-
[B]FXnews - US-Beige Book: Rezessionssorgen bestätigt[/B]
Datum 15.10.2008 - Uhrzeit 21:21
Artik yarin imkb'nin cokusunu!!!! ne dua nede bed dua engelleyemez!!!
zaten millet insallah ve masallahla yillardir kandiriliyor!!!
artik haciyla hocayla, imamla, ufleme puflemeyle, ufurukle, haciyla, hocayla katirla yatirla, bu isler gitmeyecektir!!! gidemez.!!!
artik deniz bitti.!!!.kom
millete gelince din iman !!!.kom kendilerine han hamam!!!.kom
yaprak dokumu basladi.!!!.kom
6 yildir tum ulkemin para basan birikimlerini peskes cektiler!!
yapanci tefecilere!!!.dng
sicak parayla !!!! ekonomi once kivirtiyordu!!!!!! .kom
sicak tefeci paralari kanatlanip ucunca!!
ekonomi simdi olum yataginda tam striptiz yapiyor!!!!.dng.lelele
hani nerede!!! ??? aptal araplarin korfez semayesi!!????
-
En güzel dua iştir diye yazdım, boş boş dua etmenin bir faydası yoktur.
Ayrıca işimizin Allaha kalmadığı tek bir an bile yoktur. Hayır da şer de, zenginlik de yoksulluk da Allahtandır... Borsalar düşer yükselir, önemli olan eski kriz günlerimizi tekrar yaşamayalım. Bizimki temennidir. Yoksa herşey olacağına varır...
yükseleceğine inanırsak ona göre pozisyon alırız (cuma günü olduğu gibi),düşeceğine inanırsak ona göre (bugün olduğu gibi). Kendi pozisyonumuza göre çığırtkanlık yapmayız. Sn abkanın dediği gibi borsanın gri olduğunun farkındayız. Yaşımız daha 27 ama 1999 dan beri borsadayım, 1,5 yıldan beri de vobda. Depremi de gördüm, 2001 krizini de 11 Eylulu de... O günlere göre kıyaslarsak dövizde de faiz cephesinde de çok çok iyi durumdayız. Yanlış hatırlamıyorsam ABD Irak a saldırdığında bono faizleri %65 70 lere çıkmıştı. Şimdi ise kapitalist sistemin aktörlerinin bir bir yok olduğu durumda döviz ve faiz cephesinde önemli bir hareket yok. Döviz belki de hala olması gerekenden daha az seviyede. 3 yıl önce dolar 1.35 iken dünyaca ünlü iktisatçımız Erinç Yeldan dövizin %30 ucuz olduğunu söylüyordu, öyleyse bu yükselişler az bile diyebiliriz.
2 yıldır bu kriz ortamını beklediğini ve o yüzden mutlu olduğunu söyleyenlerde şöyle bir tutarsızlık görüyorum. Vob 70000 lerden 35000 lere gelmiş. Yani bugune kadar 35000 puan kazanmışsınız kısada, bundan sonra o kadar daha kazanmanız için vobun sıfır olması lazım. Yani çuvalla götürdünüz bugüne kadar inandığınız pozisyonda. Bundan geriye pek bişey kalmadı, hala halay çekmenin bir mantığı yok.
Bankacılık sektörü için şunu söyleyeceğim, 2001 krizinde olanarı bekleyenler avuçlarını yalarlar. Bankalar ii durumdadır, 2001 de bankaların doğru dürüst teftiş,iç kontrol, risk yönetim birimleri bile yoktu. Citi dışında elinde türev ürünler olan da yok. Mevduat gelişinde sıkıntı yok. Bazılarının bugün yazdığının aksine likit sıkıntısı da yok. Ortam belirgin olmadığı için millet paraları bankada tutuyor. Bazıları borsanın 2 gündür tepki vermeyişinin nedenini likitsizliğe bağlamış ve bu yüzden reel sektör ve bankalar batacak kuru edebiyatı yapıyor. Borsanın %80 i yabancılara geçmiş, adamlarda likit yok doğru ama bizde var. Bizim girişimciler borsaya girmez merak etmeyin, o kadar saf değiller. Borsaya bakıp da Türkiyede likit yok sanmayın. İnsanlar artık geçmiş krizlerden derslerini aldılar.v 2009 da bankalar batacak diyenlere şunu söylüyorum; Tek bir banka bile batmayacak ve inancım odur ki özellikle 2009 un ikinci yarısından itibare borsalarda yükseliş trendi başlayacak.
Eğer 2009 da banka batarsa (El değiştirebilir) ben burada çıkıp herkesten özür dileyeceğim. Ama bankalar batacak diye göbek atanlar, eğer Türkiyenin son yıllarda istihdama en çok katkı yapan sektörü bankacılık batmazsa buraya çıkıp bugüne kadar bankalara batacak şeklinde attıkları mesaj sayısı kadar özür diyecekler mi?
