Bu yükselişe göre spotta hacim az sayılır. Hacim mutlaka gelecek ama ne tarafa?
Printable View
Bu yükselişe göre spotta hacim az sayılır. Hacim mutlaka gelecek ama ne tarafa?
Haftalık Market Profıl, Oluşan degerler cok ama cok pahalı ve manasız, buradan alım yapan,cok pahalı almıs olur,Market Profıle gore...
VOB - 30.10.2008 09:02:51
----------------------------
Yesterday's PoC:N/A
Yesterday's Initial Range:N/A
Yesterday's Total Range:N/A
Yesterday's Pva:N/A
Pioneer's Range:_
Today's PoC:14 (30,175)
Today's Initial Range:34,100 - 34,800
Today's Total Range:29,500 to 34,800
Today's Pva:[U]29,725 to 31,425[/U]
Selling Tail:34,625 to 34,800
Buying Tail:29,500 to 29,525
Market Type: Up Trend Day
TPOc Above Zone:617
TPOc Below Zone:230
Yesterday's MRange: __
Today's MRange: 30,438 / 31,375 / 33,088
POC Range Area: Down
MPVA: 30,150 / 30,575 / 31,000
Suggested Position: N/A
[QUOTE=halojen;58973]tavanlar genelde yükselişlerin son aşamasında görülür... böyle dipte tavana kilitlemeler biraz komik kaçıyor.... :) hele hele koca koca bankaları....absürd...
keşke zamana yayılan alışlarla 27binlere gelselerdi...öylesi çok daha sağlıklı olacaktı...[/QUOTE]
Belki de yükselişin sonlarındayızdır Sn. Halojen. :) Yükseliş tarzı bariz bir ayı rallisi karakterinde kimseye mal aldırmadan tavana kitlemeler filan. Bankalarla düşürüyorlardı şimdi bankalarla yukarı zorluyorlar. Tavan olması hissede açıkçıları sıkıştırmak için bence VW de olduğu gibi.
Efg 5 milyon lot ile Garanti de tahtayı tavan yapmış, arkasından 20 milyon lot alış keklik gelmiş, son dakika bu 20 milyona basmasa ayıp eder, oradaki 5 milyonda kendisinin olsa...
Alsana tavandan mal basma
[quote=sentinus;58977]Belki de yükselişin sonlarındayızdır Sn. Halojen. :) Yükseliş tarzı bariz bir ayı rallisi karakterinde kimseye mal aldırmadan tavana kitlemeler filan. Bankalarla düşürüyorlardı şimdi bankalarla yukarı zorluyorlar. Tavan olması hissede açıkçıları sıkıştırmak için bence VW de olduğu gibi.[/quote]
vala yukarı yönlü ümidimi kırdı bu tavan olayı açıkçası.. hala gidebilir, gitmez demiyorum... ama benim derdim orta-uzun vade... böyle tavan açıp gelene mal basacaklarsa daha da çok bekleriz gibime geliyor...
alım fırsatı vermeyen dip olamaz... olursa da tekrar fiyatlar başladığı noktaya gelir.. çünkü maliyet oluşmamıştır... mal almak isteyen adam tavana gitmez... yatayda sıkıştırır fiyatları ...ucuz ucuz toplar..
sabırla beklemekten başka yapacak birşey yok...
[QUOTE=teo;58978]Efg 5 milyon lot ile Garanti de tahtayı tavan yapmış, arkasından 20 milyon lot alış keklik gelmiş, son dakika bu 20 milyona basmasa ayıp eder, oradaki 5 milyonda kendisinin olsa...
Alsana tavandan mal basma[/QUOTE]
Dediğiniz olabilir seans sonlarına doğru. GARAN ve ISCTR olmadan daha fazla yükselmemiz zor... endeks demek GARAN demek bir anlamda... kağıt tavana asılmış nasıl hacim olacak bu durumda bi de onu düşünmek gerek. Hisse de emir iptali de yok maalesef seans sonuna kadar beklemek durumundalar.
FED YINE ZAMANINDA DAVRANMADI !!!
Evet sonuçta, 3 hafta evvel belirtigim extra 50 puan faiz indirim geldi.... fakat zamaninda gelmedi yine : Mr Ben yine muslugu açip kapatiyor... Muslugu iyice açik tutsa piyasa iyice rahatliyacaktir....Yani bu 50 beklentisi sali günü piyasa tarafindan satin alinmisti.... Maalesef Ben amcamiz yine piyasanin önüne geçemedi (75 yapmiyarak)
Tabiki FED in bu hareketin ardindan , AB ve özelikle Ingilterenin acil 200+200 yapmalari gerekiyor....
