geçen gün aklımdan geçti acaba bizim piyasalarda işlem yapan amcalar vobtamı daha çok kazanıyor imkb demi, heralde imkb artık şamar oğlan oldu kendi kötü emellerine alet etmek için kullandıkları sümüklü bir bez parçası,
Printable View
geçen gün aklımdan geçti acaba bizim piyasalarda işlem yapan amcalar vobtamı daha çok kazanıyor imkb demi, heralde imkb artık şamar oğlan oldu kendi kötü emellerine alet etmek için kullandıkları sümüklü bir bez parçası,
[QUOTE=Larossıan;129056][quote=traderx;129054]bu arkadaşa ne denir şimdi uyanda balığa gidelim denir anca.[/quote
Yaşar hoca bile yeni anlamış ky ne yapsın.:mad:[/QUOTE]
o arkadaşın vukuatı çok ben söyleyim size:..:
tünaydınlar bol kazançlar..
[QUOTE=erkan.;129039]PY Almış eline bir balon şişiriyoda şişiriyor.
Bakalım Nezaman patlıyacak.[/QUOTE]
PY şişiriyorsa
KY olarak musluk akarken kaplarımızı doldurmalıyız
bak efiskcide kap kalmadı ev yat kat almış.dng muslugu sömürdü .lelele
Biraz da teknik analiz.
Xu030 Endeks, Spot, Seanslık grafik.
[URL=http://img265.imageshack.us/i/xu030endeks.png/][IMG]http://img265.imageshack.us/img265/8093/xu030endeks.png[/IMG][/URL]
[QUOTE=traderx;129058]geçen gün aklımdan geçti acaba bizim piyasalarda işlem yapan amcalar vobtamı daha çok kazanıyor imkb demi, heralde imkb artık şamar oğlan oldu kendi kötü emellerine alet etmek için kullandıkları sümüklü bir bez parçası,[/QUOTE]
valla efiksci ne düsünüyosun bence İmkb vobun uydusu oldu
:::
Yine konuşmadan duramayacağım; demokrasi havarisi hükümetimizin başbakanı gerçekten demokrat olsa istifa ederdi bugün. Şanlıurfada konuşmasında hükümet hakkında kirli tezgahlar düzenleniyor diyerek tsk yı hedef göstermiş ve belgenin gerçek olduğunu savunarak gereğini yapın demiştir. Sonra da dava açmışlardır. Başbuğ bugün üstü kapalı olarak hükümeti ve emniyeti suçlamıştır. Tabiki yandaş medyayı da... O belgeyi kim düzenledi ve oraya koydu? Bence bir polisin üstüne atacaklar bu işi... Bakalım Ahmet Altan Fehmi Koru gibi yazarlar, belge ortaya çıkarmaz gerçekmiş gibi konuşanlar, şimdi ne yapacak?
[QUOTE=Larossıan;129053]Las Vegas=Vob Vegas.dng.dng[/QUOTE]
Gökhanla Las Vegasa gittik.
Gökhana dedim kırmızıya bas o kadar .dng
Allah ölmeden Las Vegası da gösterdi :D
Las Vegas gündüz hayat olmayan bir yer
gece hayatını Gökhanla teftiş ettik.lelele
neydi o diskolar barlar klupler :::
[quote=excali;128521]HR 'ı kaçlık periyotta çalıştıracağız?:::[/quote]
[quote=Larossıan;129037][URL="http://img209.imageshack.us/i/screenhunter5.png/]"][IMG]http://img209.imageshack.us/img209/3907/screenhunter5.png[/IMG][/URL]
Şu sinyalin 5 dklık dönüşünü takip ediyorum şimdiye kadar longlarda doğru çalıştı dönüş verirse çok güzel bir sistem olacak.[/quote]
Sayın Larossian açık konuşmak gerekirse sizin sistemlerinize hayranım(Özellikle de Kocaoğlan acayip bir şey...:)Geceye onun sinyaliyle ters girdiğimde ciddi şekilde tedirgin olmaya başladım :))Sizi yürekten tebrik ediyorum çünkü böyle sistemleri oluşturabilmek ciddi emek gerektirir diye düşünüyorum...Siz hem bunları yaratıyorsunuz hem de sinyallerini buradan bizimle paylaşma inceliğini gösteriyorsunuz.Çok teşekkürler...Bu meyanda diğer paylaşımda bulunan arkadaşlara da takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum...
