Aralık vadeye göçtüm short pozisyon alarak hadi hayırlısı. :)))
Printable View
Aralık vadeye göçtüm short pozisyon alarak hadi hayırlısı. :)))
birşey değil sn.hexen,duygulara yer yok biliyorsunuz sistem nederse o...Saygılar.
RUSYA'DA MICEX BORSASINDA HISSE SENEDI ISLEMLERI SAAT 11.35'TEN ITIBAREN 1 SAAT SUREYLE DURDURULDU
-MATRIKS-
rusya kolayını bulmuşş..
Son uygulamaya göre spot kaçta açılıp kaçta kapanıyor, kapanışı öğlen 12 değilmi bunun...
[QUOTE=teo;58177]Son uygulamaya göre spot kaçta açılıp kaçta kapanıyor, kapanışı öğlen 12 değilmi bunun...[/QUOTE]
12:30 oldu kapanış. 14:00 açılış değişmedi.
Sn. Jelibon DOWda şelale olacak dediniz ama bütün dünya şelale oldu. +.
Sn. Jelibon u tebrik ederim, sanırım sihirli küreye bakıp yazıyor...
Tekrar tebrikler.....
[color=#FF0000][b]PIYANANIN YENI DÜSMANI : CDS SWAP !!![/b][/color]
Dün yine gergin baslayan WALL STREET , yesil kapanmaya basardi : dün belirtigim gibi VIX 70 lere ugrasmasi piyasaya alis getirdi.....
Fakat piyasa da en büyük diken LEHMAN olmaya devam ediyor ve su an LEHMAN ile ilgili "CDS swaplar " bütün finans sistem için ciddi tehdit olmaya devam ediyor...
Sali günü LEHMAN hakkinda sonuçlanma iyi geçtigini diyemeyiz simdiden çünkü LEHMAN ile ilgili tekrar ödemeler 400 Milyar dolara çikiyor (sali günü sadece 6 Milyar dolar tekrar ödendi !!!!).....Yani su an LEHMAN i tasiyan fonlar bu ödemeyi yapamayinca "TERMINATOR" GIBI her yere saldirdilar maalesef ....ve en zor durumda olanlar yaprak gibi döküldü.... Iste bu saldiri en çok ASYA yi vuruyor bugünlerde... Bütün bu spekulatif enstrümanlarda pozisyon kapaninca, bu para otomatik dolara transfer edildi...
Ne yazikki bu duruma karsi bir sey yapamazsiniz.... Bunun tek sorumlusu : Mr Paulson...(LEHMAN i son dakikada kurtarmaktan vaz geçerek)...
Yani su an piyasada hiç bir parametre islemiyor.... ne veri ne bilanco.......ne teknik...
Bu gerginligi artiran en önemli faktör , GM in emeklilik fonu (401K) nu kapatmasi açiklamasi oldu (kapanis tan sonra) : maalesef bu tür
açiklamalar devam edecektir....
Bu yüzden su an cok acil AB de faizlerin en azindan 200 puan düsmesi gerekiyor... ABD de artik 50 degil, 75 puan lazim.... [url]www.ekinvest.com[/url]
dolarda biraz tokatladır beni aslında oda olamzdı da spredler çok acık terse gelince poz kapayamamdan
para ve emtia piyasalarına bakınca hakkaten vahim bir durum görüyorum. biz de bi tutum havası var ama frenler boşalıcakdır diye düşünüyorum o sebeple endeks kısa kovalama çabası içindeyim
30000 den kısa dayanamaz daha piyasalar
[QUOTE=sentinus;58183]Sn. Jelibon DOWda şelale olacak dediniz ama bütün dünya şelale oldu. +.[/QUOTE]
maalesef iğrenç globalleşme denen bir düzenin içindeyiz, tam bağımlı bir sistem.