[QUOTE=rcp;58243]hayret bırsey,
4.kez 8224 de gelıp duruyo, bence verı aktarımda falan bır sorun olmalı.[/QUOTE]
limit o, daha fazla düşemiyor, satışlar orda duruyor, ara sıra alınca artıyor.
spde ise limitte duruyor, ordan oynamıyor şu an.
Printable View
[QUOTE=rcp;58243]hayret bırsey,
4.kez 8224 de gelıp duruyo, bence verı aktarımda falan bır sorun olmalı.[/QUOTE]
limit o, daha fazla düşemiyor, satışlar orda duruyor, ara sıra alınca artıyor.
spde ise limitte duruyor, ordan oynamıyor şu an.
Arkadaşlar madem atasözlerinden gidiyoruz! Bende bir Azeri atasözü yazayım dedim.Elimize bi kitap geçmişti ondan okuduk. Eceli gelen sıçan püsük d....ğı örselermiş!:D
[QUOTE=traderx;58244]alt limit diye bir olay varmış, yani taban gibi birşey olsa gerek.
bu arada imam fıkrası dehşet yanımdaki arkadaşla güldük baya[/QUOTE]
tesekkurler, bıraz argo ama arkadaslar bağıslasın, fıkrayı ılk duydugumda gulmekten kramp gecırmıstım.
[QUOTE=traderx;58240]abd piyasalarında tavan taban yoktu, bu alt limit üst limit olayı ne? [B]jelibon[/B] bey açıklarmısın siz abd den yazıyordunuz heralde?[/QUOTE]
Abdde değilim keşke olsaydım krizi hissederdim. uzaktan olmuyor aslında. keşke olsaydım derken sadece piyasa için, yoksa Türkiye değişilmez.
limit futurelarda varmış, ama yüzde kaçta oluyor ve nasıl oluyor bilmiyorum.
hatırlarsınız vobun tavan olduğu gün bayramdan önce sp future kitlenmişti yukarı doğru.
piyasa açılınca limit kalkıyor.
piyasada 1 saat ara dow 1100 puan düştüğünde veriliyormuş.
sevgiler.
[QUOTE=sentinus;58232]Bloomberg TVde ilk haber olarak tekrar tekrar veriyorlar limit down olayını.[/QUOTE]
Bu laflar hep yalan, yukarı tepecektir, eminim...
Acıklamalarınız ıcın tesekkurler sayın jelıbon, lımıt olayını esprı sanmıstım, lımıt yok sanıyordum.
bu piyasalar herkesin bildiğini bence yapmaz, spekte yapmaz, herkes açılışta bir çöküş beklerken bu durumun olması zor gibi geliyor ama
borsada şunu öğrendim her zaman gri olmak lazım her iki yöne her zaman açık olmak lazım.
[QUOTE=teo;58249]Bu laflar hep yalan, yukarı tepecektir, eminim...[/QUOTE]
20 senedir imkb deyim çok tabanlar ve tavanlar gördüm. % 95 i erken kilitlendi ise aynı seans içinde muhakkak çözülmüştür. Ama ABD için herhalde bu güne kadar böyle bi örnek olmadı.
[color=#FF0000][b] 24.10.2008 14:02:10 Ekinciler Menkul Değerler ([url]www.ekinvest.com[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Seans İçi Bülteni:[/b][/color]
"Dow ve S&P future işlemleri durduruldu, yani taban oldu. Future’lar spot piyasa açılınca tekrar işleme başlayabilecek ama NewYork borsasında işlemlerin bugün hiç başlamayacağı yolunda söylentiler var. Merkez Bankalarının ortak faiz indirimi ve BOJ’un likidite vermesi diğer söylentiler. Ayrıca bugün GM’in iflasını açıklayacağı yolunda duyumlar da dolaşıyor. Avrupa araba hisseleri zaten sabahtan beri tepetaklak olmuş durumda.
Vadeli ise relatif olarak sağlam duruyor, bunda vade sonunun yaklaşmış olmasından dolayı pozisyon akpama talebinin etkili olduğunu söylemek mümkün, şimdiye kadar 6.000 lot pozisyon kapandı, en düşük 29.30’lar test edildi."
[QUOTE=VOBiX;58253][color=#FF0000][b] 24.10.2008 14:02:10 Ekinciler Menkul Değerler ([url]www.ekinvest.com[/url]) Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Seans İçi Bülteni:[/b][/color]
"Dow ve S&P future işlemleri durduruldu, yani taban oldu. Future’lar spot piyasa açılınca tekrar işleme başlayabilecek ama NewYork borsasında işlemlerin bugün hiç başlamayacağı yolunda söylentiler var. Merkez Bankalarının ortak faiz indirimi ve BOJ’un likidite vermesi diğer söylentiler. Ayrıca bugün GM’in iflasını açıklayacağı yolunda duyumlar da dolaşıyor. Avrupa araba hisseleri zaten sabahtan beri tepetaklak olmuş durumda.
Vadeli ise relatif olarak sağlam duruyor, bunda vade sonunun yaklaşmış olmasından dolayı pozisyon akpama talebinin etkili olduğunu söylemek mümkün, şimdiye kadar 6.000 lot pozisyon kapandı, en düşük 29.30’lar test edildi."[/QUOTE]
borsa açlacak.
dow açılmazsa paniğe bak.
vay be böyle bir ortamda artı makas, cumaya kadar makas kapanmasını bekliyordum burdada belirttim ama, bu kadarına helal olsun akşam çok ilginç olacak ya batacaz ya çıkacaz.