[quote=sazan;129062]Biraz da teknik analiz.
Xu030 Endeks, Spot, Seanslık grafik.
[URL="http://img265.imageshack.us/i/xu030endeks.png/"][IMG]http://img265.imageshack.us/img265/8093/xu030endeks.png[/IMG][/URL][/quote]
Burayıda geçerse artık odunda yetmez balyozları hazırlayalım bari.dng
[QUOTE=traderx;129054]bu arkadaşa ne denir şimdi uyanda balığa gidelim denir anca.[/QUOTE]
Günaydın denir kaç vade sonu yaptılar yenimi haberi oldu.lelele
Efg psikopatının 120 bin longu var :::
doktorun( y.erdinc) laflarına çok takılmayın derim ben..bi zAMAnın h.rençber idir kendisi..medya oyle bı olgu kı..ozellık bı adamı yukseltmek ıstedıklerınde bunu cok guzel tezgahtan gecırıyolar..doktor kesın terste kalmıstır..yoksa bole yazması zor..bu arada kimin kime nasıl hızmet ettıgını de arada bi düşünmek lazım derim..bu piyasa..ben duscek dıyorum gıdıyo yukarı..para pıyasalarında ınandıgm tek kural var o da fiyatı her zaman piyasa belirler..he buna sureklı uyabılsem zaten karun a rakip olma ıhtımalim olurdu..ama dönüyorum dolasıyorum bu kural a kafamı carpıyorum..her dönem farklı bı yazarın mısyonu vardır bızde..dogru ve yanlıs olarak..maksat meshur etmek bı muttefık daha kazanmaktır gerektıgnde uygun sekıllerde kullanabılmek ıcn..bu pıyasada yıllardır degısmedıgını ve dogru olmadgı lafı solemeyen 2 yazar biliyorum..ahmet mergen ve teknık analızı gercekten iyi olan numan ülkü..digerleri ise duruma gore oynuyolar..hep dedgım gbı kaybedıcek bıseylerı yokkı..soyledıgn dogru cıkarsa analiz,yanlış çıkarsa yorum oluo..:)
DJI Endeks, Haftalık grafik.
İdeal hedefi 9000 az üstündeki kalın kırmızı çizgi. Yükselemeden 8000 az üstü ince kırmızı altına inerse, bye bye. Ancak 9000 hedefine gideceğini düşünüyorum.
[URL=http://img265.imageshack.us/i/djihaf.png/][IMG]http://img265.imageshack.us/img265/6783/djihaf.png[/IMG][/URL]
[quote=erkan.;129057]Mecbur bakıcaz ama daha gelmedi. 47.750 marj yerim. Ağustos vadeli shortum.
Herşeyi göze aldım. orayı geçersede battık zaten.
Yeniden para koyup yeniden başlamak lazım.
