multipass 5 dklıkda 800 de sat çıkmaya başladı...extra şortladım..15 dklık da sat verirse fullerim
Printable View
multipass 5 dklıkda 800 de sat çıkmaya başladı...extra şortladım..15 dklık da sat verirse fullerim
EEEEEEE cemaat..bir ses verin bakalım..kriz bitti diyorlar siz ne diyorsunuz...
[quote=Astatin;136429]EEEEEEE cemaat..bir ses verin bakalım..kriz bitti diyorlar siz ne diyorsunuz...[/quote]
Krizi bilmem ama, kerizin bitmediği kesin :D
bugünkü yüksek açılışın ölçüsünü kaçırdı piyasa..
zorlanıyoruz,ite kaka yukarı gitmeye çalışan bir piyasa var ancak halen tüm periyotlarda ortalama üstünde işlem görmeye devam ediyoruz.
bu arada günlük ortalama 48 bine dayandı ki ağustos kapanışının 50 bin üstünde olacağı bence büyük olasılık..
[quote=martoniki;136430]Krizi bilmem ama, kerizin bitmediği kesin :D[/quote]
güldürdün vallahi :D
[quote=Astatin;136429]EEEEEEE cemaat..bir ses verin bakalım..kriz bitti diyorlar siz ne diyorsunuz...[/quote]
sarı ot,yeşil ot derken çaktırmadan bitti galiba kriz ?
hoş dünyada bitsede bizim memlekette kriz bitmez :)
krizle beslenen bir memleketiz maalesef..
fiyatın 900 e gelmesine rağmen 5 dklık mutipass ın satı korumasu nedeniyle 875 den 850 den takviyelerrr.... takviye bu kadar.ek şort için 15 dklığın sat vermesini bekleyeceğim
[B]Milliyet'ten...[/B]
Son iki haftadır TL, dolar ve [COLOR=#0000ff]euro[/COLOR] karşısında değer kazanıyor. Dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 4,5, euro karşısındaki değer kazancı ise yüzde 2,3 oldu.
Sözkonusu değerlenmenin ardındaki neden, Türkiye'den kaynaklanan olumlu bir gelişme değil, genellikle olduğu gibi global risk algılamasındaki iyimserlikti diye düşünüyoruz. Çünkü [COLOR=#0000ff]para[/COLOR] birimi değer kazanan tek ülke Türkiye değil. Aslında 10-24 Temmuz tarihleri arasında dolar karşısında değer kazanmayan gelişmekte olan ülke parası yok. [COLOR=#0000ff]Kolombiya[/COLOR] pesosundan (yüzde 7,1), Güney [COLOR=#0000ff]Afrika[/COLOR] Randına (yüzde 6,6); Rus Rublesinden (yüzde 5,9), Filipin pesosuna (yüzde 0,6) kadar pek çok para birimi dolar karşısında değer kazandı son iki hafta içinde. Türk lirası yüzde 4,5'lik artışla ortanın biraz üzerinde yer alıyor listede.
Son iki haftada ABD'de yayınlanan [COLOR=#0000ff]banka[/COLOR] ve [COLOR=#0000ff]şirket[/COLOR] kârlarının dikkati çeken bir kısmı beklentileri aştı. Elbette ki kâr rakamları eskiyle karşılaştırılınca çok daha düşük; beklentilerin altında kâr getiren [COLOR=#0000ff]Microsoft[/COLOR], Amex, [COLOR=#0000ff]Amazon[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Morgan Stanley[/COLOR] gibi büyük şirketler de oldu. Ancak, beklentinin üzerinde kalan kârlar daha fazlaydı. Daha önemlisi son iki haftadır açıklanan ekonomik veriler krizden çok hızlı bir çıkışı işaret etmiyor olsa da işlerin [COLOR=#0000ff]piyasa[/COLOR] beklentilerinden daha iyi gittiğini gösteriyordu. [COLOR=#0000ff]Japonya[/COLOR] ve [COLOR=#0000ff]Tayvan[/COLOR]'da sanayi üretimi, Asya'da genel olarak [COLOR=#0000ff]ihracat[/COLOR], ABD [COLOR=#0000ff]işsizlik[/COLOR] başvuruları, [COLOR=#0000ff]Brezilya[/COLOR]'daki işsizlik rakamı, [COLOR=#0000ff]Fransa[/COLOR] ve Japonya'da tüketim artışı ve [COLOR=#0000ff]İngiltere[/COLOR]'de toptan satışlar; ABD'de krizin fitilini ateşleyen [COLOR=#0000ff]konut[/COLOR] piyasasından alınan ev satışlarına ve fiyatlara ilişkin haberler olumluydu.