Dow göçmüş, full kısa girmeye cesaret edemedik sağlık olsun. Am longda olanlar da üzülmesin bence çıkışa tepki vermediğimiz gibi düşüşe de sınırlı tepki verebiliriz...
-
Çookk yenisiniz çookkk...
1987 yılından beri borsadayım. Bi bakın bakalım o yıllardan beri dünya kaç kriz görmüş. Krizler nasıl ilerlemiş..?
Ayrıca hep majör hata yapılıyor. [B]2001 krizi diye bir şey yok[/B].. 2001 de defter fırlatılması bahanesiyle ekonomi yönetiminde değişiklik yapma mecburiyetiyle karşılaşılması var. 2001 de devalüasyon olmuştur..
[B]Kriz 2000 Eylül sonu Kasım başlarında yaşanmıştır[/B].... Sizin o günlerdeki gecelik faizlerden falan haberiniz var mı?
[B]Bakın şimdide online devalüasyon oluyor. Usd/ytl %7.27 yukarda....[/B]
Haaa 2001 krizi diye Arjantinden bahsediyorsanız o başka.:) Arjantinin 1994 - 2001 arasında yaşadığı dönemi biz ışık hızıyla yaşadık.. şimdi geldi sıra 2001 e..
-
[QUOTE=kayahan;56823][B]FXnews - US-Beige Book: Rezessionssorgen bestätigt[/B]
Datum 15.10.2008 - Uhrzeit 21:21
Artik yarin imkb'nin cokusunu!!!! ne dua nede bed dua engelleyemez!!!
zaten millet insallah ve masallahla yillardir kandiriliyor!!!
artik haciyla hocayla, imamla, ufleme puflemeyle, ufurukle, haciyla, hocayla katirla yatirla, bu isler gitmeyecektir!!! gidemez.!!!
artik deniz bitti.!!!.kom
millete gelince din iman !!!.kom kendilerine han hamam!!!.kom
yaprak dokumu basladi.!!!.kom
6 yildir tum ulkemin para basan birikimlerini peskes cektiler!!
yapanci tefecilere!!!.dng
sicak parayla !!!! ekonomi once kivirtiyordu!!!!!! .kom
sicak tefeci paralari kanatlanip ucunca!!
ekonomi simdi olum yataginda tam striptiz yapiyor!!!!.dng.lelele
hani nerede!!! ??? aptal araplarin korfez semayesi!!????[/QUOTE]
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum, bunu da belirtmek isterim. 1,5- 2 yıl öncesinden birçok iktisatç söyledi bunları ama hükümet ve ekonomi yönetimi kulaklarını tıkadı. Şimdi daha da iyi olabilirdik. Üretmeden tüketen, 2-3 yıl önce buraya fuhuşa gelen ruslara Antalya gibi yerlerde hizmetçi durumuna geldik. Cumhuriyetin tüm kurumları yabancılara peşkeş çekildi, bankacılık sektörünün %55 i borsanın %80 i yabancılara geçti. Askerimizin kanı imf kredisi için pazarlık aracı yapıldı. Kıbrısta, Irak'ın kuzeyinde tarihimizin en büyük imtiyazları verildiÇiftçi hiç bu kadar mağdur olmadı, onca gelen sıack paraya rağmen işsizliğe çözüm bulunamadı. Tüm uyarılara rağmen cari açık ve özellikle özel sektörün dış borcu artmaya devam etti. Yanlışları saymaya devam edelim mi? Dün akşam dediğim gibi saymaya başlarsak sabaha kadar çıkamayız burdan. İçim sızlıyor, geçen yıldan bugüne kadar kısada çok para kazandım. Ama artık endişeliyim, bugün bile dowun düşmesine sevinemiyorum...
Bugünden sonra eleştirmenin pek faydası olacağını sanmıyorum, ülkemiz ve özelde kendimiz bu sıkıntıları nasıl aşarız onlarla uğraşmalıyız.
Saygılar...
2001 de gecelik faizler %1000lere çıkmıştı sanırım. Evet çok yeniyim, eskiyim demedim ki :) Borsa uzmanı falan da değilim. Marmara Ekonometri mezunuyum ve bankada denetim birimindeyim.
-
Sn catedral tüm çekişmeyi bir kenara bırakıp sizden bir dow yorumu alsak... 7800 lere doğru bir hareket yeniden başlar mı sizce, öngörünüz nedir?
-
YKRnin performansı çok düştü oysa son bir aydır çok şık trade ediyordu. Short kapatsa da long yapsa da bugün ki hareket çok acemiydi piyasayı gereksiz kastı akşama kadar. Gözümden düştün YKR.
