-
Vade sonu hareketi olacak tamam güzel de şimdi benim temmuzda ne olacaz onu bulmaya çalışıyorum.Yoksa artsak ne olacak düşsek ne olacak.48000 e geldik zaten.1000 de yarın gitsin.49.Sonrası önemli.Burada vobta biraz baskı oluşuyor.47700 den shortum.İsc garan akbank artsa bile vob duruluyor artamıyor.
-
[quote=Astatin;129647]hah işte..bizde bu sistemin payını ve paydasını alsak o zaman...yada sadece payda da olur...oda olmazsa bizi boşver sadece bana göndersende olur.lelele.lelele olmaz mı...üwwwwwwwwwwwwwüüüüüüüüü
::::::[/quote]
Lüks bir restoranda balık rakı ziyafeti teklif edin belki kabul eder :) Siz oyalarken biz de bu arada evinden Laptopunu çalarız...:)
-
[quote=QUEEN;129646]niye gökan[/quote]
Ablam niyesi vob artamıyor artık ivme biraz duruldu.Garan kaç kademe kalktı diğerleri kalkmıyor.Burada biraz durur vob.
-
[QUOTE=Astatin;129647]hah işte..bizde bu sistemin payını ve paydasını alsak o zaman...yada sadece payda da olur...oda olmazsa bizi boşver sadece bana göndersende olur.lelele.lelele olmaz mı...üwwwwwwwwwwwwwüüüüüüüüü
::::::[/QUOTE]
paydasını asitye verin payını ben alayım. Söz ikimiz de ayrı uçaklarla seyahat edeceğiz .dng
-
-
-
[QUOTE=enorton;129653]47525 Short...[/QUOTE]
700 şortları 525 long yaptım demekki bana verdin malları :)
-
Bir gün imkb 48000 de yeni zirve yapmıştı.İlk seans zirvede kapanmıştık.İkinci seans sert vermişlerdi.Ertesi gün de devam etmişti satış.Orası 1 yıl zirve kaldı.Bu garanti niye böyle panik alımı var anlarız ikinci seans.İsc garan kalksa da artık vob artmıyor.
-
sat işareti yok halen..
47225 stop olma üzere long devam..
-
[quote=enorton;129653]47525 Short...[/quote]
Niye system mi?
-
Sell Order
C<Ref(LLV(L,1),-4) AND Mov(C,15,E) < Mov(C,1,E) AND C < Mov(C,14,E)
Buy to Cover Order
C>Ref(HHV(H,1),-4) AND Mov(C,15,E) > Mov(C,1,E) AND C > Mov(C,14,E)
sistemde pozisyon kapamaların förmülü buna benzer karakterde...mesela cuma günü 11:00 de uzun kapatma var..
ama sistem test grafiğinde ve işlemlerinde o zamana ait bir değişiklik yok..
-
[quote=erkan.;129654]Durmak yok yola devam.[/quote]
Hani 47750 ler margin bölgendi?
-
[QUOTE=Vob Trader;129655]700 şortları 525 long yaptım demekki bana verdin malları :)[/QUOTE]
Kapital, fortis, finans, sanko aldı benimkileri :D Kapış kapış gitti valla... Neyse hayrını gör...
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129656]Bir gün imkb 48000 de yeni zirve yapmıştı.İlk seans zirvede kapanmıştık.İkinci seans sert vermişlerdi.Ertesi gün de devam etmişti satış.Orası 1 yıl zirve kaldı.Bu garanti niye böyle panik alımı var anlarız ikinci seans.İsc garan kalksa da artık vob artmıyor.[/QUOTE]
28 şubat 2006. 48192 zirvesi. akbank ulusal 30 a tipi fonumuz vardı çok yüklü bakiye bütün aile efradımızın. o gün satmıştık.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129658]Niye system mi?[/QUOTE]
Evet...
