fakat yönetimin ve moderasyonun hoşgörüsü/eleştiriye açıklığı takdire değer....
bunca eleştiriyi diğer forumda yapsaydık bırakın banlanmayı, sınırdışı edilmiştik çoktan :)
Printable View
fakat yönetimin ve moderasyonun hoşgörüsü/eleştiriye açıklığı takdire değer....
bunca eleştiriyi diğer forumda yapsaydık bırakın banlanmayı, sınırdışı edilmiştik çoktan :)
Sayın Mavi,
Yazınız için çok teşekkür ederim...
Çalışıp boşta kalan zamanlarınızda katılımlarınızı bekleriz...
Sayın Saganak,
Sayın mbm cezası geçici dir. Her iki arkadaşada verilmiştir.
Böyle konuları fazla uzatma niyetinde degiliz..
Sayın Halojen,
İnsanız bu bizim doğamızda var,sinirlenmek,kızmak üzülmek,
Biz böyle konuların fazla uzamadan kendi aramızda ÇÖZÜLECEĞİ İNANCINDAYIZ...
Herkes hata yapar ,hatasını anlar,
BİZ Bunların o anlık olacagı vede sonra düzelecegi kanatindeyiz.
Form dan ATMAK UZAKLAŞTIRMAK çözüm olacagı sanmıyoruz..
Benim kişisel olarakta görüşüm , ATMADAN yana degil...
Ben vede diğer iki arkadaşımda biliyorsunuz içinizdeniz..Yönetimle bir alakamız yok..
[quote=halojen;56127]fakat yönetimin ve moderasyonun hoşgörüsü/eleştiriye açıklığı takdire değer....
bunca eleştiriyi diğer forumda yapsaydık bırakın banlanmayı, sınırdışı edilmiştik çoktan :)[/quote]
[quote=halojen;56126]Sanki birileri dışlıyor da, ısrarla girmeye çalışıyor aramıza....:D:D
komik olmuş....
bende de "artık bizden biri olması lazım" diyor.... emin değiller yani :)[/quote]
Bu topiğe geç geldim, kendi istegimle erken ayrılıyorum.
Bulundugum sürece istemeyerek de olsa kırdıgım arakadaşlar oldu ise peşinen özür.
Bundan sonraki işlemlerinizde sıkıntısız ve strezsiz günler diliyorum herkese. Şansınız açık olsun.
[quote=saganak;56131]Bu topiğe geç geldim, kendi istegimle erken ayrılıyorum.
Bulundugum sürece istemeyerek de olsa kırdıgım arakadaşlar oldu ise peşinen özür.
Bundan sonraki işlemlerinizde sıkıntısız ve strezsiz günler diliyorum herkese. Şansınız açık olsun.[/quote]
Olacağı bu evet...bende yorum yapmayı bıraktım artık...izliyorum kenardan... böyle giderse yaprak dökümü hızlanır...
dediğim gibi, moderasyonun iyi niyetine şüphem yok...fakat, bir şahsın banlanması için illa küfür etmesini beklemek gerekmiyor... forumların en büyük düşmanı SATAŞMA ve TAHRİK'tir... bu fiili işleyenle, ona maruz kalanı aynı kefeye koyarsanız olmaz... mahkemelerde bile ağır tahrik altında olma durumu dikkate alınarak hafifletici neden sayılabiliyor...
ayrılma kararınız üzücü sn.sağanak....katkılarınız önemliydi bence... trade hayatınızda başarılar dilerim...
Bu hafta artık yukarı hareketlerin kuvvetleneceği kararına vardım...Bir müddet yukarı tepki hareketi olacaktır. Bugünden yukarı tepkinin ne kadar süreceğini kestirmek güç.. Çünkü çok fazla yukarıda maliyet ve zararlı pozisyon oluştu.
Bu karara neye istinaden vardın derseniz....
1- Dün akşam itibariyle toplantılardan gelen haberler.
[B]2- Bizim hisse senedi piyasasında cuma günü itibariylr tüm kredili işlemlerin kapatılmış olduğu bilgisi..[/B]
Benim için önemli olan 2. şıkta bahsettiğim kredilerin kapanmış olmasıdır. 1. şık haberdir. Haberle gelen heberle gider.
