sabrım ve kısalarımla beraber 3 gündür bekliyorum. bunalar bişiler yapmaya çalışıyolar ama anlamadım . heralde onlarda eksik olan bişilerin farkındalar o eksiği bulmaya çalışıyolar bi aşşağı bi yukarı giderek.
Printable View
sabrım ve kısalarımla beraber 3 gündür bekliyorum. bunalar bişiler yapmaya çalışıyolar ama anlamadım . heralde onlarda eksik olan bişilerin farkındalar o eksiği bulmaya çalışıyolar bi aşşağı bi yukarı giderek.
dolar düşer vob düşer denklemı devam edıyor, vatana mıllete hayırlı olsun:(
full short
ulen Hsbc seni bir yakalarsam...
[QUOTE=juliano;132184]sabrım ve kısalarımla beraber 3 gündür bekliyorum. bunalar bişiler yapmaya çalışıyolar ama anlamadım . heralde onlarda eksik olan bişilerin farkındalar o eksiği bulmaya çalışıyolar bi aşşağı bi yukarı giderek.[/QUOTE]
sen diyelim pazara gittin hıyar alacan, gidipte hıyar almadan dönermisin, yok dönmezsin çünkü işin bitmedi, bunlarında daha işi bitmedi o yüzden geri dönmüyorlar.
dışarsı düşerken düşmezsek ama yükseldiğinde düşmeye başlarsak yada sabit kalırsak korkmak lazım.
hopp hoppp, noluyo yaww, boyle yaparlarsa ben poz kapatırım, tırsımaya gelemem cuma cuma, baştan soyleyeyım:(
47 bin üstünde bile kalamadık AL sinyali beklerken..
Full short 950 900.
hala long...
[quote=GOKHANFINDIK;132189]Full short 950 900.[/quote]
ben bılıyorum başıma geleceği, hanı 50000 olacaktık, oldu mu şimdi,:D
950 long geri
İlkönce ind.builder da 2BAR2 adıyla aşağıdaki tg yi tanımlayın:
L1:=ValueWhen(1,H>Ref(HHV(H,2),-1),L);
H1:=ValueWhen(1,L<Ref(LLV(L,2),-1),H);
L2:=If(Ref(L,-1)<L1,Ref(L,-1),If(Ref(L,-2)<L1,Ref(L,-2),If(Ref(L,-3)<L1,Ref(L,-3),Ref(L,-4))));
H2:=If(Ref(H,-1)>H1,Ref(H,-1),If(Ref(H,-2)>H1,Ref(H,-2),If(Ref(H,-3)>H1,Ref(H,-3),Ref(H,-4))));
Buy:=C>H2;
Sell:=C<L2;
i:=Cum(buy>-1 AND sell>-1)=1;
xb:=BarsSince(i OR buy)<=BarsSince(i OR sell)=0;
xs:=BarsSince(i OR buy)>=BarsSince(i OR sell)=0;
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
If(Xb=0 AND Ref(Xb,-1)>0,1,
If(Xs=0 AND Ref(Xs,-1)>0,0,0))))
sonra expert advisora geçip :
Alım koşulu:
Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,Fml("2BAR2"))
[COLOR="Blue"]saraylının[/COLOR] bir sistemi..bu sistemi test etmek için nasıl düzenleyebiliriz..
[QUOTE=traderx;132187]sen diyelim pazara gittin hıyar alacan, gidipte hıyar almadan dönermisin, yok dönmezsin çünkü işin bitmedi, bunlarında daha işi bitmedi o yüzden geri dönmüyorlar.
dışarsı düşerken düşmezsek ama yükseldiğinde düşmeye başlarsak yada sabit kalırsak korkmak lazım.[/QUOTE]
Pazarda hıyar kalamamışsa gece sokakata mı kalacağız? .kom
belli ki bunlar daha hıyarı bulamadı.
