-
[QUOTE=Astatin;130973]hiçbirşey eksik falan değil..çatır çatır verecekler hasta etmeyin adamı..pambık hasta etme beni[/QUOTE]
Ya bırakın bi rahat rahat düşşün tutmayın elinden kaldırmayın hatta bir tekmede siz vurun düşenin dosdu olmadığını anlasın ben tekmeyi vurdum bile
-
Herkese günaydın...Dün belirttiğim gibi her yukarı hareketi Short pozisyonları arttırmak için değerlendirdim...Sistem de gün boyu SAT'ta kaldığı için stop-loss çalışmadan günü Short pozisyonda tamamlayabildim...Spot ve Vob zayıf...İŞ(C)'deki dünkü kapanıştaki sağlam duruştan anlaşılan birileri Dow'da tekrar bir önceki zirveye yükseliş öngörülerine istinaden pozisyon almış...Bekledikleri olmayınca da şimdilik kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar...Yarın Tarım dışı istihdam ve Fabrika siparişleri datası gelecek...Bunların beklenenden kötü gelmesi halinde buraları toz duman edebilirler...Bu tedirgin ve temkinli bir bekleyişe sebep olacaktır.Bu yüzden de en azından yarınki datalara kadar aşağı eğimli bir piyasa beklerim...Geçtiğimiz 2 ay para kazanmanın çok da kolay olmadığı aylardı...Bu ay herkes için bunun tersine dönmesini diliyorum...Bol kazançlar...
-
şincii..garan 4.04 kapası, hımm, işc de en az 6 kademe gelir..hımmm...iyi iyi..yarın devredeceğimiz piramit keops gibi bir boyuta ulaşır artıkın..ayrılda gel
-
[QUOTE=MASTER;130985]Herkese günaydın...Dün belirttiğim gibi her yukarı hareketi Short pozisyonları arttırmak için değerlendirdim...Sistem de gün boyu SAT'ta kaldığı için stop-loss çalışmadan günü Short pozisyonda tamamlayabildim...Spot ve Vob zayıf...İŞ(C)'deki dünkü kapanıştaki sağlam duruştan anlaşılan birileri Dow'da tekrar bir önceki zirveye yükseliş öngörülerine istinaden pozisyon almış...Bekledikleri olmayınca da şimdilik kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar...[COLOR="Red"]Yarın Tarım dışı istihdam ve Fabrika siparişleri datası gelecek...Bunların beklenenden kötü gelmesi halinde buraları toz duman edebilirler[/COLOR]...Bu tedirgin ve temkinli bir bekleyişe sebep olacaktır.Bu yüzden de en azından yarınki datalara kadar aşağı eğimli bir piyasa beklerim...Geçtiğimiz 2 ay para kazanmanın çok da kolay olmadığı aylardı...Bu ay herkes için bunun tersine dönmesini diliyorum...Bol kazançlar...[/QUOTE]
Bu veriler kötü gelirse eyvah, ya iyi gelirse önümüzdeki dönemin korkulu rüyası enflasyon mu hortluyor yoksa diye düşünüp eyvah ki ne eyvah.:eek:
-
[QUOTE=sovalye;130917]açılıştan beri her kademeden alım yaptım flat değilim artık
yine güçlü duruyoruz sistem sat verene kadar zarar etsemde tutmayı planlıyorum[/QUOTE]
bu spot100 de 36000 kırılmadığı sürece senin için rahat edecek, kısacılarda huzursuz olacak.
-
Sn sovalyeden başka long bekleyen var mı?
-
tventi minit sat deyor.:::üüü:..:
-
[QUOTE=enorton;130989]Sn sovalyeden başka long bekleyen var mı?[/QUOTE]
az önce 525 ten kısaları kapatıp longladım ne kadar tutatrım bilmiyorum.
