Öncelikle kavram kargaşasından kurtulmamız lazım. Piayasada Spekülasyon mu var yoksa Manipülasyon mu? İkisi çok farklı şeyler...
Printable View
Öncelikle kavram kargaşasından kurtulmamız lazım. Piayasada Spekülasyon mu var yoksa Manipülasyon mu? İkisi çok farklı şeyler...
[quote=jerfin;129687]bu seferde fdow'un yükselişini yediler... short zamanı geldi mi ne:)[/quote]
Short zamanı geldimi ikinci seans basarlarsa hergece shortum.Çok önemli bugün ikinci seans herkesi uyarıyorum.47500 altında 2 saat durması ve dowun da orada yüksekte olması net short zamanıdır.Garan falan o kadar arttı artamıyoruz.Bir de vob 400 puan üstte yüzde 0.8 eder.Yarın da yüzde 2 artsak vob 400 500 daha artar.Yani sınırlı artacağımız seviyelere yaklaştık.Bir de bu güçlülüğün eninde sonunda tersi olacak.O fazlalık kesin satılcak ilerde.Ya başkası artarken az artcaz yada düşecez.
satılacak durum yok şimdilik..dinleniyo..
Bu seviyelerde eskisi gibi sert alıcı beklememek lazım.Şimdi tahminim buralarda ne zaman durulacak diye satıcılar daha çok düşünmeye başlayacak.Artık borsamız 21000 değil 37000.Vade sonu dediysek de artmazsa düşeriz.Vob zaten spot artarken eşitliyor farkı.Son iki gün önceden yüzde 3 ve yüzde 5 şeklinde oluyordu.Şu anda yüzde 2 olduk.Yüzde 3 olursak aynısı olur yarın da yüzde 5 i var buranın.Ama spota satıcı gelirse ikinci seans o zaman manyak verecekler temmuzda bize.Bugün ikinci seans 2 ay vobta ne olacak gösterecek.Ben de döngülere bakıyorum genelde trendler 2 ayda bir bitiyor başlıyor.Genelde de eylülde ralli olur mantığı ile.Temmuzdan eylüle kadar yatay satıcılı seyir olabilir.Eylülde 60 falan bırakmaz bu vob.
vade değiştirdim..
47525 stop ağustos long !
kaç gündür haziran vadede agresif satıp, ağustos'da agresif alan EFG neden bugün sadece haziran vadede ,hemde alıcı olarak..:confused: yok yok, huylandım ve kapattım longları.. bundan sonraki yukarı hareketlere pek katılmam artık..
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129692]Bu seviyelerde eskisi gibi sert alıcı beklememek lazım.Şimdi tahminim buralarda ne zaman durulacak diye satıcılar daha çok düşünmeye başlayacak.Artık borsamız 21000 değil 37000.Vade sonu dediysek de artmazsa düşeriz.Vob zaten spot artarken eşitliyor farkı.Son iki gün önceden yüzde 3 ve yüzde 5 şeklinde oluyordu.Şu anda yüzde 2 olduk.Yüzde 3 olursak aynısı olur yarın da yüzde 5 i var buranın.Ama spota satıcı gelirse ikinci seans o zaman manyak verecekler temmuzda bize.[B]Bugün ikinci seans 2 ay vobta ne olacak gösterecek.[/B]Ben de döngülere bakıyorum genelde trendler 2 ayda bir bitiyor başlıyor.Genelde de eylülde ralli olur mantığı ile.Temmuzdan eylüle kadar yatay satıcılı seyir olabilir.Eylülde 60 falan bırakmaz bu vob.[/QUOTE]
bugün uzun bir süredir yılbaşında koyduğum bir seviyenin üstünde ki 3. günümüz bugünde 2. seans satış gelmezse artık imkb 30da 30binli rakamları tekrar görmek hayal gibi birşey olur uzun seneler.
yarın yukardan uzlaşılırsa biraz satış gelir ..tekrara almak için..saha dışı kaldım giremedim..
temmuz da once dusus sonra yukselıs agostos da da yatay asagı beklıyorum..ole anormal sıcramalar zor gibi..selale sıyası durumlar olmazsa pek olası gozukmuo gozume..yıne de 1 dakkada degısıyo fıkrılerımız fazla uzun vadelı konusmamak lazım 1 ay gibi..
