ağustos vadede bende short girdim geceye... spotu çok bozdular, dow iyi bile kapatsa yarın fazla yukarı çekebileceklerini sanmıyorum..
Printable View
ağustos vadede bende short girdim geceye... spotu çok bozdular, dow iyi bile kapatsa yarın fazla yukarı çekebileceklerini sanmıyorum..
[QUOTE=YAVUZHAN;130084]ahenk bozuldu bi kere..
şimdi dow bu gece 8500 üstünde kapanış yaparsa bunlar yarın kaldıkları yerden devam eder ki yarın haziran vadenin son günü.
gelde karar ver..
güzelim günün içine ettiler..[/QUOTE]
HAziran da shortlar avantajlı. En azından 600 puanlık fark kapanacak yarın akşama. HAziran vadeyi spot açılana kadar Ağustos kadar çok alamazlar.
Tekrar geçmiş olsun, ben geceye short, hayırlı akşamlar...
[quote=YAVUZHAN;130084]ahenk bozuldu bi kere..
şimdi dow bu gece 8500 üstünde kapanış yaparsa bunlar yarın kaldıkları yerden devam eder ki yarın haziran vadenin son günü.
gelde karar ver..
güzelim günün içine ettiler..[/quote]
Abim güzelim günde çok güzel dönüş sinyali geldi.Temmuzda şelalenin tadına varın bence.Bu kadar basit bu işler.
çok üzülmüştüm erken kapadığım longlara yerine koydum..uzun devam
Ağustos vade full short geceye girdim:)
Şimdi yarın gaplı aşağıya açılış olursa oradan kısa periyod al sinyali beklerim, olmazsa zaten spot satışa devam edebilirde, yarın Türkiyenin verileri var, ben şahsen çok kötü bekliyorum, 2009 ilk çeyrek makinalar sustu çalışmadı, beklenenden çok ama çok daha vahim bir ekonomik manzara var, çevremde doğru dürüst çalışan işletme kalmadı, saygılar....
[quote=jerfin;130090]ağustos vadede bende short girdim geceye... spotu çok bozdular, dow iyi bile kapatsa yarın fazla yukarı çekebileceklerini sanmıyorum..[/quote]
Beynime gelen net sat sinyalini bir Allah bir ben bilirim.Yarın güzelce geçirecekler şimdiden alışsın herkes.:D:D
normal sartlarda poz kapamaz hatta long kalırdım.ama ben spotu gosterge tutuyorum..cok hacimli barlarla geldı satıslar..korktum vala..anorml bı durm havası olstu kı muhtemelen dusundurulmek ıstenen bu ..eger dogru dusunosam bu longculara yarar..ama bı taraftan da ıs garan ak fena satıs yedı..para gırslerı cıkıs a döndü..3 trılyon cıkıs gozukuo ama 10 trılyonluk tcell artsı var bı de onu notrlesenız garan ak ve ıs de nerdeyse 30 trılyon cıkıs var..bılmıorm tebdekı maymun bıreysel de olabılır 8 mılyon lotluk basan adam da yatırımcı olmaz ya gercı..
hehe herkeş şort ii..
1000 puan kardan 500 puan zarar..benimle ilgili olmayan durumdan dolayı.....
haram zıkım olsun......
bu oyunun içindeki tüm pezevenklere.......
ilk alacagım 1500 puan kıçlarına girsin.........
kısa geceye
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=130042&postcount=3338[/url]
Bu mesajınızı yeni gördüm, sn mbm nin yazdığı sonradan değiştirilen malum mesajla benim mesajımı alıntı yapmışsın. Buradaki amacın nedir? Delikanlı gibi söyler misin?
P.M. gönderdim, cevabını bekliyorum...
[quote=GOKHANFINDIK;130093]Abim güzelim günde çok güzel dönüş sinyali geldi.Temmuzda şelalenin tadına varın bence.Bu kadar basit bu işler.[/quote]
herkesin sinyal alma tarzı farklıdır gökhan.yiğit-yoğurt hesabı..
benim stobum 47725 ti,fiyatta 47850.kapanmadan önce tabi..
açıldığında fiyat 47 bin altına sarktı..
ahengin bozulması normal değilmi ?
vade sonuna long girdim.
beklentim yok bahtımıza ne çıkarsa
komple kumar oldu herşey .lelele
[QUOTE=mbm;130099]1000 puan kardan 500 puan zarar..benimle ilgili olmayan durumdan dolayı.....
haram zıkım olsun......
bu oyunun içindeki tüm pezevenklere.......