-
[QUOTE=enorton;129661]Kapital, fortis, finans, sanko aldı benimkileri :D Kapış kapış gitti valla... Neyse hayrını gör...[/QUOTE]
hangisi benim acaba :D
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129656]Bir gün imkb 48000 de yeni zirve yapmıştı.İlk seans zirvede kapanmıştık.İkinci seans sert vermişlerdi.Ertesi gün de devam etmişti satış.Orası 1 yıl zirve kaldı.Bu garanti niye böyle panik alımı var anlarız ikinci seans.İsc garan kalksa da artık vob artmıyor.[/QUOTE]
eğer bu yükseliş buraya kadarsa(kısa vadeli tepe, örneğin 1-2 ay gibi) garan akbank gibi endekse etkisi yüksek kağıtları almaları çok normal biliyoruzki, vadesonu uzlaşmasını imkb belirler ve bu uzunları ağustos vadeye taşıma niyetleri yoksa yani uzlaşmayla bitireceklerse operasyonu, vobun az artıp imkb nin çok artması büyük para sahipleri açısından daha mantıklı.
-
43725 long, 47525 short 3800 puan kar... Allah bin bereket versin...
-
[quote=enorton;129663]Evet...[/quote]
Ooooo o zaman short bozmam ben daha..dng::::::
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129667]Ooooo o zaman short bozmam ben daha..dng::::::[/QUOTE]
Sen yeri gelir 1 dk sonra bozarsın da, benim sistemin sinyal verme hızını göze aldığımızda vade sonuna kadar böyle gider galiba...
-
[quote=GOKHANFINDIK;129660]Hani 47750 ler margin bölgendi?[/quote]
Eski portföyümün . 3 katı para aktardım sabah.
Haziran tüm zararımı çıkartmak amaç.
Ağustos vadeli shorttum. 47,375 den kapatıldı. Zarar çoook
Haziran vadeli işlemlerim sabahtan beri.
46,775 uzun 47,250 kapatıldı.
47,350 uzun 47,450 kapatıldı.
47,625 kısa 47,525 kapatıldı.
halen 47,600 uzun 1/5 i 47,725 den kapatıldı. bekliyorum. 47.700 civarı flat olurum.
Bu islemler neticesinde ağustos vadeliden olan short zararımı kapattım. kara geçtim.
-
[QUOTE=traderx;129665]eğer bu yükseliş buraya kadarsa(kısa vadeli tepe, örneğin 1-2 ay gibi) garan akbank gibi endekse etkisi yüksek kağıtları almaları çok normal biliyoruzki, vadesonu uzlaşmasını imkb belirler ve bu uzunları ağustos vadeye taşıma niyetleri yoksa yani uzlaşmayla bitireceklerse operasyonu, vobun az artıp imkb nin çok artması büyük para sahipleri açısından daha mantıklı.[/QUOTE]
cnbcede biri vardı vob müdründen sonra şimdi bilançoalr çaıklanacak mevduatlarımız yükske görünsün diye %13,5la bile adeli hesap açan banka var demişi. Bilanço makjözleri bunalr.
-
az önce skyturkde tartışıyorlardı bu haber piyasayı etkilermi? skyturk: Tartışmaya neden olan sözler: Polis rejmin güvencesidir
[U][COLOR=#22229c][URL]http://haber.mynet.com/detay/guncel/-Rejimin-guvencesi-polis-sozleri-tartisma-cikardi/29Haziran2009/X1246249460171[/URL][/COLOR][/U]
[U][COLOR=#22229c][/COLOR][/U]
kriz fırsatçıları sözleri çarpıtıyor :)
-
en son sistem 46750 den sat vermişti,
47600 al verdi bugün, ama kesin çarpılacak:..: haziran uzunlar kapandı.
825 ağustos vade kısa...
-
[QUOTE=VOBiX;129670]cnbcede biri vardı vob müdründen sonra şimdi bilançoalr çaıklanacak mevduatlarımız yükske görünsün diye %13,5la bile adeli hesap açan banka var demişi. Bilanço makjözleri bunalr.[/QUOTE]
evet bu olayları geçen sene öğrenmiştim, benim bankacı yeşil gözlü, huş sesli, elma yanaklı, kiraz dudaklı citi bankacı :..: anlatmıştı.
