anonimm arkadaşım sizde diğer üstadlar gibi forum ortamında tanışma imkanına eriştiğim değerli arkadaşlardansınız.
Saygılarımla..
Printable View
anonimm arkadaşım sizde diğer üstadlar gibi forum ortamında tanışma imkanına eriştiğim değerli arkadaşlardansınız.
Saygılarımla..
iyi akşamlar herkese..
25 dk lık amibroker renko sistemini hangi abimiz yazdı öğrenebilirmiyim?
[quote=onder20;401363]iyi akşamlar herkese..
25 dk lık amibroker renko sistemini hangi abimiz yazdı öğrenebilirmiyim?[/quote]
sn anonim yazmıştı geri sayfalarda formulünü bulabilirsiniz
arkadaşlar gerçekten de çok seviyeli bir forum.emeği geçen herkese özellikle de sn.sarylıya çok teşekkürler.amibrokerı ben de cuma günü kurdum.bazı bilgiler edindim.sizlerle paylaşmaktan memnun olurum.
arkadaşlar aşağıya bir alıntı ekliyorum ben denileni yaptım matriks açık olduğu zaman direk amibrokera veriyi anlık atıyor.refreshe bile gerek kalmıyor.alıntı:''Amibroker kullanıcıları olarak metastock verilerini import etmeyi çoğumuz biliyoruz. Ancak bir yöntem varki import etmeden verileri güncellememizde mümkün. Bunun için File/Database settings altındaki seçeneklerde aradığımızı bulacağız.
File/Database setting menüsünde Data source kısmından metastock data plugin’i seçiyoruz. Normalde burası local database seçeneğindedir.
Local data storage seçeneğini Disable yapıyoruz. Enable olduğunda zararını görmedim ancak tarifte bu şekilde yazıyor.
Number of bars seçeneğini maksimum kaç bar (trade günü) görmek istediğimize göre arttırıp azaltabiliriz. Özellikle 1 dk. - 5 dk. Vs. gibi takiplerde arttırılıp azaltılması amaca göre değişecektir.
Base time interval seçeneğini grafik takiplerini hangi periyotta yapıyorsanız ona göre seçebilirsiniz. Ben genelde 5 dk. Seçenekle günlük,saatlik bakıyorum. Sorun yok 5 dk verilerle baktğımda bu değeri değiştirmeden periyot dilimleri otomatik olarak kendini ayarlıyor. End-of day yaparsanız günlük seçeneğin dışındaki 1dk – 5 dk gibi seçenekler açılmaz.
Şimdi Configure seçeneğine tıklayarak açılan menuden Add folder’a tıklayarak metastock verilerinin bulunduğu dizini gösteriyoruz. Buraya birden fazla klasör gösterebilirsiniz.
İntraday kullananlar yada m.stock datalarını periyodik olarak güncelleyenler için İntraday auto refresh seçeneği işaretli olsun. Bu sayede grafikler otomatik gücellenecektir.
Retrieve symbols butonuna tıklayıp Done yazısını görüyoruz. Bunu mutlaka yapınız.
Bu işlemleri yapmadan önce amibroker klasörünüzü yedekleyiniz. Ben sorun yaşamadım defalarcada denedim yinede tedbirli olmakta fayda var.
Yaptığımız işlem metastock verilerini import etmeden metastock veri klasöründen direkt kullanmayı sağlar. Her seferinde import etmek gerekmez. Veriler yenilenir yenilenmez amibroker grafikleri günceller. Esas amaç budur. Ben 5dk veriler alabilen data sağlayıcı ile 5-10 dk da bir dataları güncelleyerek inraday gibi bakabiliyorum (fırsatım olduğunda tabiki).
İstediğiniz zaman data sourge kısmını local database seçeneğiyle tekrar import ederek kullanabilirsiniz."
anonim kardeşimizin vermiş olduğu formüle göre selam kardeşimiz bir hesap çıkarmış.ama renkoların olduğu grafikteki fiyatlara göre mi yoksa normal grafikteki fiyatlara göre mi bilemiyorum.ama kayma oranı bazen 750-1000 puanlara bile çıkabiliyor.dikkat etmek lazım.aşağıda anonim kardeşimizin verdiği sistemin nasıl kurulduğunu anlatacam.zaten kendisi de bunu bizimle paylaştığı için kızmayacağını tahmin ediyorum.toplu olarak bir sayfada bulunsun diye yazıyorum.
önce viewden chartsı seçiyoruz.orada charts var onu açıyoruz.basic chartstan sağ tıklayıp new formula diyoruz,adını anonim renko koyalım:)daha sonra anonim renkonun üzerine gelip sağ tıklıyoruz edit diyoruz.formülü yazacağımız pencere gelecek.formülü aşağıya yazacağımki kopyala yapıştır kolay olsun.
