[QUOTE=VOBiX;56703]15.10.2008 12:34:13 *rusya'da Micex Borsasında Işlemler Saat 12.35'de Durdurulacak[/QUOTE]
Ne "toplumcu" borsaymış yahu. Adamlar millet sıkıntı çekmesin diye ikide bir kapatıyor dükkan gibi...:D
Printable View
[QUOTE=VOBiX;56703]15.10.2008 12:34:13 *rusya'da Micex Borsasında Işlemler Saat 12.35'de Durdurulacak[/QUOTE]
Ne "toplumcu" borsaymış yahu. Adamlar millet sıkıntı çekmesin diye ikide bir kapatıyor dükkan gibi...:D
godot'u bekler gibi krızı beklıyoruz ama bır turlu gelmıyor:)
peki kriz niye gelmiyor bır turlu, her turlu sart mevcut, cari acık, dış borca dayalı buyume, kamyonlar dolusu sıcak para... say say bitmez. Buna ragmen guclu durmaya devam edıyoruz. Sanırım herkesın sordugu soru bu.
Acaba fonlar satmak ıcın alıcı mı bulamıyor, yurtdısını gormesek, rusyayı, diğer gelışmekte olan borsaları gormesek, olabılır sebep bu derdık,ama buldukları her sevıyeden verdıler, zarar bakmadan.
Acaba burada satsalar parayı gorurecek baska pıyasa yok dersek, yeryuzundekı turkıyeden değil marstakı turkıyeden soz edıyor oluruz.
Acaba korfez kaynaklı fon gırıslerı mı var, suudı kralı geldıkten sonra 40 mılyar, dubaı kaynaklı 12 mılyar dolar gırmıs son bır yılda, kaynak belırsız, soylentı duzeyınde.
Geriye komplo teorılerı kalıyor, mısalen; o denlı buyuk bır stratejık oneme sahıbız kı ısraıl ve abd bolgede turkıyenın krıze gırmesını ve ıktıdar değişimini istemıyor sonucu cıkar... ozetle ben bu denklemı aklı selım dusuncelerle cozemıyorum...
İzleyelım bakalım,
Malum belkı de HAMDOLSUN KRIZ GECİP GİDECEKtir, telasa mahal yok:)
Ahh ahh nerde kriz çığırtkanları ..Goldman Sach gibi petrol 200 dolar olacak beklentisi raporlar ... geçen gün de bir rapor okumuştum 50 doların altına bile düşmesinden korkuluyomuş ..
ULUSLARARASI PIYASADA HAM PETROLUN FIYATLARI GERILEDI.
YATIRIMCILARIN FINANSAL KRIZE BAGLI OLARAK YASANAN EKONOMIK ZAYIFLIK VE
HAM PETROLE OLAN TALEBIN DUSECEGI ENDISESI ILE PETROL FIYATLARI DUSTU.
LONDRA BORSASI`NDA BATI TEKSAS TURU PETROLUN KASIM AYI VADELI FIYATI 65
CENT AZALARAK 78,02 DOLARA, KUZEY DENIZI BRENT TURU PETROLUN VARIL FIYATI DA 59
CENT GERILEYEREK 73,94 DOLARA INDI.
Bu grup Forex, Futures, Options ve iceride VOB piyasalarinla ilgili olan herkez icin acilmistir. Amac bu tur turev piyasalarinin Turkiye'de tanitilmasi, grup ici gelisimin saglanmasi, islem yapan yada yapmak isteyenleri bir araya getirip hem teknik hem de temel anlamda raporlar eşliğinde analiz edip, goruslerimizi paylasmaktir.
Gruba katılım için;
[url]http://finance.groups.yahoo.com/group/forexturkey/[/url]
Türkiye'de risk az
Krizle ilgili isabetli öngörülerle adını duyuran ekonomist [B]Nouriel Roubini, Türkiye'yi masaya yatırdı. Roubini'nin yaptığı analize göre Türkiye, her ne kadar bir takım riskler taşısa da ekonomik açıdan oldukça güçlü bir görünüme sahip [/B]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=56712&postcount=339[/url]
Thy`nın Antalya-st Petersburg Ucagı Kacırıldı - Cnn Turk
[b]kuresel Ekonomık Krızden Etkılenen Rusya`nın Globeks Bankası Mudılerın Paralarını Odeyemez Duruma Geldı.[/b] Banka Yonetımının Kararına Gore, Vadesı Gelmeyen Mevduatlar Odenmeyecek.
Rusya`nın Bankalar Sıralamasında Sahıp Oldugu Sermaye Mıktarına Gore 31.
Olan Globeks Bankasının Bır Musterısı Kendı Hesabından Parasını Cekemez Duruma
Gelınce Konu Rus Kommersant Gazetesıne Haber Oldu.
Globeks Baskan Yardımcısı Emıl Alıyev`ın Yaptıgı Acıklamaya Gore, Banka
Suresı Dolmus Faızlı Yatırımları Ve Onların Faızını Gerı Oduyor. Ancak Paralarını
Bankadan Gerı Cekmek ısteyenlerın Sayısının Cok Yuksek Olmasından Dolayı, Banka
Yonetımı Suresı Bıtmemıs Faızlı Yatırımları Gerı Odememeye Karar Verdı.
Gazete Haberıne Gore, Globeks Bankasından Sadece Suresı Bıtmemıs Faızlı
Yatırımlardan Degıl, Hatta Banka Kartı ıle Maasların Bıle Cekılmesı Mumkun
Degıldı. Western Unıon Sıstemının Uyesı Olan Globeks Bankası Bu Sıstemden
Gonderılen Paraları Da Odeyemez Duruma Geldı Ve Nedenını Teknık Sorunlar
Oldugunu Acıkladı.
Emıl Alıyev`ın Sozlerıne Gore, 1 Ekım`den ıtıbaren Globeks Bankasının
Yatırımcıları Paralarının Yuzde 15`ını Cektıler Ve 14 Ekım`e Kadar Globeks`den
Cıkarılan Paraların Mıktarı 135 Mılyon Dolara Ulastı. Eylul Ayı Boyunca ıse Banka
Vatandasların 230 Mılyon Dolarlık Yatırımlarını ıade Ettı. Banka Yonetımının
Vatandasların Paralarını ıade Etmek ıcın Baska Bır Bankadan 350 Mılyon Dolar
Kredı Aldıgı Da Ogrenıldı.
-aa-
[QUOTE=HKAYIKCI;56716]Thy`nın Antalya-st Petersburg Ucagı Kacırıldı - Cnn Turk[/QUOTE]
hava korsanı etkisiz hale getirilmiş ..şükürr
Yönün yukarı olduğunu düşünüyorum, Kullandığım market profil göz kırptı ...
korsanın rusya bankalarından parasını çekemeyen bir mudi olduğu söyleniyor ...
yalana ceza yok yaa.. bu da benim spekülasyonum :-)))
[QUOTE=teo;56720]Yönün yukarı olduğunu düşünüyorum, Kullandığım market profil göz kırptı ...[/QUOTE]
jp morgan bilançosu 14:00 gibi gelir .. iyi ise herşeyi değiştirebilir .. tabiii kısa vadede
fdjı'nin yukarı verdiği tepki hareketinin(7878-9898)önemli desteği 9100 (%38)civarı tutmaktadır.Buranın şu aşamada korunması gıdım gıdım yukarıya gidişatı desteklemektedir.