Veri bombardımanı içinde olumlu olanların üstüste gelmesi, piyasalarda risk alma iştahını da artırdı. Gelişmekte olan ülkelerde yatırım yapanlar artarken, bu ülkelerdeki hisse senetleri yükselirken ve [COLOR=#0000ff]bono[/COLOR] piyasalarında faizler geriledi.
Bu hafta özellikle ABD'de açıklanacak önemli veriler, yatırımcıların risk iştahını belirleyecek, global piyasalara yön verecektir. Özellikle bugün açıklanacak yeni ev satışları ile yarın açıklanacak olan konut fiyatları, geçtiğimiz haftanın umut veren haberlerini teyid ederse, olumlu beklentiler güçlenecek. Diğer önemli veriler çarşamba günkü dayanıklı tüketim malları satışları ile cuma günü açıklanacak ikinci çeyrek büyüme rakamı. Yine cuma günü Euro bölgesi [COLOR=#0000ff]enflasyon[/COLOR] ve işsizlik rakamları yayımlanacak.
Bizde haftanın en önemli açıklaması [COLOR=#0000ff]Merkez Bankası[/COLOR]'ndan gelecek. Yılın üçüncü [COLOR=#0000ff]enflasyon raporu[/COLOR] yayımlanacak ve raporla birlikte para otoritesinin enflasyon tahminlerini öğreneceğiz. Sizin ya da bizim tahminlerimiz ne olursa olsun, Merkez Bankası [COLOR=#0000ff]faiz[/COLOR] kararını alırken, kendi enflasyon tahminlerini daha önde gördüğüne göre, bankanın son üç aydaki gelişmeler ışığında enflasyon tahminini nasıl değiştirdiğini, bu tahmini yaparken varsayımlarında bir değişiklik yapıp yapmadığını öğrenmek önemli olacak. Eğer Merkez Bankası'nın 2010 sonu enflasyon tahminleri yükselmemişse, global büyümeye ilişkin kademeli çıkış varsayımı çok değişmediyse, faiz indirimlerinin devam etme ihtimali daha belirginleşmiş olacak. Bunun mevduat ve bono faizleri üzerinde düşüş yönünde etkileri olabilir. Ancak, enflasyon tahminlerinde hissedilir bir yükseliş olması durumunda piyasada olumsuz bir reaksiyon görülecektir.
Beklenen diğer bir önemli açıklama orta vadeli program. Sözkonusu program hükümetin borç stokundaki artışı ne zaman durdurmayı planladığını, bunun için gelir artırıcı önlemlere mi, yoksa tasarruf önlemlerine mi ağırlık vereceğini ortaya koyacak. Aynı zamanda, hükümetin [COLOR=#0000ff]IMF[/COLOR] ile anlaşmaya ne kadar yakın olduğu konusunda çıkarımlar yapılacak. Ancak, henüz programın ne zaman açıklanacağı belli değil; bu hafta bir açıklama gelmeyebilir.
Son gelişmeler ve bu haftanın beklentilerini şekillendirecek gündem maddelerine bakınca, global piyasalarda olumlu havanın sürmesi de diğer gelişmekte olan ülke paraları gibi Türk lirasındaki değerlenmenin de sürmesi mümkün. Ancak, beklenmedik olumsuz bir haberin dolar kurunu birkaç saat içinde tekrar 1.50 TL'nin üzerine çıkarmaya yeteceğini unutmamak gerek.
Global piyasalarda sürekli iyi haber gelme olasılığını da bizim gibi ülkelere 2008 ve öncesinde olduğu kadar yüklü portföy yatırımı gelme olasılığını da çok düşük gördüğümüz için, iyi senaryoda bile (dolar/euro kuru 1.42 civarındayken) dolar kurunun 1.40 seviyesine daha da yaklaşsa bile, o seviyelerde uzun süre kalamayacağını düşünüyoruz.
multipas ne yaptı asti stopladımı.:)))
yoookkkk...51000 den ek kısa laros :) (5 dklık hala satta, 51075 değince yeşillendi ama kalmadı orda...15 dklık hala alda...15 dklık sat vermeden rahatlamaz bu gemi)
[quote=Astatin;136437]yoookkkk...51000 den ek kısa laros :)[/quote]
Zaten 51000 geçerse kriz kalmamıştır artık bende inanırım.:D
[URL="http://img268.imageshack.us/i/screenhunter2amv.png/]"][URL=http://img268.imageshack.us/i/screenhunter2amv.png/][/URL][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/6521/screenhunter2amv.png[/IMG][/URL]
Şu 5 likden artık bir bomba bekliyorum zamanı gelmedimi acaba?