-
[quote=traderx;130991]az önce 525 ten kısaları kapatıp longladım ne kadar tutatrım bilmiyorum.[/quote]
Daha inek kesecektik.:..:üüü
-
[quote=enorton;130989]Sn sovalyeden başka long bekleyen var mı?[/quote]
ben longum 36 destegine yaklaştıkça da pozisyonumu arttıracagım
-
Benım 23 dakıkalık sıstemım de 'ne bulursan sat dıyor' :)
17 dakıkalık ise uyuyor, gece beşik mi sallamış ne' :)
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;130992]Daha inek kesecektik.:..:üüü[/QUOTE]
olursa en başta ben salavat getiririm ineklere:..:
-
genel olarak 36.300 altında kapanış yapmadığı sürece sorun yok teyid için 36.000 kırılmasını beklerim ama son kararı yine voba bakarak vereceğim.
ben orta vadedeli trendleri yakalamaya çalışıyorum. biraz geç olsun ama sağlam olsun. kısa vadeciler için seviye tabiiki farklı olacaktır...
-
[quote=sovalye;130996]genel olarak 36.300 altında kapanış yapmadığı sürece sorun yok teyid için 36.000 kırılmasını beklerim ama son kararı yine voba bakarak vereceğim.
ben orta vadedeli trendleri yakalamaya çalışıyorum. biraz geç olsun ama sağlam olsun. kısa vadeciler için seviye tabiiki farklı olacaktır...[/quote]
46436 altı kapanış teyit eder orta vadeyi.X30 için dedim tabii.
-
ah ülen aste ::: ne adamsın yuaw
-
[quote=Larossıan;130997]46436 altı kapanış teyit eder orta vadeyi.[/quote]
maliyet hesabınıda içine katıyorum.
bu trend çok büyük olduğu için seviyeleri biraz esnek tutuyorum dile kolay 20.000 puanlık trend oldu dönüş sinyalini anlayabilmek çok kolay olmayacak diye düşünüyorum.
belki 1000-2000 puan zarar edebilirim ama sağlam olsun
-
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Piyasalar dalgalı geçen ancak genel itibariyle iyimserliğin kaybolmadığı haziran ayını geride bırakarak temmuz ayına başlangıç yaptı. Eski Türkçe'de "tamu-z" (çok sıcak, cehennem), Sümer dilinde ise bereket tanrısı "Tammuz" karşılığına sahip temmuz ayı acaba eski Türkçe'deki karşılığı gibi çok sıcak bir dönemin yaşanmasına sahne olacak yoksa Sümer dilindeki karşılığındaki gibi finansal bereketin korunduğu ve iyimserliğin sürdüğü bir süreç mi olacak?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Finansal meteoroloji anlamında mevsim normalleri üzerindeki sıcaklığın haziran ayında piyasa üzerinde etkili olmasını beklediğimi, ancak zayıf seyreden dolar talebi nedeniyle bu beklentimin gerçekleşmediğini yada geciktiğini gözlemliyorum. Bu açıdan başlangıç yaptığımız yeni ayda da en fazla önemsediğim göstergelerden biri yine global dolar talebi olacaktır. Tabi bunun yanında faiz oranları ve endekslerdeki kritik destek seviyelerinin de gözetilmesi anlamlı olacaktır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ortaya çıkacak tabloya göre piyasalardaki toparlanmanın "W" şeklinde mi olacağı yoksa "V" şeklinde mi olacağınada daha net bir cevap bulabileceğimizi düşünüyorum. Halen beklentimin "W" şeklinde ancak bundan sonraki dip noktasının öncekinden daha üst seviyede bir bölgede oluşacağı yönünde olduğunu belirtmek istiyorum. Bu açıdan yeni satış dalgasını oluşturabilecek gelişmelerin finansal endişe ve kaygılara dönüşmesi açısından doların seyrini yakından takip etmek