-
[quote=SEYYAH;130452]ağustos vade spota bakmaz uzlaşma ile alakası yok.haziran vade spota bakar onu da dedik zati o spotu takip eder diye.kapanışa kadar spotla arasında 150/200 puan farkta olabilir kapanışta bi şekilde uzlaşmayla v.s. eşitlenir.
haziran vadede saat 17:00 ye kadar herşey mübah ondan sonra eli kolu bağlanıyor.ağustos vade kafası ne isterse onu yapar.[/quote]
peki dayıcım geçen sözleşmede arada (nisan) arada yukarı yönlü makas vardı bu durumda saat 17 den sonra satmak işe yarar mı?
-
şimi agustos vade spot ıle kafa kafaya . yarından itibaren spot giderse o durucak spot 3 gıder agustos vade 1 spot duserşe bu sefer makas korunacak ıkı ucu .... deynek gelde çoz vob wegas ı
-
Saatlik sistem...Velakin sistem sinyalinden ziyade OBO ihtimaline dikkatinizi çekerim..Aynı zamanda yükselen trendin kırılması da demek olacak..Eğer tutarsa..
[IMG]http://i42.tinypic.com/2njhhkl.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=Astatin;130451]FX cim..sende sanatçı ruhu var :)[/QUOTE]
Anoey::: yerim yumuşak ge dalgasını sen iste ... eyç dalgası oluşturam gı... durumun cort yazayor eyçin hedefinide yerlere verem :::
-
Ehh artık burdan da uzun bekleyen varsa pesss...[B][U]zaten yüzde 2 yapmışız.. [/U][/B]
[B][/B]
aralıksız yükselişin ardından bi de +yüzde 5 mi olacak..:)
-
ağustos vadede 47650 üstünde yükseliş denmeleri kuvvetlenebilir..
halen satta benim sistem,bekliyoruz nereden kol kestirecek diye.
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;130459]Ehh artık burdan da uzun bekleyen varsa pesss...[B][U]zaten yüzde 2 yapmışız.. [/U][/B]
[B][/B]
aralıksız yükselişin ardından bi de +yüzde 5 mi olacak..:)[/QUOTE]
çıkmaz demeyin çansııızı deneyin.dng
-
[quote=juliano;130455]peki dayıcım geçen sözleşmede arada (nisan) arada yukarı yönlü makas vardı bu durumda saat 17 den sonra satmak işe yarar mı?[/quote]
benim hiç aklım ermez o işlere.öyle egzantirik tradeler yapmadım o nedenle bilmiyorum.
ben genelde vadenin sonu günü EN YAKIN VADE'de işlem yapmam.işlem yapacaksam diğer vadede yaparım.o nedenle dediğin farklara falan bakıpta işlem yapmadım hiç.
-
[QUOTE=hilm;130437][url]http://www.bilgeyatirimci.com/yasar_erdinc[/url] bugünkü yazıyı okumayan okumalı....[/QUOTE]
[QUOTE]NOT: Bugün sabah saat 09:10'da Haberturk'te Yiğit Bulut'la birlikte olacağız. Geniş yorum ve analizlerimi izleyebilirsiniz. Ayrıca dün, basın mensupları arkadaşlarla VOB genel müdürü Çetin Ali Dönmez ve gözetim müdürü Gökhan Ugan ile bir toplantı yaptık. VOB ve manipülasyonlar konusunda ayrıntılı bir yazı yazacağım fakat dünkü Telekom arızası olayının ardında kötü niyet aramaya gerek yoktur. Bu tür durumlar olabilir. Bu çarşamba akşamı saat 21:00'de SKYTURK'de VOB Gn. Mdr. sayın Çetin Ali Dönmez'i konuk edeceğim ve kafamızdaki bütün sourları kamuoyu önünde kendisine soracağım. Henüz kesin teyit olmadı ama çok büyük olasılıkla bu çarşamba veya olmazsa en geç gelecek çarşamba EKOANALİZ programımda birlikte olacağız.[/QUOTE]
Ben ararım kardeşim kursunlar uydu sistemini. NMevzuat VOB 09:15-17:15 arası çalışır yazıyorsa bunu sağlamak için gerekli yatırımalrı yapmak zorundalar.
Yazarın da toplantıda bir şekilde ikna edilmiş bir hali var sanırım.
-
[quote=fXci;130458]Anoey::: yerim yumuşak ge dalgasını sen iste ... eyç dalgası oluşturam gı... durumun cort yazayor eyçin hedefinide yerlere verem :::[/quote]
Şortalığı kan götürün yeter..ama yanlış anlama..şortları kan götürsün değil..ş-ortalığı kan götürsün...
-
[quote=YAVUZHAN;130460]ağustos vadede 47650 üstünde yükseliş denmeleri kuvvetlenebilir..
halen satta benim sistem,bekliyoruz nereden kol kestirecek diye.[/quote]
benimkide AĞUSTOS hala dünden 47.350 SHORT bekliyor LONG demedi.ama ben dün SHORT yapmadım.sağolsunlar midemizi bulandırdılar.
ama zarar ettirecek gibi görünüyor SHORT sinyali.
