-
[quote=jerfin;130251]karşılığını 10-15 kuruma dağıtmışsa bunu bilemeyiz tabiki.. ama karşısında yüklü satıcı belli kurumlar yok.. iş yatırım'ın da 30.000 civarı longu var..
nisan vade bu tablo ile gitti, haziran vade bu tablo ile gitti.. çekirge 3. kez de sıçrar mı acaba..:..:[/quote]
VOBAS fişini çektiler tarumar oldu EFG nin de fişini çeker birileri yakındır....dng
-
[QUOTE=enorton;130178]Seni de savundum zamanında, şimdi de haksızlığa uğrasan savunurum. Sn mbm yi tanımam etmem ama teksas forumunundan onun yüzünden atıldım :D mbm yi neden sildiniz dedim, beni de sildiler :D Ben de paso kovuluyorum yaw :::[/QUOTE]
Tamponlardan uzak durmazsan trafikten de kovulacaksın. .kom
-
[quote=sovalye;130249]benim için en önemli olay spotun üstüste 3 defa 36.300 üzerinde kapanış yapmasıydı ve yaptı
gerisi şehir efsaneleridir.
benim beynim yüzde bin aldadır artık. bu hareketler olmazsa kim shortlayacak tabiiki longcular dökülecek tren boşalacak[/quote]
Benim için de tepeden iki kez daha üstten isc akbank garana sert çakmaları.Yüzde 3 e yakın artıdan eksiye geçmemiz.Bu seferki seviye 45000 falan değil daha yüksek 48000 den geliyor satış.Olay bitmiştir.
-
[QUOTE=traderx;129775]sessiz sedasız 5 dakkada bir fulll şort yada long demeden şort devam:..:
yükselişi yakaladık, umarım tepeyide bulmuşuzdur:..:[/QUOTE]
Evet dostlar beklenen hasret bitti, eksi makasla yükselirken diyordumki, gün gelecek yükseliş artı makasla pozitivizm tepe noktadayken küskü başlayacak diye, bugün o gündü İşallah ve en iyi yerde uzunları kısaya çevirdik hamdolsun, bu yaşar erdinç yine manipülasyonlara alet oldu büyük paraların maşası oldu bu adam, neymiş operasyon haberi almış vadeli en tepeden bir şovla kapatacakmış, bu satış için ortamı oluşturdu yine millete iyi gaz verdi, bu adamı içeri alacaklarsalar alsınlar artık vukuatı çok oldu bu adamın senelerden beri, senelerden beri kaçıncı vade sonu oyunları dönüyor, beyefendi sanki uzayda yaşıyor vade sonu ralli olacak en tepeden kapatacak gelin işlem yapmayın diyor hikayeye bak sen. haydi iyi geceler.
-
bizm voba veriler su borusuyla gelıyo sankı..olmadı kontratları da abaküsle hesaplasınlar:)
-
[quote=jerfin;130251]karşılığını 10-15 kuruma dağıtmışsa bunu bilemeyiz tabiki.. ama karşısında yüklü satıcı belli kurumlar yok.. iş yatırım'ın da 30.000 civarı longu var..
nisan vade bu tablo ile gitti, haziran vade bu tablo ile gitti.. çekirge 3. kez de sıçrar mı acaba..:..:[/quote]
Kedi mama yemez3. kez.Bugün geberttiler spotu.Millet hala vob vade sonu diyor.Allah Allah.Ben de diyordum ama oldu işte yeter 4000 puan daha ne olacak.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130256]Benim için de tepeden iki kez daha üstten isc akbank garana sert çakmaları.Yüzde 3 e yakın artıdan eksiye geçmemiz.Bu seferki seviye 45000 falan değil daha yüksek 48000 den geliyor satış.Olay bitmiştir.[/QUOTE]
bende olay bitmiştir gözüyle bakıyorum ve kapatmayacağım shortları.. inşallah yarın terse gelmeyiz gökhan..üüü
-
[quote=VOBiX;130252]Belki küfür filtresi koyulabilir foruma. Küfürlü yazı yazıldığında forum scripti onu ****** şeklinde gösterir.[/quote]
Mynet satranç oynarken vardı o.Adama öyle bir kalayladım ki script falan işlemedi.Ortaya başka harf koydum.:D:D.dng
-
[quote=traderx;130257]Evet dostlar beklenen hasret bitti, eksi makasla yükselirken diyordumki, gün gelecek yükseliş artı makasla pozitivizm tepe noktadayken küskü başlayacak diye, bugün o gündü İşallah ve en iyi yerde uzunları kısaya çevirdik hamdolsun, bu yaşar erdinç yine manipülasyonlara alet oldu büyük paraların maşası oldu bu adam, neymiş operasyon haberi almış vadeli en tepeden bir şovla kapatacakmış, bu satış için ortamı oluşturdu yine millete iyi gaz verdi, bu adamı içeri alacaklarsalar alsınlar artık vukuatı çok oldu bu adamın senelerden beri, senelerden beri kaçıncı vade sonu oyunları dönüyor, beyefendi sanki uzayda yaşıyor vade sonu ralli olacak en tepeden kapatacak gelin işlem yapmayın diyor hikayeye bak sen. haydi iyi geceler.[/quote]
doktor un yarın kı yazısına bakmak laızm buyuk bı ıstahla yazıcaktır eminim..adam kendınce haklı cıktm der bi de şimdi..