[quote=traderx;129686]şöyle bir araştırma yaptım 20.11.2008 tarihindeki dibimizden bu yana bugün itibariyle [B]%81[/B] yukardayız,
dow ise 09.03.09 tarihindeki dibinden [B]%37 [/B]yukarda
soru şu aradaki farkı gelişmekte olan ve gelişmiş piyasa arasındaki karakteristik farka sığdırabilirmiyiz,
yoksa sığmayıpta taşan kısma manipülasyon diyebilirmiyiz.[/quote]
Syn. Gökhan siz kolay pozisyon değiştirebilirsiniz. Ama herkesin kendine göre bir oyunu var .
Tamam Borsa çıkıyor ülkeye güven artıyorsa . Dolar Niye hakettiği düşüşü yaşamıyor.
Bende kendimce gel gel yaptıklarını düşünüyorum. Sonra bir sabah kalkıcaz ki ; Gelmiş gelmiş yapıcaklar.
Hem herkes sizin gibi düşünse siz nasıl para kazanıcaksınız.
Bol kazançlar.
[QUOTE=erkan.;129699]Syn. Gökhan siz kolay pozisyon değiştirebilirsiniz. Ama herkesin kendine göre bir oyunu var .
Tamam Borsa çıkıyor ülkeye güven artıyorsa . Dolar Niye hakettiği düşüşü yaşamıyor.
Bende kendimce gel gel yaptıklarını düşünüyorum. Sonra bir sabah kalkıcaz ki ; Gelmiş gelmiş yapıcaklar.
Bol kazançlar.[/QUOTE]
ben gökhan değilim yahu:..: sağlık hakkaten çok öenmli gerisi boş diyeyim:..: yapacak bişey yok dünyanın düzeni big bang den önce böyle kurulmuş:D
dolar nereye düşmeli..artık 1.10 1.20 ler hayal gibi..ki borclu ozel sektorun ısıne gelmese de bence 1.45 1.50 ler dolar ıcn ıdeal oldu artık..
sabahki mesajım hala geçerli 48500 kaparız bugün yarın da 50-51 arası bişey uzlaşırız
hazıran vadeyı itecek katalizör yok..short kovalayan çok..ama agustos vadede de şu anda katalizöre ihtiyac yok.. oyuzden efg gıdıp hazıran ı alıyo..bence tabi:)he bi de 50 lı rakamlar agustos vadede gorulcektır..bu vadeye bırakırlarsa obur vadede heycan kalmaz..bizi de yemlemelerı lazım..:)ama yanılırsam madalya sözüm gecerlı ..
[quote=traderx;129700]ben gökhan değilim yahu:..: sağlık hakkaten çok öenmli gerisi boş diyeyim:..: yapacak bişey yok dünyanın düzeni big bang den önce böyle kurulmuş:D[/quote]
Sizin gökhan olmadığınızı biliyorum.
Yazdığınız araştırma. Benim vobdaki tüm hareketlerimin özeti diyebilirim.
Parite, dow. dax. sadece bunlara bakıp oynadım her zaman.
İki kere hariç Hepte para kazandım şükür.
Hatamsa pozisyonumda inat etmem.
Sizin yazdığınız analiz. Bir gün olacak eşitlenecek diye düşünüyorum.
[quote=erkan.;129699]Syn. Gökhan siz kolay pozisyon değiştirebilirsiniz. Ama herkesin kendine göre bir oyunu var .
Bol kazançlar.[/quote]
5000 puan girmiş girmiş yapmışlar sen hala gelmiş gelmiş diyorsun.Bu gidişle sana gelirler gibi geliyor bana.::::..:Alıntılarında da problem çıkmaya başladı.Ruh halinde değişiklik başlayabilir.Bu ara buradan 4000 5000 puan düşersek biliyorum en çok konuşacak sen olacaksın.Ben demedim mi diye hergün alıntı yapacaksın.Niceleri geldi bu forumlardan.Sen ancak yolcu olursun bence.Hancılar belli.
