-
[quote=trader38580;130363]her vade sonu yükseliş bekleyenlere ne demeli ya :) sizi hangi fiyatın altında sort görürüz sn. sovalye?[/quote]
şuan ortam sisli duruma göre bakarım ama bugün short olmam orası kesin gibi.
vade sonu falan beni çok ilgilendirmiyor önemli olan fiyat hareketleri hala düşüş onaylamıyor.
ben short olan arkadaşlarla muhabbet ediyorum işte böyle. onlar benden daha önce trendi yakalıyorlar ben ağır hareket ederim genelde:)
-
4.22 de niyetlendiler.Güzelce verin koçlar.
-
Özellikle 6. ay ve 12. ay kapanışları büyük olasılıkla yüksek olur diye biliyorum, fakat burası borsa ve tavanla taban arası her yerden kapanabilir.
-
öngörümü değiştirmiyorum, uzlaşma 39,5
-
[quote=sovalye;130375]şuan ortam sisli duruma göre bakarım ama bugün short olmam orası kesin gibi[/quote]
46 yanınca birazdan sende olacan abi.:D
-
[quote=hilm;130377]Özellikle 6. ay ve 12. ay kapanışları büyük olasılıkla yüksek olur diye biliyorum, fakat burası borsa ve tavanla taban arası her yerden kapanabilir.[/quote]
Niye yüzdeler değişti mi?Topu topu kaçtane 6. ay vade gördük şurada da analiz ortaya çıktı öyle.:o:DO bildikleriniz yanlış.Hurafe onlar.
-
[quote=sovalye;130375]şuan ortam sisli duruma göre bakarım ama bugün short olmam orası kesin gibi[/quote]
yazık olacak 1000 puana o zaman. :) şaka bi yana düşüşde uzun olmassın inşallah. sen işini bilirsin. ;)
-
[color=#FF0000][b] 30.06.2009 08:57:16 Turkish Yatırım Menkul Değerler ([url]www.turkborsa.net[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu: [/b][/color]
[COLOR="Blue"][B]"Efsaneye İnanma, Efsanesizde Kalma... [/B][/COLOR]
İMKB 20 gündür yurtdışı borsalardan farklılaşıyor. Gelişmekte olan ülkeler endeksine göre son iki hafta en fazla yükselen ve bu endeksin iki kat üzerinde performans gösteren borsası durumunda. Yurtdışı düşüyor, yurtiçi karışıyor ama İMKB ayrışıyor. Bu ayrışmaları efsanelerden başka bir şeyde açıklamıyor. En büyük şehir efsanesi şüphesiz IMF anlaşması. IMF anlaşması duyan yabancılar İMKB’de pozisyon alıyorlar. IMF anlaşması her yükselişin değişmez efsanesi olarak listede birinciliğini koruyor. IMF beklentisiyle yaşadığımız yükseliş, IMF’in kredi aldığı ülkelerin borsalarında yaşadığı yükselişi geçince ister istemez piyasalarda başka efsaneler dolaşmaya başlıyor. IMF beklentisi dışında efsanelerin liste başında Vadeli İşlemler Borsa’sında alınan pozisyonlar nedeniyle İMKB’nin yükseltildiği konuşulmaktaydı. VOB’da alınan pozisyonlar satılamayacak kadar fazlaydı ve İMKB yükselmeliydi tezi, finans kitaplarına göre bir şakaydı ama İMKB’de görünen köydü. Dün İMKB yine güne yükseliş ile başladı ve yurtdışı borsalardan bağımsız hareket etti. İMKB gün içi en yüksek seviyeyi saat 15:25 seviyesinde gördü. O dakikada İMKB %2.6 oranında yükselişteydi. VOB’de işlemler teknik bir arıza ile dün bir saatten fazla kapalı kaldı. Saatler 15:39’da VOB teknik arızası başladı ve teknik arıza sonucunda İMKB sert bir düşüş yaşadı. İMKB yurtdışı borsaların yükseldiği bir ortamda ve de yüksek bir işlem hacmiyle %2,60 yükselişteyken eksiye geçti. Gün sonunda ise ufak çaplı bir artıyla günü yükselişle kapandı. İMKB-VOB arasında söylenen efsaneler belki bu arıza ile gerçek oldu.Efsanelere inanılmamalı ama efsanesizde kalınmamalı. İMKB diğer gelişmekte olan ülkelere göre %10 daha primli olmasını bir gerçek değil, ancak bir efsane açıklar."