-
[QUOTE=QUEEN;130184]hakkaten hazmedilir durum değğil .. elini kolunu bağla yap yapacağını..isyan etmemek mümkün değil..zararım olsaydı içim acırdı heralde..gece gapinde kendin alıyorsun riski..burda zorla içine itildiğin durum var..bilerek o kadar satış yapıldıki düşük açsın..adilerr[/QUOTE]
Gökhan bak burada Queen haklı. Elini tuşa basarken herkes VOBu 09:15-17:15 arası açık diye basıyor. Sen mevzuatını kuralını buna göre yapmışsın ve bunu sağlamakla mükellefsin. Bir iki olur istisna dersin ama her ne sebeple olursa olsun bu kesintilerin süreklilik arz etmesi kötü niyete girer.
Queenin de dediği gibi gece gapinden riski alırken 17:15-09:15 arası olacak her risk kabullenilmiş oluyor. Çünkü mevzuat böyle 17:15-09:15 arası işlem yapamazsın diyor.
-
[quote=jerfin;130260]bende olay bitmiştir gözüyle bakıyorum ve kapatmayacağım shortları.. inşallah yarın terse gelmeyiz gökhan..üüü[/quote]
son bi kafa karıstrma yapıp yapmıycagına bakmak lazım..iyice paranoyak olcam bu gidişle..olan seyın altında bıle bı okadar neden arıyorum:)her yone dıkkat sart..
-
[QUOTE=traderx;129696]bugün uzun bir süredir yılbaşında koyduğum bir seviyenin üstünde ki 3. günümüz bugünde 2. seans satış gelmezse artık imkb 30da 30binli rakamları tekrar görmek hayal gibi birşey olur uzun seneler.[/QUOTE]
[QUOTE=sovalye;130249]benim için en önemli olay spotun üstüste 3 defa 36.300 üzerinde kapanış yapmasıydı ve yaptı
gerisi şehir efsaneleridir.efg mfg beni ilgilendirmez kafamda basmaz zaten o işlere
benim beynim yüzde bin aldadır artık. bu hareketler olmazsa kim shortlayacak tabiiki longcular dökülecek tren boşalacak[/QUOTE]
aynı argümandan bahsediyoruz, ben ekstra 2-3 gün daha tanıdım oldu oldu olmadı yanıldık deyip uzuna devam ederiz, zaten ana trend uzun vadeli olan tekrar uzuna döndü onda sorun yokta beklentim en az 3000-5000 puan realize gelmesi.
-
[quote=jerfin;130260]bende olay bitmiştir gözüyle bakıyorum ve kapatmayacağım shortları.. inşallah yarın terse gelmeyiz gökhan..üüü[/quote]
Niye geliyok ki ya?500 puan hiç zarar etmedik mi?Koyarız stopu 47600lere.Sıkıysa alsınlar.Terse gelmeyiz.Spot kesin belli edecek.İlk 1 saate kalmaz akşama kadar yön nereye gidecek belli olacak.