ilk alacagım 1500 puan kıçlarına girsin.........
kısa geceye[/QUOTE]
şartlı emrin varmıydı sistemde.
bı mumkunse pıyasa bole bktanlasmadan shortlıyan arkadaslar ben bıldm ayagına yazı yazmasın bugun..rica ediyorum..bu kapatıp acma olayı resmen arkadan hancerlmek..bundan kendımıze malzeme cıkarmayalım..kazancınız helalı hos olsun...zaten kaybedenler ıcn adres sız degılsınız..ama kazancınız ıcn de lutfen kaybedenler olmasın sızn de adresınız..ortam gergın bıraz dıkkatlı yazalım..burda suclu vobas ımkb yada bu ıse canak tutan her kımse o..vob kapanıosa vadleı de kapanmalı..
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130096]Beynime gelen net sat sinyalini bir Allah bir ben bilirim.Yarın güzelce geçirecekler şimdiden alışsın herkes.:D:D[/QUOTE]
vob'un kapanmasıyla beraber o nasıl veriştir, garan'a ve diğer bankalara... teb 3 kademeye verdi bir anda yaa... n'oldu anlamadım.. kapanışta yurtdışının çıkışına da kayıtsız kaldı.. bir tarafı çok kötü terse getirme hareketleri bunlar, ama hangi tarafı..!!! yarın anlarız artık...
[quote=jerfin;130106]vob'un kapanmasıyla beraber o nasıl veriştir, garan'a ve diğer bankalara... teb 3 kademeye verdi bir anda yaa... n'oldu anlamadım.. kapanışta yurtdışının çıkışına da kayıtsız kaldı.. bir tarafı çok kötü terse getirme hareketleri bunlar, ama hangi tarafı..!!! yarın anlarız artık...[/quote]
ben tabana gıdıo dıe korktum vala..ilk defa ıslem yaparken bı korku aldı benı bugun..tak ak verıyo adam..dıbe kadar verse nolcak..sebebı varmı yok..alırken var mı o da yok..ama benım fıkrım her ne kadar poz suz da olsam da bu hareket longculara yarar..
delta menkul un personelı baglanıo tv ye..vob u kapadılar spota verdıler dıyo..cnbce spıkerının umru degıl sankı duvara konusuo adam..
eğer bugünkü VOB-işleme kapanıştan sonraki spota gelen satış dalgası ile ilgili olarak işleme kapanışın sebepleri araştırılmaz da telekom mu, telekulak mı her ne ise adam gibi açıklanmazsa, bu işin işleyişine çok büyük gölge düşer. zaten gölge vardı, o gölge yerini karanlığa bırakır.
kaldı ki, telekom'un 3-5 kablosuna gelecek zararla trilyonların
döndüğü/kazanıldığı/kaybedildiği bir sistem çökebiliyorsa, buna denecek bir laf bulamıyorum.
faredir o kabloları yiyenler, fare...
ne desek ne söyelesek boş.meydan onların,para onların...
sistem sabaH LONG ladı bende LONG ladım ama malesef VOB A.Ş. nin kesintisi hesapta yoktu.nooldu peki?
+ 775 puan karda olduğum pozu -275 puan zararla 46.925 FLAT ladim.
var mı günahım? yok...
nasibimde yokmuş.naapıym peki dedik verdik geri...bi tarafımıza kaçanda cabası.
böyle durumlarda polyannacılık oynayacaksın.belkide gelecek para hayırsız bir işe gidecekti deyip geçeceksin.
hayır getirmeyecek kazanç olmaz olsun.
uygun bir zamanda uygun bir yerlerine uygun pozda sokana dek FLAT...yarın işlem yapmam.artık sadece EFG cart curtla savaşmıyoruz.
birde VOB A.Ş. çıktı başımıza.
piyasanın soluksuzca yukarı aşağı sürülmesine dışarı düşerken tutulmasına v.s. bişey demiyorum evet sinirleniyoruz ama paranın gücü diyoruz piyasa diyoruz v.s.
ama bugün bu yapılan ve aynısı geçen günde oldu bu düpedüz ŞEREFSİZLİK tir.
ben hakkımı helal etmiyorum bunu yapanlara!
benden çaldıkları para haram zıkkım olsun!
