durum bu.....
Printable View
durum bu.....
Hmm konu açıklığa çıktı... gün sonu KAP emri ile 3 adet uzlaşma fiyatı üzerinden geçen işlem var 17:44'de. o yüzden son fiyat değişmiş...
tşk.ler Türkoğlu.
o son saniyelerdeki yatırım finansmanlar benim üwww :D:D 150 den itibaren cörtle gidip düşer diye bekle bekle son saniyeler 250 den itibaren 375 e kadar kapat üwww trade işte :D :D
[QUOTE=Vox;262743]Seans kapandığında son işlem 375'ten geçmişti ama şuan 350 gözüküyor, Kapanış fiyatından (KAP) Seans sonrası gün sonu uzlaşma fiyatından emir geçmiş olması lazım ama göremiyorum.. Bilgisi olan varmı? Bu son fiyat hangi durumlarda değişir? yine sinyal kaldırma söz konusu pfff...[/QUOTE]
Yanlış hatırlamıyorsam saat 5,44 iki adet işlem olmuştu son fiat o yuzden değişti.
Ama bu sistemin al vermesine etkilemedi benim sistem alda.
[B][I][SIZE=3]1.)Trend Takibi[/SIZE][/I][/B]
[B]ETR: :yü:[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]2.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış[/SIZE][/I][/B]
[B]GY: 73.175[/B]
[B]GD: 71.850[/B]
[B]GK: 72.375[/B]
[B]---------------------------------------------- [/B]
[B][I][SIZE=3]3.)Kırılma Noktaları[/SIZE][/I][/B]
[B]SRB:[/B]
[B]72.450 :yü:[/B]
[B]72.125 :dü:[/B]
[B][I][SIZE=3]4.) Pivot ,Destek ve Dirençler[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 76.450[/B]
[B]3.Direnç : 75.125[/B]
[B]2.Direnç : 73.800[/B]
[B]1.Direnç : 73.100[/B]
[B]Pivot : 72.475[/B]
[B]1.Destek : 71.775[/B]
[B]2.Destek : 71.150[/B]
[B]3.Destek : 69.825[/B]
[B]4.Destek : 68.500[/B]
[B][I][SIZE=3]5.) Fibonacci Denklemleri[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 74.100[/B]
[B]3.Direnç : 73.500[/B]
[B]2.Direnç : 73.075[/B]
[B]1.Direnç : 72.800[/B]
[B]1.Destek : 71.950[/B]
[B]2.Destek : 71.675[/B]
[B]3.Destek : 71.250[/B]
[B]4.Destek : 70.650[/B]
Metastock 10.1 kullanan varmı ?
Yardıma ihtiyacım var tel 0 533 579 38 68
perfect ben yardımcı olayım.10.1 kullanıyorum fx de var..pm atabiirsiniz..
Taptaze, sıcacık
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5583[/URL]
[quote=Kanaatkar;248335]Sarayli abi soyle bir strateji test etmek istiyorum her zamanki gibi yardimlarina ihtiyacim var :)
2 ayri sistemimiz olacak bunlar
1. olarak Trend takip edici bir sistem ( yatayda basarili olmasi gerekmez)
2. olarakta yatay piyasalarda basarili olan( trendde basarili olmasi gerekmez) farkli bir sistem olusturup
[B][U]Bu iki sistemin hangisinin nalinci keseri pozitif bolgeye yeni giriyorsa veya mov lari kesişiyorsa onun verdiği sinyali dikkate alarak pozisyon açsak [/U][/B]ve oteki sistemi gormezden gelsek.
Trade şartlarımızı bu şekilde belirledimizde asağidaki olasiklarla karşilasiriz
1. Her iki sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula der, ki muhtemelen ayni yonde olacaktir sinyaller, bizde uygulariz.
2.Sadece trend takip edici sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 1. sistemi uygulariz.
3.Piyasa yataylasmaya baslamiştir sadece 2. sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 2. sisteme uyariz.
4.Her iki sistemde NK sinyalleri uygula demesine ragmen zaman zaman zararlar yasayacağiz.
