o:o:o:o:o[/QUOTE]
Imf ilen anlaşamıycaz falanmı yoksam?:))) oh ne güzel olurdu anlaşmasalar borç almasalar, ama tabii piyasaları nasıl etkiler orasını bilemem, ama taban olacaksa TL de bundan nasibini alır değerini kaybeder heralde, dolar/tl yeni zirve yapmaya başladımı ondan sonra kısacılar korkmasın zatende, para kazanmanın anlamı kalmaz o zamanda:o
-
düzgün obo çalışacak gbi .. vay anasını .. :o:o:o:o:o boyun çizgisi kırldımıki .. grafik yok bende ...
[QUOTE=selçuklu;122708]unutmuşum maymunu vay anasını .. neyse koydum ... obo yu maymunlarla ifade ettim . :o:o:o:o:o:o:o:
[URL=http://img199.imageshack.us/i/adszuqv.jpg/][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/7398/adszuqv.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
-
[URL=http://img269.imageshack.us/i/29152016.jpg/][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/461/29152016.th.jpg[/IMG][/URL]
slm arkadaşlar,
dow takozu hatırlayan varmı bilmem, günlüklerdeki son durum... Vob bırakıp fdov'a mı geçsek acaba...:(
-
[QUOTE=erkan.;124049]özel emri açarmısın. ?
istediğimizde vade sonunda emir vererek vadeyi uzatabiliyormuyuz al-sat yapmadan bumu demek?[/QUOTE]
Özel emir şudur: 2000 kontrat üzeirndeki emrinizi özel emrielr pazarındaki tahtaya yazarsanız bir seferde tek fiyattan geçekleşir. Normal tahtada 2000 kontrat en az 4-5 kademe oynatır tahtayı. Genelde vade sonunda olur bu ahreketler. EFG ile İş arasındaki alışverişleri görebilrisiniz. Bu normal tahtada İş 2000 EFG şeklinde görülür ama tahtada yazılı 2000 lotluk bir emri yoktur.
-
[QUOTE=metatay;124074][URL=http://img269.imageshack.us/i/29152016.jpg/][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/461/29152016.th.jpg[/IMG][/URL]
slm arkadaşlar,
dow takozu hatırlayan varmı bilmem, günlüklerdeki son durum... Vob bırakıp fdov'a mı geçsek acaba...:([/QUOTE]
aleyküm selam ..ben hatırladım .. teprik ederim abi .. hedef kaç ?? :o:o:o:o
-
Ulen ne yaptınız bu dow a daxa bir saat evden gittik nolmuş buralar... :D
-
vobix senin sistemler nasıl girdi geceye??
-
cuma longlarıma hiç dokunmadım
bu borsa önce 50.000 olur.
zaten yurt dışı düşerken düşmeyen borsa en sağlıklı borsadır.
çok güçlüyüz çok
-
[QUOTE=MMO;124052]SAyın Vobix efg 12000 küsür malı karşısındaki alıcıya veriyor alıcı olmasa piyasa zaten aşağı gider benim anlamadığım böyle bir ortamda bu kadar iştahlı bir alıcı kitlesi var efg burdan çıkıp hazirana giriyor tamam , efg nin sattığı malı alan kurumlar burada göstermelik hareket ediyor bence, bakın o kadar mal çıkıldı ama aşağı vermedik biz destek yapıyoruz dediler, belkide millet long zamanı deyince alınan mal piyasaya sürülecek gibi geliyor bana nacizane fikrim böyle,[/QUOTE]
Aracı kurumalrda toplu mal çıkılacaksa ya da alınacaksa bunalrın vob birimleri haberleşiyor. Bizim bugün 10000 kontrat çıkmamaız lazım sizdeki büyük müşteirlerden bu miktarı karşılayacak biri var mı diye. Bulurlarsa tahtada işlemelrle anklaşıyorlar. Bugün eFGnin çoğu malını İş karşılamıştır ve Ağustos vadede karşılıklı işlemle dengelemişlerdir. İkisinin de kar ya da zararı yok belli kontratta vade değişimi yapılmıştır.
-
[QUOTE=tuareg;124055]Gel gell, ben de kavga edecek bırını arıyordum zaten, ama once kavga sınırlarını belırleyelım, ısırmak yok, tekme tokat serbest, mazlummmmm, nerdesın mazlummmmm:D:D:D
(herşeyde eşitlik dıye dövünürsünüz ama iş kavgaya gelınce cınsıyet ayrımı, yok oyle dava...)
Not; herhangı bır dövüş sporları dersı almışlığın var mıdır?[/QUOTE]
Tırnakalra dikakt et. Dişten fena....dng
-
[QUOTE=Astatin;124058]Eskir bir borsa efsanesi derki, DJ erken saatte %2 düştüyse ya toparlar artı kapatır, yada "sittin" gün topralamayacak bir düşüş trendinin başlangıcı olarak %3 ve üstü eksi kapatır...
Ps: Sittin = 40 demektir.[/QUOTE]
Nece 40 ediyor bu? Arapçada 60 demek. İngilizdesi de siksti(sixty)!