-
adam tv de yeni program yapmış reyting derdinde.
mankenler gibi onla bunla didişiyor.
ama adam akıllı kendi ekmeğine bakıyor
-
[QUOTE=juliano;130454]kusura bakma enorton kardeş ata yatırımdan bana öyle söylemişlerdi.
her zaman online olarak görülebilirim ama işlerim var ve yoğunum devamlı internete bakma durumum yok. sadece bana söylenileni aktardım vob sayfasından bakmadığım için senden ve dayımdan özür dilerim.[/QUOTE]
Yaw ne özürü ne kusura bakması :D Emin olun aracı kurum çalışanları forum üyelerinden daha fazla bilgiye sahip değil...
-
[QUOTE=juliano;130448]niye ki dayıcım uzlaşma fiyatı spota göre olmuyo ki
dolar sözleşmelerinde sadece spota göre uzlaşma oluyor
öyle değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum?[/QUOTE]
Uzlaşma spota göre olur.
[QUOTE][B]Vade Sonu Uzlaşma Fiyatı : [/B]Son işlem günü Borsada seansın kapanmasından önceki 15 dakika içerisinde, [COLOR="Blue"][B]İMKB'de gerçekleşen ve aralarında 30 saniyeden daha az süre olmaksızın rasgele seçilen 10 adet İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerinin aritmetik ortalaması [/B][/COLOR]vadeli işlem sözleşmesinde vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır. İMKB seansının Borsa seansından önce kapanması durumunda, yöntem aynı kalmak suretiyle hesaplamalar İMKB seansının son 15 dakikalık bölümünde gerçekleşen İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerleri esas alınarak yapılır.[/QUOTE]
-
[QUOTE=juliano;130454]kusura bakma enorton kardeş [COLOR="Red"]ata yatırımdan bana öyle söylemişlerdi.[/COLOR]
her zaman online olarak görülebilirim ama işlerim var ve yoğunum devamlı internete bakma durumum yok. sadece bana söylenileni aktardım vob sayfasından bakmadığım için senden ve dayımdan özür dilerim.[/QUOTE]
Gökhan kaçırma bu fırsatı ver kalayı ver kalayı .dng
-
vobix alacağın olsun senin :(
-
[QUOTE=SEYYAH;130465]benimkide AĞUSTOS hala dünden 47.350 SHORT bekliyor LONG demedi.ama ben dün SHORT yapmadım.sağolsunlar midemizi bulandırdılar.
ama zarar ettirecek gibi görünüyor SHORT sinyali.[/QUOTE]
Bizim pascal da haziran short, agstos long hala. Tam tersi olsa kardaydım bugün :(
-
[QUOTE=VOBiX;130463]Ben ararım kardeşim kursunlar uydu sistemini. NMevzuat VOB 09:15-17:15 arası çalışır yazıyorsa bunu sağlamak için gerekli yatırımalrı yapmak zorundalar.
Yazarın da toplantıda bir şekilde ikna edilmiş bir hali var sanırım.[/QUOTE]
Arıza konusunda tamamen haklısınız....
Ben asıl günlerdir düşecek diyen yazarın artık yükselişe ikna olduğunu ve IMF konusundaki kısımları önemsemiştim.
IMF konusu böyle gizli kapaklı yapılıp birileri içeriden bilgi alarak piyasayı yukarı çekiyorsa yandı bilgiye ulaşamayan küçük yatırımcı...
-
[quote=enorton;130467]Yaw ne özürü ne kusura bakması :D Emin olun aracı kurum çalışanları forum üyelerinden daha fazla bilgiye sahip değil...[/quote]
yahu sen benim yazıyı okurken üye durumuna bakmadın heralde ben ümitsiz vakayım. o kadarını akıl edebilseydim zaten o ding...llere (atayatırım)sormazdım. arada böyle sorular çıkabilir ama her zaman deil tabi caanıııım. mazur görün.dng
-
Haziranın yükselmeemsi için Spot engeli var da Ağustosu neden almıyorlar? Hani yüksleiş bekliyorlardı anlaşma yoktu açsınlar makası.
-
[quote=SEYYAH;130465]benimkide AĞUSTOS hala dünden 47.350 SHORT bekliyor LONG demedi.ama ben dün SHORT yapmadım.sağolsunlar midemizi bulandırdılar.
ama zarar ettirecek gibi görünüyor SHORT sinyali.[/quote]
benimki vob yeniden açılıp 1000 puan gerilemesine rağmen sat vermedi.
sabah ikinci barda sat verdi.halen satta..
47800 gibi al desede zayıf bir sinyal olacak gibi bir his var içimde..
