15 dk.lıkta sat gelmedi daha Sabah 54900 lerde canak var demiştim burada aşılırsa 58000 lerdeki canak mı hedefimiz olacak ?
[IMG]http://img200.imageshack.us/img200/8708/adszspj.png[/IMG]
Printable View
15 dk.lıkta sat gelmedi daha Sabah 54900 lerde canak var demiştim burada aşılırsa 58000 lerdeki canak mı hedefimiz olacak ?
[IMG]http://img200.imageshack.us/img200/8708/adszspj.png[/IMG]
55000 geçerse 56150 devreye girer onuda geçerse 57228-58290
Djı 9220-9275 geçmesi lazım nasıl geçecekse takip edecez bakalım.
Böyle vob ilk defa görüyorum drenç falan bırakmadı ama yarın mola verecektir.55000 önemli drenç
üstü uzun vadeye geçer.Çok abarttıklarını düşünüyorum buralarda sonlandıracaklardır diyorum ama gene temkinli sistemle takip.
[URL="http://img118.imageshack.us/i/screenhunter3.png/]"][URL=http://img118.imageshack.us/i/screenhunter3.png/][/URL][IMG]http://img118.imageshack.us/img118/3975/screenhunter3.png[/IMG][/URL]
Buda eurusd 14370 haftalık kısa vade desteği var o tutuyor kırarsa aşağı.
[quote=Larossıan;136938][URL="http://img118.imageshack.us/i/screenhunter3.png/]"][IMG]http://img118.imageshack.us/img118/3975/screenhunter3.png[/IMG][/URL]
Buda eurusd 14370 haftalık kısa vade desteği var o tutuyor kırarsa aşağı.[/quote]
Bir yanlışlık olmuş 14070 olacak..:)))
[IMG]http://i25.tinypic.com/s3zurc.jpg[/IMG]
gökhan neredesin???
yahu yine neden yasaklandın???
kaldır şunun ucundan:)
ya millet terste kaldı diye sevinemiyorum da... gerçekten çok acımasız bir trend çıktı bu boğa trendi keşke yarın yataya girmeden bir anda %6 düşsek ama gaplı değil bizzat seans içinde mal yedire yedire... ayı kardeşlerimde sevinse balığı onlarlada yesek cız bız yapsak herşeyin zamanı var inşallah onunda zamanı gelecek... ama dönüşü görmeden gerçekten shortlamak çok tehlikeli 1500-2000 puan pahalı olsun ama sağlam olsun
ne demiş atalarımız ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti...
slm beyler herkese. 4 gün öncesine kdr short kovaladım sermayenin yarısını bırakmışdım. en son 51 den short açmıştım ve 2 gün beklemiştim. salıyı çarşamaya bağlayan gece 3.30 sularında ani bir kararla tatil extreden rezervasyonu yapıp yola çıktım. ertesi gün ekranda da olamayacağım için sabah açılışından bir süre sonra 50500 den ne var ne yok kapatıp longa gectim. bu sefer 5o stop olmak koşuluyla dün 51700 kapandığını akşam gelince öğrenmiştim. bu sabahda korkanın cocuğu olmaz mantığıyla sabah açılışında hatta ilk işlemler benimdir bir gün önce gelen uzlaşma karıyla 51700 den karları da longladım. her uzlaşma karı geldiğinde adet arttırdım. sonuç olarak zararı çıkardım fazlasıyla kara da geçtim. ya herro ya merro mantığıyla ve apds -18 binken, tepede hacim akıllara zararken ve +1ooo e yakın makasken verdim küsküyü ve 54600 long cover and shortum. bana göre bu dakkadan sora yukarı giden her fiat kademesi feykin daniskasıdır. Altın vuruş bugündü bence. Yarın 14.30 dan sonra kırmızı renk en sevdiğimiz renk olmalı. Ha illa derlerse biz daha gidecez. Bu sefer stopu 56 ya koydum :) zaten ekrandada yokum izlemiom tatildeyim. ama emin olun bugün ekranda olsam ben 52700 lerde inerdim trenden. ekran izlemediğim için böle oldu :)
[IMG]http://i32.tinypic.com/1eqmvc.jpg[/IMG]
[IMG]http://i27.tinypic.com/16jr0r9.jpg[/IMG]
her türlü şelale resmi konuldu uğursuz geldi bu şelale resimleri ayı trendini başlatsın artık hedef 15.000 olsun yeşili tuşlayanın parmağı kırılsın hep düşsün sürekli düşsün yarın seans içinde ilk hamleyle başlasın:) gap istemiyorum ama... beni terse getirmeden...:)
dow eğer sabaha bi kelek yapmassa kafadan -500 açılış banko :D
şükür battık sonunda .. .. 54..675 hayırlı uğurlu olsun cümleten geçmiş olsun .. :o:o:o:o:o:o
yarın üç tekerliyi araba pazarına çekecem .. pembeoğlanda başında bekleyecek ..