-
47325 ağustos vade flat. diğer poz devam
-
Bildiğim birşey var spota çakanların ve çakacakların acelesi çok.Dur bakalım ne çıkacak altından.Gece kesin shortum.
-
[quote=VOBiX;130382][COLOR=#ff0000][B] 30.06.2009 08:57:16 Turkish Yatırım Menkul Değerler ([URL="http://www.turkborsa.net"]www.turkborsa.net[/URL]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu: [/B][/COLOR]
[COLOR=blue][B]"Efsaneye İnanma, Efsanesizde Kalma... [/B][/COLOR]
İMKB 20 gündür yurtdışı borsalardan farklılaşıyor. Gelişmekte olan ülkeler endeksine göre son iki hafta en fazla yükselen ve bu endeksin iki kat üzerinde performans gösteren borsası durumunda. Yurtdışı düşüyor, yurtiçi karışıyor ama İMKB ayrışıyor. Bu ayrışmaları efsanelerden başka bir şeyde açıklamıyor. En büyük şehir efsanesi şüphesiz IMF anlaşması. IMF anlaşması duyan yabancılar İMKB’de pozisyon alıyorlar. IMF anlaşması her yükselişin değişmez efsanesi olarak listede birinciliğini koruyor. IMF beklentisiyle yaşadığımız yükseliş, IMF’in kredi aldığı ülkelerin borsalarında yaşadığı yükselişi geçince ister istemez piyasalarda başka efsaneler dolaşmaya başlıyor. IMF beklentisi dışında efsanelerin liste başında Vadeli İşlemler Borsa’sında alınan pozisyonlar nedeniyle İMKB’nin yükseltildiği konuşulmaktaydı. VOB’da alınan pozisyonlar satılamayacak kadar fazlaydı ve İMKB yükselmeliydi tezi, finans kitaplarına göre bir şakaydı ama İMKB’de görünen köydü. Dün İMKB yine güne yükseliş ile başladı ve yurtdışı borsalardan bağımsız hareket etti. İMKB gün içi en yüksek seviyeyi saat 15:25 seviyesinde gördü. O dakikada İMKB %2.6 oranında yükselişteydi. VOB’de işlemler teknik bir arıza ile dün bir saatten fazla kapalı kaldı. Saatler 15:39’da VOB teknik arızası başladı ve teknik arıza sonucunda İMKB sert bir düşüş yaşadı. İMKB yurtdışı borsaların yükseldiği bir ortamda ve de yüksek bir işlem hacmiyle %2,60 yükselişteyken eksiye geçti. Gün sonunda ise ufak çaplı bir artıyla günü yükselişle kapandı. İMKB-VOB arasında söylenen efsaneler belki bu arıza ile gerçek oldu.Efsanelere inanılmamalı ama efsanesizde kalınmamalı. [COLOR=red]İMKB diğer gelişmekte olan ülkelere göre %10 daha primli olmasını bir gerçek değil, ancak bir efsane açıklar[/COLOR]."[/quote]
VOBAŞ GM sine laf sokmuşlar..Dün "bunlar şehir efsanesi" tabirini o kullanmıştı..
-
Patronlar, yönetiçiler şirket değerlendirmelerini en yüksekten yapmalı.
Fon yönetiçileri çoğunluk yükseği ister.
Sonuçta 6. ve 12. aylarda en yükseği isteyenler daima düşüğü isteyenlerden çok olur.
-
[quote=trader38580;130381]yazık olacak 1000 puana o zaman. :) şaka bi yana düşüşde uzun olmassın inşallah. sen işini bilirsin. ;)[/quote]
siz bakmayın bana maliyet mart ayından buyana 28.000 e düştü ondan bu rahatlıküüü:D
-
ağustos vadede 47200 altına sarkma satışları hızlandırabilir..
yeniden 47600 üstüne atabilirsek yeni değerlendirme gerekir..
-
[quote=GOKHANFINDIK;130384]Bildiğim birşey var spota çakanların ve çakacakların acelesi çok.Dur bakalım ne çıkacak altından.Gece kesin shortum.[/quote]
Olasılıklar
1) SPK kamuoyu baskısına dayanamayıp EFG v.s. mahşerin 3 atlısına dalacak, bunu haber aldılar. Sembol Deyim: Dostlar Alışverişte Görsün
2) Dün RTE-İB görüşmesinden sessizlik çıktı. Peşinden Albaylar ifade vermeye gitmedi. Bugün MGK da çıngar çıkacak. Haber aldılar. (Cemaat satıyosa bu olasılık kesin doğrudur. En iyi istihbarat onlarda:::)..Sembol Şarkı: Çıngarella
3) Altından bişey çıkmayacak. %10 ekstra gazı alacaklar. Ütecekelrini üttüler. Sembol Şarkı: Minareden at beni aşağı in tut beni...