[quote=cbaykus;56130]
Sayın Halojen,
İnsanız bu bizim doğamızda var,sinirlenmek,kızmak üzülmek,
Biz böyle konuların fazla uzamadan kendi aramızda ÇÖZÜLECEĞİ İNANCINDAYIZ...
Herkes hata yapar ,hatasını anlar,
BİZ Bunların o anlık olacagı vede sonra düzelecegi kanatindeyiz.
Form dan ATMAK UZAKLAŞTIRMAK çözüm olacagı sanmıyoruz..
Benim kişisel olarakta görüşüm , ATMADAN yana degil...
Ben vede diğer iki arkadaşımda biliyorsunuz içinizdeniz..Yönetimle bir alakamız yok..[/quote]
Bakın bu çok mühim bir mesele... forum emekçilerini korumak kollamak durumundasınız, çizgiyi aşmadıkları sürece... sataşmaya maruz bırakmamalısınız... bu hatadır... hadi bunu engellemediniz... mbm'nin kendini savunma hakkını kullandığı için ceza vermeniz ikinci bir hata olmuştur...
yazmışım yazmamışım hiç önemli değil benim için... ha burda ha blogumda... hiç farketmez.... ama forum kan kaybediyor...bunu istemediğim için iyiniyetle tavsiyelerde bulunmaktayız.... günde ortalama online kişi sayısı 100-150 olan bir forumda 3 moderatör bulunuyor ve bu sataşma önlenemiyor... bunu aklım almıyor benim....
nasıl hisse.net'ten göçtüysek, vakit gelir buradan da göçer gideriz...
Sevgili Sağanak Sevgili Halojen
Kararlarınıza her ne kadar saygı duysamda kişilerin ne olduğu belli olmayan amaçlarına hizmet eden bir karar olduğu kanısına varıyorum.
Sevgili Mbm günü beraber geçirdiğimiz en can arkadaşlarımdan biridir.
Her zaman kişilere karşı tarafsız olmaya çalıştım. Konu Mbm nin tahrik edilerek ceza alması yada almaması değildir. Eğer bu forumda küfür ettiği için başka birileri ceza aldı ise bende edersem bende almalıyım.
Tahrik edene gelirsek... Zaten tavır amaç belli.. Piyasanın en kötü anında terste yakalanmış birine belden aşağı vurmak. Kimin ne kazandığı kaç kontratla döndüğü yada ne kadar kaybettiği sorgulaması hiç kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca gün içi işlem yapan hiç kimsenin hareketli seanslarda burada pozisyon yazması gibi bir zorunluluğu da yoktur. Hem trade yapıp hemde burada yazılanları takib etmek cevap vermek veya pozisyon belirtmek kayıplara sebep olur. Bu tür beklenti saldırı ve tahriklerin sahiplerini allaha havale ediyorum. Zaten cezalarını zaman içinde bulmuşlardır yada bulacaklardır.
Sizlerde bir müddet izleyerek ortamın sakinleşmesini bekleyin en iyisi... Hiç kimsenin ayrılmasını isteyeceğimizi düşünmüyorum..
sevgiler
Bir borsa forumunda kişisel pozsiyon yazmak neden tehlikelidir? Kimse kimseyi kazancına ortak etmek ya da başkasının kazanmasına yardım etmek zorunda değil. Aynı şekilde bir iki kişinin geçmiş başarılı traderlerini göz önünde bulundurup o kinin pozsiyonlarını takip etmek de doğru değil ama aşağıdaki gibi riskler de söz konusu olabiliyor :
Pozsiyonunu yazan üye X seviyeden longum diyor. Onu takip eden bir üye de buna güvenip uzun pozisyon açıyor ve shorta geçtiğini belirten mesajı beklmeye başlıyor. Pozsiyonu yazan üye işleri nedeniyle ekran başından ayrılıyor ya da pozsiyonunu değiştirdikten sonra yazmayı unutuyor. Akşam seans kapandıktan sonra gelip şuradan uzun pozsiyonumu kapattım ve short pozisyon açtım diyor. Fakat onu tkaip eden üye hala uzun pzosiyonda. Ertesi gün Cuma günkü gibi bir kapnış olduğunu düşünün. Perşembe günü 39,500den uzuna geçilmiş 39,800den kısaya geçilmiş olmuş. cuma günü aılış 34,750 uzlaşma 36,050. pozisyon yazan üye longdan 300 shorttan 3,750 puan olmak üzere 4,050 puan kazanıyor ama onu takip eden üyenin shorta geçildiğinden haberi olmadığı olmadığı 39,500 maliyetli longu duruyor ve Cuma akşamı uzlaşmasında 3,450 puan zarar ediyor. Kaldıracı yüksek ise 2 defa MC yiyor ve kontrat başına 345YTL zarar ediyor. %50den fazla bir zarar söz konusu.
