-
[QUOTE=BULUT;57899]Ben Merkez bankasının yerinde olsam.
Piyasada dolara müdahale etmeden önce Vadeli piyasada doları baya bir satarım. Özellikle aç gözlü yabancı hedge fonlara.
Sonra spotta satmaya başlarım. Vade sonu da geleceği için duble satış yapmış etkisi olur. En azından serseri para bir güzel çarpılıp, durması gerektiği yeri bilir.
Hem merkezin elindeki dolar kuru görece olarak 1.70 den değilde Vadeli işlemlerdeki garanti karla birlikte 1.90-2.00 liradan satılmış gibi etki yapar. Muhteşem olur.
Umarım onlarda böyle bir kurnazlık düşünüyolardır.[/QUOTE]
Bak şimdi yiğidi öldür hakkını yeme dememişler boşuna, ben hakkını teslim ediyorum senin ve tez bu öneriyi mb sitesine yolla, onlarda boşuna kara kara düşünmesinler diyimi ama, tebrikler+.
-
[QUOTE=bull market;57900]Bak şimdi yiğidi öldür hakkını yeme dememişler boşuna, ben hakkını teslim ediyorum senin ve tez bu öneriyi mb sitesine yolla, onlarda boşuna kara kara düşünmesinler diyimi ama, tebrikler+.[/QUOTE]
Ya aslında doların yıllardır olması gereken yeri 1.80-2.10 aralığı idi. (Cari açık vermememiz için)
Bir çok ihracatçı iş yeri düşük döviz kuru yüzünden kapandı. Örneğin tekstilde % 10 kar marjı iyi bir marj, özellikle büyük işletmeler için. Maliyetleri 1.40 idi, kur 1.20 de uzun süre dalgalanınca kapılarına kilit vurdular, bir sürü gariban işsiz kaldı.
Keşke zamanında döviz kurunu serseri paranın istediği gibi değilde, ülke çıkarımıza uygun olan yerde tutsaydık da iş/istihdamı etkileyecek tarzda dalgalanmalar olmasaydı.
Hani bir tabir vardır, "Lingonun ahırı".. Bu hedge fon denen kan emiciler Lingonun ahırına girip çıkar gibi ülkelere para sokup çıkarıyolar. Ne vergi var, ne hesap soran. Bu böyle olmamalı. 1.5 Yıl önce Tayvanmıydı Tayland mı, bu serserilere erken terk ettiğinde vergi koymuştu. Esas vergiyi ülkesine güvenen yatırımcıdan değilde, bu tür serserilerden alacaksın sn. Unakıtan. Kümesteki kazın yumurtası her zaman hazır, esas sen kümesteki kazları azaltan tilkilerin çaresine baksan!!!!.
Kısacası dolar kuru yükselmeli ama bu şekilde değil. daha stabilizie ve zamana yaygın. Üretim malzemeleri, stokları ve alım satım kararlarını etkilemeyecek tarzda tatlı yükselmeli. Bu tür abzürd fiyat hareketlerinin tek sebebi serseri para. Ya da bazı yorumcuların dile getirdiği bir kısım oligark... Meşhur medya patronunun da içinde bulunduğu, ülkeyi gizliden yönetme sevdalısı wampirler... Bunlara en güzel trade dersi böyle veriler.
Ben Merkez bankasında olsam hatta ilk başta spotta alıp fiyatı 1.80 lere çekerim. Gaz veririm biraz bu wampirlere. Saldırtırım, kudurukçasına.. Ordan yüklü miktarda vadeli piyasasında basarım kafalarına. Sonra spotta da basarım kafalarına. "Alın size trade bu.." derim.. Bunu yapmaları lazım ki, bu ülkenin Lingonun ahırı olmadığını anlasın bu pezoşlar.
-
[QUOTE=BULUT;57899]Ben Merkez bankasının yerinde olsam.
Piyasada dolara müdahale etmeden önce Vadeli piyasada doları baya bir satarım. Özellikle aç gözlü yabancı hedge fonlara.
Sonra spotta satmaya başlarım. Vade sonu da geleceği için duble satış yapmış etkisi olur. En azından serseri para bir güzel çarpılıp, durması gerektiği yeri bilir.