5. Her iki sistemde negatif bolgeye girmiştir , bizde nakitte kalip pozisyonsuz bekleriz.
Ben iyi kotu bir trend takip sistemi kullaniyorum.Yukaridaki stratejiyi test etmek icin ozellikle yatay piyasada iyi calişan( trend donemi performasi onemli değil) bir sisteme ihtiyacım var.Onerebileceğin bir sistem var mı ?
60 dk periyotta su tarihler arasi basarili olan bir sistem 08/12/2009 dan 07/01/2010 a kadar
ve 31/03/2010 dan 06/05/2010 a kadar olan surelerde basarili bir sistem olsa stratejiyi cok kolay test edebilirim.[/quote]
Daytrade sayfasını geriye doğru okurken 05/06 tarihli çok gerilerdeki alıntıladığım yazı ile ilgili olarak bir çalışmamı paylaşmak istedim;
her fikrinden karşılıksız olarak geniş bir şekilde yararlandığımız sayın saraylının nalıncı keseri önermesini ilk duyduğumda bayağı heyecanlanmıştım. konu ile ilgili yaptığım çalışmalar sonucunda yine sn saraylının müsadesiyle;
1. üç farklı sistemden oluşan ve yaklaşık 2.5 yıldır fiziki olarak gerçekleşen rakamlarla oluşan gün sonu sermaye değeri tablolarımda geriye dönük nalıncı keseri uygulaması sermaye üzerinde olumlu sonuç vermedi
2.üç sisteme ayrı ayrı ortalama attığımda ve nalıncı keserinin işlem yap/yapma göstergelerine göre değerlendirdiğimde (yani sistemlerden hangisi NK açısından daha iyi ise onunla işlemlere devam et veya sermayeyi o sisteme kaydır, NK değeri olumsuz olanda işlem yapma vs vs) yine anlamlı sonuçlar alamadım. (daha doğrusu gerçekleşen kar her çalışma da fiziki duruma göre daha aşağıda oluştu)
3. N. keserine yönelik yukardaki çalışmalarımı ortalamaları değiştirerek çeşitlendirdim; ne sermaye bütünü ne de sistemler bazında en azından gerçekleşen kar rakamını azaltmayan bir sonuca ulaşamadım
4. çalışmanın olumsuz sonuçlarına rağmen önce zarar etmemeyi amaçlayan bir yatırımcı için nalıncı keseri nakit akışı ve risk yönetimi açısından anlamlı bir sonuç verebilir ama uygulama ve tüm türevlerinde gerçekleşmiş kar rakamının yıl sonunda veya tüm dönem sonunda düşmüş olduğuna tanık oldum.
bu fırsatla, karşılıksız ve teklifsiz katkılarından dolayı başta sn saraylı olmak üzere tüm özverili arkadaşlara teşekkür ve saygılarımı sunarım...
[quote=selam;262765]Daytrade sayfasını geriye doğru okurken 05/06 tarihli çok gerilerdeki alıntıladığım yazı ile ilgili olarak bir çalışmamı paylaşmak istedim;
her fikrinden karşılıksız olarak geniş bir şekilde yararlandığımız sayın saraylının nalıncı keseri önermesini ilk duyduğumda bayağı heyecanlanmıştım. konu ile ilgili yaptığım çalışmalar sonucunda yine sn saraylının müsadesiyle;
1. üç farklı sistemden oluşan ve yaklaşık 2.5 yıldır fiziki olarak gerçekleşen rakamlarla oluşan gün sonu sermaye değeri tablolarımda geriye dönük nalıncı keseri uygulaması sermaye üzerinde olumlu sonuç vermedi
2.üç sisteme ayrı ayrı ortalama attığımda ve nalıncı keserinin işlem yap/yapma göstergelerine göre değerlendirdiğimde (yani sistemlerden hangisi NK açısından daha iyi ise onunla işlemlere devam et veya sermayeyi o sisteme kaydır, NK değeri olumsuz olanda işlem yapma vs vs) yine anlamlı sonuçlar alamadım. (daha doğrusu gerçekleşen kar her çalışma da fiziki duruma göre daha aşağıda oluştu)
3. N. keserine yönelik yukardaki çalışmalarımı ortalamaları değiştirerek çeşitlendirdim; ne sermaye bütünü ne de sistemler bazında en azından gerçekleşen kar rakamını azaltmayan bir sonuca ulaşamadım
4. çalışmanın olumsuz sonuçlarına rağmen önce zarar etmemeyi amaçlayan bir yatırımcı için nalıncı keseri nakit akışı ve risk yönetimi açısından anlamlı bir sonuç verebilir ama uygulama ve tüm türevlerinde gerçekleşmiş kar rakamının yıl sonunda veya tüm dönem sonunda düşmüş olduğuna tanık oldum.