//------------------------------------------------------------------------------
//
// Formula Name: Renko Chart
// Author/Uploader: Graham Kavanagh
// E-mail: [email]gkavanagh@e-wire.net.au[/email]
// Date/Time Added: 2005-07-21 02:18:53
// Origin:
// Keywords: renko
// Level: advanced
// Flags: indicator
// Formula URL: [url]http://www.amibroker.com/library/formula.php?id=521[/url]
// Details URL: [url]http://www.amibroker.com/library/detail.php?id=521[/url]
//
//------------------------------------------------------------------------------
//
// Plot renko chart. Error in plotting will occur if the box and/or reversal
// values are too small causing the number of renko bars exceeding the
// underlying stock normal price bars
//
// Renko Chart
// Graham Kavanagh 13 Aug 2004 ver C
// Custom Indicator, date axis does not apply
SetBarsRequired(100000,100000);
// Brick size is dependant on what you want, if too small will not produce a chart due to insufficient x-axis bars
//Brick = LastValue( ATR(100) );
//Brick = LastValue( Max(0.02*C, 0.05) );
Brick = Param( "Brick Size", 0.1, 0.01, 1.00, 0.01 );
reverse = 2;
// Convert the closing price to rising and falling rounded bricks
CF = ceil(C/Brick);
CR = floor(C/Brick);
// initialize first element
j = 0;
RKC[j] = CF[0];
RKO[j] = CF[0] + 1;
down[j] = 1; // By default the first bar is a down bar.
up[j] = 0;
// Loop to produce the Renko values in number of bricks
for( i=1; i<BarCount-1; i++ )
{
if( CF[i] <= RKC[j] - 1 && down[j] ) // Continue down
{
num = RKC[j] - CF[i];
for( x=1; x<=num; x++ )
{
j++;
up[j] = 0;
down[j] = 1;
RKC[j] = RKC[j-1] - 1;
RKO[j] = RKC[j] + 1;
}
}
else
{
if( CR[i] >= RKC[j] + Reverse && down[j] ) // Change down to up
{
num = CR[i] - RKC[j];
j++;
up[j] = 1;
down[j] = 0;
RKC[j] = RKC[j-1] + 2;
RKO[j] = RKC[j] - 1;
for( x=2; x<=num; x++ )
{
j++;
up[j] = 1;
down[j] = 0;
RKC[j] = RKC[j-1] + 1;
RKO[j] = RKC[j] - 1;
}
}
else
{
if( CR[i] >= RKC[j] + 1 && up[j] ) // Continue Up
{
num = CR[i] - RKC[j];
for( x=1; x<=num; x++ )
{
j++;
Up[j] = 1;
Down[j] = 0;
RKC[j] = RKC[j-1] + 1;
RKO[j] = RKC[j] - 1;
}
}
else
{
if( CF[i] <= RKC[j] - Reverse && up[j] ) // Change up to down
{
num = RKC[j] - CF[i];
j++;
Up[j] = 0;
Down[j] = 1;
RKC[j] = RKC[j-1] - 2;
RKO[j] = RKC[j] + 1;
for( x=2; x<=num; x++ )
{
j++;
up[j] = 0;
down[j] = 1;
RKC[j] = RKC[j-1] - 1;
RKO[j] = RKC[j] + 1;
}
}
}
}
}
}
// move the chart to right end of chart space, ie last brick on last bar position
delta = BarCount-1 - j;
RKC = Ref( RKC, -delta );
RKO = Ref( RKO, -delta );
Up = Ref( Up, -delta );
Down = Ref( Down, -delta );
/*
rC = RKC * Brick;// + (Up-down)*Brick/2;
rO = RC - (Up-down)*Brick;
rH = Max(rC,rO);
rL = Min(rC,rO);
*/
C = RKC * Brick;// + (Up-down)*Brick/2;
O = C - (Up-down)*Brick;
H = Max(C,O);
L = Min(C,O);
Plot( C, "", colorGrey50,styleCandle);
// plot chart
//plotOHLC( rO, rH, rL, rC, "Renko Price " , colorBlack, styleCandle);
GraphXSpace=5;
Title = Name() + " - {{INTERVAL}} {{DATE}} - Renko Chart : Last Value = " + RKC * Brick + ", Brick Size = " + Brick;
//=================TITLE============================ ================================================== ==================
//=================TITLE============================ ================================================== ==================
_SECTION_BEGIN("NICK MA Swing");
SetBarsRequired(200,0);
GraphXSpace = 5;
SetChartOptions(0,chartShowArrows|chartShowDates);
k = Optimize("K",Param("K",1,0.25,50,0.25),0.25,50,0.25);
Per= Optimize("atr",Param("atr",4,3,20,1),3,20,1);
HACLOSE=(O+H+L+C)/4;
HaOpen = AMA( Ref( HaClose, -1 ), 0.5 );
HaHigh = Max( H, Max( HaClose, HaOpen ) );
HaLow = Min( L, Min( HaClose, HaOpen ) );