Fakat ABD de faizlerin 1% inmesi EMERGING MARKET ler için cok pozitif bir gelisme : artik ABD den para kaçip EM lere yönelicek bundan sonra (EM lerin bonolari daha cazip hale gelecektir....)... Yani bundan sonra dolar
düsmeye devam edecektir ("risk aversion" bu sefer EM ler leyinde)ve böylece EM lerin para birimleri kuvetlenmeye devam edecektir.....
Peki hedge fonlardaki panik duracakmi sorarsaniz : tabiki hayir ve piyasalarda hala en büyük diken olmaya devam edecek (LEHMAN dolayindan)...özelikle AB de...
Öte yandan hatiliyorsaniz , hafta basi GM endisesi yüzünden piyasa gerilemisti... ve muhakkak birlesme haberi çikmasi gerekiyor yazmistim : iste bu haber dün geldi ve GM e pozitif yasidi....GM iki günde +25% yükselerek DOW olumlu etkiledi...Bugünde GM deki hareketi görebiliriz...
Fakat piyasayi etkileyen olumlu faktör ise.... sali günü yazdigim gibi SKF nin 180 lardan 135 lere kadar gerilemesi oldu.... VIX ise yine 80 lardan 65 geriledi... Her zaman gibi VIX ne zaman o seviyeyi görse, piyasaya alim
geliyor....Maalesef Mr BEN yüzünden, SKF dün 145 lerden kapatti ve VIX ise yerinde durdu (70)....
Artik unuttun DAX CAC ve FOOTSIE yi : piyasayi bilmek istiyorsaniz SKF+VIX e bakmaniz gerekiyor.....
Hele teknik analiz yapanlar için , piyasayi bilmek için, en büyük destek enstrümanlari......
Baybars SEZEN
[QUOTE=teo;58978]Efg 5 milyon lot ile Garanti de tahtayı tavan yapmış, arkasından 20 milyon lot alış keklik gelmiş, son dakika bu 20 milyona basmasa ayıp eder, oradaki 5 milyonda kendisinin olsa...
Alsana tavandan mal basma[/QUOTE]
Yok ikinci seansa da bir %2-3 yükseltirler geçen VObun tavana kilitlendiği gün gibi ardından basmaya başlarlar bence. Böylece bir kaç kademe yuakrıdan basmış olurlar. Daha kârlı.
[QUOTE=selçuklu;58934]mesut abi . aşağıda ismini görüyorum günaydın .. bol kazançlar .. :)[/QUOTE]
sagol kardeşim.....
sessiz izliyorum uzunlarla sizi.....
bilirim zamanında tavanda ters olmayı.. he heee:D
33650den yarısını realize ettim diger yarısınıda 35000e doğru vermeyi düüşünüyorum
GARAN 32 milyon lot bekliyor. AKBNK, HALKB, VAKBN, YKBNK daha tavan olamamış.
[QUOTE=teo;58976]Haftalık Market Profıl, Oluşan degerler cok ama cok pahalı ve manasız, buradan alım yapan,cok pahalı almıs olur,Market Profıle gore...
--[/QUOTE]
.brv .brv .brv
Bizim koylu Ahmet esegini satmaya karar vermis. Kiymeti tas catlasa 50 milyon lira eden esek icin pazarlik payini da ekleyerek 100 milyon lira fiyat koymus. Komsu koyden acilen esege ihtiyaci olan Mehmet 100 milyon odeyip almaya razi olmus. Koylu Ahmet esegini satmis ama aksam da uykusu kacmis. Dusunup durmus,
- "Mehmet 50 milyon liralik esege niye 100 milyon lira verdi?" diye. ici rahat etmeyince ertesi gun esegini geri almaya karar vermis. Pazara gittiginde Mehmet'in esegi 200 milyon liradan satisa cikardigini gormus. Sonunda 200 milyon liraya almak zorunda kalmis. Ayni olay bu kez Mehmet'in basina gelmis.
O da ertesi gun esegi geri almaya karar vermis. Bu alisveris hergun fiyat arta arta devam etmis. Birkac gun sonra pazara bir baska koyden Huseyin gelmis. Huseyin pazardaki kalabaligin arasina dalinca bir de ne gorsun:
- "Al, al, al, sat, sat , sat" bagrismalari arasinda bir yasli esek ve bu esegin 1 milyar liralik satis fiyati....!
Yanindakine sormus
- "Hemserim, bu yasli esek 1 milyar lira eder mi yahu?"
Adam hemen yanitlamis;
- "Valla grafikler ortada. Bu esegin fiyati 50 milyon liradan basladi, 950 milyon liraya geldi. Soyle bir teknigine bakarsan gorursun. Esegin fiyati 1 milyardaki direncini kirarsa, 1.5 milyara kadar yolu var. "