bu fırsatla, karşılıksız ve teklifsiz katkılarından dolayı başta sn saraylı olmak üzere tüm özverili arkadaşlara teşekkür ve saygılarımı sunarım...[/quote]
selam selam,:D
Kadirşinas tavrınız ve nezaketiniz için önce ben teşekkür ederim..size faydalı olmak bana zevk veriyor...:)))
NK ile ilgili geniş çalışma yaptığınız belli,ancak bir de şunları deneseniz belki iyi olur:
-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...
-NK ni ,PY açısından değerlendirmek iyi olabilir;misal sistem sinyaliyle yarım poz ,NK sinyaliyle tam poz aç gibi...
-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...
-Sadece aylık net karı max etmek isterseniz,NK önemini kaybeder,ama max sermaye erimesi,aylık trade sayısı,ort kar /ort zarar,performans,kazanma oranı gibi sistem parametrelerini de opt edecekseniz,değer ve önem kazanır...;)
-Diyelim ki; her halukarda beğenmediniz,buyrun daytrade club'e:
burada sermaye erimeleri az,aylık net kar yüksek,kazanma oranı yüksek ve performans yüksektir,ki burayı bu sebepten açtık...:rolleyes:
başarılı analizlerinizin devamını dilerim....brv
[quote=saraylı;262769]selam selam,:D
Kadirşinas tavrınız ve nezaketiniz için önce ben teşekkür ederim..size faydalı olmak bana zevk veriyor...:)))
NK ile ilgili geniş çalışma yaptığınız belli,ancak bir de şunları deneseniz belki iyi olur:
-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...
-NK ni ,PY açısından değerlendirmek iyi olabilir;misal sistem sinyaliyle yarım poz ,NK sinyaliyle tam poz aç gibi...
[B]-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...[/B]
[B]-Sadece aylık net karı max etmek isterseniz,NK önemini kaybeder,ama max sermaye erimesi,aylık trade sayısı,ort kar /ort zarar,performans,kazanma oranı gibi sistem parametrelerini de opt edecekseniz,değer ve önem kazanır...;)[/B]
burada sermaye erimeleri az,aylık net kar yüksek,kazanma oranı yüksek ve performans yüksektir,ki burayı bu sebepten açtık...:rolleyes:
başarılı analizlerinizin devamını dilerim....brv[/quote]
yukardaki yazımda koyulaştırdığım yer çoook önemli....
iyi bir trader aylık karı max etmeye çalışmamalı,sonuçta bu bir kutsal kase arama teşebbüsüdür ve trader olgunluğu açısından zayıflık belirtisidir...:(
swing için 3000 puan /ay ve daytrade için 300 puan /gün iyi değerlerdir,eee bunları veren sisteminiz varsa,niye kazanamıyosunuz,sorulması gereken soru budur?
bizde vadelide 10 kaldıraç olduğu halde abd de 100 ü aşan kaldıraçlar var,tepe vedip bulmaya gerek yok,uygun giriş ve çıkışlara gerek var,bunlar da sermaye eğrisinin kesin yükseldiği noktalar arası olmalı...
tradingde :
-para yönetimi
-risk kontrolü
-disiplin
-sebat
-istikrar
-sıfır öngörü
-sisteme bağlılık
kavramları önemlidir...;)
Trading ; savaşa benzer,bu konuda eskiden de çok örnek verdim...:)
İlkönce ; savaş alanında hayatta kalmayı öğrenmelisiniz..
Sonra ölümcül yara almamayı...
Sonra yara aldığımızda bunları tamir etmeyi...
Sonra düşmanı altetmek için hücum etmeyi...
Bunun için çeşitli savaş oyunlarını bilmeyi...
