Verileri tam olan birisi vade başından itibaren Ekim (01.05.2008) ve Aralık(01.07.2008) vadeli Endeks 30 için takas tablosu koyabilir mi?
Printable View
Verileri tam olan birisi vade başından itibaren Ekim (01.05.2008) ve Aralık(01.07.2008) vadeli Endeks 30 için takas tablosu koyabilir mi?
[quote=haguan;57494][URL]http://www.voborsa.com/forum/future-ve-spot-endeks-grafikleri-t486.html?p=57493#post57493[/URL]
Dow Jones haftalık grafigine baktıgımızda mor bölgede olduğumuzu varsayarsak , tepki boyutunun daha yukarıları hedefleyebilmesi için ilk önce 9270 civarını kırmamız gerekiyor.
Aksi taktirde mor kanal içerisinde kalacağımızdan tepki boyutu kısa kalacaktır ve tekrar haftalık grafikde bir dip arayışı ya da kanalın alt desteğine yöneliş görebiliriz.
Eğer, [B]9270 [/B]civarını aşar isek .Yeni hedefimiz , bir üst kanal yani [B]10300 [/B]civarlarına denk gelebilecek bir boyuta ulaşabilir.
[IMG]http://img504.imageshack.us/img504/9918/dowhafbo9.png[/IMG][/quote]
Geçen gönderdiğim Dow Jones haftalık periyotlu grafiğine göre ,
Yükselişin daha da yukarıları hedefleyebilmesi için için 9270 civarnın üzerinde kapanış yapması lazım demiştim eğerki bu durum olmazsa yükselişin 9270 civarında sonlanacağını ve tekrar dip seviyelere hareketin başlayabileceğinden bahsetmiştim..
Nitekim Dow haftalıkta 9284 gördü ama haftalık kapanışını bu seviye üzerinde yapamadığı için tekrar 8200 lü seviyelere yolculuk başlattı yani grafikteki [B]mor[/B] kanalın alt desteği..
Şimdi bulunduğumuz durumda , 9270 olan eski mor kanal direncimiz artık [B]9290 [/B]seviyesine tekabul ediyor..
Hareketin dahada yukarıları hedefleyebilmesi [B](10335)[/B] için haftalıkda [B]9290 [/B]seviyesinin üzerinde kapanış yapmamız lazım...
Güncel haftalık dow grafiği aşağıdaki gibidir..
[IMG]http://img523.imageshack.us/img523/5885/dowhafen2.png[/IMG]
[color=#FF0000][b] 29.10.2008 20:19:42 ABD MERKEZ BANKASI FAİZ ORANINI 50 BAZ PUAN İNDİRDİ [/b][/color]
ABD Merkez Bankası (Fed) gösterge faiz oranını 50 baz puan indirdi.
FMOC toplantısı sonrası yapılan açıklamaya göre, faiz oranları yüzde 1.50'den yüzde 1.00'e çekildi. Piyasalarda da 50 baz puan indirim yapılması bekleniyordu. Ancak son günlerde ECB'nin şok bir faiz indirimi yaparak, 100 puana kadar düşüşe gidebileceği konuşuluyordu.
Fed yeni faiz indirimlerine kapıyı açık bıraktı.
Fed, düşük borçlanma maliyetlerinin, ekonominin canlanmasına yol açacak harcamaları yapması için insanları ve iş adamlarını ikna edeceğini, ayrıca düşük faiz oranlarının yanı sıra finansal sistemi destekleyecek diğer tedbirlerin, kredinin yeniden daha fazla serbest akışına yardımcı olacağını umuyor.
Bu ay başında Fed ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) ile diğer merkez bankaları eşgüdüm içinde faiz oranlarını yarımşar puan indirmişti. Bu indirimden sonra Fed'in gösterge faiz oranı yüzde 1,5 olmuştu.
Fed bir sonraki toplantısını 16 Aralıkta yapacak.
ECB Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, dün düşen petrol ve diğer emtia fiyatlarının enflasyon baskılarını azaltacağı için AMB'nin gelecek ay yapacağı toplantıda faiz oranını indirmesinin ''muhtemel'' olduğunu söylemişti. Foreks Haber Merkezi
[QUOTE=clark;58835]Dow 13 ekim akşamıda bu seviyelerde %11 lik bir yükseliş yapmıştı biz o zaman 39 daydik sonrası malum, dikkatli olmakta fayda var yarınki açılış rakamı yüksek olursa satış için kullanılma ihtimali yüksek[/QUOTE]
Durum hiçde daha önceki tuzak yükselişe benzemiyor. Bariz bir tepki hareketi var.