gerekecektir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yeni ayın ilk işlem günü 80.2 seviyesinde işlem gören dolar endeksi son bir aydır birçok kez tekrar ettiğim şekilde "riskli varlıklara olan talebin sürmesini sağlayacak seviyededir". Olası geri çekilmelerin ve teknik desteklerin test edilmesinin ardından bu tabloda yükseliş yönünde bir hareket görülmezse yeni alımlarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır. Geleceğe yönelik bekleyişler açısından Dolar Endeksinin 78-82 aralığındaki yatay seyrinde nereye kırılma yaşayacağına bulacağımız cevap piyasalar açısından önemli bir sinyal olacaktır. Söz konusu bandın altına yönelik bir kırılma emtia ve hisse senedi piyasalarında yeni yükseliş sinyali, aksi halde de son 2 ayın yeni en düşükleri anlamı taşıyabilir. Yada band içerisinde hareketin devam edeceği ve dalgalı ama iyimserliğin korunduğu haziran benzeri bir başka aya daha tanık olabiliriz. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bu üç olasılıktan sonuncusunun ihtimali en zayıf olanı olabilir. Bunun nedenini ise bu ay içerisinde ABD'de başlayacak 2.çeyrek bilanço açıklamaları ve yaratacağı volatilite olarak öngörmekteyim.[/SIZE][/FONT]
-
ABD'de endeksler tüketici güveninin beklenenin çok altında
açıklanmasının ardından gerilerken; Asya'da borsalar ekonomilerden
gelen olumlu haberlerle yükseldi...
ABD borsaları, ekonomik toparlanmayla ilgili son zamanlarda oluşan
iyimserliği azaltan tüketici güvenindeki beklenmedik düşüşle değer
kaybetti, buna rağmen Wall Street son on yıldaki en iyi çeyreğini
kaydetti.
ABD'de Haziran'da tüketici güven endeksi 49.3 oldu. Beklenti 57'ydi.
Tüketiciler arasındaki karamsarlık şirket karlarının başlıca
belirleyicisi olan ve aynı zamanda ABD'de ekonomik aktivitenin üçte
ikisini oluşturan tüketici harcamaları açısından büyük bir engel
oluşturuyor..
Düşüşte öne çıkan hisseler arasında sanayi, enerji, malzeme hisseleri
ve Mart ayı başındaki 12 yılın düşüğü seviyelerinden piyasayı yukarıya
iten benzer sektörlerden bazıları yer aldı.
Dow Jones Sanayi % 0.97 değer kaybederek 8,447 seviyesinde, Standart &
Poor's 500 Endeksi % 0.85 değer kaybederek 919.32 seviyesinde ve
Nasdaq Bileşik Endeksi % 0.49 değer kaybederek 1,835 seviyesinde günü
tamamladı..
Buna karşın S&P 500 1998 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana en iyi
çeyrek dönem performansını kaydetti.
Haziran ayında ise S&P 500 % 0.02, Nasdaq % 3.4 yükselirken Dow Jones
% 0.6 değer kaybetti..
Sanayi hisseleri arasında Caterpillar % 4.9 gerilerken teknoloji
tarafında IBM hisseleri % 1.3 değer kaybetti.
Citigroup ve JP Morgan hisseleri, ilk çeyrekte 60 gün ve üzeri süredir
ödenmeyen mortgage borçlarının geçen yılın aynı dönemindeki % 1.1'lik
seviyeden % 2.9'a çıktığını gösteren veri ile birlikte değer kaybetti.
Citigroup % 1.7, JP Morgan hisseleri ise % 1.4 değer kaybetti...
6 gündür gerileyen VIX Endeksi % 3.9 artarak 26.35 seviyesinden
kapandı.
Asya'da endeksler genelde artıda. Japonya'da Tankan Endeksi, büyük
imalatçıların Aralık 2006'dan bu yana ilk kez daha umutlu olduğunu
gösterdi. Bununla birlikte endeks beklenenden düşük geldi..
Çin'de imalat sanayi PMI verilerine göre 4. ay üst üste artış
gösterdi.