Savaşın zorlu bir iş olduğunu anlamayı...
Bunun için başta disiplin sahibi olmayı...
Savaşı kazanmak için onun parçaları olan değişik nitelikteki muharebeleri kazanmayı...
Bir muhabereyi kaybettiğinde morali bozmamayı...
Bunun için sebat ve istikrarla taktiğine bağlı kalmayı...
Manevra( giriş ve çıkış ) ve ateş gücü( para yönetimi,kontrat sayısı,piramitleme) unsurlarına azami dikkat etmeyi..
Gerektiğinde ,birlikleri korumak için geri çekilmeyi bilmeli( risk kontrolü,stoploss)...
İstikrar ve muhabbetle savaşmayı...
Düşmanını sevmeyi,çünkü o olmadan savaş olmaz...
öğrenmeli ve uygulamalıyız...:rolleyes:;)
T..CT..CT..CT..CT..CT..CT..CT..CT..CT..C
STR ; kapanış itibarıyla..:rolleyes:;)
[IMG]http://i32.tinypic.com/2efl4i9.jpg[/IMG]
ETR ; kapanış itibarıyla...:cool::)
[IMG]http://i29.tinypic.com/21ooj10.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;262769]selam selam,:D
-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...
-Sadece aylık net karı max etmek isterseniz,NK önemini kaybeder,ama max sermaye erimesi,aylık trade sayısı,ort kar /ort zarar,performans,kazanma oranı gibi sistem parametrelerini de opt edecekseniz,değer ve önem kazanır...;)
başarılı analizlerinizin devamını dilerim....brv[/quote]
Sn saraylıya cevabı için teşekkür ederim. öncelikle bir arkadaş özelden testlerimi hangi platformda nasıl yaptığımı sormuş, mesaj hakkım olmadığı için cevabı burdan veriyorum;
1. çalışmalarımı excell de son 2.5 yılda, gerçekleşmiş rakamlar üzerinden yaptım. aynı sistemleri matriksde simule edip sermaye eğrisi üzerinde çalışma yapmadım. bunun nedeni bu türden dijital platformların bizim küçük ve önemsiz diye nitelendirdiğimiz basit hataları sonuçlar üzerinde devasa farklılıklara neden olmasıdır. sonuçta elimdeki kayıtlar gerçekleşmiş ve neredeyse yüzde yüze yakın sisteme uyularak elde edilmiş rakamlar olduğu için excell üzerinden çalışmayı yapmak daha uygun olur diye düşündüm. (bu arada dijital ortamda bir dakikada sonuçlanmasına rağmen ben her türden simulasyonlarımı mutlaka manuel olarak ta yaparım. bu önermeye (sisteme) ve muhtemel aksayan yönler, olumsuzluklar, yeni önermeler vs açısından "dokunmamı" sağlar, çok ciddi olarak, acizane herkese tavsiye ederim)
2. [B]-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...[/B]
sermaye eğrisini bir osilatör haline getirip yukarda belirttiğiniz önerileri denemedim açıkçası..ama bir kaç haftalık çalışmadan ve olumsuz sonuçtan sonra bu kavramı zorlamanın beni yanliş bir optimizasyona sürükleyeceğini düşündüm. temelde bu konudaki denemelerimi daha ileriye taşımak istemememin bir nedeni de; zaten sizin de voborsadaki ilk yazılarınızda belirtmiş olduğunuz "sürekli yatırımda olan bir sistemin kesintiye uğratılması ile oluşacak muhtemel fırsat maliyeti hesaplarının traderi pisikolojik olarak yoracağı ve zayıflatacağı" varsayımından hareketle "risk yönetimi gereği önceden belirlenmiş kontrat sayılarıyla -azaltmadan veya tamamen çekilmeden- piyasada kalma gerekliliğinin benim için de son derece önemli bir kural olmasıydı.
2. [B]-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...[/B]
çok doğru, bunu zaten ilk yazımda yazmıştım NK nin muhtemel karları artırabileceği beklentisi çok zor. fakat ilk amacı "zarar etmemek" olan yatırımcılar için faydalı olabilir. ben zaten düşük kaldıraç kullandığım için ve sermayenin belli erimelerinde kaldıraçı dinamik olarak daha da düşürdüğüm için NK ni bu açıdan kullanma ihtiyacı içine girmedim.yani zaten düşük kaldıraç kullanan birisi olarak NK nin karı max. yapmadaki davranışını inceledim.