[FONT=Georgia]İMKB'DEKİ YÜKSELİŞİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ[/FONT]
[FONT=Georgia][/FONT]
[FONT=Georgia]Hafta içinde iç piyasadaki iyimserliğin nedeni ortaya çıktı. Medyada yer alan haberlere göre; VOB’da (vadeli opsiyon borsası ) endekste ( tahminen 600-700 milyon TL tutarında ) alım yapan yabancı bir fon (ve ona katılan diğer fonlar ) bu salı (30.06.09) vade sonuna kadar olan süreçte IMKB’nin olabildiğince yukarıda kapanması için IMKB üzerinde etkili hisselerde yüksek tutarlı alımlar yaparak pozisyonlarını yüksek karla kapatma çabasına girmişler.
Vadeli piyasada pozisyon kapatmayanlar için alış yapılan seviye ile IMKB 30 endeksinin kapanışı arasındaki fark kar tutarını ifade ediyor. Salı günü vadeli piyasada endeks kontratının süresi doluyor ve pozisyonun tahminimiz 2/3’ü karla kapatılmış olacak.[/FONT]
[quote=unlimitted;130109]eğer bugünkü VOB-işleme kapanıştan sonraki spota gelen satış dalgası ile ilgili olarak işleme kapanışın sebepleri araştırılmaz da telekom mu, telekulak mı her ne ise adam gibi açıklanmazsa, bu işin işleyişine çok büyük gölge düşer. zaten gölge vardı, o gölge yerini karanlığa bırakır.
kaldı ki, telekom'un 3-5 kablosuna gelecek zararla trilyonların
döndüğü/kazanıldığı/kaybedildiği bir sistem çökebiliyorsa, buna denecek bir laf bulamıyorum.
faredir o kabloları yiyenler, fare...[/quote]
yok be kardeşim..ne degıscekkı sacma bı acıklama gelır ıste yıne..tren devam eder..serefsız takımı bunlar..bgun 4 kere matrıks gıttı..en son da 17.04 de oldu..dedım tamam artk yamulduk ıyıce gelmezse..bnların hıcbırı tesaduf degıl..hala spottan cıkıp vob a gelen adam var..bunlar carpma makınesı gıbı..bı de ısın ılgnc tarafı..gelenlerın cogu short acmaya gelıo mus..bı kac aracı kurumla konustm da yenı gelıp de poz acan musteırler ıcn ole bıse dedıler..ne bılıyım..eger bole bıse varsa dusus musus hayal olur..eskı zırveyı de goruruz eylul falan demeden..sımdı bunun ustune bı dusus lazım ki herkes tamam zırve gorduk desin..zaten mıllet ac shortlamaya..sonra yıne yukarı dıyorum ben..
bı arkadas baska bı formda sormus cok guzelce..elektrk kestısıne ups net kesıntısıne connect card ..pekı vobaş kesıntısı ıcn ne yapıcaz demiş?..
[QUOTE=BOSNALI;130111][FONT=Georgia]İMKB'DEKİ YÜKSELİŞİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ[/FONT]
[FONT=Georgia][/FONT]
[FONT=Georgia]Hafta içinde iç piyasadaki iyimserliğin nedeni ortaya çıktı. Medyada yer alan haberlere göre; VOB’da (vadeli opsiyon borsası ) endekste ( tahminen 600-700 milyon TL tutarında ) alım yapan yabancı bir fon (ve ona katılan diğer fonlar ) bu salı (30.06.09) vade sonuna kadar olan süreçte IMKB’nin olabildiğince yukarıda kapanması için IMKB üzerinde etkili hisselerde yüksek tutarlı alımlar yaparak pozisyonlarını yüksek karla kapatma çabasına girmişler.
Vadeli piyasada pozisyon kapatmayanlar için alış yapılan seviye ile IMKB 30 endeksinin kapanışı arasındaki fark kar tutarını ifade ediyor. Salı günü vadeli piyasada endeks kontratının süresi doluyor ve pozisyonun tahminimiz 2/3’ü karla kapatılmış olacak.[/FONT][/QUOTE]
VOB müdürüne gönderin yabancı değil yerli diyordu anlaşma yok diyordu.
eğer VOB veya IMKB ikisinden birinde arıza şu bu v.s. ile işlem durduğunda diğerinde de otomatik olarak işlemlere ara verilmezse biz bu kepazeliği daha çok yaşarız.
hatta inanması güç belki ama yarın yine aynı rezilliğin olmayacağını kimse garanti edemez.
artık her pozda acaba VOB kapanır mı korkusuda bizimle.bugün olan rezillik yarında olabilir haftaya da olabilir her an olabilir.
bunun tek çaresi 2 piyasanın aynı anda işleme girip kapatılmasıdır böyle durumlarda.yoksa çok ütülürüz biz daha...