PlotOHLC( HaOpen, HaHigh, HaLow, HaClose, "" + Name(), colorBlack, styleCandle | styleNoLabel );
j=Haclose;
//================================================== ================================================== ===================
//=========================Indicator================ ================================================== ============================
f=ATR(14);
rfsctor = WMA(H-L, Per);
revers = k * rfsctor;
Trend = 1;
NW[0] = 0;
for(i = 1; i < BarCount; i++)
{
if(Trend[i-1] == 1)
{
if(j[i] < NW[i-1])
{
Trend[i] = -1;
NW[i] = j[i] + Revers[i];
}
else
{
Trend[i] = 1;
if((j[i] - Revers[i]) > NW[i-1])
{
NW[i] = j[i] - Revers[i];
}
else
{
NW[i] = NW[i-1];
}
}
}
if(Trend[i-1] == -1)
{
if(j[i] > NW[i-1])
{
Trend[i] = 1;
NW[i] = j[i] - Revers[i];
}
else
{
Trend[i] = -1;
if((j[i] + Revers[i]) < NW[i-1])
{
NW[i] = j[i] + Revers[i];
}
else
{
NW[i] = NW[i-1];
}
}
}
}
//===============system================
Plot(NW, "", IIf(Trend == 1, 27, 4), 4);
Buy=Cover=Cross(j,nw);
Sell=Short=Cross(nw,j);
SellPrice=ValueWhen(Sell,C,1);
BuyPrice=ValueWhen(Buy,C,1);
Long=Flip(Buy,Sell);
Shrt=Flip(Sell,Buy );
_SECTION_END();
_SECTION_BEGIN("Title");
if( Status("action") == actionIndicator )
(
Title = EncodeColor(colorWhite)+ "NICK MA Swing System" + " - " + Name() + " - " + EncodeColor(colorRed)+ Interval(2) + EncodeColor(colorWhite) +
" - " + Date() +" - "+"\n" +EncodeColor(colorBlack) +"Op-"+O+" "+"Hi-"+H+" "+"Lo-"+L+" "+
"Cl-"+C+" "+ "Vol= "+ WriteVal(V)+"\n"+
EncodeColor(colorLime)+
WriteIf (Buy , " GO LONG / Reverse Signal at "+C+" ","")+
WriteIf (Sell , " EXIT LONG / Reverse Signal at "+C+" ","")+"\n"+EncodeColor(colorWhite)+
WriteIf(Sell , "Total Profit/Loss for the Last Trade Rs."+(C-BuyPrice)+"","")+
WriteIf(Buy , "Total Profit/Loss for the Last trade Rs."+(SellPrice-C)+"","")+
WriteIf(Long AND NOT Buy, "Trade : Long - Entry price Rs."+(BuyPrice),"")+
WriteIf(shrt AND NOT Sell, "Trade : Short - Entry price Rs."+(SellPrice),"")+"\n"+
WriteIf(Long AND NOT Buy, "Current Profit/Loss Rs."+(C-BuyPrice)+"","")+
WriteIf(shrt AND NOT Sell, "Current Profit/Loss Rs."+(SellPrice-C)+"",""));
PlotShapes(IIf(Buy, shapeSquare, shapeNone),colorGreen, 0, L, Offset=-40);
PlotShapes(IIf(Buy, shapeSquare, shapeNone),colorLime, 0,L, Offset=-50);
PlotShapes(IIf(Buy, shapeUpArrow, shapeNone),colorWhite, 0,L, Offset=-45);
PlotShapes(IIf(Sell, shapeSquare, shapeNone),colorRed, 0, H, Offset=40);
PlotShapes(IIf(Sell, shapeSquare, shapeNone),colorOrange, 0,H, Offset=50);
PlotShapes(IIf(Sell, shapeDownArrow, shapeNone),colorWhite, 0,H, Offset=-45);
_SECTION_END();
formülü yapıştırdıktan sonra aşağıdaki sheetlerden birini boşaltıp anonim renkoyu atın.brick size 0.11 olacak.atr 4 k ise 5.25 olacak.grafikte sağ tıklayınca parameters bölümünden bunları değiştirebilirsiniz.
[quote=anonimm;401359]Merhaba arkadaşlar,
Amibroker için özelden 25 dk periyodunu nasıl yapacağımızı soran arkadaşlar için burada anlatacağım.
Tools>Preferences>İntraday>Custom time interval amounts dakikalarından birini 25 minutes yapıp, uygula ve tamam tıkılyoruz. Sonra grafik üzerine gelip, sağ tıklayıp, intradays seçeneğinden 25 minute seçiyoruz.
Thats all![/quote] grafiğin nasıl 25 dakika yapılacağını anonim kardeşimiz zaten anlatmış:)
daha önce amibroker kullanmadığım için soruyorum, metastock'tan datalar otomatik olarak geliyor mu güniçi amibroker'a ? üstteki metastock plugin configürasyonu yapıldığı takdirde?
yani sadece oturup seyredicez?...
sıkıcı aslında :)
[quote=halojen;401372]daha önce amibroker kullanmadığım için soruyorum, metastock'tan datalar otomatik olarak geliyor mu güniçi amibroker'a ? üstteki metastock plugin configürasyonu yapıldığı takdirde?
Yani sadece oturup seyredicez?...
Sıkıcı aslında :)[/quote]
aynen öyle refresh tuşuna gerek kalmıyor:)