3. [B]-Diyelim ki; her halukarda beğenmediniz,buyrun daytrade club'e:[/B]
zaten o yüzden tüm sayfaları baştan tekrar okuyorum. acaba 4. bir sistem olarak ben de böyle bir şey yapabilir ve başarılı olabilir miyim diye. sonuçta sizin ürettiğiniz her fikir benim için çok değerli ama daytrade çok sağlam bir kişilik gerektiriyor, herkesin harcı değil yani..o yüzden sınıfta kalma olasılığım çok yüksek gibi..üüü
4. bir sonraki mesajınızdaki sistem geliştirme ve kullanımına yönelik değişkenlerin bir çoğu sizin sayenizde gündemimize girdi veya en azından altlarının kalınca çizilmesine neden olan insanlardan birisiniz. bu vesileyle karşılıksız katkılarınız bir çok insanın işine yaradığı gibi benim de çok işime yaradı ve yaramaya devam ediyor..
tekrar teşekkür ve saygılarımla...
[quote=selam;262774]Sn saraylıya cevabı için teşekkür ederim. öncelikle bir arkadaş özelden testlerimi hangi platformda nasıl yaptığımı sormuş, mesaj hakkım olmadığı için cevabı burdan veriyorum;
1. çalışmalarımı excell de son 2.5 yılda, gerçekleşmiş rakamlar üzerinden yaptım. aynı sistemleri matriksde simule edip sermaye eğrisi üzerinde çalışma yapmadım. bunun nedeni bu türden dijital platformların bizim küçük ve önemsiz diye nitelendirdiğimiz basit hataları sonuçlar üzerinde devasa farklılıklara neden olmasıdır. sonuçta elimdeki kayıtlar gerçekleşmiş ve neredeyse yüzde yüze yakın sisteme uyularak elde edilmiş rakamlar olduğu için excell üzerinden çalışmayı yapmak daha uygun olur diye düşündüm. (bu arada dijital ortamda bir dakikada sonuçlanmasına rağmen ben her türden simulasyonlarımı mutlaka manuel olarak ta yaparım. bu önermeye (sisteme) ve muhtemel aksayan yönler, olumsuzluklar, yeni önermeler vs açısından "dokunmamı" sağlar, çok ciddi olarak, acizane herkese tavsiye ederim)
2. [B]-NK ni ho larla yaptığınızda,ho ların geç kalma tabiatı yüzünden,NK siz duruma göre performans düşmesi olabilir.Bunu önlemek için NK ne macd ya da trend analizi uygulamak iyi olabilir.Getiri eğrisinin dip ve tepelerini iyi bulamadığımız için ,NK li sistemin performansı düşüyo...[/B]
sermaye eğrisini bir osilatör haline getirip yukarda belirttiğiniz önerileri denemedim açıkçası..ama bir kaç haftalık çalışmadan ve olumsuz sonuçtan sonra bu kavramı zorlamanın beni yanliş bir optimizasyona sürükleyeceğini düşündüm. temelde bu konudaki denemelerimi daha ileriye taşımak istemememin bir nedeni de; zaten sizin de voborsadaki ilk yazılarınızda belirtmiş olduğunuz "sürekli yatırımda olan bir sistemin kesintiye uğratılması ile oluşacak muhtemel fırsat maliyeti hesaplarının traderi pisikolojik olarak yoracağı ve zayıflatacağı" varsayımından hareketle "risk yönetimi gereği önceden belirlenmiş kontrat sayılarıyla -azaltmadan veya tamamen çekilmeden- piyasada kalma gerekliliğinin benim için de son derece önemli bir kural olmasıydı.