Hem merkezin elindeki dolar kuru görece olarak 1.70 den değilde Vadeli işlemlerdeki garanti karla birlikte 1.90-2.00 liradan satılmış gibi etki yapar. Muhteşem olur.
Umarım onlarda böyle bir kurnazlık düşünüyolardır.[/QUOTE]
bildiğim kadarı ile bir çok kurumun özellikle merkez bankasının bu şekilde strateji izlemesi sınırlarla belirli.....yani bu şekilde işlem yapması zor......zaten bu şekilde işlem yapabiliyor olma olasılığı olsa hiç merak etmeyin devleti soymaya çalışanlar oldukça bundan kar edenler çok olur....
hiç bir zaman akıllı ve güçlü parayı kimse terse getiremez...bu her zaman bu şekilde olmuştur.....en yakın örnek bu düşüş öncesi akp davasında ki sonuç öncesi yaşananlar.....
sakın yanlış anlamayın ama zaten büyük para sizin benim ve diğer ky lerin düşündüklerini çok iyi biliyor genel tavra göre oynuyor rahat rahat....tüm ortamı zaten kendi hazırlıyor sonuçları bile bile yapılan işlemler olmazsa bu büyük para hiç rahat eder mi....
yok py terse geldi falan yazılıyor bazen....buna gülüyorum...py terse gelmez....sadece kandırmak için vardır ve işini yapar....korku için vardır aynen yapar....pes noktalarında ki bunu çoğu insan yada yatırımcı belirli limit veya puanlara bağlar alakası yoktur...olay sadece py nin(kısaca büyük paranın) kendi pozisyonuna bağlıdır.....zaman veya fiyatı belirleyen kriter sadece budur....
neyse çok uzattım....keşke dedikleriniz yapılabilse o zaman ne kadar farklı olurdu ortam....
bol kazançlar dilerim.....
-
Maalesef kapı sonuna kadar açık unutuluyor, yada açtırılıyor ve bizde sesimizi çıkarmıyoruz, belkide bunun karşılığında servet veriyolar , çocuklarına gemiler, fabrikalar kurdutuyorlar, bilmediğimiz yurtdışı banka hesapları açılıyor, ne malum değilmi? olamazmı? araştırmalı, araştırmacı yazarlar bu ülkede susturuluyor, bombayla havaya uçuruluyor, bu olaylarıda bize kaktıryolar ve unutturuyolar resmen, görüntü buna benziyor en azından, saygılar.
-
[QUOTE=mordak;57904]bildiğim kadarı ile bir çok kurumun özellikle merkez bankasının bu şekilde strateji izlemesi sınırlarla belirli.....yani bu şekilde işlem yapması zor......zaten bu şekilde işlem yapabiliyor olma olasılığı olsa hiç merak etmeyin devleti soymaya çalışanlar oldukça bundan kar edenler çok olur....
hiç bir zaman akıllı ve güçlü parayı kimse terse getiremez...bu her zaman bu şekilde olmuştur.....en yakın örnek bu düşüş öncesi akp davasında ki sonuç öncesi yaşananlar.....
sakın yanlış anlamayın ama zaten büyük para sizin benim ve diğer ky lerin düşündüklerini çok iyi biliyor genel tavra göre oynuyor rahat rahat....tüm ortamı zaten kendi hazırlıyor sonuçları bile bile yapılan işlemler olmazsa bu büyük para hiç rahat eder mi....
yok py terse geldi falan yazılıyor bazen....buna gülüyorum...py terse gelmez....sadece kandırmak için vardır ve işini yapar....korku için vardır aynen yapar....pes noktalarında ki bunu çoğu insan yada yatırımcı belirli limit veya puanlara bağlar alakası yoktur...olay sadece py nin(kısaca büyük paranın) kendi pozisyonuna bağlıdır.....zaman veya fiyatı belirleyen kriter sadece budur....
neyse çok uzattım....keşke dedikleriniz yapılabilse o zaman ne kadar farklı olurdu ortam....
bol kazançlar dilerim.....[/QUOTE]
Web sitelerinde şöyle yazıyor TCMB nin;
"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın temel amacı fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir"
Bu tür serserilere karşı en güzel bu şekilde mücadele verirsin. Bu önerimi iletcem. ister gülsünler, ister değerlendirip uygulasınlar,. Esas bu tür serseri hareketlere bu tür serseri karşılıklar verilince "fiyat istikrarını sağlamış" olurlar bence..