yarın pembe oğlan üç tekerliyi satabilirse kısa açacaz o parayla ...
hayırlısı olsun .. :o:o:o:o:o:o:o
[QUOTE=Vob Trader;136943]dow eğer sabaha bi kelek yapmassa kafadan -500 açılış banko :D[/QUOTE]
patron triportor lazımmı ..?? :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
[quote=selçuklu;136944]şükür battık sonunda .. .. 54..675 hayırlı uğurlu olsun cümleten geçmiş olsun .. :o:o:o:o:o:o
yarın üç tekerliyi araba pazarına çekecem .. pembeoğlanda başında bekleyecek ..
yarın pembe oğlan üç tekerliyi satabilirse kısa açacaz o parayla ...
hayırlısı olsun .. :o:o:o:o:o:o:o
[IMG]http://wowturkey.info/tr146/k_simon_triportor_5.jpg[/IMG][/quote]
Selçuklu etme eyleme yarın 58000 bu vob..:::::::::
[QUOTE=Larossıan;136946]Selçuklu etme eyleme yarın 58000 bu vob..:::::::::[/QUOTE]
ettim bile abi hayırlı olsun dedim bi kere .. gayri sabah 60.000 üstü açması lazım bu durumda ... :o:o:o:o:o:o
[quote=selçuklu;136947]ettim bile abi hayırlı olsun dedim bi kere .. gayri sabah 60.000 üstü açması lazım bu durumda ... :o:o:o:o:o:o[/quote]
150000 bulacaz böle desene....:D:D:DPy
Shortta kalanlara ve shortta ısrar edenlere bir uyarı. Kaldıracı düşük tutanların bile zarar arttığı için kaldıracı büyümüştür. Bugün geldiğimiz nokta 54,500 ve temiantlar 500TL. Temiantlara zam gelrise margin call seviyeniz kontrat başı 375TLden 450TLye yükseleceği için dikkatli olun. Olur da burası 56,000i görür de teminatlara zam gelemz. O zaman düşüş vakti gelmiştir.
[QUOTE=juliano;136550]bişey soracam ama kızmayın!! burda bir takım kişiler (MASTER yazdı diye aklıma geldi lafım ona değil) bazıları 48,000 li rakamlardan beri maliyet düşürmek adına şortluyor.
soru 1 : bu adamlar hiç mi mc yemiyor?
soru 2 : bunlar satış yerlerini nasıl ayarlıyor?
soru 3 : ha bire sattığından zarar etmektense stoplos denen sihirli kelimenin farkında değilller mi?
soru 4 : 47, 48,000 den beri şortluyorum hahahaha maliyetim baya azaldı. be adam allah aşkına sen varken büyük yatırımcıya ne gerek var. kendine ky diyerek kendini aldatma sen zaten yeterince büyüksün o kadar çok paran varki bu kadar zarara mc bile yemiyorsun.
soru 5 : paramı basıyorsunuz?
soru 6 : pörtföyünüzün % kaçıyla bir kalemde işlem yapıyorsunuz?
soru 7 : bir havuzu bir çeşme 2 saat te boşaltıp bir çeşme de 3 saat te dolduruyorsa çeşmelerin ikiside açık konumda olursa bu havuzun dolma ihtimali var mıdır?[/QUOTE]
Portföyündeki her 5000TLye 1 kontrat pozsiyon açan bir kişi 45000 puan sonra bile tek kontrat işlem yapabilir. Neden VOB oynuyor? AÇığpa satış teferruatı ile uğmamak için ve tek tek hangi hisse çıkar diye uğraşmaktan iyidir.
Kimisi al sat yapmıştır ve kazanmıştır onu söyler. Maliyetim azaldı der. Kimisi de hayli işlemler yapar ya da zararını kâr diye açıklar.
Dün Halil Reçber IMKBde %6-7lik eksi kapanışalr çok yakın dedi bugün VOB %6 artı kapattı.
[QUOTE=Astatin;136577]TOKOBA,
şu PU NU indikatörüne DJI günlükte bak derim :)..kısa devam derim[/QUOTE]
Kısanın da shortun da dowun da NUnun da PUnun da taaa ............ (burnunun üstüne kafa atayım) .dng
Ben bu ralliye "Ayıboğan Rallisi" adını veriyorum. Bugün de boğulmayan ayı varsa neslin devamı için önemli olacaktır. Korumaya almak lazım.
Bİr de ekran başında değildim. Kapadım gittim diyenler var. Giderken bir yerlere stoploss koyun yoksa böyle bir günde 3,125 puan portföye ağır hasar verir.