2. [B]-Siz sistem testlerinde ;en yüksek aylık net karı baz alıyorsunuz,yazınızdan öyle anlaşılıyor,halbuki düşük aylık trade sayısı ya da düşük sermaye erimesi gibi parametreleri de risk kontrolü açısından baz almak daha iyidir...Diyelim ki ayda 9000 puan getiren bi sisteminiz var ama 2 ayda bir 3500 puan tek trade de zarar yazıyor,işte burda NK uygulaması önemlidir...[/B]
çok doğru, bunu zaten ilk yazımda yazmıştım NK nin muhtemel karları artırabileceği beklentisi çok zor. fakat ilk amacı "zarar etmemek" olan yatırımcılar için faydalı olabilir. ben zaten düşük kaldıraç kullandığım için ve sermayenin belli erimelerinde kaldıraçı dinamik olarak daha da düşürdüğüm için NK ni bu açıdan kullanma ihtiyacı içine girmedim.yani zaten düşük kaldıraç kullanan birisi olarak NK nin karı max. yapmadaki davranışını inceledim.
3. [B]-Diyelim ki; her halukarda beğenmediniz,buyrun daytrade club'e:[/B]
[COLOR=magenta][B]zaten o yüzden tüm sayfaları baştan tekrar okuyorum. acaba 4. bir sistem olarak ben de böyle bir şey yapabilir ve başarılı olabilir miyim diye. sonuçta sizin ürettiğiniz her fikir benim için çok değerli ama daytrade çok sağlam bir kişilik gerektiriyor, herkesin harcı değil yani..o yüzden sınıfta kalma olasılığım çok yüksek gibi..üüü[/B][/COLOR]
4. bir sonraki mesajınızdaki sistem geliştirme ve kullanımına yönelik değişkenlerin bir çoğu sizin sayenizde gündemimize girdi veya en azından altlarının kalınca çizilmesine neden olan insanlardan birisiniz. bu vesileyle karşılıksız katkılarınız bir çok insanın işine yaradığı gibi benim de çok işime yaradı ve yaramaya devam ediyor..
tekrar teşekkür ve saygılarımla...[/quote]
svg.selam,
Tabi siz daha geniş yazınca ,sizin stilinizi daha iyi anlıyorum;bir defa gayet bilimsel ve teknik çalıştığınız belli ,sistem arayışlarınız çok esaslı...:)
ilk maddelerle ilili diyecek bişi yok ,anlaşıyoruz...
pembeleştirdiğim yerle ilgili,bence daytrade olayına eğilin ve kendinize,kendinizi değiştirebileceğiniz yönünde güvenin,eğer benim gibi muhafazakar bi adam daytrader olabiliyosa,siz de başarılı olabilirsiniz...
daytrade de çok iyi olan faktörler:
-düşük sermaye erimesi:günde 3-5 trade olabildiğinden 250 puanlık 2 SL gelse bile gün tamamını + kapatabiliyosun...negatif gün bile zor,ancak moral bozulursa ,işlemlere ara verilirse falan oluyo,eee o kadar da olsun...
-yüksek aylık kar:günde 300-500 puan....aylık 6000-10000 puan
başka bişi söylemeye gerek var mı?
-tek poz ile batma yok:bu swingde olabilir,istediğiniz kadar iyi olun,daytrade de asla olmaz,başında bekliyosunuz,yeter ki disiplin olsun...çünkü gece pozu yok...sabah gapi ile terse düşme yok...
-trend kaçırma korkusu yok:swingde bu, traderı ciddi etkileyen bi oluşumdur,trendi kaçırmayayım ama terse düşeyim diyenler vardır...burda öyle bi sıkıntı yok ,her sabah dünya yeniden kurulur,her sabah taze bi başlangıçtır..:D
-para yönetimi açısından tek seferde full poz açabilirsiniz,swingde bunu yapamazsınız,nedeni açık...
-stop mesafeniz kısadır: 200-350 puan...iyi bişi.:..:..kaybedince az kaybedersiniz...