Tokyo ve Şanghay'da % 1 civarında yükseliş var. Seul % 2'ye yakın
yükselirken, Sidney ekside. Hong Kong ise tatil.
Petrol ve altın geriledi... Petrol 71 doların, altın 930 doların
altına indi...
-
Kısalarımla istemiyerekde olsa vedalasdım sistem 15 dk al dedi
flatım
-
[URL="http://img26.imageshack.us/i/screenhunter1i.png/]"][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/1514/screenhunter1i.png[/IMG][/URL]
tutan 46400 21 günlüğe denk geliyor kırarsa 46100 direk.Akşama oraya gideceğini tahmin ediyorum bakalım .
-
Sistemi 5-15 al veren varmı.
-
obo var ve boğazını kırdı ama bu yükseliş trendi hep böyle tuzaklarla doluydu o yüzden şu an itibariyle 46750 üzerine atarsa yine bir yukarı dalga başlayabilir, atamazsa zaten şelale devam:..:
[IMG]http://img242.yukle.tc/images/1332zsd.png[/IMG]
-
Dow tepe de spot en tepeden 400 puan eksi.
-
[quote=erkan.;131004]Sistemi 5-15 al veren varmı.[/quote]
sadece 5 dk lık sınırda ki açılış sonrası yataya bağladığımız için sık yön değiştirebilir en ufak fiyat oynamalarında..
5 dk üzeri periyotlar sat konumda devam..
-
[QUOTE=erkan.;131004]Sistemi 5-15 al veren varmı.[/QUOTE]
Bende ala verdi ama heran sata dönebilir çünkü fiatlar çok yakın birbirine
-
[quote=YAVUZHAN;131007]sadece 5 dk lık sınırda ki açılış sonrası yataya bağladığımız için sık yön değiştirebilir en ufak fiyat oynamalarında..
5 dk üzeri periyotlar sat konumda devam..[/quote]
short devam ediyorum. dünden kalan shortları 3 kere stoplayıp yukardan tekrar shortladım.
1 pozisyon long yaptım.karlı kapattım.
Sanki yukarı yapıcaklar gibi durdu bana borsa ondan sordum.
Teşekkürler.
-
veremiyorlar veremiyorlar. gidicem memlekete ayı sürüsü getiricem.. pençelesinler şurayı. kaç gündür paraya hasret kaldık..
-
Oy oy oy oy makas kapandı. Bu sefer alırlarsa felaket olur...
-
acemi histemim şöyle belki tutar :D : dow bu gece yükselebilir uzunları döktüler, bu hafta 8600 bile görebilir bilmiyorum eur-usd bugün 1.4140 tekrar çıkabilir, ama vob'u bilmem :)
-
[quote=BORSACIOZGUR;131010]veremiyorlar veremiyorlar. gidicem memlekete ayı sürüsü getiricem.. pençelesinler şurayı. kaç gündür paraya hasret kaldık..[/quote]
özgür stres yapma ayılar içinon gün daha beklemen lazım neden on gün kasım dibinin 233 gün sonrası 13 temmuza geliyor bu tarihe kadar trend bozulmaz fibo öyle diyor
-
[QUOTE=sazan;130982]Van munut'i isteruh.:::[/QUOTE]
yokh abi deminnen van munut gendini imha etti ::: efedersin birini okadar uyardım bu cokh tehlikeli bi zistemdir kendisi ... bunu cophe atmak leazım didim emme diynemedi.
-
[quote=erkan.;131009]short devam ediyorum. dünden kalan shortları 3 kere stoplayıp yukardan tekrar shortladım.
1 pozisyon long yaptım.karlı kapattım.
Sanki yukarı yapıcaklar gibi durdu bana borsa ondan sordum.