-
ABD ikinci dünya savaşınıda kazandıktan sonra, buraya yerleşen dünyayı yönetme iştahlısı bir kesim, kendi uydurduğu sistemi ki bu tamamen dolara dayalı bir sitemdir, doların dünya para birimi olmasını sağlayan sistem ki bu sayede sağladığı gücü diğer güçlere çekiç olarak kullanıp, dünyanın geri kalanını ölçek ekonomisi diye bir acaipliği uygulamaya zorlamıştır, sonuç tek kelimeyle hüsrandır, kontrol edilemeyen insan ihtirasları hesaplanamamıştır, özelliklede insanların çalıştıkları sektörlerde statü ve gelir ayarlamasında başarısız kalmıştır.
Bu başarısızlığın en güzel örneği, finans sektöründe yaşanan şu son saçmalıktır, şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük insanlık fiyaskosudur, firavun zamanından bu zamana anlayış değişmemiş, sadece kullanılan materyaller, para likidite vb aletler kullanılmıştırr, bunların hiçbirisi Allah ın yarattığı nimetlerden değildir, oysa insanoğlu mal ve hizmet tüketir, yani Dünya üzerinde yaratılmış olanı tüketir, yaratılmayan bişeyi tüketmesi imkansızdır, tonla para ve likiditen olsa, yinede bu Dünya üzerindeki yaradılışı değiştiremez ve düzenleyemezsiniz, bunun farkına varanlar, resmen farkına varmayanları kendine hizmet etmesi amacıyla sistemler üretmişler ve uzun yıllar uygulamayı başarmışlardır, sonuç kendileri açısından başarılı ama insanlık adına utanç vericidir, tıpkı firavunun bir zamanlar köleleri evlendiripde onların eşleri ve çocuklarını zor duruma düşürmesi şantajıyla kölelere istediği her şeyi yaptırmasından farkı yoktur, basit değil karmaşık bir sistemdir ki her insan sistemi yargılayamasın ve başkaldırmasın, bu sayede yapmak istediklerini yapıyorlar, yok adam simit bırakınız yapsınlar demiş, yok keynes o öyle olmaz demiş de bu buradan çıkmazmış, bi ton fasafiso, fakat hepside yetersiz sistemler ve uygulamalar.
Baksanıza yabancı dolar alıyomuşda gelişmekte olan ülkelerden dolar kaçırılıyomuş, yav neden kaçırıyolar kardeşim, doları alıp turşusunu mu kuracaklar, gelişmekte olan ülke değilmiyiz? en çok bizim ekonomimiz ekonomik gelişme vaadetmiyormu, o zaman tam tersine bize koşturması gerkirken, neden kaçıyorki, nereye gidecekki? gittiği yerde bizden daha mı çok kazandıracak, hayır, ama amaç farklı işte.
İşte anlamsızlık burada, oysa kazın ayağı öyle değil değilmi, bu ülkeyi yolmak ve güç duruma düşürmek amaç değilmi, amaçlarınada ulaşacaklar işte, gücünü sömürecekler, işlerine geldiği gibi doları göçettiriyorlar,çevir kazı yanmasın hesabı, saygılar.
-
Korku , panik , şiddet ,
Daha çok az zaman önce şuradan havalanıyoruz , bir daha şuraların altını göremeyeceksiniz , diyerek , İnsanları 45500 lerden alım yönünde tahrik edenler , maşallahları var , şimdi cellat rolündeler pes dogrusu. Bu kadarı hayret uyandırıcı. Şimdi ikinci tango oynanıyor demekki. Şuraların altına gidecegiz , terse yatırmanın ikinci versiyonu. Birincisi çok güzel oynandı , görev tamamlandı , ikincisi uygulamaya konuldu. Tam bir 5. inci kol hizmeti , Bu da tutmaz ise bakalım ortalıklardan kayboluş ne kadar sürecek.
