-
Olasılıklar...
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img393.imageshack.us/img393/4600/usdzq1.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Görünen o ki Usd/Ytl 1.50-1.60 larda dalgasını sonlandıracak.Geri dönüşünde ise Hisse senetlerinde olanlara son bir fırsat tanınacak olan İMKB’de yükseliş gerçekleşecek.Sonrasında Usd son kez denenebilir fakat benim seçimim olmayacaktır.Sarı renge biraz daha fazla değer vermem gerekecek Obama sonrası son lale devri bitişinde.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/8364/djigr5.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dji te ise gelen sat sinyalinin 9.000 den veya 7.500 lerde son bulması beklenebilir.7.400 altı spekülasyon dışıdır benim için.Paranın değeri açısından.Bundan sonraki stratejim uzun vadeli 9.000-7.500 arasına uğramadan 10.700 yukarı kırılırsa al, aşağı kırılırsa sat tarzında gerçekleşecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Veya 9.100 lerde al 8.900 lerde stop, 7.500 lerde al 7.300 lerde STOP-KAÇ-KURTUL-BULAŞMA tarzındadır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]İMKB grafiklerim hazır değil.Arkası yarın programımda.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bol şans hepimize…[/SIZE][/FONT]
-
Taban...
[quote=catedral;38581]Senin bana taban borcun vardı saysammı ki bugünü?[/quote]
Sayın catedral,
Vob'da 30 endeks Ekim vade: Cuma kapanış 43.825, bugün kapanış 39.425
Tam %10 düşmüş.Yani Taban.Siz bakmayın geçici % lere...
Bol şanslar...
-
[QUOTE=mavi;38587]Sayın catedral ve kısa kalan arkadaşları tebrik ederken, uzunda yakalanan arkadaşlara en kısa sürede kayıplarını telafi etmeleri dileklerimle 'lan gene seviyor allah' dizelerindeki söz biz pozisyonsuzları sevinsek mi, üzülsek mi modunda bıraktı.Şükür tabiki.Demekki ayı postlarımızı tüm yaz taşımamıza rağmen erken çıkartmışız.Resim den sıkıldım duygusal olarak postu kaldırıyorum deme gibi lükslerimiz yokmuş demekki.olsun varsın fırsatlar bitmezmiş.Bugün Dji iyi bir tepki versede yarın bizde pozisyon alsak diyoruz.Bu akşam biraz grafik çalışmakta fayda var.
Bol şanslar...[/QUOTE]
Sayın Mavi
Öncelikle kendi adıma teşekkürler.. Ben bu pakete kesinlikle inanmamıştım biliyorsunuz. Sebeplerinide defalarca yazılarımda anlatmıştım..
Şimdi esas problem Avrupa.. Artık Amerika krizin içinde temizlenmesi çok çok zor.. Az evvel koyduğunuz grafik ve yorumda 7300 altını spekülasyon olarak değerlendirmişssiniz fakat: Dow da Ağustos sonu itibariyle açılmış olan pozisyonların stoplarının kesiştiği fiyat 6xxx seviyeleri.. Eğer ki teknik olarak 7300 seviyeleri görülür ise oralarda otomatik stoplar çalışmaya başlayacaktır ki eğer stoplar çalışacak olursa oluşacak duruma spekülasyon diyemeyiz.
Şu anda bizim piyasanın düşüşünü de ben normal dünyadaki gelişmelere uygun düşüş olarak değerlendiriyorum.
Henüz bizde kriz yok.. Bankalarda da henüz bariz sorun yok.. Dövizde zaten olması gereken fiyat aralığına doğru hareketlendi..
Döviz 1.50 leri geçtiği takdirde yada yabancı ortakları bir şekilde bankalarımızdan mevduatları aktarmaya kalkarlarsa (her ne kadar olamayacağı söylensede dahi matematikçi bankacılar bir yolunu bulurlar) (Citibankın elindeki lehman bonolarını vatandaşa kilitmesi gibi) esas fiyatlamalar oluşacaktır diye düşünüyorum.
Bayram öncesinden beri taşıdığım kısalarla bugün kapanışta vedalaştım ... Bu geceyede kısa girmek yemedi:) Flat girmeyi tercih ettim..
-
[QUOTE=mavi;38600]Sayın catedral,
Vob'da 30 endeks Ekim vade: Cuma kapanış 43.825, bugün kapanış 39.425
Tam %10 düşmüş.Yani Taban.Siz bakmayın geçici % lere...
Bol şanslar...[/QUOTE]
Walla ben 25 eylül ve 26 eylül fullenmek kaydıyla kısaydım:) Yarınada kısa devam edilirdide bu akşam yine birileri şapkadan tavşan mavşan çıkarmaya kalkar korkusuyla:) arsızlığın lüzumu yok dedim.
-
[quote=catedral;38601]Sayın Mavi
... Ben bu pakete kesinlikle inanmamıştım biliyorsunuz. Sebeplerinide defalarca yazılarımda anlatmıştım..