Halen borsamızın bunu haketmediğini düşünüp, pozisyon kapatmıyorum.[/quote]
Orayı da salı geçecez sanırım.Hatayı ta 44000 de söyledim yazık yapacak birşey yok.Adetini bilmiyorum ama 1 kontrat bile paradır.En çok ben bilirim o 1 kontratın değerini nasip.Beni seni sinirlendiriyormuşum zevk alıyorum falan zannetme ama hata yaptın ve hala ısrarın var.Bu arada arkadaşlar Yaşar Erdinç çok konuşuyor biraz.Yaşar Erdince bir kere 10 kurum long diğerleri short diye söyleyen adamın bir kere görevden alınması lazım.Ayrıca Yaşar Erdinc de içerden öğrenme suçu işlemiş oldu şu anda.O kendini spk ya şikayet etsin bence.Param var alıyorum bu kadar basit.Neyin kafasını ütülüyor bunlar.Yok ky furyası batma falan filan.Yemeyin beni ya.Tabi ortak hareket edecekler.Ortak hareket etmeseler piyasa 1 yıl olduğu yerde durur.Aracı kurumlar da havasını alır.46500 lere geri çekilme bekliyorum.Garan biraz bozdu.Vob da 400 puan havadan boşluklu aldılar.Az kalsın 825 shortluyordum pasifte kaldım yine.Az adet gitti.Sonra iptal ettim.850 yazdım.875 yazdım.Sürekli arttıkça arttırdım emir fiyatımı.En son 075 ten verdim o da hepsi gitmedi.Dur bakalım ne olacak.Dax falan kötüleşiyor.Şimdi ayuları iyi anlıyorum.Milim düşmüyor vob.
43 lerde sıkışmada elemanlar malı topladı dowda 8800 den 8200 e gelirken. sonra spotta üst kademelere açığa satış şeklinde satışlar yazdılar biçok kurumdan. sonra o satışları tek kurum üstünden çizip para girişi de gösterdiler. daha sonrada virman yapıp pozlarını kapadılar. zaten vobda malları almışlar. piyasa kendi kendine gidiyor. adamlar suya sabuna dokunmuyorki. olay bu. kynin yapacağı tek şey sal kendini akıntıya ne yöne gidiyosa. sorgulama yapma. tezgah sa tezgah sana ne. sen gördüğün rakamı trade et. ya bu deveyi güt şikayet etme, şikayet edeceksen de bu diyardan git. eğer doğru pozda olsa yatırımcı tıkır tıkır kazansa bak tek kelime edermi piasaya tezgahdı manipilasyondu spekülasyondu diye:) ağzını bile açmaz
[QUOTE=Fantom;129065]Gökhanla Las Vegasa gittik.
neydi o diskolar barlar klupler :::[/QUOTE]
Çölde gündüz vakti ne işiniz var zaten. Gündüz otelde uyku gece hayat...
[quote=Fantom;129065]Gökhanla Las Vegasa gittik.
neydi o diskolar barlar klupler :::[/quote]
Hacı privacy room oha falan oldum.
Sayın Sazan djı 9000 görürse bunlar burayı dahada yukarı taşımazlarmı acaba?
Interbank (Bankalar arası piyasa) dolar. Günlük grafik.
1.5 ideal hedef. Düşemeden 1.577 (%38 geri alma seviyesi üstü kapanışlar, stop loss bu seviye altı kapanış.) üstüne çıkılırsa, alınır. 1.5 civarı alımlarda stop loss ise 1.47'dir.
Bol kazançlar.
[URL=http://img265.imageshack.us/i/interbank.png/][IMG]http://img265.imageshack.us/img265/1944/interbank.png[/IMG][/URL]
[QUOTE=enorton;129064]Yine konuşmadan duramayacağım; demokrasi havarisi hükümetimizin başbakanı gerçekten demokrat olsa istifa ederdi bugün. Şanlıurfada konuşmasında hükümet hakkında kirli tezgahlar düzenleniyor diyerek tsk yı hedef göstermiş ve belgenin gerçek olduğunu savunarak gereğini yapın demiştir. Sonra da dava açmışlardır. Başbuğ bugün üstü kapalı olarak hükümeti ve emniyeti suçlamıştır. Tabiki yandaş medyayı da... O belgeyi kim düzenledi ve oraya koydu? Bence bir polisin üstüne atacaklar bu işi... Bakalım Ahmet Altan Fehmi Koru gibi yazarlar, belge ortaya çıkarmaz gerçekmiş gibi konuşanlar, şimdi ne yapacak?[/QUOTE]
belge sahte degil..hatta eminim dogrudur..sonuçta bunun benzeri andıçları 10 kere gördük..neden buda olmasın ki...