-
Yarın 3000 puan eksi yemezseem vobta 6. ayı üst üste karla kapatıp kendi çapımda rekor kıracam ortalama 4000 den 24.000 puan olmuş istikrarı yakaladık mı ne ? en son 2008 aralıkta ay bazında 3000 puan zarar vardı
-
[quote=traderx;130265]aynı argümandan bahsediyoruz, ben ekstra 2-3 gün daha tanıdım oldu oldu olmadı yanıldık deyip uzuna devam ederiz, zaten ana trend uzun vadeli olan tekrar uzuna döndü onda sorun yokta beklentim en az 3000-5000 puan realize gelmesi.[/quote]
İkinci seans hacim birinci seansa göre arttı ve kapanış ciddi kötü oldu.Ancak zirveden gelen satış böyle sert bir anda olur.43875 ten de böyle geldi taa 41000 lere gittik.20dakikada.Ama toparlanması zaman aldı.Bu seferki seviye daha yüksek.Hem de yurtdışına görece fazla arttık.Onlar artsa da düşecez bence.
-
[quote=clark;130267]Yarın 3000 puan eksi yemezseem vobta 6. ayı üst üste karla kapatıp kendi çapımda rekor kıracam ortalama 4000 den 24.000 puan olmuş istikrarı yakaladık mı ne ? en son 2008 aralıkta ay bazında 3000 puan zarar vardı[/quote]
Bende yarın artı ile kapatırsam iyi bir artı.Vobta 7 iş gününde 1e 7 yapmış olacam.
-
neyse yarın kolay para kazandıracaklar
paronaya yapanlar yine terse gelecek
vadesonu rallisinde para dağıtacaklar ben yatıyorum herkese iyi geceler
-
şimdi farkettim:)yarın vade sonu=cuma olarak aklıma yerlesşmiş haftasonu planı yapıyorum ben de:)
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130269]Bende yarın artı ile kapatırsam iyi bir artı.Vobta 7 iş gününde 1e 7 yapmış olacam.[/QUOTE]
Senin stratejine hayranım bende kaldıraç bire bir elde var bir 1-7 i için en az 3 sene lazım (:
ancak 30 kontrata gücüm yeter full yapsam 250 kontarata çıkarım ama o şekilde erir giderm
-
[QUOTE=clark;130247]Yarın vade sonunda yapıştırırz.:)[/QUOTE]
Benimde yapıştıracak bir şeyim var hele bir uzlaşalım. .kom
-
[QUOTE=VOBiX;130273]Benimde yapıştıracak bir şeyim var hele bir uzlaşalım. .kom[/QUOTE]
Bizi duvara yapıştırma da :)
-
Dikkat çeken bir husus Haziran APS 110384 Ağustos APS 190673 toplam 300bini aşmış normali 200 bini aşmıyordu. Anlaşılan yeni kaynak girmiş 100,000 kontratlık yani en az 100,000,000TL (50 milyonu short tarafında 50 milyonu long tarafında)
-
[QUOTE=clark;130274]Bizi duvara yapıştırma da :)[/QUOTE]
Aslında olur bir portre gönderin Başarılı vobçualrın portrelerinin yanına koyalım. Aile resimelri olur ya bu babam bu dedem bu amcam vs diye merdivenleri çıkarken tanıtırlar. Onun gibi olur .heyk
-
[QUOTE=clark;130272]Senin stratejine hayranım bende kaldıraç bire bir elde var bir 1-7 i için en az 3 sene lazım (:
ancak 30 kontrata gücüm yeter full yapsam 250 kontarata çıkarım ama o şekilde erir giderm[/QUOTE]
Abi seni vobix in sitesinden beri takip ediyorum. Açık konuşmak gerekirse kafamdaki trader imajı sensin, sen böyle devam et. Başarılarının devamını diliyorum...
-
[QUOTE=enorton;130277]Abi seni vobix in sitesinden beri takip ediyorum. Açık konuşmak gerekirse kafamdaki trader imajı sensin, sen böyle devam et. Başarılarının devamını diliyorum...[/QUOTE]
Seninle geçmişteki kader bağlantılarımız benzeşiyor sonucunda aynı olacagından şüphem yok ne istersen ne düşünürsen onu elde edersin.