[quote=Larossıan;136438]Zaten 51000 geçerse kriz kalmamıştır artık bende inanırım.:D[/quote]
derdim kriz mriz değil..velevki kriz bitmiş olsun..gökten altın yağmıyoya .... bir düzeltme bir dat bir dokunuş..bir realizasyon :)
[COLOR=black]...[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Esasen, [/COLOR][COLOR=blue][B]reel sektör şirketlerinin bu kârları, ciddi ölçüde istihdam azaltarak, masrafları kısarak, işgücü maliyetlerini minimize ederek sağladıkları[/B][B] fazlaca ön plana çıkamıyor.[/B][/COLOR] Şirket kârlılıklarının beklenenden iyi çıkması başlı başına yeterli görülmekte. Bu nedenle, küresel borsalarda bu sürecin kalıcı hale geldiğine de şahit olabiliriz.
...
ha gayret asti,yuvarla aşağı şunu :)
nihahahahaha.... ultipass 15 dklıkda 675 de geçici sat çıkıyor...11:30 da bakacaz artık..pozisyon 6/10 civarı şort...15 dklık sistemde sat verirse full metal jacket
[B][U]IMF ile anlaştık haberi gelse - kesinlikle- bu kadar yükselmezdi...[/U][/B]
[B][U]Ben bittim... Ne teminat kaldı ne margin.. 33 kontrat 10 kontrata indi..[/U][/B]
[B][U]Dax da ve DOW da soluksuz 10 gün üstüste aralıksız dinlenmeden realizasyonsuz ralli ve tırmanış böyle bir çıkış son 10 yıllık grafiğinde yok...[/U][/B]
[B][U]Bahtsız bedevi yazın çölde boğa saldırısına uğrarmış....[/U][/B]
[B][U]Beni bu bitirdi.. [/U][/B]
[B][U]Kalan 10 kontratımla agustosa kadar uzlaşmaya devam edeceğim.. [/U][/B]
[B][U]([/U][/B] piyasa daha da yükselip margin call yemezsek )
[B][U]Geride Kalan sağlara bol şanslar dilerim..[/U][/B]
Numara bunlar 5 lik bile yemedi.:D
[quote=BORSACIOZGUR;136446][B][U]IMF ile anlaştık haberi gelse - kesinlikle- bu kadar yükselmezdi...[/U][/B]
[B][U]Ben bittim... Ne teminat kaldı ne margin.. 33 kontrat 10 kontrata indi..[/U][/B]
[B][U]Dax da ve DOW da soluksuz 10 gün üstüste aralıksız dinlenmeden realizasyonsuz ralli ve tırmanış böyle bir çıkış son 10 yıllık grafiğinde yok...[/U][/B]
[B][U]Kalan 10 kontratımla agustosa kadar uzlaşmaya devam edeceğim..[/U][/B]
[B][U]Geride Kalan sağlara bol şanslar dilerim..[/U][/B]
[/quote]
Üzüldüm arkadaşım inşallah düşerde rahatlarsın.:(
pis verecekler... :)
[quote=BORSACIOZGUR;136446][B][U]IMF ile anlaştık haberi gelse - kesinlikle- bu kadar yükselmezdi...[/U][/B]
[B][U]Geride Kalan sağlara bol şanslar dilerim..[/U][/B][/quote]
tez toparlarsın inşallah
[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/9028/sondeneme.jpg[/IMG]
Arkadaşlar hayırlı kazanclar. Resim eklemesini bilmiyorum onun icin calışıyorum böyle bir sistem kullanmaya calışıyorum Hepinize bol kazanclar
hadi güelim hadi bi tanem...11:45 de sata geç artık multipasım 15 dakikalığım..yıpratma beni...ayrılda gel
[B][U]Geride Kalan sağlara bol şanslar dilerim..[/U][/B][/quote]
stop bunun için çok önemli işte..
umarım bundan böyle stoplu çalışır,ters pozisyonda ısrar etmzsin.
allah kolaylık versin !
Bunların mal boşaltmasıda bitmez gına getirtirler aşağılık markalar.:..:Gerçi böyle yazınca boşaltacakları varsada boşaltmıyorlar ama ne halt yerlerse yesinler sonunda kabak dolması gibi oyulacaklar.:)
Bu arda 5 lik trade sata geçti.
[IMG]http://i30.tinypic.com/rirj1l.png[/IMG]
50500 yön belirleme noktası...