...7300 altını spekülasyon olarak değerlendirmişssiniz fakat: Dow da Ağustos sonu itibariyle açılmış olan pozisyonların stoplarının kesiştiği fiyat 6xxx seviyeleri.. Eğer ki teknik olarak 7300 seviyeleri görülür ise oralarda otomatik stoplar çalışmaya başlayacaktır ki...
...Döviz 1.50 leri geçtiği takdirde yada yabancı ortakları bir şekilde bankalarımızdan mevduatları aktarmaya kalkarlarsa ...[/quote]
Sayın catedral,
Daha önceki Dow stoploss noktalarını belirttiğiniz yazınızı gereken ciddiyette not ettiğime emin olabilirsiniz.Benim için 7.300 altı spekülasyon dışıdır cümlemden kasıt, bir önceki yazımda Usd ye vermiyeceğimi belirttiğim değerden (ki usd de 2.05 tir beklentim orta vadede) kaynaklanmaktadır.7.300 altında spekülasyon peşinde koşmaktansa, Obama sonrası lale devri bitişinde(beklentimdir) alacağım pozisyon gereği sarı renge(Toprak ve Altın) gereken değeri vermek gerektiği inancımdan kaynaklanmaktadır.
Başarılarınızın devamı dileklerimle...
Bol şanslar hepimize...
-
bakiyorum!!! cogunluk artik imkb'nin cokecegine inaniyor!!!.dng
hic merak etmeyin kesinlikle bu is bitti.!!!.dng
artik bu dususu kimse engelleyemez!!!.kom
bakiniz dax'da dokuluyor!!!.kom.lelele
Dow'un zaten pili bitik!!!.kom
-
[URL="http://wirtschaft.wikispaces.com/Geld.lelele.lelele.lelele"].lelele.lelele[/URL][url]http://wirtschaft.wikispaces.com/Geld[/url]
yuz yilin cokusu basladi!!!
-
[QUOTE=mavi;38603]Sayın catedral,
Daha önceki Dow stoploss noktalarını belirttiğiniz yazınızı gereken ciddiyette not ettiğime emin olabilirsiniz.Benim için 7.300 altı spekülasyon dışıdır cümlemden kasıt, bir önceki yazımda Usd ye vermiyeceğimi belirttiğim değerden (ki usd de 2.05 tir beklentim orta vadede) kaynaklanmaktadır.7.300 altında spekülasyon peşinde koşmaktansa, Obama sonrası lale devri bitişinde(beklentimdir) alacağım pozisyon gereği sarı renge(Toprak ve Altın) gereken değeri vermek gerektiği inancımdan kaynaklanmaktadır.
Başarılarınızın devamı dileklerimle...
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Birde şunu hatırlatmak isterim ki.. Günlük ve haftalık grafiklerde izlediğimiz OBO da boyun çizgisi kırıldı. OBO hedefi olarak en az 20.000 puanlık hedef söz konusu..
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi. Haftalık grafiklerde izlenen bu tür formasyonlar illaki hedef puanlarına gitmezler. Bunlar büyük krizlerin belirleyicisidir. X100 belki 1500-18.000 gibi obo hedefi rakamlarına ulaşmaz.. Ama dolar 2.00 - 2.50 değerlerine bu arada gidebilir. Ekim sonu 2009 başları itibariyle iç hoş şeyler beklemiyorum:(
-
Yüzyılın çöküşü başladı diye bayram ediyor, adama bakın ya!
-
Bittik Çöktük...
[quote=kayahan;38604]bakiyorum!!! cogunluk artik imkb'nin cokecegine inaniyor!!!.dng
hic merak etmeyin kesinlikle bu is bitti.!!!.dng
artik bu dususu kimse engelleyemez!!!.kom
bakiniz dax'da dokuluyor!!!.kom.lelele
Dow'un zaten pili bitik!!!.kom[/quote]
Sayın Kayahan,
Yüzyılın çöküşü diye tabir edilen finansal sistemin çöküşünün başlangıcı diyebileceğimiz şu anki durumun aynı hızla devam etmesini beklemek hayalden öte yüzyıllara ve kurulmuş sistemlere hakaret olmuş olur.Şöyle özetlersem; yüzyıllar süren spekülasyon çağının 1-2 yılda biteceğini beklemek saflık olur.Bizim vademiz yetermi bilmem ama çocuklarımı bekleyen gelecekte, sosyal arkaplanın çok vahim olduğu gerçeği içimi karartmıyor değil.Fakat bu tarzda öldük, bittik, çöktük naraları için oldukça erken.
Bol şanslar...
-
Dow Da Kısa Vadede 9800 Altını Beklemıyorum.ya Buralarda Kapar Yada Tepecek.
-
[QUOTE=follow;38609]Dow Da Kısa Vadede 9800 Altını Beklemıyorum.ya Buralarda Kapar Yada Tepecek.[/QUOTE]
Dow ruhuna fatiha... Allah kurtarsın diil bunun adı allah gelse kurtaramas formasyonu oldu:(