-
heran herşey olabilir..fareler kabloları yiyebilir..
-
böylelikle 47075 maliyetle haziran uzun ana pozum bugün için
-
[quote=abka;130390]heran herşey olabilir..fareler kabloları yiyebilir..[/quote]
VOB'un çaycısıda var...
-
[quote=sovalye;130387]siz bakmayın bana maliyet mart ayından buyana 28.000 e düştü ondan bu rahatlıküüü:D[/quote]
Sen de bana bakma abi short maliyetim 100 000 falan üstünde.Daha rahatım.üüü:D:D
-
450 500 üzeri tüm sistemler ala geçiyor..kısalar dikkat etsin..bu seviyelere..
-
Ortam öyle gerginki kazara biri yüklü satış yapsa domino tası gibi ortalık yıkılacak öyle bir hava var
-
[quote=QUEEN;130394]450 500 üzeri tüm sistemler ala geçiyor..kısalar dikkat etsin..bu seviyelere..[/quote]
En az 2 ay görmeyecez abla oraları rahatız.Orayı görürse longlarım zaten gibi.
-
iç siyaset çok ciddi..askeri şurada general olacak 8 kurmay albayı ifadeye çagırmak....bu büyük olay
-
herkes hiçbişey bilmio aptal mal öküz bi kişi herşeyi çok iyi bilior vay anasını. ben de uzunum
-
nisan ralliside ergenekonla başlamıştı yine böyle askerleri çağırmışlardı herkes korkmuştu
-
-
[quote=sovalye;130399]nisan ralliside ergenekonla başlamıştı yine böyle askerleri çağırmışlardı herkes korkmuştu[/quote]
Önce ciddi bir gömmüşlerdi. Ama sonradan anlaşıldıki, ergenekon a o zamanki komuta kademesi ok vermişti. Ama şimdi durum birax değişik.. AĞustosda amiral olmasına kesin gözle bakılıyormuş bu 8 albayın..hepsi görevde ve ileride amiral adayı..daha önemlisi dün RTE-IB görüşmesinden sonra ifade vermeye gitmemişler...bilemiyorum belki bugün giderler ama bu kadar sessizlik tırsıtmakta beni..ayrıca cuma günü paşa "asker kişileri askeri mahkeme yargılar" dedikten bir kaç saat sonra askerleein bazı suçlarda sivil mahkemelrde yargılanması için yasa çıkardı AKP...durum sanki biraz. değişik
-
[QUOTE=Vob Trader;130398]herkes hiçbişey bilmio aptal mal öküz bi kişi herşeyi çok iyi bilior vay anasını. ben de uzunum[/QUOTE]
kim biliyo.dng
-
asti avatarım nasıl..senden bi yorum beklerdim..
-
Gunaydınn bol kazançlar ahaLi..
yine tutmaya başladılar... derin derin düşünüyorlar....
-
[quote=QUEEN;130403]asti avatarım nasıl..senden bi yorum beklerdim..[/quote]
niye benden beklerdin yaw..forumun tek "bayan avatarı" yorumcusu benmiyim:D:D:D ah ulan pelinn...onla yaşadığım daha doğrusu yaşamadığım forum macerasından sonra adımız kötüye çıktı:D:D
Şaka bir yana KUIN apla;
Sevmedim ben bunu yaww..Yani tamam mahzun bakıyo ama o ne biçim takma kirpik ya..Ayrıca itiraf ediyorum, hareketli - .gif- avatarlara kıl oluyorum..gözlerimi çok yoruyorlar..bir de Mersi nin avatar çok yıpratıcı ama o avatardan nefret ediyorum diyemem:::::::::
-
[QUOTE=Astatin;130401]Önce ciddi bir gömmüşlerdi. Ama sonradan anlaşıldıki, ergenekon a o zamanki komuta kademesi ok vermişti. Ama şimdi durum birax değişik.. AĞustosda amiral olmasına kesin gözle bakılıyormuş bu 8 albayın..hepsi görevde ve ileride amiral adayı..daha önemlisi dün RTE-IB görüşmesinden sonra ifade vermeye gitmemişler...bilemiyorum belki bugün giderler ama bu kadar sessizlik tırsıtmakta beni..ayrıca cuma günü paşa "asker kişileri askeri mahkeme yargılar" dedikten [COLOR="Blue"][B]bir kaç saat sonra [/B][/COLOR]askerleein bazı suçlarda sivil mahkemelrde yargılanması için yasa çıkardı AKP...durum sanki biraz. değişik[/QUOTE]
bir kaç saat sonra değil bir gece önce geçmişte onaylanıp yayınlanmamış tabii.
