Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
Printable View
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
günaydın ve bol kazanclar
[QUOTE=saraylı;248391]NK ile ilgili bilgi "Devridaim Makinası" adlı topiğimde bulunmaktadır,arama motorundan aratırsanız bulablirsiniz...:)[/QUOTE]
sn.saraylı 3 gundur nkyı aramaktayım formulu henuz bulamadım.yardımlarınızı beklerim
[quote=hpy;248858]Vadelide baktığım ortalamalara göre 2007-2010 arasında yeşil mavi kesişmesi iki kere gerçekleşmiş.kesişme yaşandıktan sonra trend dönünceye kadar ikinci bir kesişme hiç yok.Aldatmaca hiç yok.
Kesişme yaşanması dipten ya da tepeden 10000 puandan fazla marj oluştuktan sonra gerçekleşmiş ama gerçekleşti mi de bir daha kesişme yönünden sapma hiç yok.
Trend bitti bitmedi konusu için yazmıyorum bu bilgileri.Mavinin altında kapadık günü.[B]geriye dönük bugünküne benzer tüm kapanışlarda ertesi gün olumlu bir gün olmuş.hatta olumluluğun iki gün sürdüğü de olmuş.[/B]
Yarın yeşil bir gün olacağa benzer bu durumda.69500 üzerinde 72500 e kadar gücümüz mevcut bence.
[IMG]http://i50.tinypic.com/2lxqo7.jpg[/IMG][/quote]
Dünkü kapanışımızın benzerlerinden akşam bahsetmiştim.Bugünü 69200-500 aralığında kapayıp yarın artı gapli açılış öngörüyor bahsettiğim benzerlik.
Sn saraylı STR ile ilgili olarak bir soru sormak istiyorum.Sistem dün akşamdan alda kapamıştı.Biz dün akşam daytrader olarak geceye flat girmişsek sabah açılıştaki harekette hemen almak mı gerekirdi yoksa gevşemeyi beklemek mi?
herkese günaydınlar.
para yönetiminin ne olduğunu çoğu arkadaşımız bilmez.
ancak risk yönetimi en az pozisyon yönü kadar önemlidir. bu uyarıyı çoğu arkadaş es geçecektir.
ama şu örneği verirsem belki kulaklarına küpe olur.
dünkü yanlış para yönetimim sonucu foreks portföyümün hareketleri:
ilk pozisyon sonrası x'ten 2,2X'e çıktı. (bir buçuk saatte)
2. pozisyon sonrası 2,2x'ten 1,8x'e düştü.
3. pozisyon sonrası: 1,8x 'ten 3X'e çıktı.
4. pozisyon sorası 3X'ten 1,2X'e düştü.
5. pozisyon sorası 1,2X'ten 0,6X'e düştü.
hepsinden önemlisi şudur:
ilk pozisyonum açık olarak dursaydı, şu anda portföy 4,4X idi.
yani %440.
sonuç: para yönetiminin doğruluğu ve yanlışlığı sizin bu piyasadan silinmenizi de kalıcı olmanızı da sağlayabilecek kadar önemli bir parametredir.
herkese bol kazançlar dilerim.
[quote=yusuf_alp;248918]sn.saraylı 3 gundur nkyı aramaktayım formulu henuz bulamadım.yardımlarınızı beklerim[/quote]
Nalinci Keserinin bir formulu yok system tester da her hangi bir sistem test ettirilir bu testin sonucunu grafik üzerinde goster secerseniz fiyat penceresinin altinda overall eğrisi gorunecektir.Bu eğri sisteme gore hareket ettiğinizde sermayenizdeki artiş azalişi gosterir.
İndikator penceresinden mov avarege tıkladiğinizda grafikte gosterilen degerler secilmelidir.(25 onemli değil cok farkli bir deger secilebilir )
Overall degeri mavi degeri yukari kesince sinyale uyulur veya pozisyon sayısı arttirilir.Aşaği kesincede kapat veya azalt.Tekli mov değil 2li mov veya baska bir indikatorde kullanilabilir.Onemli olan overall uzerinde gormek isteğiniz indikatoru sectiğinizde bu indikatorun hesaplama verisi olarak kapaniş değil overall secmeniz gerekir.
