-
[QUOTE=teo;55669]Korkularım başımıza geliyormu ne, ING Bank Ve Citibank, çıkmış tüm kredileri durdurma kararı aldı,
İnsallah diğerlerine sıçramaz...[/QUOTE]
ULUSOY:OYAK GRUBUNUN 5.7 MILYAT YTL NAKDI VAR, FINANSMAN SIKINTISI YASAMAYIZ-CNBCE
maalesef ..haber veya spekülasyonla banka batırılan devirdeyiz
-
Akımdayken ing, fortis, citi gibi yabancı bankalardan son günlerde korkunç boyutta bir mevduat çıkışı vardır ...Bu nedenle kredi şıkışıklığı olması normal ..
Bankaların önlerini iyice göremedikleri zaman kredi verme işini güçleştirdikleri-müşteri açısından- doğrudur ama durdurma diye bir karar olamaz
-
[QUOTE=HKAYIKCI;55693]Akımdayken ing, fortis, citi gibi yabancı bankalardan son günlerde korkunç boyutta bir mevduat çıkışı vardır ...Bu nedenle kredi şıkışıklığı olması normal ..
Bankaların önlerini iyice göremedikleri zaman kredi verme işini güçleştirdikleri-müşteri açısından- doğrudur ama durdurma diye bir karar olamaz[/QUOTE]
Sagol canım , yenıden konustum, kullandırmıyorlar, sebebı mevduat cıkısı olabılır, neyse pazartesı yenıden sorarız, hele ortalık sakınlessın....
-
simdi bu kredi kullandirmama haberleriyle gercekten korktum
arkadaslar dolar 2 ytl olsun veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur
eger kredi kullanmada sikinti olursa saglam esnaf bile batar ve bu domino etkisi yaratir cunku cogu firma su anda kredi ile donuyor.
-
Teocum kullandırmazlar çünkü bir banka için dün ile bugünün kredi kullandırma maliyetleri bile farklıdır ...
kredi oranları gün içinde sürekli değişiyordur .. Dün kullanan şanslı yani ...pzt kullanacak olan belkide cuma kullanandan şansız olabilir ..bak libor fazilerine hergün yeni pik yapıyor
Dünyada ciddi likidite krizi var eskiden TR likit olduğundan yabancı bankalar buradan ana merkezlerini fonlama yapıyolardı ama TR de mevduatları çekilmeye başlanınca onlar da para bulamaz oldular...
-
Dün akşam demedimmi ben size krediler konusunu..
-
[QUOTE=follow;55695]simdi bu kredi kullandirmama haberleriyle gercekten korktum
arkadaslar dolar 2 ytl olsun veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur
eger kredi kullanmada sikinti olursa saglam esnaf bile batar ve bu domino etkisi yaratir cunku cogu firma su anda kredi ile donuyor.[/QUOTE]
aslında bunun sebebı yıne bızım halktan kaynaklanıyor, yanı mevduatı a bankadan cekıp b bankaya kaydırmanın ne mantıgı var, aptalca bır sey, ısbankası mevduat acmak ıcın randevu verıyormus, sankı tum bankalar aynı kanun ve guvence altında degıller.Vatandasa anlatamazsın, daha once krızı yasadıgı ıcın korkuyor, ama batacaksa Isbankasında da batar..
-
[QUOTE=VOBiX;55684]Yine sordum yok öyle bir şey diyorlar. Kredi şartlarını taşıyan herkese arttırılmış oranlarla kredi vermeye devam ediyoruz diyorlar. Bireysel de ticari de devam ediyormuş.[/QUOTE]
Şubeler herşeyi der sevgili Vobix..
Çalışanların bişeyden haberi yokturki. Bankacılar alınmasın ama maalesef öyle
-
Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...
-
[QUOTE=teo;55698]aslında bunun sebebı yıne bızım halktan kaynaklanıyor, yanı mevduatı a bankadan cekıp b bankaya kaydırmanın ne mantıgı var, aptalca bır sey, ısbankası mevduat acmak ıcın randevu verıyormus, sankı tum bankalar aynı kanun ve guvence altında degıller.Vatandasa anlatamazsın, daha once krızı yasadıgı ıcın korkuyor, ama batacaksa Isbankasında da batar..[/QUOTE]
dostum bunun bence halkin mevduatini baska bankaya kaydirmalariyla alakasi yok
asil sorun bence yabanci bnkalarin merkezlerini fonlamak icin buradaki parayi dovize cevirip yurtdisina cikarmasiyla alakali.
adam verecegi krediyi askiya alip merkezini fonluyor veya merkezine yuk olmamak icin ekstra para talep etmiyor ve kredi acmiyor piyasaya.
-
[QUOTE=rcp;55700]Bir şeyi anlamıyorum, bilen, acıklayacak arkadas olursa memnun olurum, dax 6 dusuyor bız 2, dax 9 dusuyor bız 5, aynı sey nıkkeı ıcın de dow ıcın de gecerlı...
Son ıkı haftadır durum buna benzer sekılde devam edıyor, keza bugun de. Krız orada bızde yok edebıyatı dısında bır acıklama getırecek arkadas var mı, cunku en anlamıyorum. Ve en buyuk korkum, bızı guclu gosterıp bırden bıre ve ne oldugunu bıle anlamadam kura borsaya spekulatıf ataklar yapılma olasılıgı...[/QUOTE]
garantide kademelere 5 er milyon alis yaz bak bakalim % kac dusuyor
son zamanda derinlikli aldim bakiyorum
yerlilerin hepsi 2 kademeye donme pesinde
yabancilarda satma pesinde.
-
[QUOTE=follow;55695]arkadaslar[B] dolar 2 ytl olsun[/B] veya borsa %20 dussun sorun degil yani belli sure sonra normale doner,rayina oturur[/QUOTE]
bunlar olunca zaten faizlerin nereye gideceğini düşünmek bile istemiyorum ..
o kredi faizinden de kimse kredi kullanmaz zaten ..
sn fallow bunlar geçici durumlar -umarım-
bu tür kriz durumlarında bankalar kendilerini sağlama almak için kredi koşullarını da ağırlaştırırlar döviz satışlarında da kurları bir hayli abartılı seviyelere çekerler ..