Bu kimdir.com?
Jelibon.
Printable View
Bu kimdir.com?
Jelibon.
25 nisana kadar yokum.
Piyasada değişen birşey yok.
Ya iv düşüş ya 4 düşüş. İv düşüşse 23 nisan tepeye gelebilir v ile, 4 düşüşse dibe gelebilir.
Burada büyük sorun üçgense 23 nisanın ara dalgaya gelmesidir. 23 ünde daha iyi değerlendirilir ama ben 25 ine kadar yazı yazamayacağım.
23 nisan kapanış bazında ya dibe ya tepeye gelecektir. (unutulmasın tarihler gerekirse eksi artıdır.) (üçgen hariç üçgen araya gelebilir).
5 trade günü vardır.
Bol şanslar başarılar.
Jelibon.
Haziran 17 papatyayı değiştiriyorum.
Temmuz 17-18 yapıyorum.
Sıradaki tarihlerde bradley ve papatya buluşması 23 nisandır.
Ardındaki tarih 17-18 Temmuzdur.
4 düşüş ağırlığı %70 dir. Flatte 335 üçgende 33333 olabilir.
Aksindeki tek ihtimal 23 nisana v yukarıdır. %30 dur.
Bunların hangisi olduğu yani 4 düşüşmü yoksa v yukarımı olduğu 23-25 nisanda net çözülecektir. Elbette üçgen yapıda ara dalgaya gelmezse.
Tekrar söylüyorum, esas trade 23 nisan - 17-18 temmuz arasındadır.
Burada iki ihtimal varken biri daha ağırlıklı olmasına rağmen sonraki iki papatya arasında daha net tek taraflı trade bulmaya çalışacağız.
Tekrar bol şanslar.
Jelibon.
sayın jelibon bugunku usa hareketlerini nasıl yorumlamamız lazım dow artı-12.940 sp belirttigini pivot-1.372 nasdaq bi grip herhalde bahar gribi eksi 2.987 kafa karıstırmaca mıdır ne yapacakları hicde belli olmuyor sanki siz ne dersiniz ustadım
[QUOTE=deniz;402599]sayın jelibon bugunku usa hareketlerini nasıl yorumlamamız lazım dow artı-12.940 sp belirttigini pivot-1.372 nasdaq bi grip herhalde bahar gribi eksi 2.987 kafa karıstırmaca mıdır ne yapacakları hicde belli olmuyor sanki siz ne dersiniz ustadım[/QUOTE]
Dowda bazen para defansa geçiyor. Defansa geçildimi 3 ü ayrı telden sayar. Bu durumu daha önce çok gördüm, ama arkasına ne geleceği bilinemez, yani kandırmacadanda olur trend devamı da gelir.
Bunu bana göre bu rutun ekim sonu tepesi olan 76X i oyalamak için yapıyor. Diğer endeksler dow ve sp 1 noktasına ki 12250 ve 1293 uzakken rutun yakın olması 1 noktasına bunun sebebi olabilir.
Burada rutu kurtaracaksa iv i e girmemeli girerse öbürlerine nasıl sayım farklılaştıracak bunu kestiremiyorum.
Esasen 4 düşüş iki senaryosu üçgen yada flat yapıda sp de varsa ruta sayımı karıştıracak o yüzden de bu 4 düşüşmü yoksa v yukarı mı kestiremiyorum.
Bunu 23-25 inde çözersek daha kolay olacak iş, onun içinde esasen 23-25 ini beklemek yani çözmeyi beklemek daha yararlı.
O tarihe kadarda %70 e %30 a iki ihtimal vardır.
Hangisi olursa şaşırmam.
Jelibon.
3-4 sayım atayım sonra 25 ine outum.
Jelibon.
dow aylık topicte zaten var, mantığı da defalarca anlatıldı.
şimdi haftalık.
Jelibon.
bu E yukarı 2011 den başlayan 5 ilk dalgayı bitirince sadece A yukarıyı bitirecek olabilir verilen hali dışında, bu sonraki iş. 5 bitince B aşağı ardına C yukarı gelebilir 2009 dibinden 2011 tepesine olduğu gibi. Bu da 2012 sonbaharı 2013 başı tepe öngörümü daha ileri atabilir, neyse bu ilerki iş.
Jelibon.
Her iki haldede yogi komadadır bariz 2009 dibinden beri bull marketteyiz.
2009 dan beri alayının tersine gelişti iş. Zaten gelişsin diye onlarca yogi blogları topicleri tr de bile küçük pretçırlar yaratıldı.
Jelibon.
Domino etkisi.
Jelibon.
Şimdi günlükte 3 ihtimali tek grafta göstereceğim.
Jelibon.
günlük dow.
Jelibon.