[URL="http://www.noxapredict.com"]www.noxapredict.com[/URL]
teknik bilginizi geliştirmek ve daha nice uhrevi amaçlar için :)
[quote=Astatin;136457][URL="http://www.noxapredict.com"]www.noxapredict.com[/URL]
teknik bilginizi geliştirmek ve daha nice uhrevi amaçlar için :)[/quote]
Asti noxa ile teknik bilgimi gelişir istersen sana komple programını yolluyayım kullan.:..::..::..:
[quote=Larossıan;136458]Asti noxa ile teknik bilgimi gelişir istersen sana komple programını yolluyayım kullan.:..::..::..:[/quote]
yok bende MS yok..işime yaramaz..sende full program varmı ki? şu 400 usd civarı satılan..işe yarıyo mu? web den gördüğüm bunlar hep indikatör...
bu arada kısaları 650 ve 700 den parçalı olarak kapattım..15 dk da sat gelmeyince...225 points histem+5 dklık sistem..bereket versin...
[quote=Astatin;136459]yok bende MS yok..işime yaramaz..sende full program varmı ki? şu 400 usd civarı satılan..işe yarıyo mu? web den gördüğüm bunlar hep indikatör...[/quote]
Var ama hikaye o 400 dolar yaparsa bizim sistemler 40000 dolar yapar.:::::::::
[quote=YAVUZHAN;136454]stop bunun için çok önemli işte..
umarım bundan böyle stoplu çalışır,ters pozisyonda ısrar etmzsin.
allah kolaylık versin ![/quote]
15 gün içinde tam 5 kere stopladım. Yukarıdan tekrar kısaldım.
Ha bugün ha yarın diye diye manipulasyon yaptılar..[B]Deli gibi aldılar[/B]..
Yurtdışı düştü, biz [B][U]çıktık[/U] ,[/B] yurtdışı çıktı, biz yine [U][B]çıktık..[/B][/U]
Stop böyle havalarda işe yaramıyor . Son 15 gün içinde yüzde 15 yükseldik
Arada long da durup hareketleri doğru tahmin etmeme, kar etmeme rağmen portföyümün yarısından fazlasını kaybettim
kocaoğlan 5 alttan yukarı doğru gene exıtledi genemi yukarı deneyecekler acaba?
[URL=http://img140.imageshack.us/i/screenhunter4q.png/][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/5084/screenhunter4q.png[/IMG][/URL]
kriz bitmedi asıl bundan sonra başlıyor 50900 den 52000 stopla kısadayım 44000 e kadar bozmam,52 gelirse stop oluruz
49500 e kadar bir çıkış benim için süpriz olmadı ama üzerindeki her rakam nimet gün gelecek diyecez [B]ulan 50.000 üzerinden ne güzel kısa fırsatı vermiş[/B] bunu ilerde yapıştırırım.
gnam gnam...850 den 1/10 şorto
[quote=clark;136465]49500 e kadar bir çıkış benim için süpriz olmadı ama üzerindeki her rakam nimet gün gelecek diyecez [B]ulan 50.000 üzerinden ne güzel kısa fırsatı vermiş[/B] bunu ilerde yapıştırırım.[/quote]
Çok güzel konuşuyorsun arkadaşımda geçenlerde 48000 den ne güzel kısalanacak diyen arkadaş vardı booth nicklimi acaba onada demiştim
kısalacağını görelim kısalalım hatta ogün asti bile 175 puanla stoplamıştı kısaları.Sonra bak 51000 3000 puan.:(
Bende 51000 kuvvetli drenç olarak görüyorum ama bunların ne edecekleri belli olmaz geçirirlerse 55000 de alır soluğu.Gerçi sen 52000 stop koymuşsun ama 1000 puan stopa herkes dayanamaz.:)))
ben geldim emme halen datilden geliyorum foruma ::: yuaw OLASILIKSIZ asteton gördünmü benim analiz gene çalıştı :::
900 dende şorto ... 3/10
[QUOTE=Larossıan;136468]Çok güzel konuşuyorsun arkadaşımda geçenlerde 48000 den ne güzel kısalanacak diyen arkadaş vardı booth nicklimi acaba onada demiştim
kısalacağını görelim kısalalım hatta ogün asti bile 175 puanla stoplamıştı kısaları.Sonra bak 51000 3000 puan.:(
Bende 51000 kuvvetli drenç olarak görüyorum ama bunların ne edecekleri belli olmaz geçirirlerse 55000 de alır soluğu.Gerçi sen 52000 stop koymuşsun ama 1000 puan stopa herkes dayanamaz.:)))[/QUOTE]
herkesin işlem yapısı farklı trend takip edici sisteme tam bağlı işlem yapan yatırıcımcı buradan kısalmaz dönüşü bekler ama ben uyumsuzlukara ve dönüş ibarelerine göre de stoplu işlem yaparak yatırım kararı alıyorum,bildiklerimiz bilemediklerimizden fazla olursa da dogru yoldayız dır hemde stop zarar 1100 puan kara göre oıldukça düşük