[COLOR="RoyalBlue"]üstelik askeri yargıdaki yargıç-savcılar ;kesinlikle emir komuta zincirine tabidirler[/COLOR]..askerlikte sınıfın ne olursa olsun ,rütbe esastır...savcıların ,tüm sicili komutanlarının iki dudagı arasındadır..atama-sicil,terfi hersey komutanın insiyatifindedir..ne bagımsızlığı,ne tarafsızlığı...
bu kurmat albay zaten geçmiştede bunun benzeri andıç hazırlamış..
belge fotokopi olduğu için ;sadece tesbit zor...onunda imkanı var...hiçbir bilimsel kurum imza o albayın değil demedi....
[B]siyasi görüşü ne olursa olsun;[/B]ergenekonun üzerine giden ve bu toplumun vesayet dışında tam demokrasi olması için çabalayan tüm partiler benden tam destek alır... evet gençler cesur ve demokrat düşünmek lazımm..devlet şahıslar için vardır... ben kesinlikle bu belgenin dogru olduğuna eminim...
daglıvca belgesi,darbe günlükleri tam dogru olduğu gibi... [COLOR="Red"]dünyanın hiçbir yerinde iki yargı yoktur..tek yargı olur..[/COLOR][COLOR="Blue"]sakın bana BİZİM ÜLKENİN KOŞULLARI farklı saçmalığı söylemeyin..zaten tüm anti demokratik uygulamalar bu sloganla meşru hale geliyor[/COLOR]...[COLOR="Lime"]belgeyi yollayın herhangi bir yabancı kuruma ve sonucu görün[/COLOR]..
bi de hani yapay piyasa hareketinden ben dahil cogumuz sikayetçiyiz ..ama vob zaten yapay bi piyasa hareketi baska ne olsun ki..:(son zamanlarda kafam çok karışık..bu gazla bi kitap boyutunda satırlar yazarsam sponsor olucak birini bulabilirmiyim diye düşünmeye başladım..
[quote=VOBiX;129074]Çölde gündüz vakti ne işiniz var zaten. Gündüz otelde uyku gece hayat...[/quote]
Abi navigasyon cihazı var yanımızda.Benzin bitiyor.Milim kalmış.Bir baktım en uzak 41 km ilerde gösteriyor.NEVADA çölünün ortasındayız.Kupkuru çöl.Bir cacık yok.Sıcaklık kasım aralık gibi kavuruyor.Navigasyon etrafı bomboş hiç birşey yok.Kuru bir çöl.Otları bile göstermiyor.Abi bir gittim ileri.Tam benzin bitecekken benzinlik çıktı.Doldur ordan usta diye bizim Ösman bir tozunu attırdı.:D:D20 dolara depo doluyor üstüne para üstü veriyorlar.Bu arada dax geberdi.Biz düşmüyoruz ayakları bunlar.İkinci seans satış gelecek voba.Artarken arttırmayacaklar.
[quote=Larossıan;129076]Sayın Sazan djı 9000 görürse bunlar burayı dahada yukarı taşımazlarmı acaba?[/quote]
Tabi ki taşıyabilirler. Bu da aldığımız risk. Ancak bir yerde "Disribution" (dağıtım) yapmaları gerekecek. Bence de bu DJI'nin son yükselişi esnasında olacak. Ama tabi ki DJI ile birlikte yükselip (yeterli alıcı buluyorlarsa), o düşerken de biraz daha hızlı düşebiliriz.
[QUOTE=abka;129078]belge sahte degil..hatta eminim dogrudur..sonuçta bunun benzeri andıçları 10 kere gördük..neden buda olmasınki...