-
Yaklaşık son 10 gündür yazı yazmıyorum. Çünkü bilerek yazmıyorum. Çünkü piyasaya küskünüm. Siz değerli okuyucularımdan ise her gün birçok telefon ve email almaktayım Burak Bey bugünde yazınız yok niye yazmıyorsunuz diye. Evet özellikle haziran vadeli endeks 30 kontratında yaşanan gözle görülür şekilde yapılan maniplasyonu bu sabah televizyona çıkan VOB başkanıda yalanlıyor. Halkın karşısında gerçeği insanların gözünün içine baka baka yalanlıyor. Kendisi küçük yatırımcının mı yanında yoksa topu topu 10 milyon dolarla bu piyasada at koşturan 1-2 yabancı yatırımcının mı?? Üç kurum uzun pozisyonlu kontratların tamamına sahip olurken karşısına 50 kurumu alıp piyasayı yinede kendi yönüne doğru speküle edebiliyor. VOB A.Ş. yapılan açıklamada tüm işlemler üye bazında değil hesap bazında gerçekleştirilmekte olunduğunu ve pozisyonların hesap bazında takip edildiğini söylemekte. Hiçbir hesabında piyasadaki açık pozisyonun %10’undan fazla olamıyacağını mevzuat gereği söylemekte. Evet efendim bir yabancı gelip 5-6 hesapla %9,99 açık pozisyon limitini geçmeden bu işi mevzuat gereği kurallara uygun yapabiliyor. Bu güç para işidir diyor Vob başkanı. Doğrudur para güçtür ama siz bu yabancıların gücünü bu derinliği olmayan sığ piyasada yabancılara kullandıramazsınız, gerekli düzenlemeleri yapmak zorundasınız; ve yabancıların toplam işlem hacmi zaten %10’u geçmiyor deyip işin içinden çıkamazsınız. Evet yabancı tek seferde 50-100bin kontrat alıp pozisyonun üstüne yatıyor bizim zavallı yerli yatırımcılar ise işlem hacimleriyle cebelleşip duruyor. Kaçınılmaz son yine aynı hikaye ile bitiyor vade sonunda yeri yatırımcıların paraları olduğu gibi yabancı sermayenin cebine akıyor. Ve yine hazin son; yıllar önce IMKB’ye küstürülen yerli yatırımcı VOB’a da küsecek ve bu piyasanın gelişimi çok daha uzun yıllarımıza mal olacak.
Dolayısıyla artık pekte yazacak yorumlayacak bir şey kalmadı zaten. Çünkü ben edindiğim temel ve teknik anlamdaki analiz bilgilerimi bu etkin olmayan piyasada kullanamamaktayım.
POSTED BY: Burak Gercek AT 11:17 am
Bu da tırı vırı hiç kulak asmayın.İşinize bakın.Zaten tırı vırı olmasa nasdaqtan kovulup İstanbul uçak biletini vermezlerdi eline.Hem manipülasyon diyor hem de speküle ediyor diyor.Tamamdır bu iki kelimeye notu verdim ben.Bu insanlar piyasadan insan gibi görünüyorlar ama hepsi çok uzak.Ben öyle diyorsam vardır bir bildiğim.
-
[quote=erkan.;129669]Eski portföyümün . 3 katı para aktardım sabah.
Haziran tüm zararımı çıkartmak amaç.
Ağustos vadeli shorttum. 47,375 den kapatıldı. Zarar çoook
Haziran vadeli işlemlerim sabahtan beri.
46,775 uzun 47,250 kapatıldı.
47,350 uzun 47,450 kapatıldı.
47,625 kısa 47,525 kapatıldı.
halen 47,600 uzun 1/5 i 47,725 den kapatıldı. bekliyorum. 47.700 civarı flat olurum.
