-
Buda RUSYADAN..
[COLOR="Red"][SIZE="5"]Rus bankası mortgage kredileri için geri ödeme istedi[/SIZE][/COLOR]
Dünyayı sarsan mali kriz, Rusya'da da mortgage bankalarını vatandaşları zorlayacak önlemler almaya itiyor. Moskova'da orta ölçekli bir banka, "durum daha kötüleşebilir" diyerek müşterilerini aldıkları kredileri, hemen geri ödemeye çağırdı.
Mortgage bankası Rrosevrobank, gayrimenkul fiyatlarında meydana gelebilecek ciddi bir düşüşü gerekçe gösterdi.
Yapılan açıklamada, "Müşterilerimizi uyarıyoruz. Kriz ortamındayız. İşsiz kalınmadan, bir an önce kredi borçlarının ödenmesi onların yararına olur" denildi.
Banka, gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşün mortgage kredisi teminatlarının değerinde de düşüşe yol açacağını, böyle bir durumda, bankanın kredi anlaşmasını tek taraflı olarak değiştirme hakkının bulunduğunu savundu.
Ancak banka, bunun yerine müşterilerle erken ödeme koşullarını müzakere edeceğini belirtti.
Rusya'da en büyüğünden küçüğüne kadar birçok şirket nakit arayışı içinde. Ülkede çok sayıda banka da, mortgage kredisi faaliyetlerini askıya almış durumda.
11.10.2008 15:58:31
[url]http://www.cnnturk.com/HaberDetay/ekonomi/4/dunya/598/rus_bankasi_mortgage_kredileri_icin_geri_odeme_istedi/496393/0[/url]
-
Sn.vobix büyük geçmişler olsun, hayatta insanın başına herşey gelebiliyor.Nihai neticede aklanmak güzel olsa gerek, sizi azçok bildiğimiz için bekledik gördük ki yanlış hesap er geç dönmektedir ,başarı ve saygılarımı sunarım...
-
[QUOTE=catedral;56095][url]http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=648367[/url]
[B]yukarıdaki haber doğru ise LONG kazanır:)[/B][/QUOTE]
hatta cuma günü 8.000 den 8.900 e kadar dow'u bir anda kaldıran FED'in alımları olduğu söyleniyor.. şimdiden sonra açığa satışçıların korkulu rüyası olur FED.:))
-
sn.vobix ve vob trader, ikinize de çok geçmiş olsun .. umarım böyle hatalar tekrarlanmaz bir daha..
-
sn. mbm'ye de geçmiş olsun demek isterdim.. ama onun yasağı kalkmamış daha..:(
ters pozisyonda 4.000 puan gapa yakalanmış birinin üstüne gidilirse, yalancı v.s. diye hakaret edilirse o stres altında o kişiden sakin hareket etmesi ve hakaretleri yok sayması beklenemez.. biz insanız, robot değil...
umarım en kısa zamanda aramızda görürüz..
-
vob konusunda internette vobix sayesinde çok bilgi ögrendim sagolsun. ayrıca vobda sistem kurma konusundada kurdugu sitelerden ayrıca çok fazla yararlandım. Bu katkılarından dolayı vobix e teşekür ederim.
-
[QUOTE=cbaykus;56110][COLOR="Red"][SIZE="5"]Rus bankası mortgage kredileri için geri ödeme istedi[/SIZE][/COLOR]
Dünyayı sarsan mali kriz, Rusya'da da mortgage bankalarını vatandaşları zorlayacak önlemler almaya itiyor. Moskova'da orta ölçekli bir banka, "durum daha kötüleşebilir" diyerek müşterilerini aldıkları kredileri, hemen geri ödemeye çağırdı.
Mortgage bankası Rrosevrobank, gayrimenkul fiyatlarında meydana gelebilecek ciddi bir düşüşü gerekçe gösterdi.
Yapılan açıklamada, "Müşterilerimizi uyarıyoruz. Kriz ortamındayız. İşsiz kalınmadan, bir an önce kredi borçlarının ödenmesi onların yararına olur" denildi.
Banka, gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşün mortgage kredisi teminatlarının değerinde de düşüşe yol açacağını, böyle bir durumda, bankanın kredi anlaşmasını tek taraflı olarak değiştirme hakkının bulunduğunu savundu.
Ancak banka, bunun yerine müşterilerle erken ödeme koşullarını müzakere edeceğini belirtti.
Rusya'da en büyüğünden küçüğüne kadar birçok şirket nakit arayışı içinde. Ülkede çok sayıda banka da, mortgage kredisi faaliyetlerini askıya almış durumda.