-
-
#[URL="http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=3337914&postcount=9522"][B][COLOR=#0000ff]9522[/COLOR][/B][/URL]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/post_new.gif[/IMG] Dün, 23:47
[URL="http://www.hisse.net/forum/member.php?u=58342"][COLOR=#0000ff]hakansahin2[/COLOR][/URL] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/user_online.gif[/IMG]
Duhül: Jun 2009
İkamet: muğla
Gönderi: 44
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Yarin 17:00-17:15 arasi dananin kuyruĞu kopacak tahmİnİm 48.000 ÜstÜ yapableceklerİ Ün Üst noktadan tamamlamaya ÇaliŞacaklar.tabİİkİ spotta teb son dakİka sÜrprİzİ yapmassa.
Bak bak bak en üstten kapancakmış vadeli.Ulan inek sen git de en önce vobta vade sonu nasıl kapanır onu öğren sonra ralli muhabbeti yap.Mevzuat okuma yok bir cacık yok.Ben böyle bilgi mahrumu cahil insanları görünce vobta çok da böyle herşeyden kıl kapan insanların çok olduğuna kafayı takmamak lazım geldiğine inanıyorum.Al işte koyun koyun.Vade sonu 17 ile 17:15 arası en tepeden olacakmış?Allah Allah.Vade sonu ne zamandan beri 17:15 te kapanıyor.3 yıldır buradayım ben görmedim henüz.Gece gece çok bilmiş sallama bir yorum gördüm kafam bozdu yine.Biryerden duymuş vobu gelmiş ondan sonra para yapacak bu arkadaş vobta.Gözünüzü seveyim bana mevzuatı okumaya gerek yok demeyin ya.Bu adam nasıl vob oynuyor görüyorsunuz.Bir de öbür forumda bir kişi çıkıp da yok öyle kapanmıyoruz dememiş.
-
[B]Selam herkese. Bugün foruma yeni giriyorum..[/B]
[B]Gündüz ne olmuş yine katliam olmuş burada.... Yok teknik arızalar yok bilmem ne..[/B]
[B]Allahtan işlem yapmıoyorum.. Ben yarın uzlaşamıyorum... Ben agustos vadeli full shortum... [/B]
[B]Belki 1 e 7 yapamam ama:) 1 e 2 olsa bin şükür.. 60 günlük zaman diliminde Düşeceeez.. var mı itirazı olan ) bi de komisyon vermiyorum. çok nadir belki gün içinde 5-10 kontrat.. adrenalin niyetine. [/B]
[B] irademe hakim oluyorum. oruç gibi nan bu ) işlem yapmama orucu...[/B]
[B]Bu teknik arızalar iyice suyu çıkmaya başladı. Bi soruşturma açılsa ergenekonu geçer.. Las Vegas kesinlikle bizim vob dan daha dürüst...Ne zaman büyüklerden biri terste kalsa.. Margin e düşse. pat teknik arıza.. arıza geçince düşük açılsın iyi be )[/B]
[B]Eh yarın da bi ralli yaparız belki. Ama yarın hareketli olur diye düşünüyorum seans. belki izlerim..[/B]
[B]Herkese bol şans ve başarılar dilerim..[/B]
[B]BORSACIOZGUR[/B]
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130280]#[URL="http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=3337914&postcount=9522"][B][COLOR=#0000ff]9522[/COLOR][/B][/URL]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/post_new.gif[/IMG] Dün, 23:47
[URL="http://www.hisse.net/forum/member.php?u=58342"][COLOR=#0000ff]hakansahin2[/COLOR][/URL] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/user_online.gif[/IMG]
Duhül: Jun 2009
İkamet: muğla
Gönderi: 44
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/reputation/reputation_pos.gif[/IMG]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Yarin 17:00-17:15 arasi dananin kuyruĞu kopacak tahmİnİm 48.000 ÜstÜ yapableceklerİ Ün Üst noktadan tamamlamaya ÇaliŞacaklar.tabİİkİ spotta teb son dakİka sÜrprİzİ yapmassa.