YA yönetim mbm niye yasaklandı?
tepkisini sinirini belli etti diyemi
herkesin ağzına doladığı günlük hayatta diline yerleştirdiği kelimeler buraya yazılıncamı ayıp oluyor.
Zaten herkes sinirli gergin
Bu sitenin sahibi kim, yöneticisi kim, moderatörü kim. Bi belli etsinler kendilerini hele.
Burası demokrasiylemi yönetiliyor yoksa teokrasiylemi
Yoksa vahşibatı forumumu.......???
Sen mbm nin avukatımısın diyenlere cevap??
Aynı şey 3 hafta önce benim başıma da geldi.
[quote=marakes;130112]yok be kardeşim..ne degıscekkı sacma bı acıklama gelır ıste yıne..tren devam eder..serefsız takımı bunlar..bgun 4 kere matrıks gıttı..en son da 17.04 de oldu..dedım tamam artk yamulduk ıyıce gelmezse..bnların hıcbırı tesaduf degıl..hala spottan cıkıp vob a gelen adam var..bunlar carpma makınesı gıbı..bı de ısın ılgnc tarafı..gelenlerın cogu short acmaya gelıo mus..bı kac aracı kurumla konustm da yenı gelıp de poz acan musteırler ıcn ole bıse dedıler..ne bılıyım..eger bole bıse varsa dusus musus hayal olur..eskı zırveyı de goruruz eylul falan demeden..sımdı bunun ustune bı dusus lazım ki herkes tamam zırve gorduk desin..zaten mıllet ac shortlamaya..sonra yıne yukarı dıyorum ben..[/quote]
sevgili marakes, yarın ben de yükseleceğini düşünüyorum. ama bu, bugün olan şeyi açıklamaz. bu iş böyle yapılmaz. buna "kahpelik" deyip geçmek olmaz.
ben bugünden itibaren VOBda işlem yaptığım tutarı 1/3'e indiriyorum.
bu benim tavır şeklim.
okyanusta damlasın diyenler olacaktır. umurumda mı?
ama bir tavır sergilemezsem, durumu kabullenmiş olurum ki, kabullenmeyeceğim. doğru bildiğim şeyi kendi bildiğim şekilde savunacağım.
dün "EFG köpek gibi alıyor, bir sebebi olmalı, bu yükseliş normal değil,sebepsiz" diyen (çoğu shortçu) insanlara "burası VOB, zemin kaygan vs. diyen arkadaşlar arasında bugün "ne şerefsizlik böyle şey mi olur" türünden mesajlar atanlar var.
ikisi aynı şey değil diyenler çıkacaktır. ama benim düşünceme göre çok da farklı şey değildir.
dünkü ondan önceki günkü yükseliş ne kadar "kanunlar" çerçevesindeyse, görülecek ki, bugünkü olay da "kanunlar" çerçevesinde olmuştur.
birinde para kazanıyorsunuz diye susarsanız, diğerinde ses çıkarmaya hakkınız olmaz...
"kanuna" öyle bir uydururlar ki, şaşar kalırsınız.
şahsi fikrimdir...
Sövsen yasaklanacan, başka şey etsen gene yasaklanacan ne etmeli ............ etmeli diyem bari yasaklanmam o zaman belkim mbm yasaklandı bişeyde dememişti ama yazık valla.:o:rolleyes:Merak etmeyin yarın shorttan çıkartırız be arkadaşlar.
bugun ozel bı durum var..yonetım bı kerecık de olayları daha objektıf degerlendırsn lutfen.bunu yapmak ıcn porfesor olmaya gerek yokkı durum analızı yapıcaksınız..herkesın kalıtesı bellı zaten capulcu adam yok burda.ve de burda kımse an ı gelsın de kufur edelım dıe beklemıo..ama cogumuzun canı yandı..hem de yok yere..bıraz tepkı verdık dıe hemen yasaklıycaksanız benı de ekleyın o lısteye..mbm abi haklı bı tepkı vermıstır..atesın usutne benzın dokmek nıye???