üstelik askeri yargıdaki ayrgıç-savcılar ;kesinlikle emir komuta zincirine tabidirler..askerlikte sınıfın ne olursa olsun ,rütbe esastır...savcıların ,tüm sicili komutanlarının iki dudagı arasındadır..atama-sicil,terfi hersey komutanın insiyatifindedir..ne bagımsızlığı,ne tarafsızlığı...
belge fotokopi olduğu için ;sadece tesbit zor...onunda imkanı var...hiçbir bilimsel kurum imza o albayın değil demedi....
siyasi görüşü ne olursa olsun;ergenekonun üzerine giden ve bu toplumun vesayet dışında tam demokrasi olması için çabalayan tüm partiler benden tam destek alır... evet gençler cesur ve demokrat düşünmek lazımm..devlet şahıslar için vardır... ben kesinlikle bu belgenin dogru olduğuna eminim...
daglıvca belgesi,darbe günlükleri tam dogru olduğu gibi... dünyanın hiçbir yerinde iki yargı yoktur..tek yargı olur..sakın bana BİZİM ÜLKENİN KOŞULLARI farklı saçmalığı söylemeyin..zaten tüm anti demokratik uygulamalar bu sloganla meşru hale geliyor...[/QUOTE]
Valla sn abka sizin ve kişilerin önsezilerine göre yürümez bu iş. Bence doğru,sizce doğru deği falan... Hukuk vardır, hukuk doğru diyorsa doğrudur. Değil diyorsa değildir. İmza gerçek belki de ama photoshopla oraya yapıştırılmadığı ne malum. Sonuçta belge fotokopi, delil geçerli değil. Geçerli olmayan delille basın yaygara koparıp, hükümet gaza geliyor. Askeri mahkeme konusunda da Başbuğ gerekli açıklamayı yaptı. AB nin birçok ülkesinde askeri mahkemenin olduğunu söyledi. Bu ülkede aklı başında kimse darbe yapılmasını istemez. Benim için ordu gereklidir ve gerekli olduğu için de KUTSALDIR. Birileri suç işlemişse cezasını çekmeli ama suç yoksa iftira atanlar da cezasını çekmeli...
[quote=abka;129078]belge sahte degil..hatta eminim dogrudur..sonuçta bunun benzeri andıçları 10 kere gördük..neden buda olmasın ki...
üstelik askeri yargıdaki yargıç-savcılar ;kesinlikle emir komuta zincirine tabidirler..askerlikte sınıfın ne olursa olsun ,rütbe esastır...savcıların ,tüm sicili komutanlarının iki dudagı arasındadır..atama-sicil,terfi hersey komutanın insiyatifindedir..ne bagımsızlığı,ne tarafsızlığı...
[B]siyasi görüşü ne olursa olsun;[/B]ergenekonun üzerine giden ve bu toplumun vesayet dışında tam demokrasi olması için çabalayan tüm partiler benden tam destek alır... evet gençler cesur ve demokrat düşünmek lazımm..devlet şahıslar için vardır... ben kesinlikle bu belgenin dogru olduğuna eminim...
daglıvca belgesi,darbe günlükleri tam dogru olduğu gibi... dünyanın hiçbir yerinde iki yargı yoktur..tek yargı olur..sakın bana BİZİM ÜLKENİN KOŞULLARI farklı saçmalığı söylemeyin..zaten tüm anti demokratik uygulamalar bu sloganla meşru hale geliyor...belgeyi yollayın herhangi bir yabancı kuruma ve sonucu görün..[/quote]
Hukukta iddaa eden isbat etmek zorundadır. TSK iddaa amaçlı kullanılamayacak (mahkeme tarafından kanıt kabul edilemeyecek) bir belgeyle suçlanmaktadır. Fotokopideki imzaların kanıt kabul edilemeyeceği sadece askeri yargı değil, daha önceleri yargıtay ve diğer ilgili kurumlarca verilen kararlarda da vardır.
Mantığınızla hareket edersek, ben sizin hakkınızda istediğim "yapmadığınız" kötü şeyi söyleyebilirim ve sizin yapmadığınızı isbat etmeniz gerekir.