[QUOTE=abka;132194]İlkönce ind.builder da 2BAR2 adıyla aşağıdaki tg yi tanımlayın:
L2:=If(Ref(L,-1)<L1,Ref(L,-1),If(Ref(L,-2)<L1,Ref(L,-2),If(Ref(L,-3)<L1,Ref(L,-3),Ref(L,-4))));
H2:=If(Ref(H,-1)>H1,Ref(H,-1),If(Ref(H,-2)>H1,Ref(H,-2),If(Ref(H,-3)>H1,Ref(H,-3),Ref(H,-4))));
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
Alım koşulu:
Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,Fml("2BAR2"))
[COLOR="Blue"]saraylının[/COLOR] bir sistemi..bu sistemi test etmek için nasıl düzenleyebiliriz..[/QUOTE]
formülü indikatör olarak tanımlayın sistem testerada Alım koşulu:
Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,Fml("2BAR2")) yazın
[QUOTE=abka;132194]İlkönce ind.builder da 2BAR2 adıyla aşağıdaki tg yi tanımlayın:
(L1:=ValueWhen(1,H>Ref(HHV(H,2),-1),L);
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
If(Xs=0 AND Ref(Xs,-1)>0,0,0)))))
Alım koşulu:
Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,Fml("2BAR2"))
[COLOR="Blue"]saraylının[/COLOR] bir sistemi..bu sistemi test etmek için nasıl düzenleyebiliriz..[/QUOTE]
Alım koşulu:
Cross((L1:=ValueWhen(1,H>Ref(HHV(H,2),-1),L);
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
If(Xs=0 AND Ref(Xs,-1)>0,0,0))))),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,(L1:=ValueWhen(1,H>Ref(HHV(H,2),-1),L);
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
If(Xs=0 AND Ref(Xs,-1)>0,0,0))))))
Böyle bir denesen belki olur
garantiyi fena yaptılar..
evvelsi gün 20 trilyon para çıkışıyla kapanmıştı,dün 5 trilyon + kapadı.
bugün 6,5 trilyon çıkış gözüküyor halen..
full short :D
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
Alım koşulu:
Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,Fml("2BAR2"))
eğer yapamazsanız formülde 2BAR2 YAZAN YERE
If(Xb=0,1,
If(Xs=0,0,
formülünü yapıştırıp al sat koşullarını yazın.
[QUOTE=traderx;132196]formülü indikatör olarak tanımlayın sistem testerada Alım koşulu:
Cross(Fml("2BAR2"),0.5)
Satım koşulu:
Cross(0.5,Fml("2BAR2")) yazın[/QUOTE]
optimizeye uygun olarak nasıl olurki..
[quote=QUEEN;132175]koptuk 50000 oluruz dimi gökhan..[/quote]
Ben bastım shortu bu garanti ile zor oluruz.
[QUOTE=abka;132201]optimizeye uygun olarak nasıl olurki..[/QUOTE]
0.5 yazan yere opt1 deyip daha iyi bir değer bulabilirsiniz.
onun haricinde, ana formül baya karışık onu optimize etmek çok vakit alır ve zor faydada etmez zaten.
Larossian kocaoğlan sat vermedimi?
[quote=jerfin;132179]yaf herkeşin sistemleri ala geçmiş, benim sistem niye uyuz uyuz bekliyor satta...dng[/quote]
Düşecez de ondan dolayı.Ben de shortum.Pandacuk.:..::o6 aydır ilk defa borsada baskı var.Küskülü baskılı birşey.
cık, bugun vobun düşesi yok, henuz düşesi gelmemiş,
akşam 46100 kaparız ya da 47400
[quote=MMO;132204]Larossian kocaoğlan sat vermedimi?[/quote]
Yokum dedi pazartesiye kadar.Verir 46500 lerde sistemi sat.O sistem benim uzun vade düşündüklerim ile aynı gidiyor genelde.Sat al verdiği seviyeler öyle uyuşuyor.
geçen kitapçıda şu kitap dikkatimi çekti baktım 25 ytl pahalı geldi almadım internetten baktım bu sitede 13 lira Allah Allah dedim niye bu kadar ucuz dün sipariş verdim bugün hemen 17.28 yapmışlar fiyatı:..:
ayrıca kitap çok güzel metastock bilgisini geliştirmek isteyenlerde alabilir bu kitabı.
[url]http://www.hizlial.com/kitap-film-muzik/kitap/ileri-teknik-analiz-uygulamalari_13.012.3242.0006.htm[/url]
spotun kaybı artıyor..