11.10.2008 15:58:31
[url]http://www.cnnturk.com/HaberDetay/ekonomi/4/dunya/598/rus_bankasi_mortgage_kredileri_icin_geri_odeme_istedi/496393/0[/url][/QUOTE]
rusya dövünüyordur şimdi ahh biz naaptıkta kapitalizm çökerken rejim değiştirdik diye.. karl marx da gülüyordur şimdi kesin:D
-
Gülümseyin...
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Saygıdeğer Arkadaşlar,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bu forumu okuyan herkes lütfen yukarıdaki Saygıdeğer kelimesini üstlerine alınmasın, çünkü bu hitap sadece hak edenlere yöneltilmiş bir hitaptır.Arkadaş kelimesini ise buraya aktif veya pasif olarak katılan birçok insanın çocuğum olacak yaşta olduklarını düşündüğüm halde yazıyorum.Hayata bakışım ve bakışıma uygun yaşayışım beni çok radikal bir insan yapsa da etrafımdaki renklerin gerçekliği büyük resmi değiştirmemem gerektiğini söyler bana.Fakat hangi renkleri süreceğim, seveceğim, taşıyacağım ve yaşayacağım bana kalmıştır.Ben çok istememe rağmen gündüzleri mesaide olan bir çalışan olmamdan kaynaklanan gündüz paylaşımlarınıza aktif katılamıyor ve sabah işe gitmeden, akşamları, hafta sonları okuyabiliyorum forumu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın LaNCe,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bu topic teki en büyük tartışmayı başlatıp sürüklediğiniz için, nedenlerini sorgulamanız gerekiyor.Burada sizinkinden çok daha büyük hakaretler edildi değişik forumdaşlara değişik zamanlarda fakat hiçbiri bu etkiyi göstermedi.Sizce neden sorusu hemen yanıt buluyorsa zihninizde, emin olun yanlış nedendir.Kişiliğinizi korumak için yansıtma yapıyorsunuzdur.Bir daha, çok daha sonra düşünmenizi salık veririm.Sayın mbm’ye kişisel saldırınız diye nitelendireceğim konuya gelirsek.Bahsettiğiniz kişi son haftadaki ters pozisyonda yakalanma dışında bu forumda bir elin parmağı kadar sayabileceğim trader dan birisidir, güniçi trade başarısında.Nereden biliyorsun derseniz geçmişte yazdıkları pozisyonlar ve saatleri takibim sonucu vardığım sonuçtur.Dolayısıyla o günlük puanları almıştır diye düşünmekteyim.Böyle bir şey imkansız derseniz az örnek görmüş veya okumuşsunuzdur derim sadece.Lütfen beni sanal bir çete üyesi sınıfına koymayın, çünkü bu forumda hiç kimseyi ismen de cismen de tanımam.Kimse de beni tanımaz.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın mbm,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yanlış zamanda yanlış bir eleştiriye maruz kaldığınızı düşünüyorum ve hepsinden önemlisi yanlış tepki biçimini seçtiğinizi düşünüyorum.Bu olayda sizin gibi davranmayıp sizin gibi düşünmeyenlere, sizin gibi tepki vermeyenlere koyduğunuz gönül ise gönül koyduğunuz insanları üzmekten öte size bir fayda sağlamaz.Bunu yazmak her ne kadar yanlış olsa da, diğer sitede maruz kaldığınız haksızlık karşısın da, site yönetimine size yapıldığını düşündüğüm haksızlık dolayısıyla kaydımın silinmesi ricasında bulunmuştum.Kaydımı silmediler ve hatırlayamadığım, benim için önemi de olmayan bir zaman diliminde, neden göstermeksizin yasaklı oldum.Oysa ben protestomu kaydımın silinmesi yönünde kullanmak istemiştim.Siz beni tanır mısınız veya bu olayı biliyor muydunuz. Hayır. Peki hiç tanımadığınız ben, neden böyle bir tepkiye gereksinim duydum? Bunu bir övünç olarak cebinize atabilirsiniz.Demek ki bu desteği hak edecek bir geçmişiniz, emeğiniz olmuş.’Bana bunları neden yazıyorsunuz Sayın mavi’ derseniz, bugüne kadar bana izleme zevki sunduğunuz, kendi bakış açınız ve trade biçiminize bir borç ödemesi olarak algılayınız.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın …[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bir çok forumdaşın içinden geçirdiği bazılarının dile getirdiği ‘neden pozisyonlar yazılıyor anlamış değilim’ ‘bence ego tatminidir’ cümlesine yaklaşımım; bu forumların tartışılmaz bir monitör olduğu ve bu farklı beklentiler, farklı yaklaşımlar, farklı trade kriterlerinin yazılmasının bu forumların varlık nedeni olduğu şeklindedir..