Asagıdaki tabloda 28 Ekim 2008 tarihinde uygulanacak olan günlük is akısı yer
almaktadır:
09:15 : Seans baslangıcı
12:30 : Seans sonu
12:40 : Uzlasma fiyatlarının ve
Printable View
Asagıdaki tabloda 28 Ekim 2008 tarihinde uygulanacak olan günlük is akısı yer
almaktadır:
09:15 : Seans baslangıcı
12:30 : Seans sonu
12:40 : Uzlasma fiyatlarının ve
[QUOTE=VOBiX;58669]FEDin faiz indiriminin etkileri tatil nedeniyle şimdiden satın alınıyor Perşembe Cuma kaldığımız yerden :dü: devam. Dowda 5-6 tane üçgen formasyonu aşağı kırıldı. Kriz reel sektöre bulaştı. GMe 10 milyar doalr verildiği an diğerleri de üşüşecektir hani bana hani bana diye. Matbaa da bir yere kadar basar paraları.[/QUOTE]
Çok teşekkürler...
[QUOTE=VOBiX;58669]FEDin faiz indiriminin etkileri tatil nedeniyle şimdiden satın alınıyor Perşembe Cuma kaldığımız yerden :dü: devam. Dowda 5-6 tane üçgen formasyonu aşağı kırıldı. Kriz reel sektöre bulaştı. GMe 10 milyar doalr verildiği an diğerleri de üşüşecektir hani bana hani bana diye. Matbaa da bir yere kadar basar paraları.[/QUOTE]
bas bas paraları leylaya bidahamı gelicez dünyaya
işi bilmiolar alıcaklar bernankeyi hazine bakanını başdakileri götürcekelr bi pavyona içirçekler ölesiye alem ortam havasında gece de yalnız yatırmicaklar kumpası hazırlicaklar ertesi güne ne isterlerse alırlar kriz mriz kalmaz. para bu ya netice de hammaddesi selüloz matbaaa tam kapasite çalışsa yeter altı üstü hiperenflasyon olur ama krizle kıyaslarsan hipereflasyonu tercih ederim :)
hayat felsefem şudur ya da şu şekilde ifade edeyim bilindik slogalarla. Anı Yaşa(Vadafone),sonunu düşünen kahraman olamaz(Alemdar-ı Polat) bu sloganlar beni ifade eder. O sebeple full long. ky ye mal basmışlar kumpas var tezgah var düşücek şöle olcak böle olcak para çıkışı artıyor vız gelir tırıs gider. şu an alıolarmı alıolar fiyat gidiomu gidio. 30950 long olduğumu varsayarak yazıyorum ki öleyim de zaten sizler varsayın:)
dax da neler oluyor
[QUOTE=VOBiX;58673]5 dakikalık normal dax grafiğinde DAX kapalıyken işlem olmuş gibi görünüyor bende. Sanırım FX2000in hatası.[/QUOTE]
haklısınız
5dk. dax grafiğinde 21de bağımsız uzun bir çubuk var
ne alakaysa
DAX %9 artı bz neden %2 artıyız? DAXın DOWun %12 artı kapattığı günleri çağrıştıryor mu bu? Tati lolan bizi asıl bizim fazladan fiyatlamamız gerekmez miydi? Ekim vadede 33,000 kırılmadan long mong hikaye bana göre. Güniçi al sat yapanlar içind eğil orta vdeli bir görüştür. Güniçi al satçı 31000long olur 31100 short olur 10 defa dönse 1000 puanı alır. o yüzden onları ayrı tutuyorum.
[QUOTE=nyse-dj;58679]dax da neler oluyor[/QUOTE]
Evet DAXta bir dolaplar dönüyor. FDAXın sürekli altında seyreden DAXın kendisi şu anda %3 civarı üstünde seyrediyor. Akşam 21:00de 5 dakikalığına gizli seans bile yapmışlar. Almanyalı biri varsa bilgisi varsa açıklayabilir mi lütfen?