Biz kapalıyken tüm dünya % 10-15 arasında tepki verdi.
Brezilya borsası % 15 den fazla yükseldi.
İngiltere borsası % 15 e yaklaştı
Nikkei deki yükseliş % 15 leri buluyor.
Dow % 11 yükselmiş durumda
Almanya % 11 yukarda.
Buna rağmen mi satış fırsatı olarak kullanılacak. Bence bu ortamda şort düşüneni yakarlar. Oyun dışına iterler.
Yarın tavan açılış bekliyorum.
Bence dow bu seviyelerde kalmayacak, içimden bir ses son yarım saat bir yöne kırılacak diyor. Saat 22 de dow u 8600 de ya da 9400 lerde görürsem şaşırmayacağım...
[QUOTE=BULUT;58846]Durum hiçde daha önceki tuzak yükselişe benzemiyor. Bariz bir tepki hareketi var.
Biz kapalıyken tüm dünya % 10-15 arasında tepki verdi.
Brezilya borsası % 15 den fazla yükseldi.
İngiltere borsası % 15 e yaklaştı
Nikkei deki yükseliş % 15 leri buluyor.
Dow % 11 yükselmiş durumda
Almanya % 11 yukarda.
Buna rağmen mi satış fırsatı olarak kullanılacak. Bence bu ortamda şort düşüneni yakarlar. Oyun dışına iterler.
Yarın tavan açılış bekliyorum.[/QUOTE]
Sabah futurelar belli eder zaten ama futurelar bu seviyelerde olursa ve biz de tavan olursak (hiç ihtimal vermiyorum) hiç acımam basarım kısaları :D
[QUOTE=enorton;58848]Bence dow bu seviyelerde kalmayacak, içimden bir ses son yarım saat bir yöne kırılacak diyor. Saat 22 de dow u 8600 de ya da 9400 lerde görürsem şaşırmayacağım...[/QUOTE]
Son yarım saati bile bekleyemedi :..:
terse geldik diyordumm dunde iyi bir gece geçirdi dow bugecede oyle gibi gorunuyor artık longcularada biraz ekmek yedirsinler..
[QUOTE=furkan;58851]terse geldik diyordumm dunde iyi bir gece geçirdi dow bugecede oyle gibi gorunuyor artık longcularada biraz ekmek yedirsinler..[/QUOTE]
Ben flat kaldığım için tarafsız bir yorum yapayım, Bu yukseliş hiç iyi olmadı longcular için...S&P de biraz zorlama yukarı hareket var gibi...
Sabah olası yukarı açılışta longun karını hemen cebe atın derim....
[QUOTE=BULUT;58827]Anaaa. Bu nasıl iş yaw.
Yarın Vadeli kesin tavan olur. Ekim ve Aralık sözleşmelerinin tavanı kaç arkadaşlar. Direkt oraya emir gönderecem.[/QUOTE]
borsadan özel emir gecelim ben tavanın 500 puan altından sana istemediğin kadar satarım. yavaş gönder
[QUOTE=teo;58852]Ben flat kaldığım için tarafsız bir yorum yapayım, Bu yukseliş hiç iyi olmadı longcular için...S&P de biraz zorlama yukarı hareket var gibi...
Sabah olası yukarı açılışta longun karını hemen cebe atın derim....[/QUOTE]
spot 28000 gorebilirz diye düşünüyorum yarın olurmu bilemem ama bukadar hızlı tepmesi benide rahatsız ediyor..
[QUOTE=Vob Trader;58853]borsadan özel emir gecelim ben tavanın 500 puan altından sana istemediğin kadar satarım. yavaş gönder[/QUOTE]
Öyle bir şey oluyorsa gönder ben alırım.
Vade kapanışına zaten 2 gün kalmış, bir sürü açık pozisyonlar can havliyle tavana kadar çekerler merak etme sen.
Ha kısam var, düşük açsında pozisyonu kapayım diyosanız, yarım aracı kurumların sabah açılış yorumları bile fayda etmez bu saatten sonra. Onlar genelde 1500-200 puan üstünde açılışı yazamıyolar ne hikmetse. O yüzden mokoko diyom. açılış tavan diyom :).
Bu arada 9100 lerden 9350 lere çıktı dow.. yuhhh yani. Ula bunlar bizim kapalı olmamızı beklemişler resmen...
1.23-1,24 olan Euro/dolar paritesi 1.30 a çıkmış.. Yen yine öyle... İyi ki kapalı kaldık 1 gün...
Biz kapanırken bovespa 30400 lerdeydi. Şimdi 35400 lerde. 5000 puan çıkmış. yuhhh..