Pozisyonum kısa , yatırımcılara karşı saygımdan ötürü , yazmama kararıma rağmen yazmak zorunda hissettim .
İyi geceler , sevgiler , saygılar.
-
[QUOTE=BULUT;57906]Web sitelerinde şöyle yazıyor TCMB nin;
"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın temel amacı fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir"
Bu tür serserilere karşı en güzel bu şekilde mücadele verirsin. Bu önerimi iletcem. ister gülsünler, ister değerlendirip uygulasınlar,. Esas bu tür serseri hareketlere bu tür serseri karşılıklar verilince "fiyat istikrarını sağlamış" olurlar bence..[/QUOTE]
iletin tabiki sn. bulut...
zaten bugünlere hep sustuğumuz için geldik fakat sanmıyorum ki ciddiye alan olsun.....zaten bu tarz düşüncelere izin vererek bazı şeyleri uygulama şanşı olsa bu ülke şimdi çok daha refah ve güzel olurdu....
umarım girişimleriniz başarılı olur....
iyi geceler....
-
23,10,2008 Perşembe
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img134.imageshack.us/img134/6806/screenhunter6sk6.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img134/screenhunter6sk6.jpg/1/][IMG]http://img134.imageshack.us/img134/screenhunter6sk6.jpg/1/w521.png[/IMG][/URL]
sabah 06,11
-
[QUOTE=traderx;57837]30800 deki emri 17:14:55 emir düzelt piyasa emri bastım ama kabul etmedi:)
mecburen kısa:) djınin kapanışta şuandakinden daha kötü olacağını düşünmüyorum ama
kısa kaldık hayırlı akşamlar.[/QUOTE]
Mecbur kısalar iş yapcakmı bakalım????
-
[QUOTE=catedral;57865]AAAAAA
Bu konuda Jelibon farkı markı tanımam...
Dow da ilk 6000 ler hedefi bana aittir. Hatta 5830 dur.... Catedral farkıyla....lelele[/QUOTE]
bunda haklısınız.
ben tepkileri yakaladım ama dowun 13 ünde %10 artısına bizimki %1.56 artı yaptı.
sevgiler.
-
[QUOTE=saganak;57908]Korku , panik , şiddet ,
Daha çok az zaman önce şuradan havalanıyoruz , bir daha şuraların altını göremeyeceksiniz , diyerek , İnsanları 45500 lerden alım yönünde tahrik edenler , maşallahları var , şimdi cellat rolündeler pes dogrusu. Bu kadarı hayret uyandırıcı. Şimdi ikinci tango oynanıyor demekki. Şuraların altına gidecegiz , terse yatırmanın ikinci versiyonu. Birincisi çok güzel oynandı , görev tamamlandı , ikincisi uygulamaya konuldu. Tam bir 5. inci kol hizmeti , Bu da tutmaz ise bakalım ortalıklardan kayboluş ne kadar sürecek.
Pozisyonum kısa , yatırımcılara karşı saygımdan ötürü , yazmama kararıma rağmen yazmak zorunda hissettim .
İyi geceler , sevgiler , saygılar.[/QUOTE]
kimi kastediyorsunuz? üstüme alındım ama,
bensem,
dowda 2000 puan yükseliş oldu.
imkbde 31500-36500 yükselişi oldu. 5000 puan.
36500 hacimli geçilmezse short dedim. şimdilik 11000 puan.
vobda değil imkbde dikkat.
aksimi oldu?
hatta tarih yazdım 13 ünde bir günde dowun tarihinin en büyük yükselişi oldu, bu hafta tarih yazdım yine tuttu. önce şelaleyi sonra bugün dow için yükselişi geçen haftadan verebilecek başka biri varmı bildiğiniz? hedefiyle ve tarihiyle.
ben değilsem kusura bakmayın. fdji 8700 şu an, son tepki, sonra çöküş.
9000 üstünde short, 9750 üstünde long, 7878 altında yine short.
kişisel fikirdir.
sevgiler.