[color=#FF0000][b]MORGAN STANLEY GERGINLIGI...[/b][/color]
Dün belirtigim gibi, piyasa fed öncesi "short covering" ve GM endisesi arasinda kaldi : bu yüzden DOW dün tam 60 kere gel git yapti bir günde !!! (bu bir rekor !). Üstelik seans içinde MORGAN nin müsterileri eylul ayinda B likit fonlarindan ("money market funds") 50 Milyar dolara yakin para çektiler haberi gelmesi MORGAN i bir an da vurdu (-20%) ve bütün banka sektörü olumsuz etkiledi.... Buna ragmen DOW hala sifirda kalmayi basarmisti.....bireleri gelene kadar... Ve bu bireleri yine hedge fonlar ve bu sefer emeklik fonlar oldu : ABD de emeklik fonlar erimeye basladigi için, dün ABD nin en büyük emeklik fonu CARLYLE hisse senet satmaya ithiyaç duydu.... Buda hangi fiyatdan olursa.....
Aslinda dün tablo olumsuz degildi : seans dan önce vurguladigim gibi VIX 80 lardan 65 lere indi fakat MORGAN haberiyle beraber tekrar 80 dan kapandi....
Öte yandan, yeni konut satislar iyi çikmasi ("new home sales") acaba emlak ta dip göründümü soru isareteni getirdi...ve bütün emlak sirketlere ve bölge bankalara alim geldi... Fakat bu yükselisi yine fonlar tarafindan nakit yapmak için satis firsat olarak kullanildi...
Bu yüzden normale dönmüs bir piyasa demek için biraz güç su an. Sebebi ayni : LEHMAN nin yüzünden dökünenler...ve simdide emeklik parasi eriyor diye nakite geçmek ithiyaci....
Dün iste hem Asya dan hem AB den 3 yangin birden bile alevlenmesi ASYA yi ve AB yi kötü vurdu.... Bu yüzden AB hala problemlerin merkezi biziz anlamamasi piyasalari rahatsiz ediyor : hala benim evim temiz diyor !
Bugün Asya daki yukselis ise otomobil sektöründen geliyor : GM giderse yerini TOYOTA ve MAZDA alacak düsüncesiyle beraber Tokyoda otomobil sektöründe ciddi ralli yasandi...Fakat bankalarda bir tik yok... Yani her zaman belirtigim gibi, bu yükselis sunu gösteriyor :dünya hizla degisiyor, ve ABD nin devlerin boslugunu hizla EM lerin sirketleri dolduruyor su an....
Bugün ise, piyasanin , tabiki en büyük bekentisi FED in toplantisi olacak : 50 mi 75 mi sorarsaniz.... tabiki FED piyasanin önüne geçmek istiyorsa, 75 gerekiyor...
Bu arada Mösyö Trichet hala düsünmeye devam etsin : ASTERIX de gibi, fransizlarin tek korktugu kafalarina gök düsmesi.. Herhalde AB de 200 puan indirim görmek için , Trichet nin kafasina gök düsmesi gerekiyor.... BAYBARS SEZEN
[QUOTE=VOBiX;58682]Evet DAXta bir dolaplar dönüyor. FDAXın sürekli altında seyreden DAXın kendisi şu anda %3 civarı üstünde seyrediyor. Akşam 21:00de 5 dakikalığına gizli seans bile yapmışlar. Almanyalı biri varsa bilgisi varsa açıklayabilir mi lütfen?[/QUOTE]
kayahan var ama o yukseliste konusmaz:))
dusunce "dipi delik der"
[QUOTE=VOBiX;58681]DAX %9 artı bz neden %2 artıyız? DAXın DOWun %12 artı kapattığı günleri çağrıştıryor mu bu? Tati lolan bizi asıl bizim fazladan fiyatlamamız gerekmez miydi? Ekim vadede 33,000 kırılmadan long mong hikaye bana göre. Güniçi al sat yapanlar içind eğil orta vdeli bir görüştür. Güniçi al satçı 31000long olur 31100 short olur 10 defa dönse 1000 puanı alır. o yüzden onları ayrı tutuyorum.[/QUOTE]
Daxta sadece 2 kağıt artıda, biri vosvagen %130 artıda. onun için dax bu kadar artıda.
vay be izlanda 6 puan arttırarak 18 e çıkardı faizi rekorumuz gitti elimizden hamdolsun :)