Bak bak bak en üstten kapancakmış vadeli.Ulan inek sen git de en önce vobta vade sonu nasıl kapanır onu öğren sonra ralli muhabbeti yap.Mevzuat okuma yok bir cacık yok.Ben böyle bilgi mahrumu cahil insanları görünce vobta çok da böyle herşeyden kıl kapan insanların çok olduğuna kafayı takmamak lazım geldiğine inanıyorum.Al işte koyun koyun.Vade sonu 17 ile 17:15 arası en tepeden olacakmış?Allah Allah.Vade sonu ne zamandan beri 17:15 te kapanıyor.3 yıldır buradayım ben görmedim henüz.Gece gece çok bilmiş sallama bir yorum gördüm kafam bozdu yine.Biryerden duymuş vobu gelmiş ondan sonra para yapacak bu arkadaş vobta.Gözünüzü seveyim bana mevzuatı okumaya gerek yok demeyin ya.Bu adam nasıl vob oynuyor görüyorsunuz.Bir de öbür forumda bir kişi çıkıp da yok öyle kapanmıyoruz dememiş.[/QUOTE]
Demekki uzlaşma belirlendiği halde bir üst kademeden uzun açanlar bunlarmış, hep merak ederdim 25 paun boşu boşuna niye zarar edip komisyon ödüyolar diye
-
Orgeneral basbug, mit mustesari taner ile gorustu
-orgeneral basbug, mit mustesari taner ile gorustu
ankara (a.a) - 29.06.2009 - genelkurmay baskani orgeneral ilker basbug'un
milli istihbarat teskilati (mit) mustesari emre taner ile gorustugu ogrenildi.
Genelkurmay baskanligi karargahi'ndaki gorusmenin, ogleden sonra
gerceklestigi belirtildi.
(es-mc)
23:48 29/06/09
--aa--
Ey gidi günler be hayatımın dönüm noktası muhtırada böyle bir gece yarısı gelmişti.Ülke o gün kaybetmedi demokrasi daha çok kazandı.Asker artık susmasını öğrendi.Çok konuşmanın ters tepeceğini öğrendi.O gün eğer Tayyip Erdoğan sus pus geri çekilse idi işte ozaman kaybederdi bu ülke.Kimse ülkenin seçtiği başbakana tehdit savuramaz.70 milyon Türkiyenin yüzde 33 oyunu almış başbakana artistlik yapamaz kimse.Ters tepti.Aldılar boy ölçüsünü.O günden sonraki günden beri benim hayatım geri dönülmez bir yola girdi.Vob artık herşeyim oldu.İşim oldu.Ondan sonra esas paralar yaptım.Öyle bir moral lazımdı.Param geçmiyordu bir türlü direnci.Muhtıra ile geçti.Hemde yüzde 50.Herkese iyi geceler.
-
[quote=clark;130282]Demekki uzlaşma belirlendiği halde bir üst kademeden uzun açanlar bunlarmış, hep merak ederdim 25 paun boşu boşuna niye zarar edip komisyon ödüyolar diye[/quote]
Ralli olacak ya.:::.dngyada şelale.Bunlar olduğu müddetçe çok okumuş mektepli efg dsı city daha çok soyar bu keresteleri.Ondan sonra niye kaybediyoruz diye ağlarlar.Bu adamın tek kaybetme nedeni bilinçsiz yatırımcı kaybederse.Ama şunu da unutmayalım.Dedin ya uzlaşma belirlendiğinde 1 kademe üstten neden alırlar diye.Diyelim ben shortum ama ağustostan da short açacam.Elimdekini kapatmadan açamıyorum.Ama ertesi gün de 1000 puan eksi bekliyorum.Böyle durumda 3 kademe bile üstten kapanır.Ağustos shortlarım.Onun nedeni o.