-disiplin konusuna gelelim,disiplinsizseniz,daytrade yine size eşsiz bi imkan sunuyo,en yakın trend için günlerce beklemeye gerek yok,hergün 3-5 trade yapıyo...:)
-daha da önemlisi Daytrader topiği var,burada değerli arkadaşlar dürüstçe bildiklerini söylüyorlar,hepsine tşk ler...
bu vesileyle bu önemli konuları anlatmama destek verdiğiniz için ve iltifatlarınız için tşk ediyorum tekrar....brv
money management,sistemciler için önemli olan,asıl önemli olan konu bence..ne olursa olsun,hangi sistem olursa olsun...
saraylı patrona şunu sormak istiyorum...poz arttırımını sistem getiri eğrisi yukarı dönmeye başlarken mi yoksa aşağı dönmeye başlarken mi yapmalıyız...(ben şahsen nk kullanmıorum..onun yerine getiri eğrisinin max. volatil periodunu fibolarla bölüp kontrat miktarımı fibo aralıklarının bana refere ettiği miktarla ayarlıyorum..)yalnız yazının başında yazdığım soruya henüz bir cewap bulabilmiş değilim..
sabah beklenti nedir sn saraylı?
[quote=ATHLON;262776]money management,sistemciler için önemli olan,asıl önemli olan konu bence..ne olursa olsun,hangi sistem olursa olsun...
saraylı patrona şunu sormak istiyorum...poz arttırımını sistem getiri eğrisi yukarı dönmeye başlarken mi yoksa aşağı dönmeye başlarken mi yapmalıyız...(ben şahsen nk kullanmıorum..onun yerine getiri eğrisinin max. volatil periodunu fibolarla bölüp kontrat miktarımı fibo aralıklarının bana refere ettiği miktarla ayarlıyorum..)yalnız yazının başında yazdığım soruya henüz bir cewap bulabilmiş değilim..[/quote]
athlon patron,
bu soruya cevap vermek için sistemin karakterini bilmek gerek ,bir de grafik vadesini...
ama genel olarak;getiri eğrisinin bütün düştüğü bölgelerde ,poz arttırımını bırakın,flat kalmakta yarar var...
ben piramitlemeyi,swing yaparken ew ile yapardım,sistemle girip dalgadan emin olunca poz arttırıım,yanılırsam fazlaları kaparım,sistemle devam,doğruysam piramide devam...
NK ini piramit için çok kullanmadım..:)
[quote=padişah;262778]sabah beklenti nedir sn saraylı?[/quote]
daytrader olarak bi beklentim yok,şu anda flatım,
maç yarın 0-0 başlayacak,
500 puan min almak istiyorum,:)))
bunun için 116.dakikayı bekleyebilirim...:::
İspanya'ya tebrikler...brv
[quote=saraylı;262757][B][I][SIZE=3]1.)Trend Takibi[/SIZE][/I][/B]
[B]ETR: :yü:[/B]
[B][I][SIZE=3]2.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış[/SIZE][/I][/B]
[B]GY: 73.175[/B]
[B]GD: 71.850[/B]
[B]GK: 72.375[/B]
[B]---------------------------------------------- [/B]
[B][I][SIZE=3]3.)Kırılma Noktaları[/SIZE][/I][/B]
[B]SRB:[/B]
[B]72.450 :yü:[/B]
[B]72.125 :dü:[/B]
[B][I][SIZE=3]4.) Pivot ,Destek ve Dirençler[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 76.450[/B]
[B]3.Direnç : 75.125[/B]
[B]2.Direnç : 73.800[/B]
[B]1.Direnç : 73.100[/B]
[B]Pivot : 72.475[/B]
[B]1.Destek : 71.775[/B]
[B]2.Destek : 71.150[/B]
[B]3.Destek : 69.825[/B]
[B]4.Destek : 68.500[/B]
[B][I][SIZE=3]5.) Fibonacci Denklemleri[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 74.100[/B]
[B]3.Direnç : 73.500[/B]
[B]2.Direnç : 73.075[/B]
[B]1.Direnç : 72.800[/B]
[B]1.Destek : 71.950[/B]
[B]2.Destek : 71.675[/B]
[B]3.Destek : 71.250[/B]
[B]4.Destek : 70.650[/B][/quote]
bunu öne alalım..:p
İspanya benim favorimdi.
Sabah 72.000 sanırım görülecek min. seviye, fibo amcam öyle diyor, 73.650 kapanış için ideal...
herkese günaydınlar...
