-
[QUOTE=rcp;57249]herhalde bız de 10.000 oluruz ama mesele değil. Bakın sayın Quenn, borsa duser cıkar, dolar cıkar duser, bunlar olagan seyler, mısal, borsa 7500 olsun, dolar 2,50 olsun, ne fark eder, onemlı olan krızın olup olmadıgı, hatta fabrıkalar kapanır, ıssızlık artar, ıflaslar baslar, ama bunlar ekonomının ıcınde olan seyler, mesele KRIZ VAR MI YOK MU, ve bunu bız ölümlüler bilemeyiz, her turlu verıye vakıf sayın RTE bilir ve o da HAMDOLSUN BIZDE KRIZZ YOK DEMISSE, ben bunu dıkkate alırım.[/QUOTE]
Sn rcp RTE kriz var diyebilir mi sizce? Derse daha mı iyi olur? Olan kriz daha da derinleşmez mi? Ekonomi yönetimi ve hükümet 2 yıldır resmen uyudu. Herşeye kulak tıkadı, bugünden sonra kriz var dese ne yazar yok dese ne yazar... Haksız mıyım?
Şimdi üstümüze düşen sn teo nun geçen gün dediği gibi kriz laflarını bir kenara bırakmaktır. Benim döviz borcum yoksa ya da dövizle mal almıyorsam aslında döviz kuru beni o kadar da ilgilendirmemeli diye düşünüyorum. Bugün Almanyada sokakta yürüyenlere Eur/USD kurunu sorsak eminim çoğu bilmez. Ama bizim halk günde 10 kere bakıyor dolar nolmuş diye... Borsanın düşmesi de ilgilendirmemeli halkı, zaten %80 i yabancılarda. Ama sn teo nun dediği gibi piyasada vadeli mal bulunamıyorsa, işletmeler de kredi bulamıyorsa o zaman sorun var demektir. Gerçi bugün Garanti Bankasının açıklaması vardı kredi bulunamıyor haberleri yalan diye... Kredi muslukları açık ama daha dikkatli davranıyoruz diye...
-
Sn jelibon sizden de bir yorum alabilir miyiz, piyasa hakkındaki öngörünüz nedir?
-
[QUOTE=rcp;57249]herhalde bız de 10.000 oluruz ama mesele değil. Bakın sayın Quenn, borsa duser cıkar, dolar cıkar duser, bunlar olagan seyler, mısal, borsa 7500 olsun, dolar 2,50 olsun, ne fark eder, onemlı olan krızın olup olmadıgı, hatta fabrıkalar kapanır, ıssızlık artar, ıflaslar baslar, ama bunlar ekonomının ıcınde olan seyler, mesele KRIZ VAR MI YOK MU, ve bunu bız ölümlüler bilemeyiz, her turlu verıye vakıf sayın RTE bilir ve o da HAMDOLSUN BIZDE KRIZZ YOK DEMISSE, ben bunu dıkkate alırım.[/QUOTE]
Şimdi vob topiği için endeks tahminleri önemli kısa vadeliler çok önemli stratejisi olmalı insanın kafasında..
Kriz mevzuna gelince hayat standardınız sizin ve çevrenizdekilerin hızla düşüyorsa cebinizdeki para eriyorsa kriz var demektir.Recep Tayyip Erdoğan politikacıdır işini yapıyor bence
-
Sayın enorton. Garantiyi bilmem ama bankanın biri ticari kredilerden sonra bireysel kredilere de müdahale etti. Limitler düşürülüyor ve vadeler kısaltılıyor. işletmeciliğin temel felsefesi uzun vadeli borç kısa vadeli alacak döngüsünden geçmektedir ve kredilerin limit ve vadesinin düşürülmesi bunu engellemektedir.
-
[QUOTE=VOBiX;57261]Sayın enorton. Garantiyi bilmem ama bankanın biri ticari kredilerden sonra bireysel kredilere de müdahale etti. Limitler düşürülüyor ve vadeler kısaltılıyor. işletmeciliğin temel felsefesi uzun vadeli borç kısa vadeli alacak döngüsünden geçmektedir ve kredilerin limit ve vadesinin düşürülmesi bunu engellemektedir.[/QUOTE]
Farkındayım sn vobix doğal olan da budur bu ortamda, kredi bulmak daha zor ve maliyetli olacaktır. Ama bankalar kredileri geri çağırmaya başlamadı ve maliyetli de olsa kredi bulmak mümkün.