-
[i][color=#FF0000]30.06.2009 [/color]
Japonya'da Mayıs ayı işsizlik oranı açıklanacak 02:30
Almanya'da Haziran ayı işsizlik oranı açıklanacak 10:55
Euro Bölgesi Haziran ayı TÜFE açıklanacak 12:00
ABD'de haftalık mağaza satışları verisi açıklanacak (14:45)
ABD'de Chicago PMI endeksi açıklanacak (16:45)
Hazine Temmuz ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak (17:00)
TÜİK Mayıs ayı dış ticaret dengesini açıklayacak (17:00)
ABD'de Haziran ayı CB tüketici güveni açıklanacak (17:00)
Hazine ilk çeyrek toplam dış borç verilerini açıklayacak (17:30)
Hazine ilk çeyrek toplam kamu net borç verilerini açıklayacak (17:30)[/i]
-
[i][color=#008000][b]Borsada yabancı payı arttı [/b][/color]
Yabancı yatırımcıların İstanbul Menkul Kıymetler Borsasındaki (İMKB) payı, önceki haftaya göre artarak yüzde 65,69'a yükseldi. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 26 Haziran 2009 tarihinde yabancıların hisse adedi bakımından borsadaki payı yüzde 52,69 olurken, piyasa değeri açısından payı ise yüzde 65,69 olarak gerçekleşti. Yabancılar, bu tarih itibariyle 13 milyar 353 milyon 97 bin 346 adet hisse ile toplam 57 milyar 430 milyon 304 bin 774 lira tutarında piyasa değerini ellerinde bulundurdu. Yabancıların 19 Haziran 2009 tarihinde İMKB'deki payı yüzde 65,66 seviyesindeydi.[/i]
-
[i]Amerikan tarihinin en büyük dolandırıcılık olayı olarak görülen Madoff skandalında, 65 milyar dolarlık saadet zinciri kurmakla suçlanan banker Bernard Madoff 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Binlerce kişinin ve çok sayıda borsa yatırım fonunun, hatta yardım kuruluşlarının birikimlerini emanet ettiği Madoff'un hiçbir yatırım yapmadığı, yalnızca bir saadet zinciri kurduğu ortaya çıkmıştı.Madoff'un sonunu getiren olay ise yatırımcıların, küresel finans krizi sonrasında hesaplarından 7 milyar dolar çekmeye çalışması oldu[/i]
-
[i]Petrol fiyatlarının yeniden tırmanışa geçmesi ABD borsalarının ardından Asya'da da yükseliş getirdi. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri % 1 yükselirken volatiliteyi ölçen VIX Endeksi 11 Eylül'den bu yana en düşük seviyesinden kapandıABD borsaları, yüksek enerji fiyatlarının enerji şirketleri hisselerini desteklemesi ve fon yöneticilerinin portföylerine son çeyreğin kazanan hisselerini katmaları ile birlikte yükseldi.Bank of America % 3.5, Wells Fargo % 2.8 ve Goldman Sachs % 1.8 yükseldi.[/i]
-
[quote=fXci;129519]Al iste aste pıtır pıtır oklar :::
[IMG]http://img3.imageshack.us/img3/3645/sasu.png[/IMG][/quote]
FXci,
Sİsteminden gördüğüm kadarıyla, en tepeden sat en dipten al fantazisi peşinde koşmuşsun. Nacizane benzer fantaziler peşinde koşmuş biri olarak 2-3 ay önce bu konudaki görüşlerimi senle paylaşmak isterim. Bu tip sistemler yatay piyasada hakikaten tepe ve dibi yakalıyor ve iyi kazandırıyor ancak trend olduğu zaman patlıyor. Çünkü genelde bu tip sistemlerin mantığı birden fazla indikatör yada formülün "tepe" yapıp peşinden gevşemesi prensibine dayanıyor. Yani motor aşırı ısındı artık düşecek prensibine.Ancak trend varsa motor az dinlendikten sonra yoluna devam ediyor. Ancak asıl parada trendlerde olduğu için bu sistem işe yaramammış oluyor hatta kayıp yaratıyor. Sonuç: Yükselen barda sat, düşen barda al veren sisteme her zaman kuşkuyla bakmak gerekir. SOnuçta iyi sistem trendi az gecikmeyle yakalayan sistemdir. Trendin olacağına kehanette bulunan sistem sistem değildir. O tür bir kahinliği sistemle değil histemle yapmak gerekir zaten.
Sonuç: 3 ncü kuşak sistem diye birşey yokmuş (TOKOBA duy sesimi). Deris no supun:::::::::
Amma bunlar benim deneyimlerinden çıkan sonuç. Belki de sen sistemi muazzamayı yakalamışsındır ZION a ulaşmıssındır..
-
[I][b]Ali Ağaoğlu
[color=#FF0000] VOB’daki kesinti kafaları karıştırdı![/color][/b]
Dün sabah VOB Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez CNBC-e’de son günlerde VOB’daki işlemlerle ilgili tereddütlere açıklık getiriyordu. İşlem hacminin yüzde 90’ının yerli yatırımcılar tarafından yapıldığını ve ’normalin dışında’herhangi bir işlemin söz konusu olmadığından söz ediyordu.
