hexen ağa helalin var heykelini forumun kapısına dikmek lazım
Printable View
hexen ağa helalin var heykelini forumun kapısına dikmek lazım
[QUOTE=özdenil;57570]Sn. Hexen doğru analizleriniz ve paylaşımcı tavrınızdan dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunarım...[/QUOTE]
saol özdenilim.
[QUOTE=traderx;57571][B]piyasada yoktum ama son zamanlarda piyasayı trendy formatında bir sistemle takip eden heralde paraya para dememiştir, bundan sonra olacakları az çok tahmin edebiliyorum gaplı açılışlar belirsiz yön trend sıfır, özelliklede bu düşüş trendini kaçıran yatırımcılar,artık sistemi takip edeceğim diyerek yine kaybedecekler bence
velhasılı piyasa belirsiz ayrışma söz konusu olacak aralık vadede sistemlere fazla itimat etmemek gerek bence.(çok aykırı olabilir yazdıklarım sisteme uymama konusunda ama bence öyle olacak.)[/B]
[B]hexen bey tekrar tebrikler.[/B][/QUOTE]
Ben de katılıyorum size ancak sistemlere uymazsak neye göre davranacağız? Sistemlerin en büyük düşmanı gaplar olduğuna göre bence en mantıklısı mümkün olduğunca geceye poz taşımamak...
[QUOTE=Vob Trader;57574]hexen ağa helalin var heykelini forumun kapısına dikmek lazım[/QUOTE]
saol vob traderim. dow futur 9240 üstesinde yukarya olursa .. vob yukarya rahat gider amma 9240 asayasında vob tedirgin eder
[QUOTE=hexen;57577]saol vob traderim. dow futur 9240 üstesinde yukarya olursa .. vob yukarya rahat gider amma 9240 asayasında vob tedirgin eder[/QUOTE]
Abi döviz ve faizde gevşeme yok ama, bu durumda yukarı zor değil mi?
ben poz alma konusunda genelde çok heyecanlı olmam kendimce kriterlerim oluşunca gözümü karartır girerim kafama yatan seviyelerde piyasaya bırakırım malı kaçanada üzülmemeye çalışırım, bencede bugünlerde geceye pozsuz girmek ve sıradan bir HO sistemi ile sabah seans açılışında ve akşam seans sonu haricinde 300-500 puanlık marjı yakalayıp bırakmak bana mantıklı geliyor,
mesela öğlene doğru kısa sinyali geldi akşama kadar olan süreç içerisinde volatiliteye göre 200-300-400 hangisi kafama yatarsa pozu kapatırım zararda olsa kapatmaya çalışırım.
bence bu sistemi uygulamak daha karlı olacaktır, saygılarınıza sığınıyorum biraz bilmişlik etmiş gibi olduysak affola.
[QUOTE=enorton;57578]Abi döviz ve faizde gevşeme yok ama, bu durumda yukarı zor değil mi?[/QUOTE]
zaten sindi gün system halen short.. direnc 35250 .. burya kadar hersey tepki halen.. ben kulak tıkıyorum sadce 15 dkk system ne der onu yaparım amma sadce simdiki planım bu..Çünki vob piyasada yapcayım baska care yok.
yazarken 34600 leri görmüşüz, 34600 e satış girdim gelirse gelir...
bu arada tahmin ettiğimiz üzere cumaya kalmadan makas kapanmaya başladı bir ara 200 puana düşmüş.
[B]Bankacılara ´salaklar´ deyip işi bıraktı[/B]
Tüm zamanların en büyük kar yüzdesini kazanmış olduğu tahmin edilen hedge fon yöneticisi Andrew Lahde, büyük bankaları aldığı pozisyonların tam tersini yapan salakların yönettiğini söyleyerek işi bıraktı.
Lahde Capital kurucusu Andrew Lahde, yatırımcılara dün gönderdiği veda mektubunda, çocuklarına en iyi eğitimi verebilen ABD "aristokratları nı" yerden yere vurdu.
Para için bu işin içinde olduğunu söyleyen Lahde kendi pozisyonlarının karşısında pozisyon alarak para kazanmasını sağlayanlarla alay etti: "Kolay hedeflerdi, önce hazırlık sınıfı için, ardından Yale ve Harvard MBA için ailelerinin para ödediği salaklar, orada hazır lokma gibi duruyorlardı" dedi.
"Çoğunlukla aldıkları eğitimi hak etmeyen bu insanlar AIG, Bear Stearns ve Lehman Borther gibi şirketlerin başına ve hükümette her kademeye yerleştiler" diyen Lahde, "Aristokrasiyi destekleyen bu tavır, pozisyonlarımın diğer tarafında yer alacak kadar salak insanları bulmamı kolaylaştırdı. Tanri ABD´yi korusun" diye devam etti.
Lahde subprime krizi doğru olarak tamin eden birkaç fon yöneticisinden biri. Fonlarından biri geçen yıl % 870 getiri sağladı. Fon şu anda kapandığından para yatırımcılara dağıtılıyor.
Lahde artık başka insanların paralarını yönetmeyeceğini, kendi parasıyla ilgilenmeyi tercih ettiğini söyledi ve varlıklı hedge fon yöneticileri ve şirket başkanlarına "Blackberry´lerinizi bir kenara atın ve hayatın tadını çıkarın" dedi.
"Hayatları berbat... Ne için? 50 yıl içinde unutulacaklar. Steve Ballmer (Microsoft CEO´su), Steven Cohen (SAC Capital kurucusu) ve Larry Ellison (Oracle CEO´su), hepsi unutulacaklar" diyen Lahde artık kendisine telefonla ve mail ile ulaşmanın kolay olmayacağını söyledi ve zaten telefonla da ulaşılamadı.
Son iki yılda mali ve emlak piyasasının tersine pozisyon alarak on milyonlarca dolar kazanan Lahde mektubunun sonunda marihuananın yasalaştırılmasını istedi ve artık parasıyla iyi zaman geçirmek için işi bıraktığını söyledi.
vob graf ne dikat cekiyor ?.. systemsiz sadce graf bakarsan...
34000 üstesinde yukarya potans var diyor amma bu potans ilk 34700 .... burası az önem direnc.. 35250 gün system direnc.. 37400 graf direnç....
34000 üstesinde burlar dikat cekyor amma yeni maliyets cok dikat olmalı çünki çok mayın var..
ve dow futur 919x dikat takip etmek lazım cunki bura asaya giderse vob zayıf olur.
[QUOTE=traderx;57581]yazarken 34600 leri görmüşüz, [B]34600[/B] e satış girdim gelirse gelir...
bu arada tahmin ettiğimiz üzere cumaya kalmadan makas kapanmaya başladı bir ara 200 puana düşmüş.[/QUOTE]
[B]34300[/B] poz kapa 300 puan bunun gibi gün içi trade en iyisi tabi bazen sistemin tam zıddı harekete etme cesaretini göze alabildiğimiz müddet.
34500 kısaldım..spot 28000hedefimdi sanırım gerçekleşti