-
[COLOR="Red"][B] 22.10.2008 14:08:22 İKMİB BAŞKANI AKYÜZ, "DOLARDAKİ YÜKSELİŞ FIRSAT DEĞİL BÜYÜK BİR RİSK"
[/B][/COLOR]
İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)
Başkanı Murat Akyüz, ihracatçıları dolardaki yükseliş konusunda uyardı.
İKMİB Başkanı Akyüz, “Hedge fonlar global sıkışıklığa girmiş durumda.
Bu fonlar Türkiye’den kolay çıkış yapabilirler. Böyle bir ortamda ihracatçı
firmalarımızın dolar kurlarının şu anki seviyesini baz alıp fiyat teklifi
vermeleri, ileriki günlerde çok büyük sorunlar yaşamalarına neden olabilir.
İhracatçı firmalara, fiyat tekliflerini daha uygun kurlarla ve orta ve
uzun vadeyi düşünerek vermelerini tavsiye ediyorum. Böylece firmalar
hem kendileri risk almamış olur, hem de ülkemiz ekonomisinin
lokomotifi olan ihracatımızın sekteye uğramasını engelleriz. Gerek
petroldeki ani düşüşler gerekse yükselen kurlar, yurtdışındaki
alıcıların Türk ihracatçısına fiyat düşürmeleri yönünde baskı
yapmasına neden oluyor. Ancak bu krizin biteceği ve dengelerin yerine
oturacağı önümüzdeki günleri de hesaplayarak davranmak gerekiyor”
dedi.
Bu krizin önümüzdeki günlerde mutedil bir seyre kavuşup daha sonra
da dengelerin yerine oturacağını söyleyen Akyüz, Türk ihracatçısının
krizden daha da güçlenerek çıkacağını belirtiyor.
Akyüz,"Dolardaki bu artışın ne fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor
ne de dolar fiyatı bu seviyelere oturur diyerek fiyatları çok düşürmek
doğru. Orta ve uzun vade projeksiyonlara göre davranmak ve bu krizin
de diğerleri gibi atlatılacağını unutmamak gerekiyor." şeklinde görüş
belirtti.
Foreks Haber Merkezi
-
22.10.2008 14:30:44 *merck'in 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 0.51 Dolar(beklenti +$0.79)
-
22.10.2008 14:31:02 *boeing'in 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 0.96 Dolar(beklenti +$1.48)
-
22.10.2008 14:32:54 *at&t'nin 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 0.55 Dolar(beklenti +$0.71)
-
Selamlar dostlar, bi uğrıyım hatır sorayım dedim:) kazancınız iyidir inşallah.
Piyasaları darmaduman etmişler, ne ABD kalmış ne Avrupa nede uzakdoğu, külliyatının feleği şaşmış, bizdede haberleri seyrediyorum arasıra, yabancı şöyle yabancı böyle, yav yabancı ne yapsın, tutunacak dalı yok onunda, denize düşen yılana sarılır hesabı dolara sarıldılar tüm dünyada, ama ne çare, bu sefer tüm ezberleri bozacak bir sistem değişikliğine gidiliyor anlaşılan, sistemi kuranında, uygulayanındaaa ......, anlarsınız ya, hani kendini dünyayı yöneten olrak görenlere diyorum, dünyada iletişim hızlandı, eski ezbere bilinen sistemler çöpe atılmak zorunda, bu gidişle ABD doları kaldırdım yeni para birimi çıkardım der bak benden söölemesi, aynende dediğim gibi olur, tüm ezberler bozulacak, en kıymetli şey mal mülk sahibi olmadan devletten maaş almak olacak, bundan sonraki dünyanın düzeninde geçer akçe devlet maaaşı devlet statüsünde geçinmektir, saygılar.
-
Reverse Hidden Bearish Divergence var 30 daklıklarda, indikator artarken, fiyat artmıyor.
-
[QUOTE=teo;57766]Reverse Hidden Bearish Divergence var 30 daklıklarda, indikator artarken, fiyat artmıyor.[/QUOTE]
Siz dökümanları bir kaçkez yapıştırdınız fakat ben ezberleyemedim, yaşlılık her halde.
Uyumsuzluklarla ilgili yazan arkadaşlar birde nomal aşağı - yukarı beklentiyi yazsa daha güzel olacak, bizlerde anlayacağız...
Bu durumda aşağımı beklenir yoksa yukarımı ?
-
Ben son günlerde oluşan fikrimi söyliim, sorulmadı ama idare edin, çarpılmış biri olarak dikkate alınmam ama öylesi daha iyi.
Hisseler daha çok düşebilir, 20000 altına gelen endeksten çok uzak durulmalı, dow 2008 en düşüğü 8450 tahminimde tutmadı, dahada altına kaydı, dahada yurtdışındada hisseye bulaşılmaz derim, 2009 yılı dahil, bizimde 2010 yılını görmeliyiz, adamların acelesi yok, batan geminin malları ancak 2011 yılından sonra prim yapmaya başlayabilir, yada 2011 yılbaşından sonra hisse yatırımı daha rissiz olur diyelim, durum bence böyle, o zamana kadar yeniden değerleme başlamaz diyorum, oda başlarsa tabii, yani mantıken bir tarihte başlayacak tabii, fakat bu sefer epey geç başlar, henüz kriz zirve yapmamış görülüyor, global finansal sistemde düzeltilmesi gereken çok şey var, herşeyinde bir sırası var, tüm traderların burnundan kan geleceği günler yaşanmadan bitmez bu dava, bitincede zaten traderlığı meslek edinenlerde piyasada ölmüş olur, saygılar.
-
[QUOTE=hilm;57767]Siz dökümanları bir kaçkez yapıştırdınız fakat ben ezberleyemedim, yaşlılık her halde.
Uyumsuzluklarla ilgili yazan arkadaşlar birde nomal aşağı - yukarı beklentiyi yazsa daha güzel olacak, bizlerde anlayacağız...
Bu durumda aşağımı beklenir yoksa yukarımı ?[/QUOTE]
yukarı gıtmesı ıcın alttan cızmenız, asagı gıtmesı ıcın yukarıdan cızmenız gerekır.
Sımdı 30 dak acınca, alttan cızınce yukarı gıbı gozukur, ama ustten cızınce tepelerden ındıkator yukarı, fıyat asagı der, bu da , asagı gıdecek, reverse hıdden dıvergence( negatıf gızlı uyumsuzluk) demektır.
Genelde reverse olayını bılmeyenler, long ıse alttan cızerler, ve koltuklarına yaslanırlar, yukarı gıdecegız dıye.
Saat 17 olunca da koltuk devrılır...
-
22.10.2008 14:58:24 *mc Donalds'ın 3.çeyrekte Hisse Başına Karı 1.05 Dolar(beklenti +$0.98)
-
Bugünlerde vob da uzun pozisyon kadar riskli bişey yok, ama herkesde kısada, bana kalırsa bu hafta her iki yönde risklkiydi, artık geceye uzun poz kesinlikle riskin dik alası, saygılar.
-
flat beklemekten sıkıldım, yenı bır gun ıcı zırve denemesı yapsa da kısalsak dıyeceğim ama ona da nıyetı yok,
can sıkıntısından bırılerı yanlıs tus yapar tavana kadar cızer dıye tavana satıs mı yazsam,
(bu bır sehır efsanesıydı ancak gecen aylarda gerceklestı)