[URL="http://img153.imageshack.us/i/naliinckeseri.png/"][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/2456/naliinckeseri.png[/IMG][/URL]
[QUOTE=unlimitted;248924]herkese günaydınlar.
para yönetiminin ne olduğunu çoğu arkadaşımız bilmez.
ancak risk yönetimi en az pozisyon yönü kadar önemlidir. bu uyarıyı çoğu arkadaş es geçecektir.
ama şu örneği verirsem belki kulaklarına küpe olur.
dünkü yanlış para yönetimim sonucu foreks portföyümün hareketleri:
ilk pozisyon sonrası x'ten 2,2X'e çıktı. (bir buçuk saatte)
2. pozisyon sonrası 2,2x'ten 1,8x'e düştü.
3. pozisyon sonrası: 1,8x 'ten 3X'e çıktı.
4. pozisyon sorası 3X'ten 1,2X'e düştü.
5. pozisyon sorası 1,2X'ten 0,6X'e düştü.
hepsinden önemlisi şudur:
ilk pozisyonum açık olarak dursaydı, şu anda portföy 4,4X idi.
yani %440.
sonuç: para yönetiminin doğruluğu ve yanlışlığı sizin bu piyasadan silinmenizi de kalıcı olmanızı da sağlayabilecek kadar önemli bir parametredir.
herkese bol kazançlar dilerim.[/QUOTE]
göz ardı edilse de cogu zaman alınan pozdan bile onemlı oldugu durumlar mevcut.. ornegınız bu konuda cok acıklayıcı ..
[quote=yusuf_alp;248918]sn.saraylı 3 gundur nkyı aramaktayım formulu henuz bulamadım.yardımlarınızı beklerim[/quote]
[quote=Kanaatkar;248925]Nalinci Keserinin bir formulu yok system tester da her hangi bir sistem test ettirilir bu testin sonucunu grafik üzerinde gosteri secersiniz fiyat penceresinin altinda overoll eğrisi gorunecektir.Bu eğri sisteme gore hareket ettiğinizde sermayenizdeki artiş azalişi gosterir.
İndikator penceresinden mov avarege tıkladiğinizda grafikte gosterilen degerler secilmelidir.
Overall degeri mavi degeri yukari kesince sinyale uyulur veya pozisyon sayısı arttirilir.Aşaği kesincede kapat veya azalt.Tekli mov değil 2li mov veya baska bir indikatorde kullanilabilir.Onemli olan overall uzerinde gormek isteğiniz indikatoru sectiğinizde bu indikatorun hesaplama verisi olarak kapaniş değil overall secmeniz gerekir.
[URL="http://img153.imageshack.us/i/naliinckeseri.png/"][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/2456/naliinckeseri.png[/IMG][/URL][/quote]
tşk.ler Kanaatkar,gayet güzel açıklama için...
sn.Yusuf Alp,
bahsettiğim makina topiğini 23.sayfadan itibaren inceleyin lütfen...
[quote=hpy;248923]Sn saraylı STR ile ilgili olarak bir soru sormak istiyorum.Sistem dün akşamdan alda kapamıştı.Biz dün akşam daytrader olarak geceye flat girmişsek sabah açılıştaki harekette hemen almak mı gerekirdi yoksa gevşemeyi beklemek mi?[/quote]
bu tercih meselesi,ya hemen uzuna geçmeli ,ya da yeni sinyali flat beklemeli,tradera kalmış...:)
forexde oandadan işlem yaparım kaldıracı 40 kullanıyorum. pek çarpmıyor
[quote=Kennym;248926]göz ardı edilse de cogu zaman alınan pozdan bile onemlı oldugu durumlar mevcut.. ornegınız bu konuda cok acıklayıcı ..[/quote]
70.500den başlayan düşüşü onaylamayan parametrelerimin her ne kadar iyi olduğunu düşünsem de,bu kafasına 3.000 puan yediği gerçeğini değiştirmez. hatta 3.000 puanlık düşüşü kaçırmaya sebep oldu bile denebilir. sonuçta bakış açısına bağlı.
kaldıracı yanlış kullanan yani para yönetimini doğru yapamayan birisinin elinde bu parametreler hiçbir işe yaramaz.