Bahsettiğiniz banka yabancı sermayeli bir banka değil mi? Ayrıca bu tür ortamlar müşteriler için de fırsat bir bakıma. Bankaları iyi tanısınlar. İyi günde değil kötü gününde yanında olan banka lazım insana. Mesela ben asla citi den bireysel kredi ya da kredi kartı almam. Çünkü 2001 de kredi kartı borçlarına en yüksek temerrüt faizi uygulayan kendileri idi. Borçlularla anlaşmaya yanaşmayan onlardı, insanları en çok onlar mağdur etti... İnsanlar banka seçerken sadece ödeyeceği düşük faize ya da mevduata alacağı yüksek faize bakmasın...
-
[QUOTE=rcp;57254]sevgılı catedral, diye diye 28000e getırdınız endexı, sımdı hedef nire?[/QUOTE]
Hedefte 21.700 var:)
21.700 ü görelim bir daha ki hedefi açıklayacağım.kom
-
Dow coştu bu arada short short derken mort olmayalımda
-
[QUOTE=QUEEN;57264]Dow coştu bu arada short short derken mort olmayalımda[/QUOTE]
Hamdolsun ben az pozisyon long girdimdi:)
Ama bakıyom da bu dow un eskiden bi ağırlığı vardı. Şimdi sokaklara düşmüş hedge fon gibi..
-
[quote=catedral;57263]Hedefte 21.700 var:)
21.700 ü görelim bir daha ki hedefi açıklayacağım.kom[/quote] allahu ekber!!
cismi ne kadar yukardan asagiya birakir san siddet ide :)o kadar fazla olur.!!
arkadas beni imkb'nin kac sente inecegi ilgilendirir. !!!
mesala 1usd $=3 ytl olsun.:) imkb 25000'de kalsin ne degisir.!!!
mesala imkb 6000 iner 1usd$'da= 4 ytl olursa daha super olur.!!:)
ama kesin olacak!! ayni topal ordek gibi yavas yavas yoluna asagiya gidecek.!! :):dü:
hep beraber olmez sag olursak gorecegiz.!!!:)
-
[QUOTE=catedral;57265]Hamdolsun ben az pozisyon long girdimdi:)
Ama bakıyom da bu dow un eskiden bi ağırlığı vardı. Şimdi sokaklara düşmüş hedge fon gibi..[/QUOTE]
Valla 500 1000 puan marjlar havada uçuyo netse tek yönde ısrarcı olmamanız çok iyi.brv
-
[QUOTE=kayahan;57266]allahu ekber!!
cismi ne kadar yukardan asagiya birakir san siddet ide :)o kadar fazla olur.!!
arkadas beni imkb'nin kac sente inecegi ilgilendirir. !!!
mesala 1usd $=3 ytl olsun.:) imkb 25000'de kalsin ne degisir.!!!
mesala imkb 6000 iner 1usd$'da= 4 ytl olursa daha super olur.!!:)
ama kesin olacak!! ayni topal ordek gibi yavas yavas yoluna asagiya gidecek.!! :):dü:
hep beraber olmez sag olursak gorecegiz.!!!:)[/QUOTE]
İnşallah olmazzzzzüüü
-
[QUOTE=VOBiX;57261]Sayın enorton. Garantiyi bilmem ama bankanın biri ticari kredilerden sonra bireysel kredilere de müdahale etti. Limitler düşürülüyor ve vadeler kısaltılıyor. işletmeciliğin temel felsefesi uzun vadeli borç kısa vadeli alacak döngüsünden geçmektedir ve kredilerin limit ve vadesinin düşürülmesi bunu engellemektedir.[/QUOTE]
aslinda bu sermayesi guclu bankalar inanilmaz bir FIRSAT YARATIR !!!
ornek verelim :ipotek karsiligi xxx bankasinda 100 ytl kredi limitim var
ihtiyac oluyor talep ediyorum adamlar kredi vermiyoruz veya limitinizi 50 ytl ye dusurduk cevabi veriyorlar
ANINDA ARASTIRMA YAPAR AYNI SARTLARA BASKA BANKAYA GECERIM !!!
O BANKANIN KREDI KARTLARINI IPTAL ETTIRIRIM,HESABI KAPATIRIM
maalesef bizim halkimiz HAKKINI ARAMAYI,TAVIR KOYMAYI,TEPKI VERMEYI BILMIYOR !!!
hic kimse kusura bakmasin ama suru gibiyiz
xxx bankasi burada darbeyi yiyince ya kredi politikasini gozden gecirir yada silinir gider
YERI GELDIGINDE KESECEKSIN CEZAYI