[quote=unlimitted;130117]sevgili marakes, yarın ben de yükseleceğini düşünüyorum. ama bu, bugün olan şeyi açıklamaz. bu iş böyle yapılmaz. buna "kahpelik" deyip geçmek olmaz.
bu benim tavır şeklim.
ama bir tavır sergilemezsem, durumu kabullenmiş olurum ki, kabullenmeyeceğim. doğru bildiğim şeyi kendi bildiğim şekilde savunacağım.
dün "EFG köpek gibi alıyor, bir sebebi olmalı, bu yükseliş normal değil,sebepsiz" diyen (çoğu shortçu) insanlara "burası VOB, zemin kaygan vs. diyen arkadaşlar arasında bugün "ne şerefsizlik böyle şey mi olur" türünden mesajlar atanlar var.
ikisi aynı şey değil diyenler çıkacaktır. ama benim düşünceme göre çok da farklı şey değildir.
dünkü ondan önceki günkü yükseliş ne kadar "kanunlar" çerçevesindeyse, görülecek ki, bugünkü olay da "kanunlar" çerçevesinde olmuştur.
birinde para kazanıyorsunuz diye susarsanız, diğerinde ses çıkarmaya hakkınız olmaz...
şahsi fikrimdir...[/quote]
sonuna kadar katılıyorum..ben bı kac gun ızleyıp vob da ıslem yapıp yapmıycagımı da gozden gecırıcem artık..haybeden zarar yazdık..tabıkı kurallara uygun..ama vob un kapanması uygun olan..vob kapalı ıken spotun bılınclı acık olması ve oraya basılması degıl..bu kadar da olmaz ya yazıklar olsun..bu dolabı cevıren gün yuzu gormesın..adam gıbı kapama da pıyasayı bakalım nası oluo sankı onceden bole seyler vardı sımdı bı de bu cıktı..
[quote=QUEEN;130094]çok üzülmüştüm erken kapadığım longlara yerine koydum..uzun devam[/quote]
Hani beni bekliyordun.Benden full long lafı çıktımı.:D:D
söven arkadaş forumdaki birisine sövmedi.tamam küfür falan hoş değil ama forum yönetimi en azından bugün anlayış göstermeli.
bende sövmemek için zor tuttum kendimi.sonuçta hiç yere para kaybettik.sinirlenmek normal.
bugün olanı EFG nin soluksuz almasıyla piyasayı tutmasıyla bir tutmayın arkadaş.o zaman EFG alırken piyasa açık SHORT san yaparsın STOP unu dönersin uzuna inat ediyorsan suçu EFG ye atmanın alemi yok.evet oyunu dürüst oyanmıyorlar ama sende onlar gibi olacaksın elinden geldiğince uyacaksın. ya da tası tarağı toplayıp başka diyara.
ama bugün olanda elin kolun bağlı.terste kalan kurbanlık koyun gibi sırasını bekledi.arada dağlar kadar fark var.
[quote=jerfin;130106]vob'un kapanmasıyla beraber o nasıl veriştir, garan'a ve diğer bankalara... teb 3 kademeye verdi bir anda yaa... n'oldu anlamadım.. kapanışta yurtdışının çıkışına da kayıtsız kaldı.. bir tarafı çok kötü terse getirme hareketleri bunlar, ama hangi tarafı..!!! yarın anlarız artık...[/quote]
Bu alıcı buldum geçirdim demek jerfin.Öyle 2.10 açan garantiyi nereye 2.34 yapıyon sen.Adamı düdüklerler böyle.:::Bugün eksi olması yetti spotun.Vob kendini kandırıyor.Dow falan komple eksi beklentim var.Dow eksi olmasa da ben o garantiyi gördüm ya bundan sonra hergece shorttur benim için.Beni dow da ilgilendirmez.Garanti bankasında filmler dönüyor sabahtan beri.Bizim dolar da artıyor.Pis kitleyecekler imkb ye.O güçlü ayakları geçti artık.Ayuluğum tuttu ama vob27000ken değil.48000 iken.
mbm yasaklanması kaldırılsın mbm tepkide haklıdır diyen arkadaşlar lütfen katılsın.Yönetimde bunu dikkate alsın.
[QUOTE=unlimitted;130117]sevgili marakes, yarın ben de yükseleceğini düşünüyorum. ama bu, bugün olan şeyi açıklamaz. bu iş böyle yapılmaz. buna "kahpelik" deyip geçmek olmaz.
bu benim tavır şeklim.
şahsi fikrimdir...[/QUOTE]
Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama sadece bir konuda farklı düşünüyorum. Bugünkü şerefsizlik vobun kapanması ya da açıldığında 800 puan aşağıdan açılması değildi bence. Söylediğiniz gibi bunların hepsi olabilir. Bence asıl şerefsizlik vob un kapandığında imkb nin açık olması idi. Zaten imkb açık olmasa açıldığında bu kadar aşağıdan açılmazdı vob.