Olağandışı işlemlerin tespit edilebilmesi için İMKB ile VOB’un işbirliğini artırması gerektiğine değinen Dönmez; tek hisseye dayalı vadeli ya da opsiyon sözleşmelerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde işleme açılacağını da ekledi. Borsadaki işlemlerin aracı kurum bazında değil, hesap bazında takip edildiğini, herhangi bir “hesabın” da açık pozisyonların yüzde 10’undan daha fazlasına sahip olamayacağını açıkladı.
Günün erken saatlerindeki bu söyleşiden saatler sonra; öğleden sonra 15:40 sıralarında VOB piyasası işleme kapandı. Saat 16:50’ye kadar aracı kurumlara herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İşlemlerin 17:05’te yeniden 30 dakikalık bir seans için yeniden başlayacağı açıklandı. Kesintiye sebep olarak da VOB ile Takasbank ile arasındaki iletişim hatlarındaki sorun gösterildi.
Son günlerde; VOB Endeks 30 Haziran kontratlarında fiyatların yapay oluştuğu ile ilgili yorumların yapıldığı bir dönemde yaşanan bu kesinti; aracı kurumlara SPK’nın baskın yaptığı gibi; değişik söylentileri de beraberinde getirdi. Sadece kesinti değildi VOB açısından dünü ilginç kılan. Dün ilk seansın sonrlarına doğru vadesine hepi topu birbuçuk (!) gün kalan İMKB 30 Endeks Haziran kontratının; bir ara gerçek IMKB endeks 30’un 450-500 puan üzerinde işlem görmesi de ilginçti. Bu denli yüksek farkı iki günlük belirsizlik ya da iki günlük faiz farkı ile açıklama hayli zor.
Önemli gelişmelerden bir diğeri de VOB’daki kesintinin yaşandığı sıralarda İMKB’ye gelen yüklü satışlardı. Kesintinin hemen ardından VOB’un internet sitesinden çok da tatmin edici olmayan bir açıklama yapılsa da VOB gibi bir “öncü göstergeyi” yitiren İMKB’de pozisyon alanlar, “ne olur ne olmaz” diye pozisyonlarını boşaltmayı tercih ettiler.
Dün VOB’da yaşananlar bir kaç yeni soru işareti oluşturdu kafalarda. Aslolan İMKB mi yoksa onun “türevi” durumundaki VOB mu? Görünen o ki “boynuz kulağı geçmiş”... Türev aslını kontrol eder hale gelmiş. Bir başka soru işareti de VOB’da sorun yaşandığı sırada (ya da tersi durumda) İMKB’de de işlemler durdurulmalı mı? VOB’daki “kesinti” sırasında İMKB’de işlemlerin devam ediyor olması, İMKB yatırımcılarının bazılarının ciddi zarar etmelerine yol açtı. Tersi bir durum henüz olmadı, ama olmayacak demek değildir.
SPK, İMKB ve VOB bu konuda acaba bir “olağanüstü hal” yönetmeliği oluşturamazlar mı? Tıpkı şirketlerdeki olağanüstüğ haberlerde olduğu gibi İMKB (ya da VOB) kısa süreli işleme kapatılamaz mı?
Kimse de bu duruma “serbest piyasaya” ya da “piyasa likiditesine müdaledir” demesin. Piyasaları açık tutarak yanlış ya da yanıltıcı bilgi nedeniyle yatırımcıların daha fazla zarar görmesine neden olunmuyor mu?
Dün yaşananlar; Sayın Dönmez’in dün sabah yaptığı aşırı iyimser ve biraz da piyasa gerçeklerinden uzak yorumlarından çok daha gerçekçi iyi bir “erken uyarı” gibiydi...