Bu islemler neticesinde ağustos vadeliden olan short zararımı kapattım. kara geçtim.[/quote]
Borsada amaç para kazanmak sen değirmene yeni buğday atıyorsun.Yazık o da batacak.Para atarak kazanmak kolay daha fazla adetle.Esas başarı aynı para ile zorluklar ile para kazanmak.Gerçi o da batacak.Çünkü yakında sen longa inanacaksın ben de shortlayacam.
-
burak beye yazdıklarında % de bin katılıyorum
çok güzel dile getirmş
piyasadaki ş... lere takılıp para kazananların bu haksız kazanca şak şak tutmalarıda ayrı bir soru işareti aslında
-
Beklentim burada dow falan artarken biz yatay seyredecez.Yarın daha da önemli.
-
[quote=chn69;129676]burak beye yazdıklarında % de bin katılıyorum
çok güzel dile getirmş
piyasadaki ş... lere takılıp para kazananların bu haksız kazanca şak şak tutmalarıda ayrı bir soru işareti aslında[/quote]
Bence o müsterilerine shortlatmıştır.Hesap veremeyince de bu yola başvurmuştur.Speküle manipüle ediyorsa gitsin o da piyasaya uysun.Piyasa bunun adı ağlayıp zırlamanın alemi ne.Artıyorsa longla kardeşim bu kadar basit.Ağlama duvarımı bu vob.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129675]Borsada amaç para kazanmak sen değirmene yeni buğday atıyorsun.Yazık o da batacak.Para atarak kazanmak kolay daha fazla adetle.Esas başarı aynı para ile zorluklar ile para kazanmak.Gerçi o da batacak.Çünkü yakında sen longa inanacaksın ben de shortlayacam.[/QUOTE]
Bencede yeni para eklemek yanlış bir hareket. Para kaybedildiyse stratejide hata var demektir. Strateji değişmeden yneiden oyununa girilmemeli.
-
[quote=GOKHANFINDIK;129675]Borsada amaç para kazanmak sen değirmene yeni buğday atıyorsun.Yazık o da batacak.Para atarak kazanmak kolay daha fazla adetle.Esas başarı aynı para ile zorluklar ile para kazanmak.Gerçi o da batacak.Çünkü yakında sen longa inanacaksın ben de shortlayacam.[/quote]
Yok yok. Attığım para değirmenden gelmişti. Çarşamba.perşembe geri çekmeyide düşünüyorum attığım parayı. Atış nedenimse böyle hareketli vob herzaman olmuyor. Zaten amacımada ulaştım. Perşembe Cuma Zararım çıktı.. Kara geçtim. :)))
-
gakhan arkadaşım herkes sen gibi kolay pozisyon değiştiremiyor
sen başka bir alemsin bu hususta
tebrik etmek şart yani
birde ağır kitle varki haklı olduğunu düşündüğü pozisyondan kolay vazgeçemiyor
şurasınıda kabul etmeliyizki dax vede dow a göre borsamızın fazla primli olduğuda aşikar
ama buna rağmen yabancı para ne isterse o oluyor
yanlış düşünüyor olsa bile
-
[quote=GOKHANFINDIK;129678]Bence o müsterilerine shortlatmıştır.Hesap veremeyince de bu yola başvurmuştur.Speküle manipüle ediyorsa gitsin o da piyasaya uysun.Piyasa bunun adı ağlayıp zırlamanın alemi ne.Artıyorsa longla kardeşim bu kadar basit.Ağlama duvarımı bu vob.[/quote]
aynen katılıyorum. yapılan hareketlerin acımasızca hatta ş... ce olduğunu bende kabul ediyorum ama bu oyunun kuralı bu. işine gelen oynayacak. bu olay tüm dünyada aynı şeklide oluyor. dowda 5 dk içinde olan hareketleri izlemedikmi? yada bu piaysadaki 2-3 bin puanları. bu yeni bişey değilki her zamn oluyor. bu sefer canları fena yanmış sadece. etikete iyi niyetle uyarı amaçlı yazmıştım zaten. bilmeyen oynamasın ama değiştiricem. yemeyen oynamasın.