-
[QUOTE=selçuklu;124073]düzgün obo çalışacak gbi .. vay anasını .. :o:o:o:o:o boyun çizgisi kırldımıki .. grafik yok bende ...[/QUOTE]
Şu an kırılmış görülüyor, 18:00-18:10 arası kırıldı...
-
[QUOTE=jerfin;124060]şimdi kavgada nasıl eşitlik istersiniz, yaradan eşit yaratmamış ki bi kere..:o erkekler güç, kuvvet yönünden kadınlardan üstün yaratıldıysa sizin eşitlik aramanız abesle iştigal olur...boks. nasıl ki bir kadın çocukla kavga ederken eşitlik istiyorum diye kendini savunamazsa, siz de bir kadınla kavgada eşitlik isteyemezsiniz...dng[/QUOTE]
[IMG]http://fotograf.gazetevatan.com/fotogaleri/act/4261_929_04072008_9.jpg[/IMG][IMG]http://farm3.static.flickr.com/2362/2507489743_b09b38b246.jpg[/IMG]
Bence cinsiyette eşitlik aramyın. Kadınlar üstün de olabilir .dng
-
[quote=selçuklu;124073]düzgün obo çalışacak gbi .. vay anasını .. :o:o:o:o:o boyun çizgisi kırldımıki .. grafik yok bende ...[/quote]
Boyun çizgisi 1.3804 gözüküyor bende. Şu an: 1.3789
-
[QUOTE=unlimitted;124067]ben de bir ekleme yapayım.
€/$ 1,3794'ün aşağı geçilmesi, sahip olduğunuz endeks shortlarını bile 90'a takılmış şekilde gol yapar. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG][/QUOTE]
1,3793 görüyorum şimdi
-
[QUOTE=metatay;124074][URL=http://img269.imageshack.us/i/29152016.jpg/][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/461/29152016.th.jpg[/IMG][/URL]
slm arkadaşlar,
dow takozu hatırlayan varmı bilmem, günlüklerdeki son durum... Vob bırakıp fdov'a mı geçsek acaba...:([/QUOTE]
Bana göre öyle takoz olmaz. Duygusal bir çizim geldi çünkü takozun alt kısmı bir başlangıca bi de kırılım gününe denk geliyor. Olsa olsa aşağı kırılan dikdörtgen formasyonu olur. Hedefi aşağı yukarı aynıdır.
-
[QUOTE=enorton;124078]vobix senin sistemler nasıl girdi geceye??[/QUOTE]
Uzun girdi eşek herifler.(sistemler) .dng O kadar dedim bak yataydayız kandırıyorlar sizi. 43,600 yukarı kırılmadan iş ypamaz uzunlar diye ama dinletemedim. Bu ay felaket ayı olacak sistemler için.
-
[quote=VOBiX;124086]1,3793 görüyorum şimdi[/quote]
paritelerde de VOBda veya herhangi bir metada olduğu gibi "nokta" geçilmesinden kasıt, noktanın altında pozisyonunuz gereği baktığınız vadeye yakın bir süre [B]tutunmasıdır[/B].
günlük olarak VOBda ciddi bir düşüş beklerken,bağlı olarak €/$'ın 1,3794ün altına 5 dakikalık grafikte aşağı geçiş, hiçbir şey ifade etmez.
-
Yakın yerlerde diye dedim. Yoksa tacizi, sarkması ve krıılması farklı oluyor elbette.
-
vobix, geyikte kaldıraçı düşük tutuyorum o yüzden 60 değil 40... eurusd ye gel aşka gel paraya gel:) :)
-
Boyun çizgisi de neymiş ya..yerim boyun çizgisini...ver tabana ver tabana...60 dk ya değil, günlük e bakın EURUSD..orda daga bi yüksek duruyo mesafe :) vob da neymiş ya yerim vobu..pariteye gel:)
-
Vobix sen soma da mı oturuyordun? Cenazeye katılabildin mi?
-
Soma Linyit..vay canına...biz ilkokuldayken memleketteki bütün büyük işletmeleri ezberletirlerdi beaahhh...
-
[QUOTE=enorton;124093]Vobix sen soma da mı oturuyordun? Cenazeye katılabildin mi?[/QUOTE]
ayağım sakat olamsa katılacaktım. Burkmaya bağlı şiş ve mor bir sağ ayağım var şu an. Cenazeyi ve kalabalığı uzaktan gördüm. Facebookta grubu ve videoları var şehidimiz "Mete Han"ın.
-
[QUOTE=Astatin;124094]Soma Linyit..vay canına...biz ilkokuldayken memleketteki bütün büyük işletmeleri ezberletirlerdi beaahhh...[/QUOTE]
O linyitlerin yakıldığı termik santralle aramda 2-3 km ya var ya yok.
-
[QUOTE=VOBiX;124095]ayağım sakat olamsa katılacaktım. Burkmaya bağlı şiş ve mor bir sağ ayağım var şu an. Cenazeyi ve kalabalığı uzaktan gördüm. Facebookta grubu ve videoları var şehidimiz "Mete Han"ın.[/QUOTE]
Çok geçmiş olsun, hayırdır nasıl burktun? Benim de dün geceki halı saha maçından dolayı heryerim ağrıyor :)
-
spx 920 deki boşluğu doldurdu
926 üstü kapanış longlara zarar ettirmez