ünavnımız yok prof doç. değiliz ama delikanlıyız doğruyu söylüyoruz diyor, borsayı unutun diyor.
erzurum plaka 24 24000 i görecez diyor dadaş diyarından arkadaş:D
3 haftadır izliyorum 3 seferdir her program yaptığı çarşamba günleri dow çöküyor:D
Printable View
ünavnımız yok prof doç. değiliz ama delikanlıyız doğruyu söylüyoruz diyor, borsayı unutun diyor.
erzurum plaka 24 24000 i görecez diyor dadaş diyarından arkadaş:D
3 haftadır izliyorum 3 seferdir her program yaptığı çarşamba günleri dow çöküyor:D
abd hükümetinin paketine maketine inanmayın, yoksa paketinizden olursunuz diyor muahhaa:D
3 kriz olgusu harfiyen işliyor.
panik,cinnet çöküş
[QUOTE=Vob Trader;57889]3 kriz olgusu harfiyen işliyor.
panik,cinnet çöküş[/QUOTE]
Henüz daha cinnet aşamasına yeni giriliyor... :eek:
İpten aldılar son anda dowu..
Vob spot farkı çok ciddi çelişki yaratıyor.
Vob: 31000
Spot: 31900
Yarın açılışda 900 puan düşse fark 1800 puan olacak. Yani % 6 daha fark demek bu. Bu garantinin 1.90, akbank ın 4.1, iş bank ın 4.2 den vade kapanışında işlem göreceği varsayımı demek.
Piyasalarla birlikte bizim spot da teperse, bu defa eşitlemek için belkide gün içi bu farkı kapatmak zorunda kalınacak. Peki py elindeki onbinlerce kontratı ha deyince kapatabilirmi. Hiç sanmam..
Bu vob terse gelirse PY leri bile batırır bence.
hiç bir şey olmasa sadece endeks +-300-400 puanda oynasa bile vob un 1000-1500 puan oynayabileceği nedeni var.
Şööyle endeks 100 e baktımda, gündüz 20000 demiştim, şimdi biraz daha ince ayarlı rakam yazayım, 20500-20600 aşağı kırılsın, imkb denen bişey mi vardı diye soracak bidahaki nesiller, ama ben sanmıyorum kırılmaz.
Fekat, dolarda durum vahim galiba, mb ne poh yiyecek göriciiiiz diyorum :D
Hamdossun mb var der bunlar şimdi .kom
RTE telefon açmıştır şimdi Durmuş a,
- Ula Durmuş, karadenizun dalgalaru yolu aşunduruy daa,
bu dolar/ytl nun dalgalarıda bizi aşundurmasun pak ben o zaman senu yerum elhamdulillah.
[QUOTE=bull market;57893]Şööyle endeks 100 e baktımda, gündüz 20000 demiştim, şimdi biraz daha ince ayarlı rakam yazayım, 20500-20600 aşağı kırılsın, imkb denen bişey mi vardı diye soracak bidahaki nesiller, ama ben sanmıyorum kırılmaz.
Hamdossun mb var der bunlar şimdi .kom[/QUOTE]
Sevgili Bull haftalıklardaki obo çalışırsa format atcaklar İMKB ye:)
Baklayı çıkartiim bari klavyemden.. En düşük 0.30 cent dibi olacak bunun.
Şükür kriz bizi teğet geçecek.. Hamdolsunnnn
[QUOTE=bull market;57893]Şööyle endeks 100 e baktımda, gündüz 20000 demiştim, şimdi biraz daha ince ayarlı rakam yazayım, 20500-20600 aşağı kırılsın, imkb denen bişey mi vardı diye soracak bidahaki nesiller, ama ben sanmıyorum kırılmaz.
Hamdossun mb var der bunlar şimdi .kom[/QUOTE]
Pen adamun yerinde olsam faturayı baykıla kestiririm.
"Hamdolsun Paykal far pu ülkede, sayesinde dolarda 170 oldu" derdim
[QUOTE=catedral;57895]Sevgili Bull haftalıklardaki obo çalışırsa format atcaklar İMKB ye:)
Baklayı çıkartiim bari klavyemden.. En düşük 0.30 cent dibi olacak bunun.
Şükür kriz bizi teğet geçecek.. Hamdolsunnnn[/QUOTE]
Walla ne yalan söyliim, bende yaptım öyle bi hesap gündüz, gözüm korktu resmen, çıkan rakam 0,22-0,28 cent aralığıydı, pek incelemeden yaptığımdan olabilir diyorum sn. catedral, sıfırın üstünde herşey mümkün nede olsa:), saygılar.
[QUOTE=BULUT;57896]Pen adamun yerinde olsam faturayı baykıla kestiririm.
"Hamdolsun Paykal far pu ülkede, sayesinde dolarda 170 oldu" derdim[/QUOTE]
Aslına bakarsan nereden bulurlarda koyarlar siyasi partilere böyle liderleri anlamış değilim, koskoca 70 milyondan randomize kimi seçsen bunlar kadar patavatsız olamaz:..:, isyan etmemek elde değil, ama bilinçli ve planlı olduğuna eminim artık, saygılar.
Ben Merkez bankasının yerinde olsam.
Piyasada dolara müdahale etmeden önce Vadeli piyasada doları baya bir satarım. Özellikle aç gözlü yabancı hedge fonlara.
Sonra spotta satmaya başlarım. Vade sonu da geleceği için duble satış yapmış etkisi olur. En azından serseri para bir güzel çarpılıp, durması gerektiği yeri bilir.
Hem merkezin elindeki dolar kuru görece olarak 1.70 den değilde Vadeli işlemlerdeki garanti karla birlikte 1.90-2.00 liradan satılmış gibi etki yapar. Muhteşem olur.
Umarım onlarda böyle bir kurnazlık düşünüyolardır.