Teşekkürler.[/quote]
dünkü sert düşüşle beraber aşırı satım bölgelerine inen göstergelerin gazı alınıyor şimdilik.ben 47 bin üstüne atmadığımız sürece böyle düşünücem kaldı ki futurelarla beraber dün dow un sert satışlar yediği sırada açık olan avrupa borsalarınında bugün + performans sergilemesi yeni satış gelmesini engelliyor ve azda olsa olumlu seyir devam ediyor gibi..tabi şimdilik..
bugün gördüğümüz 46325 seviyesinin altına sarkma yeni satıcı getirebilir,47 bin üstünde ise yukarı atak ciddileşir diyorum.
-
kısaları kapattım, benim sistem ala geçti...
-
ya böyle piramit yapınca hiç teknik destek direnç bakmaya gerek kalmıyo...misal ayu piramidi yaptıysan, önceki uzlaşmalar direnç oluyor :)
-
[QUOTE=tuareg;130980]herkese merhaba, bol ve stressız kazanclar...
Azız Nesın'ın 'ah bız eşekler' oykusunu bılır herkes, ısrarla, 'yok yok kurt değildir' esprısı. Piyasa da şimdi aynı şeyı yapıyor, 'yok yok birşey yok', ama aslında sıyası ortam toz duman, Başbuğ acıkca beyan ettı, '[B]ne yapacağımızı gorecekler[/B]' dedı, simdi bu sozun ustune gıdıyor, hukumet ıse gerı adım atmaya hıc nıyetlı değil, hatta hukumetın yazar cızer takımı 'gerı adım ıntıhar olur' dıyor, hukumete 'sonuna kadar gıt' gazı verıyor.
Piyasa ise bırsey yokmus gıbı davranıyor, ıkı yol var, ya asker sonuna kadar pasıfıze edılmeyı kabullenecek, ya da kıyamet kopacak.
Tuhaf ama kımse bunu umursamıyor.
Ben o kadar kolay olmayacağı dusuncesındeyım.[/QUOTE]
Bunu basın toplantısında sorduklarında işte buradayız hukuka saygılı olduğumuz için basın toplantısı yaptık dedi.
-
[QUOTE=MASTER;130985]Herkese günaydın...Dün belirttiğim gibi her yukarı hareketi Short pozisyonları arttırmak için değerlendirdim...Sistem de gün boyu SAT'ta kaldığı için stop-loss çalışmadan günü Short pozisyonda tamamlayabildim...Spot ve Vob zayıf...İŞ(C)'deki dünkü kapanıştaki sağlam duruştan anlaşılan birileri Dow'da tekrar bir önceki zirveye yükseliş öngörülerine istinaden pozisyon almış...Bekledikleri olmayınca da şimdilik kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar...[B]Yarın Tarım dışı istihdam ve Fabrika siparişleri datası gelecek...Bunların beklenenden kötü gelmesi halinde buraları toz duman edebilirler...[/B]Bu tedirgin ve temkinli bir bekleyişe sebep olacaktır.Bu yüzden de en azından yarınki datalara kadar aşağı eğimli bir piyasa beklerim...Geçtiğimiz 2 ay para kazanmanın çok da kolay olmadığı aylardı...Bu ay herkes için bunun tersine dönmesini diliyorum...Bol kazançlar...[/QUOTE]
Hee çok uyumluyuz ya dowla ederler eminim .dng
-
Yorumsuz :D
[url]http://www18.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=5101&page_number=1[/url]
-
[QUOTE=maşuk;130987]Bu veriler kötü gelirse eyvah, ya iyi gelirse önümüzdeki dönemin korkulu rüyası enflasyon mu hortluyor yoksa diye düşünüp eyvah ki ne eyvah.:eek:[/QUOTE]
Öncelikelri büyümeden yana olduğu için enflasyona bir müddet göz yumacakalrdır. Büyüme sağlandıktan sonra enflasyonla mücadele başlayacaktır. Bunun için de basılan paraları piyasadan çekmenin yollarını arayacakalr.
-
Larossian Kocaoğlan al verdimi?
-
10000 puan düşelim hele.Çok severim inek etini.