Shorta geçtim 300 puan yukseldi, hala yukseliyo :D Düşsene artık, kesin manipülasyon var :D
bugun maraş usulu de az işlem ypmış vob başkanından mı çekindi acaba
yarın 52 filanda uzlaşabiliriz oda var ihtimal dahilinde
[QUOTE=marakes;129707]bugun maraş usulu de az işlem ypmış vob başkanından mı çekindi acaba[/QUOTE]
çava aldı kokuyu uzunda beklior nakdi uzlaşmayı neden oynasınki :)
[quote=GOKHANFINDIK;129705]5000 puan girmiş girmiş yapmışlar sen hala gelmiş gelmiş diyorsun.Bu gidişle sana gelirler gibi geliyor bana.::::..:Alıntılarında da problem çıkmaya başladı.Ruh halinde değişiklik başlayabilir.Bu ara buradan 4000 5000 puan düşersek biliyorum en çok konuşacak sen olacaksın.Ben demedim mi diye hergün alıntı yapacaksın.Niceleri geldi bu forumlardan.Sen ancak yolcu olursun bence.Hancılar belli.[/quote]
Alıntıda problem yok.
Yok yok konuşmam öyle iğneli iğneli demiştim diye.
Konuşacak bişey yok. Ben 2400 paun kaybettim.
Siz bilmem kaç puan kazandınız. Tebrikler.
Kaybettiğim puanıda aldım sabah sabah.
yaptığım en son ve en teknik analiz sonucunu açıklıyorum.sizler yabancı değilsiniz...
SKY IS THE LIMIT çıktı...:::
[quote=Vob Trader;129709]çava aldı kokuyu uzunda beklior nakdi uzlaşmayı neden oynasınki :)[/quote]
bugune kadar bole olcagını da bılıodur bence..bugun bı rehavt cokmus heralde..:)bu marbaş da bı yatrım danısmanı vardı heralde sene 2001 falandı..mardinliler başı anlamına gelen isimle kurumu açtıklarını genelde aşirete iş yaptıklarını söluyodu..o zamanlar adı sanı bilinmez bi kurumdu..sonra el degstrdi bi daha da göremedim o adamı
bugün 48500 kapanırız dedimya 49 da kapanabiliriz :)
[QUOTE=marakes;129712]bugune kadar bole olcagını da bılıodur bence..bugun bı rehavt cokmus heralde..:)bu marbaş da bı yatrım danısmanı vardı heralde sene 2001 falandı..mardinliler başı anlamına gelen isimle kurumu açtıklarını genelde aşirete iş yaptıklarını söluyodu..o zamanlar adı sanı bilinmez bi kurumdu..sonra el degstrdi bi daha da göremedim o adamı[/QUOTE]
marbaş gediğin
[quote=Vob Trader;129714]marbaş gediğin[/quote]
ben de el degstrdgını belırttm zaten ,dikkat edersen..:)
[QUOTE=Vob Trader;129713]bugün 48500 kapanırız dedimya 49 da kapanabiliriz :)[/QUOTE]
50,000 i bugün görüp rahatlayalım en iyisi:)
[QUOTE=SEYYAH;129711]yaptığım en son ve en teknik analiz sonucunu açıklıyorum.sizler yabancı değilsiniz...
SKY IS THE LIMIT çıktı...:::[/QUOTE]
VanillaSKY mı LipSKY mı?
[quote=VOBiX;129717]VanillaSKY mı LipSKY mı?[/quote]
vobSKY :::
[quote=SEYYAH;129718]vobSKY :::[/quote]
vob baskanı degılymıdi o:) :..:
[QUOTE=marakes;129715]ben de el degstrdgını belırttm zaten ,dikkat edersen..:)[/QUOTE]
etmedim dikkat
Spot zayıf açılıp vob 700 e düşerse temmuzda düşecez.Yok güçlü olursa aynen devam.
[quote=Vob Trader;129720]etmedim dikkat[/quote]
ne güzel..
YAvuzhan mümkünse kademe verebilirmisin teşekkürler.
[QUOTE=marakes;129722]ne güzel..[/QUOTE]
iyi..
ağustos daha çok artacak..
İsc 56 kalkmaz akbank 35 kalkmaz.Aynen devam eder.O dirençler bugün geçilmeli yarına kalmamalı artmak için.
[quote=QUEEN;129725]ağustos daha çok artacak..[/quote]
Niye nerden belli oluyor.Yada artacağı nerden belli?.kom.dng
ve is c ..yeniden liderlige göz dikti..spot fazla guclu basladı 2.seans a..
[QUOTE=GOKHANFINDIK;129727]Niye nerden belli oluyor.Yada artacağı nerden belli?.kom.dng[/QUOTE]
önceki gözlemlerimden:cool: