Günaydın yiğitler ve yiğidelerden teşkil, VOBcular organize soygun ve psikolojik terör örgütü...bol kazançlar...
Printable View
Günaydın yiğitler ve yiğidelerden teşkil, VOBcular organize soygun ve psikolojik terör örgütü...bol kazançlar...
[QUOTE=yusuf_alp;263256]krizde olan ülkelerde stokda yükselme görülür. çünkü piyasayı yabancılara kaptırmak istemeyiz. fiyatları yükseltiriz.
devletin kasasındaki para ile yükselmiş olan fiyatlardan piyasa alınır.(millileştirilir). böylece yabancının elindeki hisseleri yuksek fiyattanda olsa tekrar geri alınır.
DİYE BİLİYORUM nedersiniz arkadaşlar.[/QUOTE]
Oysa doğrusu abd nin yaptığıdır
kontrollü ya da kontrolsüz olarak kriz çıkarılır
piyasalar sallanır
alım gücü kısıtlanır stoklar artar
fiyatlar düşer
düşen fiyatlardan devlet!! müdahalesi gelir
bu arada ayağa dolaşan,söz dinlemeyen kurum ve şirketlerde arada tasfiye edilir,
söz dinleyen şirketler onların yerine geçer vs.
ve sonra da
dolar niye çıkıyor denir? :)
gunaydın herkese :)
73 altı istop .. 73125 ort longşayne .. üğğğğğğğğğğğğ
DJ ile düşerim süsü verilmiş yükseliş baskısı olabilir bu kanaatimce...
[QUOTE=saraylı;263267]Rica edeceğim;
şu STR sayfasını bir yere saklayalım da,yeni bir arkadaş isteyince pat diye önümüze gelsin...:)
T..CT..CT..C[/QUOTE]
Saraylı abim söyle bi şey yapsak formüller diye ayrı bir başlık altında sayfa açabiliriz buraya sadece bu tür formüller yazılır bulması daha kolay olur diye düşünüyorum.
Gunaydın bol kazanclar
günaydın arkadaşlar...:::
hadi bakalım ,karlı bi gün ossun inş...:):yü:
[quote=oguzhan;263329]Saraylı abim söyle bi şey yapsak formüller diye ayrı bir başlık altında sayfa açabiliriz buraya sadece bu tür formüller yazılır bulması daha kolay olur diye düşünüyorum.[/quote]
evet oguzhan,
bi ara açayım ben onu...:)
orda dursun onlar,yoksa bulamıyorum ...:)))
Cümletten günaydın, hayırlı ve bol kazançlar.
rallyesync ..
Ralli..eynseync
cümleten günaydın ve bol kazanclar....
sıkıntı var üğğğğğğğğğğğ
[quote=oguzhan;263329]Saraylı abim söyle bi şey yapsak formüller diye ayrı bir başlık altında sayfa açabiliriz buraya sadece bu tür formüller yazılır bulması daha kolay olur diye düşünüyorum.[/quote]
[quote=saraylı;263334]evet oguzhan,
bi ara açayım ben onu...:)
orda dursun onlar,yoksa bulamıyorum ...:)))[/quote]
konuyu açtım oğuzhan,
gerekenleri içine yavaş yavaş yazarız...:)
72.450 e kadar bir geri veri verme olabilirmi acaba??
raliensencemedik be selpatros...dicey enddustriyal fıçır, altına sıçııırrr...üwwww
hayırlı sabahlar--bol kazançlar
[QUOTE=Astatin;263347]raliensencemedik be selpatros...dicey enddustriyal fıçır, altına sıçııırrr...üwwww[/QUOTE]
du bakalım .. patron .. üvvvvvvvv ... yyld .. :o:o
herkese gunaydınlar..
uzun zamandan sonna flat gırdım gecede gçım açık yatmışım...belim tutulmuş kalktıımda...
velakın bugun ıcın hafıf gevseyen yatay bır pıyasa beklemekteyım...pozısyonum yok su anda...
[quote=temese;263320]Oysa doğrusu abd nin yaptığıdır
kontrollü ya da kontrolsüz olarak kriz çıkarılır
piyasalar sallanır
alım gücü kısıtlanır stoklar artar
fiyatlar düşer
düşen fiyatlardan devlet!! müdahalesi gelir
bu arada ayağa dolaşan,söz dinlemeyen kurum ve şirketlerde arada tasfiye edilir,
söz dinleyen şirketler onların yerine geçer vs.
ve sonra da
dolar niye çıkıyor denir? :)[/quote]
sevgili temese, ben bu yazıdan doların yükselmesi kötü bir şeymiş gibi anladım ama yanlış anlamış olabilirim tabi çok uykusuzum çünkü.
doğru anlamış olduğumu varsayarak devam ediyorum.
yanlış anlamışsam aşağıdaki yazı gereksiz olacak. :)
bir ülkenin parasının değerlenmesinin çok fazla etki ettiği ticari ve sosyal alan vardır ama en basit mantıkla, kendi parasının değerini düşüren ülkeler üretim anlamında kendilerini daha çok zorlayan ülkelerdir.
para biriminin değerini ihracat ile en iyi ayarlayan ülke japonyadır.
dünyanın en gelişmiş ve bununla birlikte en gelenekçi ülkelerinden biri olmasına karşın 1 dolar 88 japon yeni yapıyor. bu durum amerikanın ekonomisinin japonyadan daha iyi olduğunu göstermez. çünkü yukarıda da belirttiğim gibi, gelişmişliğin birden çok parametresi vardır. dolar ne kadar yükselirse, ülke ithalatı o kadar düşer. ithalatın düşmesi de yerli üreticinin üretimini destekleyen bir parametredir.
yalnız şu da unutulmamalıdır. devletin üretim politikaları da iyi oluşturulmazsa, yerli üreticiler ithalatın düşmesini rant için kullanabilirler.
bana göre ülkelerin merkez bankalarının birincil görevi de kurlardaki bu dengeyi sağlamaktır. piyasaya yapılacak müdahaleler,
1-ranttan haksız yere elde edilecek karları engellemeli,
2-sırf dolar/euro düştü diye gırla yapılan ithalattan dolayı ürettiği malı satamayan üreticinin üretimden vazgeçip ithalatçı olmasına engel olmalı.
velhasıl kelam, doların düşmesi ya da yükselmesinden öte, arz-talep dengelerinin kurulması önemlidir.
herkese günaydın bol kazançlar arkadaşlar...
uykusuzluk çeneme vurmuş sanırım. :..:
günaydın..
ilk poz. aldım...1.000 puan lazım..
[quote=unlimitted;263352]sevgili temese, ben bu yazıdan doların yükselmesi kötü bir şeymiş gibi anladım ama yanlış anlamış olabilirim tabi çok uykusuzum çünkü.
doğru anlamış olduğumu varsayarak devam ediyorum.
yanlış anlamışsam aşağıdaki yazı gereksiz olacak. :)
bir ülkenin parasının değerlenmesinin çok fazla etki ettiği ticari ve sosyal alan vardır ama en basit mantıkla, kendi parasının değerini düşüren ülkeler üretim anlamında kendilerini daha çok zorlayan ülkelerdir.
para biriminin değerini ihracat ile en iyi ayarlayan ülke japonyadır.
dünyanın en gelişmiş ve bununla birlikte en gelenekçi ülkelerinden biri olmasına karşın 1 dolar 88 japon yeni yapıyor. bu durum amerikanın ekonomisinin japonyadan daha iyi olduğunu göstermez. çünkü yukarıda da belirttiğim gibi, gelişmişliğin birden çok parametresi vardır. dolar ne kadar yükselirse, ülke ithalatı o kadar düşer. ithalatın düşmesi de yerli üreticinin üretimini destekleyen bir parametredir.
yalnız şu da unutulmamalıdır. devletin üretim politikaları da iyi oluşturulmazsa, yerli üreticiler ithalatın düşmesini rant için kullanabilirler.
bana göre ülkelerin merkez bankalarının birincil görevi de kurlardaki bu dengeyi sağlamaktır. piyasaya yapılacak müdahaleler,
1-ranttan haksız yere elde edilecek karları da engellemeli,
2-sırf dolar/euro düştü diye gırla yapılan ithalattan dolayı ürettiği malı satamayan üreticinin üretimden vazgeçip ithalatçı olmasına engel olmalı.
velhasıl kelam, doların düşmesi ya da yükselmesinden öte, arz-talep dengelerinin kurulması önemlidir.
herkese günaydın bol kazançlar arkadaşlar...
uykusuzluk çeneme vurmuş sanırım. :..:[/quote]
ya bı kaave ıcseydın once...sabah sabah makroyla başladı adam ya..ruyanda mı gördun lem...:))gunaydın..
abka ne tarafa gidiyorsun.? up dw?
trade sat verdi cover ve kısa ..
elmas vardı kırıldı .. üvvvvvvvvv
[IMG]http://img541.imageshack.us/img541/3296/adszbz.jpg[/IMG]
[QUOTE=yusuf_alp;263356]abka ne tarafa gidiyorsun.? up dw?[/QUOTE]
bana bakma..günde2-3 kere işlem oluyor..:)
[quote=ATHLON;263354]ya bı kaave ıcseydın once...sabah sabah makroyla başladı adam ya..ruyanda mı gördun lem...:))gunaydın..[/quote]
sevgili athlon, ben bu yazıdan rüya görmek kötü bir şeymiş gibi anladım ama yanlış anlamış olabilirim tabi çok uykusuzum çünkü. rüyada görmedim zaten uykusuz olduğum için.doğru anlamış olduğumu varsayarak devam ediyorum. niye devam ediyorum **, devam edeceğime uyusamya..yanlış anlamışsam bu yazı gereksiz olacak. :) aslında doğru anlamışsam da gereksiz olacak..ula niye anlıyorum ki o zaman seni..hasta etme adamı, sabah sabah doğru anlaşılması ile yanlış anlaşılması arasında fark olan şeyler yazıp mundar etme zihnimi..uyumam lazım...üww.lelele
[quote=Astatin;263360]sevgili athlon, ben bu yazıdan rüya görmek kötü bir şeymiş gibi anladım ama yanlış anlamış olabilirim tabi çok uykusuzum çünkü. rüyada görmedim zaten uykusuz olduğum için.doğru anlamış olduğumu varsayarak devam ediyorum. niye devam ediyorum **, devam edeceğime uyusamya..yanlış anlamışsam bu yazı gereksiz olacak. :) aslında doğru anlamışsam da gereksiz olacak..ula niye anlıyorum ki o zaman seni..hasta etme adamı, sabah sabah doğru anlaşılması ile yanlış anlaşılması arasında fark olan şeyler yazıp mundar etme zihnimi..uyumam lazım...üww.lelele[/quote]
:)....
[quote=ATHLON;263354]ya bı kaave ıcseydın once...sabah sabah makroyla başladı adam ya..ruyanda mı gördun lem...:))gunaydın..[/quote]
yaw hakkaten gece sıfır (yazıyla 0 :..:) uyku uyumuş birisi olarak (bak bu cümle bile tuhaf, uyumamış birisi nasıl "uyku uyumuş" cümlesi kurar ki. :::) bu kadar yazıyı nasıl yazdım annamadım ki .dng
73 bın den uzun
1/3 ..sistemsel...yatay gevseme beklememe raamen...:))
Bir kez daha çal SAM
275 teslım uzunlar...sabahın bereketiii...:)
[quote=Astatin;263365]Bir kez daha çal SAM[/quote]
Kaldır tötünü SAM, sallanma, seri ol...Aha yazıyorum buraya, bu VOB bugün 73700 görmezse bugün kıraf mıraf yapıştırmayacam ha...
entarisi biçim biçim, yanıyorum yar senin için..tınıınımımınımımımım
[quote=selçuklu;263358]elmas vardı kırıldı .. üvvvvvvvvv
[IMG]http://img541.imageshack.us/img541/3296/adszbz.jpg[/IMG][/quote]
elmas kırılır mı lem ne biçim miyendissin mohs sertlik skalasını da mı öğretmediler okulda p ü ü ü ü ü ü ü ü .dng
üğğğğğ .. istop ve don gömlek flat ..
350 den kısalamak ıstıorum ama yemıo..beklııcem...
[quote=unlimitted;263369]elmas kırılır mı lem ne biçim miyendissin mohs [COLOR=red]sertlik skalasını[/COLOR] da mı öğretmediler okulda p ü ü ü ü ü ü ü ü .dng[/quote]
mukavemet falan deseydin unlipat..böyle ilginç olmuş debi.. evet evet VOB düşmez, Elmas kırılmaz...mozaik değil ula mermer ve hatta mermer değil elms.lelele
yeni yüksek gelemezse 5 dk lıkda ikili tepe oluşabilir.
% 50 long devam
[quote=Astatin;263360]sevgili athlon, ben bu yazıdan rüya görmek kötü bir şeymiş gibi anladım ama yanlış anlamış olabilirim tabi çok uykusuzum çünkü. rüyada görmedim zaten uykusuz olduğum için.doğru anlamış olduğumu varsayarak devam ediyorum. niye devam ediyorum **, devam edeceğime uyusamya..yanlış anlamışsam bu yazı gereksiz olacak. :) aslında doğru anlamışsam da gereksiz olacak..ula niye anlıyorum ki o zaman seni..hasta etme adamı, sabah sabah doğru anlaşılması ile yanlış anlaşılması arasında fark olan şeyler yazıp mundar etme zihnimi..uyumam lazım...üww.lelele[/quote]
sabah sabah önce bi kaave içseydin lem .dng :D:D