-
[QUOTE=enorton;56828]Sn catedral tüm çekişmeyi bir kenara bırakıp sizden bir dow yorumu alsak... 7800 lere doğru bir hareket yeniden başlar mı sizce, öngörünüz nedir?[/QUOTE]
TAMAM... AMA KIZMAK YOK... BARIŞ ÇUBUĞUNU YAKARIM..
Ok yaydan çıktı. Diğer ülkelerin kendilerini kurtarması mümkün fakat bizim için artık olay bitti uzatmaları oynuyoruz sevgili enorton.. Yani iyimserlik umut falan karın doyurmaz.
Artık bu hareketleri teknikle falan açıklamak mümkün değil.. Tamamen sermaye hareketleri. Mesela bugün .. 8900 altında dow da şartlı emirler devreye girdi. Bugün gelen verilerle de dow için en az %4 düşüş beklemek benim için son derece normaldi. Ordanda şartlı emirler geldi..
7800 de görülecek. 7800 aşağıyada kırılacak. Neden derseniz. 7800 lere bir daha geldiğinde Ağustos ayında yazılmış olan şartlı emirler devreye girecek.. Bu emirlerin kesiştiği endeks 5830... 5830 larda durabilirmi ona bir yorum yapamam. Ordan aşağısı 4000 ler..
Zaman derseniz.. Bilemem .. Hareketler çok hızlı oluyor.
Bu arada dolar/tl spreadleri çok açılmış. Bu da yarın doları daha da yukarılara sürükleyecektir.
2000 kasımında gecelik faizler 8000 lere kadar çıkmıştı. Bir arkadaşım kredili malda yakalandı ve 7000 faiz ödedi.
Petrol ve diğer emtiaların düşmeside piyasaları olumsuz yönde etkilemeye devam edecek.
-
Yarın nolr ? 5 dakk 15 dakk gün systems short kapadı amma ben flat geceye
[B]Benim plan yarın içün [/B]
Yarın öle öncesi seyhate olcayım öle/öle sonrası seyans bakarım. Yarn eyer asayadaki graf destek olr ben long olrm . Yarın pasif [B]33375 [/B]long emr girceyim .. Eyer gelir gün sona cok kar yapar. Amma longs eyer glirse gün sona realiz etmycem longs tut/yat.
Graf asayada veryorum
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/9128/15dakklz2.png[/IMG]
-
[QUOTE=hexen;56835]Yarın nolr ? 5 dakk 15 dakk gün systems short kapadı amma ben flat geceye
[B]Benim plan yarın içün [/B]
Yarın öle öncesi seyhate olcayım öle/öle sonrası seyans bakarım. Yarn eyer asayadaki graf destek olr ben long olrm . Yarın pasif [B]33200 [/B]long emr girceyim .. Eyer gelir gün sona cok kar yapar. Amma longs eyer glirse gün sona realiz etmycem longs tut/yat.
Graf asayada veryorum
[IMG]http://img512.imageshack.us/img512/9128/15dakklz2.png[/IMG][/QUOTE]
hexen baba büyük takipcin olduk :) planlarını hep yaz çok yararı oluyor teşekkür ederim+.
-
[QUOTE=Vernikci;56836]hexen baba büyük takipcin olduk :) planlarını hep yaz çok yararı oluyor teşekkür ederim+.[/QUOTE]
saol mellek kardeşim. longs olan kardeslerm yarn trade eder zarar cıkarır insalah Yarn pasif long emirs [B]33375 [/B]yazcayım yenilyorum.. eyer longs gelir , longs stop 32900 .
-
ya her zaman yazın şu foruma ya da hiç yazmayın..forum sadece düşüşlerde mi aklınıza geliyor..bi zil takıp oynamadığı kalıo bazılarının..battık yandık kül olduk bittik vs.vs.
kimse zaten ekonomi çok çok iyi demio ama bunu her seferinde özellikle düşüş günlerinde gelip söylemekte karın doyurmuyor..biz bu ülkede kendi pozisyonu için ülkenin krize girmesini isteyenleridee gördük ama böyleside çok ilginç..ülke batarsa hepimiz aynı gemideyiz..bunun kimseye faydasi olmaz..bilmem benim uyarım kaçıncı olacak ama lütfen pozisyonlarınız ya da siyasi tercihleriniz ışığında yorum yapmayın ! (bunları dolarda geceye long endekste short olarak giren ama bişey ispatlamaya çalışmayan biri olarak yazıorum)
-
ben 32000 bekliyorum sn hexen graf öyle bende ama etkilemiyim belki dediğiniz yerden döner saygılar