Mesela basında belge Nisan 2009 da hazırlanmış dendi, ama Başbuğ dediki belgenin hiçbir yanında tarih yok. Bu nisan 2009 lafı nerden çıktı?? Yoksa Nisan ayında Başbuğun konuşmasında "cemaat" kelimesi geçti diye mi yandaş medya böyle haber yaptı. Yani sözün özü şu, ortada geçerli kanıt yok. Spekülasyon var, basına bilgi sızdırma var. En önemlisi askere yapılan komplo var.
Şu tezatı bana birisi açıklasın lütfen:
Bir bankayı soymayı planlamak suç ama soymak suç değil... Bu nasıl olabilir?? Darpe planlamak suç, yapmak değil... 12 eylülün tüm generalleri hayatta, atın hadi içeri. Bence en ağır cezaları çekmeliler. Ama darbe karşıtı cumhurbaşkanımız 12 eylülülün darbeci generali Evren ile daha geçenlerde çankaya da yemek yiyordu...
[i]Mart ayından beri devam yükselişin önemli bir düzeltme yapmadan gerçekleşmiş olması piyasadaki oyuncuları tedirgin ediyor. Yine de büyük paranın gücü ve hareketleri, gündemi değiştirecek kuvvette bir haber olmadıkça trendi belirler diyen oyuncular temkinli olarak hareketi izliyorlar.[/i]
dinledgim kadarıyla syn başbuğ çok usturuplu ve usluplu konuşmuş ve her türlü tuzak soruyu da kıvraklıkla ekarte etmiştir.bundan iyisi olamaz bence...yanlız onumzdkeı hafta kı mgk ve sonuşçlarını da dikkatle ızlemek lazım..artık yeni dünya düzeninde ordu da bi kabuk degisimine girdginden boyle sancıların olması normaldir..zamanla umuyrom bunlar da aşılacak bu tip iç çatışmalar herhangi bi mesnete ilişkilendirilemeden gündemden düşecektir..
[QUOTE=sazan;129083]Hukukta iddaa eden isbat etmek zorundadır. TSK iddaa amaçlı kullanılamayacak (mahkeme tarafından kanıt kabul edilemeyecek) bir belgeyle suçlanmaktadır. Fotokopideki imzaların kanıt kabul edilemeyeceği sadece askeri yargı değil, daha önceleri yargıtay ve diğer ilgili kurumlarca verilen kararlarda da vardır.
Mantığınızla hareket edersek, ben sizin hakkınızda istediğim "yapmadığınız" kötü şeyi söyleyebilirim ve sizin yapmadığınızı isbat etmeniz gerekir.[/QUOTE]
+.+.+.+.+..brv.brv.brv.brv.brv.brv
Pambııııkkk DYHOL tavan 1,47
[QUOTE=enorton;129082]Valla sn abka sizin ve kişilerin önsezilerine göre yürümez bu iş. Bence doğru,sizce doğru deği falan... Hukuk vardır, hukuk doğru diyorsa doğrudur. Değil diyorsa değildir. İmza gerçek belki de ama photoshopla oraya yapıştırılmadığı ne malum. Sonuçta belge fotokopi, delil geçerli değil. Geçerli olmayan delille basın yaygara koparıp, hükümet gaza geliyor. Askeri mahkeme konusunda da Başbuğ gerekli açıklamayı yaptı. AB nin birçok ülkesinde askeri mahkemenin olduğunu söyledi. Bu ülkede aklı başında kimse darbe yapılmasını istemez. Benim için ordu gereklidir ve gerekli olduğu için de KUTSALDIR. Birileri suç işlemişse cezasını çekmeli ama suç yoksa iftira atanlar da cezasını çekmeli...[/QUOTE]
ben bilgi ile konuşurum..benim nazarımda herşey eleştirilebilir..bu ordu bizim ordumuz..ama bu gercek bizi yapısal eleştiri yapmamıza engel olamaz..
ben sadece önsezi demiyorum..
belge 4 yere yollandı(jandarma kriminal,emniyet,tübitak ve adını hatırlayamdığım bir yerdaha).