üzerimde tatil yorgunluğu var, bu yorgunluğu atmak için bi tatil lazım bana :D
1 haftadır 3P (piyasa/pela/parite) izlemediğim için, bu haftayı izleyerek trade etmeme modunda geçireceğim. zaten birikmiş işler gereği de bu şekilde yapmam gerekiyor.
herkese bol kazançlar dilerim...:)
SELAMUNALEYKÜM DAYTRADERLER. Bol kazançlı bir hafta olur inşallah
Günaydın,
Deytreydırlar a bol kazançlar ve güzel bir hafta dilerim...bugün pazartesi üwwww
hayırlı sabahlar-bol kazançlar
günlük yorumum [URL="http://sistemlivobcular.blogcu.com/"]blogda[/URL]
cümleten günaydın iyi haftalar
cümleten günaydın ve hayırlı kazanclar..
bu arada kayseriye geldim biraz once ve bır sure pıyasayı ıs stresı olmadan rahat rahat izleyebilecegim icin sevincliyim :)
ayrıca anne mantısı ve boreklerının yanı sıra sınırsız yemek çeşidi de insanın elının altında olunca moral daha bi artıyo :) hedefım kayserıden 5 kılo alarak ayrılmak :) uehueheuh
vay canına selpatros counting dize getiring dow futuresing :D
Günaydın hayırlı işler
bol kazançlı haftalar arkadaşlar.
SELAMUNALEYKÜM DAYTRADERLER. Bol kazançlı bir hafta olur inşallah
herkese hayırlı haftalar vede bol kazançlar dilerim.
[URL="http://www.tcmb.gov.tr/yeni/duyuru/2010/BaskanDenizli2010.pdf"]http://www.tcmb.gov.tr/yeni/duyuru/2...enizli2010.pdf[/URL]
Ge.en haftada yazdım.. TCMB başkanının denizli sunumu..bakın bence..önümüzdeki dönemde ne olacağını çok net diyor..ba ba .. hala bakmıyolar ba...yaw bakın daaa...Bu hükümetin atadığı bürokratlardan benim bildiklerim içinde iki tanesine iyi derim..Biri Durmuş YILMAZ öbürü Tevfik BİLGİN...İkisi de krizi önceden görüp gerekli uyarıları yapmış ve finans sektörünü ciddi korumuş insanlar..Ben bu ikisini beğenirken, bir tarafdan da içimden "Allah Allah, bir yanlışlık var bu işte, ya bilmediğim bir şey var, yada iktidarın bilmediği bir şey var, bu iki adamı nasıl olmuşda AKP göreve getirmiş" derdim. Sonra zaten iş rayına oturdu. Hükü, ikisine de atadığına pişmanmış..:) İkisi de doğru olanı yapıyıor, doğru bildiğini söylüyor :) Hükümetin ne dediğine bakmaksızın kendi doğrularını söylüyorlar.. Teprik ederim...Memleketin ihtiyaç duyduğu derin bürokrasi böyle olmalı..siyasi görüşleri ne olursa olsun, yaptığı iş düzgün olsun..üww
Günaydın,hayırlı ve bol kazançlar..
Günaydın, rastgele...
[quote=unlimitted;262810]herkese günaydınlar...
üzerimde tatil yorgunluğu var, bu yorgunluğu atmak için bi tatil lazım bana :D
1 haftadır 3P (piyasa/pela/parite) izlemediğim için, bu haftayı izleyerek trade etmeme modunda geçireceğim. zaten birikmiş işler gereği de bu şekilde yapmam gerekiyor.
herkese bol kazançlar dilerim...:)[/quote]
sen ve göstergelerin hoş gelmiş unli abi :)
tahmini sayım son durumu öne alayım ... :o:o:o:o
[QUOTE=selçuklu;262725]bir ew manyağının sayımları .... üvvvvvvvvv :D:D:D .. en altta tahmini sson durum var .. doğruysa .. gap down oulr gibi pazartesi .. yanlışsa bilmiyorum ne olur ... ... doğruda olabilir yanlışta .. hayırlısı olsun ..... cümleten iyi haftasıonları ...
ahanda tahmini son durum ….
[IMG]http://img227.imageshack.us/img227/774/adszvr.jpg[/IMG][/QUOTE]
unlimit abi hoşgeldin ....
günaydın..kazançlı-hayırlı hafta olması dileğiyle..