İyi ki varlar bu resmi oluşturan renkler.Dahası bu renkler sadece bu forumda değil gerçek yaşamda tarih boyunca olmuşlar ve dünyamıza bugünkü resmi vermişlerdir.Onlara kimi zaman bilim insanı, kimi zaman yazar, şair, ressam, sanatçı, öğretmen, şarlatan v.b. statüler verdik.Hepsi birer kahramanıydı bu öykünün.Hepsi egolarını tatmin etti de bir tez dir.Fakat bir tez olmaktan öteye gidemez.Giderse de hayatın kendisi ego ya varır.Dolayısıyla terazi eşit tartar ego çerçevesinden her yapılanı…Siz yazmazsınız ben yazarım, ben çizmem siz çizersiniz biri beni okur faydalanır, birileri sizin çizdiğinize bakar faydalanır.Biz iyisimi faydalanma açısından bakalım gördüklerimize.Siz şuna karar vermelisiniz; öykünün karakterlerinden birisimi olacaksınız, tüketen çoğunluk mu?...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bu forumda zaman zaman başarısız olan, olduğunu hisseden, zaman zaman başarılı olan olduğunu hisseden arkadaşların bazen aşırı özgüvene veya özgüvensizliğe düştüğü gerçeği ortada.Ben ve onlar yalnız değiller.Dünyada hiçbir varlık kendisini kontrol etme konusunda sonsuz başarıyı elde edememiştir.Evrenin kendisi, kendisini kontrol edemez durumda iken buna şaşırmamak gerekir.Sözün özüne gelecek olursak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gün gelir gülümseriz geçmişteki kızgınlığımıza, gün gelir kızarız geçmişteki gülümsememize…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bol şanslar hepimize…[/SIZE][/FONT]
-
Herkese iyi tatiller,
Syn mbm ye verilen cezaya üzüldüğümü belirtmeliyim. Dozonu aşırıya kaçırsada , keşke yönetim zamanında müdahale etsede , kendisini savunma mecburiyetinde bırakılmasada idi.
Burada birileri gelir , bildiği , faydalı olur olmaz bir şeyi paylaşmak ister , birileri de gelir sorgulamaya , sataşmaya , bu ayrım yapılmalıdır.
Biz küçük yatırımcılar her şartta birbirimize yardımcı olmaya çalışmalıyız. Üzüntülerimizden zevk alma yerine , çıkış için destek olma yolunu seçmeliyiz.
Suçlamak her zaman işin en kolay yoludur. Paylaşımcı olursak , hem topiğin tadı güzel olur ,hemde her arkadaş kendi eksiğini daha iyi diyer arkadaşının bilgi ve tecrübelerinden gidermiş olur.
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum bütün üyelere ve misafir okurlara.
-
Aramıza girmeye çalışıyor ,
hiç hoş olmamış.
Kimsenin arasına girmek gibi bir derdimiz yok. Bu cümle her anlama çekilebilir. Bu nedenle düzeltilmelidir. Sen yenisin galiba daha şık , ve güzel. Yönetimin dikkatine.
-
[quote=VOBiX;56093]O kadar isim içinden direkt hedef gösterir gibi bula bula benim ismimi bulmuşsunuz. O yüzden alındım. Belki de en kısa isim olduğu için yazması kolay gelsin diye koymuşsunuzdur ama akşamdan beri yaşadıklarımı bir ben bir Allah biliyor! Her türlü bilgim kimliğim davranışım kamuoyun açıkken yapmadığım bir şeyle itham edilince hissettiklerimi bir de siz düşünün. Bu duygusallıkla birilerini kıracak bir şey dediysem affola.[/quote]
Sevgili dostum, vobix'in gerçek vobix olduğunu bilse idim böyle bir cümle kurmazdım elbet şahsınıza karşı... dediğim gibi, yöneticinin ip deşifresiyle ortaya çıkan görüntü sonucunda verdiğim bir tepkidir...yapılan sahtekarlıkla da hiçbir alakanız olmadığına göre...
gene de kusura bakmayın kırdıysam... sanırım siz de biraz duygusal davranıyorsunuz.. uzatmayalım isterseniz artık bu konuyu... [U][B]gerçek vobix'le hiçbir problemim yoktur[/B][/U]...
saygılarımla....
-
[quote=saganak;56123][B]Aramıza girmeye çalışıyor[/B] ,
hiç hoş olmamış.
Kimsenin arasına girmek gibi bir derdimiz yok. Bu cümle her anlama çekilebilir. Bu nedenle düzeltilmelidir. Sen yenisin galiba daha şık , ve güzel. Yönetimin dikkatine.[/quote]
Sanki birileri dışlıyor da, ısrarla girmeye çalışıyor aramıza....:D:D
komik olmuş....
bende de "artık bizden biri olması lazım" diyor.... emin değiller yani :)