3 ünden gelen cevap şu..belge fotokopi olduğu için kanaat yok..ama emniyetden glen ise bu belirsizliğe yön veriyor..%90 onundur denliyor..
başka ülkelerdeki askeri mahkemeler[B] sadece disiplin e bakar[/B]. mesela asker üstüne itaat etmez..nöbetde uyur.. gibi sadece askeri alanla sınırlı konulardır...bir nevi iç müfettişlik gibi..
ordu benim ordumdur.. mesele yi buraya getirisek sığlaşır..
enver paşa sadece eleştirleri dinlemediği için 90 bin askeri dondurarak şehit etti..
geçin darbe olasılığı yokmuş..ya kardeşim ayışığı,yakamoz,eldiven gibi 3 darbeden sadece zamanın genelkurmay başkanının engeleliyle atlattık...
ya baba bu kadarda geleneksel düşülmemeli...
[quote=VOBiX;129088]Pambııııkkk DYHOL tavan 1,47[/quote]
bu yılki kola ve ekmek (her türlüsünden tabi)masrafı çıktı gibi..biraz daha gider de umarım onmuzdekı seneleri de halleder:)
Toplantı mevsimi.
Sazan ortalığı karıştırır ve kaçar. Bye.
forumda siyasi konuşmalar girmek istemem ..ama bir süreç başlarsa bende diğer mantığı açıklamak zorunda kalıyorum..
[QUOTE=abka;129089]ben bilgi ile konuşurum..benim nazarımda herşey eleştirilebilir..bu ordu bizim ordumuz..ama bu gercek bizi yapısal eleştiri yapmamıza engel olamaz..
ben sadece önsezi demiyorum..
belge 4 yere yollandı(jandarma kriminal,emniyet,tübitak ve adını hatırlayamdığım bir yerdaha).
[COLOR="Blue"]3 ünden gelen cevap şu..belge fotokopi olduğu için kanaat yok..ama emniyetden glen ise bu belirsizliğe yön veriyor..%90 onundur denliyor..[/COLOR]
başka ülkelerdeki askeri mahkemeler[B] sadece disiplin e bakar[/B]. mesela asker üstüne itaat etmez..nöbetde uyur.. gibi sadece askeri alanla sınırlı konulardır...bir nevi iç müfettişlik gibi..
ordu benim ordumdur.. mesele yi buraya getirisek sığlaşır..
enver paşa sadece eleştirleri dinlemediği için 90 bin askeri dondurarak şehit etti..
geçin darbe olasılığı yokmuş..ya kardeşim ayışığı,yakamoz,eldiven gibi 3 darbeden sadece zamanın genelkurmay başkanının engeleliyle atlattık...
ya baba bu kadarda geleneksel düşülmemeli...[/QUOTE]
Ben de paranıoya oluşturacaksınız şimdi. Biri Nisanda cemaat dediği için mi servis edildi diyor. 4 yerden sadece emniyet %90 onundur diyor. Ben de geçenlerde emniyetin %90ı cemaatin elinde diyen arkadaşım var dedin.
Bunlar birleşince belge askerin cemaat eleştirisi üzerine hazırlanıp servis edildi. İspat konusunda ise cemaatin elindeki emniyet kullanılıyor gibi bir sonuç çıkıyor şimdi de.
Şu eski CIA ajanalrı gelip incelsin belgeyi CEAŞ ve KEPEZ hisselerini de inceleyip TRye 21 milyar dolarlık cezanın kesilip kesilmneyeceğini
[quote=sazan;129083]Hukukta iddaa eden isbat etmek zorundadır. TSK iddaa amaçlı kullanılamayacak (mahkeme tarafından kanıt kabul edilemeyecek) bir belgeyle suçlanmaktadır. Fotokopideki imzaların kanıt kabul edilemeyeceği sadece askeri yargı değil, daha önceleri yargıtay ve diğer ilgili kurumlarca verilen kararlarda da vardır.