[quote=marakes;130107]ben tabana gıdıo dıe korktum vala..ilk defa ıslem yaparken bı korku aldı benı bugun..tak ak verıyo adam..dıbe kadar verse nolcak..sebebı varmı yok..alırken var mı o da yok..ama benım fıkrım her ne kadar poz suz da olsam da bu hareket longculara yarar..[/quote]
Nasılsa yarın verecek tak tak.Ne güzel kapama fırsatı verdiler işte vobta.Anlayana.Millet zarar etmişmiş vob kapanmışmış.Hiç umrumda olmaz benim.Kime girdi ise 1000 puan önüne baksın yoluna devam etsin.Vob bu ağlamak sızlamak yok.Eğer vob öyle yada böyle kapandı ise bile spotta garanti isc akbanka kitlemelerinin nedeni bu olamaz.Bal gibi verebildikleri kadar köküne kadar derine indiler sattılar bugün.
svg. seyyah a ve svg vob trader a laroissan abi ye tamamen katılıyorum..ya ne oldugunu gormek bu kadar zor mu?yoksa gozukmeyen baska bı durum var da bız mı anlamıoruz??
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130121]Hani beni bekliyordun.Benden full long lafı çıktımı.:D:D[/QUOTE]
dowu 8500 üstünde görünce dayanamadım..:D:Dsistemlerinde yarısı satta..şöyle düşündüm..sabah böyle gap olsa kısalırmıydım diye..ağustos 800 filan açsaydı elim tuştaydı satcaktım..baktım olanlar olmuş.long dedim..ama bir haber gelebilir..mgk den ..ondan tırsıyorum..sen geçerdin uzuna ..ne güzel kısaydın tepeden..
mağdur olan arkadaşlar için üzgünüm..kumarhane hemde hileli..spot kapansaydı bişey olmazdı..
[quote=BOSNALI;130111][FONT=Georgia]İMKB'DEKİ YÜKSELİŞİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ[/FONT]
[FONT=Georgia]Hafta içinde iç piyasadaki iyimserliğin nedeni ortaya çıktı. Medyada yer alan haberlere göre; VOB’da (vadeli opsiyon borsası ) endekste ( tahminen 600-700 milyon TL tutarında ) alım yapan yabancı bir fon (ve ona katılan diğer fonlar ) bu salı (30.06.09) vade sonuna kadar olan süreçte IMKB’nin olabildiğince yukarıda kapanması için IMKB üzerinde etkili hisselerde yüksek tutarlı alımlar yaparak pozisyonlarını yüksek karla kapatma çabasına girmişler.[/FONT]
[FONT=Georgia]Vadeli piyasada pozisyon kapatmayanlar için alış yapılan seviye ile IMKB 30 endeksinin kapanışı arasındaki fark kar tutarını ifade ediyor. Salı günü vadeli piyasada endeks kontratının süresi doluyor ve pozisyonun tahminimiz 2/3’ü karla kapatılmış olacak.[/FONT][/quote]
Böyle haberler çok artınca böyle kitliyorlar imkb ye malı.Yarın vade sonu showu falan olmayacak.Ben grafik koydum buraya imkb100 orası yine direncin altında kapandı.Bugün daha üstten satış geldi ve yine altında kapattık direncin.Bu iki etti.Şimdi üçüncüyü denemeye fırsat bile vermeden kitleyecekler.
[QUOTE=SEYYAH;130115]eğer VOB veya IMKB ikisinden birinde arıza şu bu v.s. ile işlem durduğunda diğerinde de otomatik olarak işlemlere ara verilmezse biz bu kepazeliği daha çok yaşarız.
hatta inanması güç belki ama yarın yine aynı rezilliğin olmayacağını kimse garanti edemez.
artık her pozda acaba VOB kapanır mı korkusuda bizimle.bugün olan rezillik yarında olabilir haftaya da olabilir her an olabilir.
bunun tek çaresi 2 piyasanın aynı anda işleme girip kapatılmasıdır böyle durumlarda.yoksa çok ütülürüz biz daha...[/QUOTE]
Sistemelri formüle ederken bir de IF(VOBAS shuts down VOB, VOBu bombala, Sisteme BAK) şeklinde bir ekleme yapmak gerekecek.
Manipülasyon var diyenler shortçualrdı VOB haddinden fazla yükseliyordu. Bunu da shortçulara sus payı yaptılar herhalde.
Fon girmiş deniliyor APS 150-160binlerden 250binelre çıktıysa girmiştir. Doğrudur.