-
stop 47325,halen long !
5 dk lıklar bile sağlam durdu yatayda..
-
tamam piyasada manipülasyn var senelerden beri var bu vobta niyeyse bugünlerde çok konuşulmaya başlandı oda medayatik bir iki adamın yüzünden en önemliside yaşar erdinç ben zaten hiç güvenmiyorum okumuyorumda hiç bi yazarı tv de izlemiyorum soru şu;
bu piyasa 2 türlü pozisyon alınabiliniyor, manipülasyon varsa çözümüde var,
imkb gibi tek yönlü değil, orda mal aldın düştü elinde patladı açığa satayımda zararı çıkartayım gibi bir mantıkta yok.
bu vob ilk senelerinde daha güzeldi yahu o zamanlar sığ mığ ama deli para kaldırıyorduk:..:
-
[quote=chn69;129681]gakhan arkadaşım herkes sen gibi kolay pozisyon değiştiremiyor
sen başka bir alemsin bu hususta
tebrik etmek şart yani
birde ağır kitle varki haklı olduğunu düşündüğü pozisyondan kolay vazgeçemiyor
şurasınıda kabul etmeliyizki dax vede dow a göre borsamızın fazla primli olduğuda aşikar
ama buna rağmen yabancı para ne isterse o oluyor
yanlış düşünüyor olsa bile[/quote]
Değiştirecek abi herkes irade gösterecek.Ben insan üstü varlıkmıyım da değiştiriyorum.Bakın abicim kaç günler para kaybettim bir kere de demedim ki şöyle böyle.Yatay durdu piyasa kaybettim.Hata benimdi.Bu kadar basit.Hatayı kendimde arıyorum kardeşim.Yapamadım kaybettim bu kadar basit.Neyin tantanasını yapıyor bunlar.Sen para kazanama başkasına suç at çamur at.Kardeşim ben 1 milyar dolarlık fonum.Türkiyeye 500 milyon dolar yatırcam.Param var güveniyorum ülkeye.Ben şimdi alım yapmak istiyorsam bunun neresi manipülasyon.Kafayı yemiş bu manipülasyonu ağzından eksik etmeyenler.Aman naparsa yapsınlar.Beğenmeyen gider.Ben beğeniyorum kaybederken kendimden kazanırken de kendimden.Bu kadar basit.Ne kafa ütüleyecem boşuna.Para geri mi gelecek cebe.
-
şöyle bir araştırma yaptım 20.11.2008 tarihindeki dibimizden bu yana bugün itibariyle [B]%81[/B] yukardayız,
dow ise 09.03.09 tarihindeki dibinden [B]%37 [/B]yukarda
soru şu aradaki farkı gelişmekte olan ve gelişmiş piyasa arasındaki karakteristik farka sığdırabilirmiyiz,
yoksa sığmayıpta taşan kısma manipülasyon diyebilirmiyiz.
-
bu seferde fdow'un yükselişini yediler... short zamanı geldi mi ne:)
-
[quote=traderx;129686]şöyle bir araştırma yaptım 20.11.2008 tarihindeki dibimizden bu yana bugün itibariyle [B]%81[/B] yukardayız,
dow ise 09.03.09 tarihindeki dibinden [B]%37 [/B]yukarda
soru şu aradaki farkı gelişmekte olan ve gelişmiş piyasa arasındaki karakteristik farka sığdırabilirmiyiz,
yoksa sığmayıpta taşan kısma manipülasyon diyebilirmiyiz.[/quote]
Taşan kısma kriz teğet geçti ülkeye güven diyebiliriz.Yada panik çok alım oldu ondan arttık da diyebiliriz.Ama en önemlisi fiyat artmış bu kadar basit.