Mantığınızla hareket edersek, ben sizin hakkınızda istediğim "yapmadığınız" kötü şeyi söyleyebilirim ve sizin yapmadığınızı isbat etmeniz gerekir.[/quote]
Katılıyorum. Ayrıca "Benim istediğim gibi karar veren yargı iyidir, diğeri kötüdür" anlayışı belirli bir kesimin yaklaşım tarzı oldu. Belirli bir ideolojiye sahip devlet memurlarının müfettiş raporu ile işine son verilmesine olanak tanıyan kanuna (28 şubat sürecinde cemaati tasviye amaçlı çıkarılmıştı)karşı çıkan Anayasa Mahkemesi iyidir, ama 367 kararını veren kötüdür, AKP ye kapatma davası açıldığında "elit halk düşmanları" ve kötü olan AYM, kapatma kararı almayınca iyidir...v.s v.s. Mahkeme kararı olmadan telefon dinlemek yasaktır ama eğer dinlenmesi ve iğrenç bir şekilde medyaya el altından verilmesi benim taraftarlarıma yarayacaksa izinsiz dinlemede yapılabilir, kayıtlar ifşa da edilebilir. BAzı gözeltıları yapan savcılar iyidir, ancak gerekçilendirerek tahliye kararı veren yargıç kötüdür.
Sonuç: HUKUK mutlaka bir gün herkese lazım olacaktır. O yüzden dejenere edilmemesi gerekir.
Şimdi sorulması gereken soru şu; Eğer sivil savcıların soruşturması da bu belgenin sahte olduğunu ortaya çıkarırsa, bu belgeyi düzenleyenlerin peşine düşülecek mi bakalım..Kim yapmış hangi amaçla yapmış..Ha yok belge doğru çıkarsada sorumluları hakkında da aynı işlemler yapılmalıdır..Brakalım mahkemeler işini yapsın..Sonuca da herkes saygı göstersin. Askeri yargı işini yaptı sıra sivil yargıda..
gecenlerde gazetede okudum..okuyucunun teki gazetedeki haberleri okuyup,o habere binaen hakarete uzanan eleştiri yapmış(yazmış)..c.başkanı hakkında hakaret yazmış..adama tak diye dava açmışlar..adresi tesbit etmek sorun değil..
gerci bizim konuştuğumuz,dün 32.günden daha sert değildi..
birisi sana küfür mü etti..tak dava aç süründür..hiç kavga etme.
[COLOR="Red"]yahu avukat olmak varmış..[/COLOR] bazen diyom..keşke hukuk okusaydım..:)
[quote=VOBiX;129088]Pambııııkkk DYHOL tavan 1,47[/quote]
bileydim böyle olacağını tüm parayı basardım üüü
baba kağıtlar içinde en mükemmel performansı gösteriyor şu ana kadar.ama söylemiştim bu endekste büyük kağıtlar içinde en sapık olanı DYHOL dür demiştim.sonuç meydanda.
0,43 gördü en düşük ve kalkışa geçti neredeyse %400 yaptı.şaka gibi yaw...
Jerfin, emanete böyle mi bakılır. bu ne hal?!
senle aynı pozisyondayken bile sen iyi bakamıyordun zati emanete.
cıx.
hedefi 43.025 yaptım. nasıl olsa hedef sallaması beleş! .dng
[QUOTE=unlimitted;129099]Jerfin, emanete böyle mi bakılır. bu ne hal?!
senle aynı pozisyondayken bile sen iyi bakamıyordun zati emanete.
cıx.
hedefi 43.025 yaptım. nasıl olsa hedef sallaması beleş! .dng[/QUOTE]
ben long iken niye düşüreyim daaaa.:p sen yine de emanet etmeye devam et..:::