Asker meclisi takip edemezki, muhalefetin uyuması ve iktidarın uyanıklığı.
-
Herkese günaydın...4.44 maliyetli İŞ(c)'leri verdim.(4.56'ya gene çarptı ve geçemedi...Bu kaçıncı denemesi ve artık biraz mide bulandırdı...İcabında geçilirse o zaman üstten yerine koyarım...)Dün İŞ(c)'leri hedge etmek için yaptığım Short'lara da bugün Ağustos vadede 47.450'den ilave Short yaptım...Her yukarı hareketi ilave short yapmak için kollayacağım.Sistemin AL sinyali stop-loss'umdur...Herkes için bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum...
-
[quote=hilm;130406]bir kaç saat sonra değil bir geçe önce geçmişte onaylanıp yayınlanmamış tabii.
Asker meçlisi takip edemzki, muhalefetin uyuması ve iktidarın uyanıklığı.[/quote]
Mecliste oylanıp kabul edilmesi Cuma gecesi idi yanlış hatırlamıyorsam..Taslak halinde iken ise muhalefetin ok i ve hatta Genelkurmayında okeyi varmış ama Cuma oylana metin değişikmiş falan falan..bu detaylar doğrumu bilemem ama oylanması Cuma gecesiydi
-
[QUOTE=Astatin;130405]niye benden beklerdin yaw..forumun tek "bayan avatarı" yorumcusu benmiyim:D:D:D ah ulan pelinn...onla yaşadığım daha doğrusu yaşamadığım forum macerasından sonra adımız kötüye çıktı:D:D
Şaka bir yana KUIN apla;
Sevmedim ben bunu yaww..Yani tamam mahzun bakıyo ama o ne biçim takma kirpik ya..Ayrıca itiraf ediyorum, hareketli - .gif- avatarlara kıl oluyorum..gözlerimi çok yoruyorlar..bir de Mersi nin avatar çok yıpratıcı ama o avatardan nefret ediyorum diyemem:::::::::[/QUOTE]
yeni vadede yeni avatarla karşınızda olacağım..lelele.yakında bekleyin..yataya bağlayınca geyik başlıyor.:p.vade sonu hareket olcak voba bakalım..cık düşmez..:rolleyes:
-
eğer extrem bişey olmassa çok yukarılardan uzlaşırız
-
[QUOTE=Astatin;130408]Mecliste oylanıp kabul edilmesi Cuma gecesi idi yanlış hatırlamıyorsam..Taslak halinde iken ise muhalefetin ok i ve hatta Genelkurmayında okeyi varmış ama Cuma oylana metin değişikmiş falan falan..bu detaylar doğrumu bilemem ama oylanması Cuma gecesiydi[/QUOTE]
Dün akşam Sabih Kanadoğlu Anayasa Mahkemesi kesin iptal eder diyordu...
-
[QUOTE=hilm;130386]Patronlar, yönetiçiler şirket değerlendirmelerini en yüksekten yapmalı.
Fon yönetiçileri çoğunluk yükseği ister.
Sonuçta 6. ve 12. aylarda en yükseği isteyenler daima düşüğü isteyenlerden çok olur.[/QUOTE]
6. ve 12. ayların yüksekten kaptılma tezi bilanço dönemlerine denk geldiğindendir.
-
[QUOTE=Astatin;130408]Mecliste oylanıp kabul edilmesi Cuma gecesi idi yanlış hatırlamıyorsam..Taslak halinde iken ise muhalefetin ok i ve hatta Genelkurmayında okeyi varmış ama Cuma oylana metin değişikmiş falan falan..bu detaylar doğrumu bilemem ama oylanması Cuma gecesiydi[/QUOTE]
[url]http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Albayin_yargilanmasi_icin_geceyarisi_ozel_yasa_cikti&tarih=30.06.2009&Newsid=245682&Categoryid=1[/url]
-
47400 Ağustos vade uzadım, çünkü pascal hiç sat vermedi...