825 satısta, ah kuın ah astı yaktınız benı,
900 alısta, kardeşlerım, dostlarım, sıze ve pıyasaya guvenım tam, dusmez bu borsa
(yusuf yusuf)
Long 950 oha.
adamlar manyaklaştı..uzaaa..
[quote=GOKHANFINDIK;132211]Long 950 oha.[/quote]
pazartesı 50000 actıgında, yok ben pıyasayı ızlıyordum, yok yemeğe gıtmıstım, yok sular kesılmıstı olmasın,
Py ye seslenıyorum yanlıs anlama olmasın, gokhana bırsey dedıgım yok:D
Flat. işlem yapmıyorum daha
alsınlar böyle yatay piyasayı bi taraflarına soksunlar
eskiden bir vobumuz vardı onun da icine ettiler şerrefsizler
[QUOTE=traderx;132208]geçen kitapçıda şu kitap dikkatimi çekti baktım 25 ytl pahalı geldi almadım internetten baktım bu sitede 13 lira Allah Allah dedim niye bu kadar ucuz dün sipariş verdim bugün hemen 17.28 yapmışlar fiyatı:..:
ayrıca kitap çok güzel metastock bilgisini geliştirmek isteyenlerde alabilir bu kitabı.
[url]http://www.hizlial.com/kitap-film-muzik/kitap/ileri-teknik-analiz-uygulamalari_13.012.3242.0006.htm[/url][/QUOTE]
Kitap iyi güzel de çok dar kalmış. İleri değil de temel teknik anlzi uygulamaları olmalıymış adı.
[QUOTE=GOKHANFINDIK;132211]Long 950 oha.[/QUOTE]
50000:D.lelele
Daha bozmam son fake 400 lira ile yırttık.Süper alacaklar.
[QUOTE=VOBiX;132215]Kitap iyi güzel de çok dar kalmış. İleri değil de temel teknik anlzi uygulamaları olmalıymış adı.[/QUOTE]
okumuşsun demekki valla ben asıl metastock için aldım başka böyle metastock anlatan varsa yazarsan sevinirim vobix.
gunu 47500 uzerı kapayacağımız kesın
(yusuf double)
Gokhan ve Famtom bile çarpılıyorsa biz N yapalım yarabbi.. 900 long -050 flattt daha da davosa gelmem....
[QUOTE=Fantom;132214]Flat. işlem yapmıyorum daha
alsınlar böyle yatay piyasayı bi taraflarına soksunlar
eskiden bir vobumuz vardı onun da icine ettiler[/QUOTE]
Vay anasını, sen de isyan ettin sonunda Osman kardeş. Bizim pascal da şamar oğlanına döndü. Neyse Allah sonumuzu hayır etsin...
Arkadaşlar sistem 15:20'de Al verdi...Short'ları kapatıp Flat duruma geçtim...
[QUOTE]Geçen yazımda vob ile ilgili yazarken zannedersem biraz maksadımı aştım. Esas söylemek istediğim piyasadaki katılımcı sayısının azlığından kaynaklanan pozisyon tutanlar ile trade edenler arasındaki uyumsuzluğun piyasadaki fiyat hareketlerine zarar verdiği idi. Vob’un veya vob gözetiminin burada bir hatası olduğunu düşünmüyorum ama yatırımcı sayısının arttırılamaması bu gibi yatırımcıları tedirgin eden fiyat hareketlerine sebeb olabilir. Belki bu gibi şeyler vadeli piyasalarımızın daha da güçlenmesi için bize yeni yollar açar.heralde en doğrusu en ufak aksilikte piyasamıza küsmek değil onu daha yukarılara taşımak için gerekenleri yapmak isteyenlere yardımcı olmak olacak. Piyasa heyecanı ile aniden aklımıza ilk gelenleri değil, soğuk kanlı şekilde vob’u nerelere taşıyabiliriz onu düşünmemiz lazım.
Yazıma üzülen olmussa hepsinden özür dilerim.
POSTED BY: Burak Gercek AT 11:28 am [/QUOTE] Buraktan açıklama gelmiş.