Fikrime katılıp katılmamak zorunda değilsiniz. Dileyen pozsiyonunu yazmaya devam eder ama ben yukarıdaki uyarımı yapmış olayım.
Sn. catedral, bizim piyasada cuma itibarı ile tüm kredili işlemlerin kapantıldığı bilgisini nereden aldınız acaba?
Bir de böyle olmuş olsa bile yurtdışının düzeleceğini mi düşünüyorsunuz -toplantıdan çok doyurucu haberler çıkmadı- veya yurtdışından bağımsız hareket edeceğimizi mi?
Bu arada yanlış anlamayın ben spot maldayım...
Teşekkürler...
[quote=catedral;56135]Bu hafta artık yukarı hareketlerin kuvvetleneceği kararına vardım...Bir müddet yukarı tepki hareketi olacaktır. Bugünden yukarı tepkinin ne kadar süreceğini kestirmek güç.. Çünkü çok fazla yukarıda maliyet ve zararlı pozisyon oluştu.
[B]2- Bizim hisse senedi piyasasında cuma günü itibariylr tüm kredili işlemlerin kapatılmış olduğu bilgisi..[/B]
Benim için önemli olan 2. şıkta bahsettiğim kredilerin kapanmış olmasıdır. 1. şık haberdir. Haberle gelen heberle gider.[/quote]
Sn Vobix ve mbm çok başarılıdır.Kötü niyetli kişilerin saldırılarına maruz kalmışlardır.Onları aramızda görmek isteriz.Moderatör tarafsız olmamalıdır.Doğru olandan yana hemen tavrını koyup foruma sahip çıkmalıdır.
[QUOTE=catedral;56135]Bu hafta artık yukarı hareketlerin kuvvetleneceği kararına vardım...Bir müddet yukarı tepki hareketi olacaktır. Bugünden yukarı tepkinin ne kadar süreceğini kestirmek güç.. Çünkü çok fazla yukarıda maliyet ve zararlı pozisyon oluştu.
Benim için önemli olan 2. şıkta bahsettiğim kredilerin kapanmış olmasıdır. 1. şık haberdir. Haberle gelen heberle gider.[/QUOTE]
zaten son 1 haftadır her kurum kendi riskine göre kredili işlemlere sınırmala getiriyor.. tek kağıtta kredi taşıtmamak, kredi teminat oranını yarıya indirmek v.s. gibi önlemlerle kendini korumaya çalışıyor haklı olarak.. hatta bazı kurumlarda gün içi kaldıraç oranlarını 2 ye çektiler, veya geçici olarak tamamen kaldırdılar..
sizin bahsettiğiniz kredili işlemlerin kapanmış olması kararı kurum bazında mı yoksa borsa'nın aldığı bi karar mı?
[QUOTE=açık-pozisyon;56139]Sn. catedral,[B] bizim piyasada cuma itibarı ile tüm kredili işlemlerin kapantıldığı bilgisini nereden aldınız acaba?[/B]
Bir de böyle olmuş olsa bile yurtdışının düzeleceğini mi düşünüyorsunuz -toplantıdan çok doyurucu haberler çıkmadı- veya yurtdışından bağımsız hareket edeceğimizi mi?
Bu arada yanlış anlamayın ben spot maldayım...
Teşekkürler...[/QUOTE]
Sizde yanlış anlamayın ama bu soruya çok gülerim. Haberi aldığım kişilerin telefonlarını da verim mi teyid edin isterseniz:D
Yurt dışınında gelen haberlerle düzeleceğini düşünüyorum.
Spotta maldaysanız ne güzel:) Piyasa %6-7 yukardan açar.. Kazayla biras daha aşağıdan açsın duble duble girmek lazım diyorum.
[B]Haa bu durum kalıcımı? HAYIR...[/B]