-
en fazla 15 dak daha buralarda takılırsak satış gelir..olmadı 30 dak..oda olmadı 1 saat..4 saat katti..son karar..:)
-
[QUOTE=VOBiX;130430]Short yazan resme tıklayın liste çakacak.[/QUOTE]
Bende liste çıkmıyor dün çıkıyordu bi gariplik var teşekkür edrim
-
[QUOTE=oguzhan;130477]Bende liste çıkmıyor dün çıkıyordu bi gariplik var teşekkür edrim[/QUOTE]
Sayfanın en üstünden denerseniz çıkmalı
-
47550 uzlasırlar bugun :) çok sevdıler...
-
[quote=oguzhan;130477]Bende liste çıkmıyor dün çıkıyordu bi gariplik var teşekkür edrim[/quote]
sayfanın üstünde sağ üst köşedeki Hoş geldin, oguzhan yazan bölümde durumunun üstünü tıklayınca liste çıkar.çıkmadı mı böyle yapınca?
-
[QUOTE=SEYYAH;130480]sayfanın üstünde sağ üst köşedeki Hoş geldin, oguzhan yazan bölümde durumunun üstünü tıklayınca liste çıkar.çıkmadı mı böyle yapınca?[/QUOTE]
Yok abi çıkmıyo ya
bu arada 600 den uzadım benim 15 lik ala döndü
-
Aste matriksi nekadar tanıyosun :::
-
[quote=oguzhan;130481]Yok abi çıkmıyo ya
bu arada 600 den uzadım benim 15 lik ala döndü[/quote]
demekki ceorita HeLLim seni ömür boyu SHORT kalmaya mahkum etmiş :..:
-
[B]gedikte[/B] vst yada vob client tarzı bir program varmı dostlar??
-
[QUOTE=fXci;130482]Aste matriksi nekadar tanıyosun :::[/QUOTE]
[IMG]http://img268.imageshack.us/img268/503/vanvanvanvanvanvan.png[/IMG]
-
[QUOTE=traderx;130484][B]gedikte[/B] vst yada vob client tarzı bir program varmı dostlar??[/QUOTE]
Gedikte vst var.
-
[quote=SaNCaKTaR;130479]47550 uzlasırlar bugun :) çok sevdıler...[/quote]
kilit cümle! para kazanmak isteyen bu cümleyi bikaç kez okusun...:)))
-
[QUOTE=fXci;130485][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/503/vanvanvanvanvanvan.png[/IMG][/QUOTE]
Sn fXci siz bu sistemle 1 gün işlem yapın 29 gün harcayın, tebrikler...
-
[QUOTE=traderx;130484][B]gedikte[/B] vst yada vob client tarzı bir program varmı dostlar??[/QUOTE]
İkisi de var :D
-
sistemlerin [B]mutlaka 12 aylık kar [/B]egrisi olmalı..size 10 dakikada ayda 14.000 kazandıran sistem yapayım..bu hiçbir anlam ifade etmez..hatta son 7 ayda olagan üstü başarı saglayan sistemi temmuz-ekim 2008 de görün..duman olmuş...[COLOR="RoyalBlue"]mutlaka 12 aylık egri lazım..[/COLOR]
-
fiyar 525.. 600den satıyolar..
-
[QUOTE=abka;130490]sistemlerin [B]mutlaka 12 aylık kar [/B]egrisi olmalı..size 10 dakikada ayda 14.000 kazandıran sistem yapayım..bu hiçbir anlam ifade etmez..hatta son 7 ayda olagan üstü başarı saglayan sistemi temmuz-ekim 2008 de görün..duman olmuş...[COLOR="RoyalBlue"]mutlaka 12 aylık egri lazım..[/COLOR][/QUOTE]
abi bu van munut herseye ayak uyduruyo emin ol tam zıppırık bi zistem emme bana fayda savlamayor .dng istersen petrolde istersen dow fıçır istersen kanola yağında kullan değişmeyor sonuç :::
-
Aşağıda başka bir forumdan tamamen katıldığım bir yazı ;
muratti77
Aynen katılıyorum, bütün emerging marketler gibi trendleri olan, henuz teknik kullanan yatırımcısı sınırlı oldugu için, teknik analizlerin çalışabildiği bir piyasadayız. Yararlanmak lazım.
VOB ilk başladıgında, 20 bin aşagı 10 bin yukarı , 40 bin aşagı , 15 bin yukarı giderdik. Trendtraderlar deli gibi kazanırdı. VOB bültenlerinde '' 5 bin puanlık hafif gevsemeler'' den bahsedilirdi..
2-3 yıl sonra destek-direnc traderlar arttıgında, her absurd yerden tepip, her minik direncte takıldıgımız günler gelince, herkes bu gunleri mumla arayacak.
-
[QUOTE=fXci;130492]abi bu van munut herseye ayak uyduruyo emin ol tam zıppırık bi zistem emme bana fayda savlamayor .dng istersen petrolde istersen dow fıçır istersen kanola yağında kullan değişmeyor sonuç :::[/QUOTE] öyleyse harikadır..son saniye piyasa fiyatından işlemle gayet iyi çalışır..baktım olmuyor..bana yolla:)