[url=http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=VOBdaki_kesinti_kafalari_karistirdi&tarih=30.06.2009&Newsid=246211&Categoryid=4&wid=104]Ali Ağaoğlu[/url][/I]
-
[B]Günaydın, [/B]
[B][U]30 Haziran Salı [COLOR=blue]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]GER İşsizlik Değişimi (Haz) 10:55 45K 1K Yüksek [/U]
[U]GER İşsizlik Oranı (Haz) 10:55 %8,3 %8,2 Yüksek[/U]
EUR M3 Para Arzı (y/y) (May) 11:00 %4,6 %4,9 Düşük
[U]GBP GSYH (q/q) (Q1) 11:30 -%2,2 -%1,9 Yüksek [/U]
[U]EUR TÜFE Tahmini (y/y) (Haz) 12:00 -%0,2 %0,0 Yüksek[/U]
USD S&P/Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi (Nis) 16:00 139,99 Düşük
[B]USD Chicago PMI Endeksi (Haz) 16:45 39 34,9 Yüksek [/B]
[B]USD Tüketici Güveni (Haz) 17:00 55,1 54,9 Yüksek [/B]
USD Fed-Bullard'in Konuşması (Philadelphia) 19:00 Orta
USD Fed-Hoenig'in Konuşması New York Üniversitesi 23:10 Orta
[B][U][COLOR=blue]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[B]2009 1. çeyrek GSYİH (10:00)[/B]
Hazine Temmuz İç Borçlanma Stratejisi
TÜİK Mayıs ayı dış ticaret dengesini açıklayacak (17:00)
[B][U]Dün IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U][/B]
[B]IMKB:[COLOR=seagreen]8379[/COLOR][/B]
[B]VOB: 8460[/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
[i]Mali piyasalarda bu hafta yarın açıklanacak ilk çeyrek büyüme rakamları ile Cuma günü açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları takip edilecektir. CNBC-e beklenti anketine göre ilk çeyrek daralması tahmini ortalaması %12 seviyesinde bulunurken, piyasadaki tüketici fiyatları enflasyon rakamı tahmini ise %0.1 seviyesinde bulunmakta. [/i]
-
[quote=deks;130290][I][B]Ali Ağaoğlu[/B][/I]
[I][B][COLOR=#ff0000]VOB’daki kesinti kafaları karıştırdı![/COLOR][/B][/I]
[I]Dün sabah VOB Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez CNBC-e’de son günlerde VOB’daki işlemlerle ilgili tereddütlere açıklık getiriyordu. İşlem hacminin yüzde 90’ının yerli yatırımcılar tarafından yapıldığını ve ’normalin dışında’herhangi bir işlemin söz konusu olmadığından söz ediyordu.[/I]
[I].......................................................................[/I]
[I][COLOR=red]Dün yaşananlar; Sayın Dönmez’in dün sabah yaptığı aşırı iyimser ve biraz da piyasa gerçeklerinden uzak yorumlarından çok daha gerçekçi iyi bir “erken uyarı” gibiydi...[/COLOR][/I]
[I][URL="http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=VOBdaki_kesinti_kafalari_karistirdi&tarih=30.06.2009&Newsid=246211&Categoryid=4&wid=104"]Ali Ağaoğlu[/URL][/I][/quote]
BRAVO AĞAOĞLU'na...+.+.+.+.
Sn. VOBAŞ Genel Müdürü,
Opsiyonlar için gerekli yazılım çalışmasının tamamlanması için en az 1 yıl daha gerekiyor demiş. Bunca yıl ne yapıyordunuz sayın Başkan! 3 ayda sıfırdan Bankacılık paketinin yazıldığı günümüzde opsiyon sözleşmeleri için 1 yılda neyin nesiymiş!
Siz mevcut basit al-sat platformunu kesintisiz çalıştırmıyorken, opsiyonlarıda devreye almanızı sadece yatırımcı için değil sizin için de tehlike olarak görüyorum!
Dün dedinizki " adam a fiyatından alıp b fiyatından satıyorsa adama bunun için kızabilir misiniz". Sn. Başkan siz gerçekten bu piyasaları tanıyormusunuz. Sermaye piyasaları bundan mı ibarettir.
VOBAŞ Genel Müdürü, SPK Başkanı, IMKB Başkanı;
Dünkü gibi, taraflardan birinde hizmetin kesintiye uğraması gibi bir durumda yapılması gerekenleri nasıl düşünemediğinizi gerçekten anlayamıyorum. Batıda bu kadar örnekleri varken. Bugün orta kademe bir IT yöneticisi benzer bir hatayı yaptığında anında işinden olur. E çünkü arkalarında başka tür bir destek yoktur. Serbest Pazarlarda, işini düzgün yapamayan gider, düzgün yapan kalır.
Siz kurumunuzun işini düzgün yaptığına inanıyor musunuz! Sayın Başkan.