[QUOTE=martoniki;136587]Kısada kalıp stoplamak ve endeksin daha da yukarı çıkıp döneceğini düşünüp margin call yememek isteyenler için şöyle bir önerim olabilir mi acaba?
[SIZE=3][SIZE=2]Örn. 10 kısa ağustos kontratınız var. 10 uzun ekim kontratı açın. [B]Toplamda 20 kontratlık pozisyona rağmen birbirlerine ters pozisyonda olduklarından [U]teminat sadece 10 kontrat tutarında[/U] oluyor.[/B] Geri dönüşün başladığı zaman da uzunları kapatıp aşağı süzülüşü izleyebilirsiniz.[/SIZE]
[/SIZE]
Tecrübeli arkadaşlar da görüş bildirirse sevinirim.[/QUOTE]
Ekim fiyatı Ağustostosan pahalı olduğu için işe yaramaz. Direkt nakite geçip nakit beklenir Ekimdeki uzunu kapatacağı yerde kısa açar olur biter. Yayılma pozisyonu aracı kurumlara komisyon yazdırmaya yarıyor sadece.
[QUOTE=elstock;136595]Dow Jones'a bi olumsuzluk lazım saglam realizasyon icin..İhalelerde bi bozulma ve yields faizlerindeki artıs bi nebze olabilir,onun dısında consumer sentiment(tüketici güven endeksi)etkilemez gibi..Tabi genede is piyasa yapıcılarında...[/QUOTE]
Obama Afrikada doğdu diye başkanlığı bile tehlikede olmasına rağmen bir şey olmuyorsa savaş ya da terörist saldırı gerekli. Başka yolu yok .kom
Obamanın doğum kağıdı yokmuş. İspatlayamıyorlar ABDde doğduğunu. Ya Obamanın hiçbir etkisi yok ya da bunalrın siyasi istikrarla bir alakası yok. .dng
[QUOTE=martoniki;136598]evet flat.. ama senaryo ve fark şurada..
[B]1- Kısa pozisyonda olmak..
2- Endeksin yukarı çıkma ihtimalinin kuvvetli olması ve mevcut duruma geri dönmesi..[/B]
Şu an 50700'de X lira zarardasın.. 1300 puan artış tahmin ediyorsun..
Kısada kalırsan MC yeme ihtimalin doğabilir. 50700'den diğer ayın kontratından uzarsan ve endeks 52000'i gördüğünde uzunları kapatırsan, 50700'e geri geldiğinde 1300 puan cebine girer, 50700'de zararın = X - (1300 puan karşılığı) olur.
Kontrat sayıların her iki ay için eşit olursa X lira zararını 50700'den 52000'e taşımış olursun..
Diye sesli düşünüyorum..[/QUOTE]
1- Kısayı kapat.
2- 52000de kısa aç. Cebinden 1300TL çıkmasından kurtul. Aynı olay.
Dowa bak kapanışa yakın 60puan gevşedi. Yarın fdowu artı yaparlar ayarı çekerler. 3 kağıtçılar.
TOPAL KOYUN 20.07.2009 13:01
Bir gün çoban öldü ve koca sürü çobansız kaldı bir yamacın kenarında. Topal koyun en öndeydi. Bütün sürü koyunluk icabı topal koyunun ardından gitti. Yamaçtan atlarken aşağı düştü topal koyun ve bütün sürü. Hepsi öldü, geriye sadece bir koç ve bir koyun kaldı. Derken tekrar çoğaldılar. Yeni koyunların bazısı topal doğdu. Koç akıllanmıştı. Hemen topal koyunları öldürttü ki soyu soy soylasın, boyu boy boylasın…
Zaman geçti. Kör koyun düştü bu sefer öne. O da bir yardan aşağı verdi bütün sürüyü. Geriye sadece bir koç ve bir koyun kaldı. Yeniden çoğaldılar. Bu seferki koç daha akıllı davrandı. Önce topal koyunları, sonra kör koyunları öldürttü ki soyu soy soylasın, boyu boy boylasın…
Derken öne akılsız koyun geçti. Yine yardan düştü bütün sürü. Geriye yine sağlam bir koç ve sağlam bir koyun kaldı. Yine çoğaldılar… Koç bu sefer önce topal koyunları, sonra kör koyunları, sonra da akılsız koyunları öldürttü ki soyu soy soylasın, boyu boy boylasın…
Gel zaman git zaman bilge koyun düştü öne.
- Sizi zirvelere çıkaracağım, dedelerimizin yaptığı hataları yapmayacağız, hiçbir yerden hiçbir yere düşmeyeceğiz! dedi.
Düştüler bilge koyunun peşine, çıktılar zirveye; ama kısa sürdü zirve keyfi. Kurt geldi ansızın ve boğdu tüm koyunları. Bu sefer geriye ne koç kaldı ne de koyun. Tüm sürü telef oldu. Bunu duyan diğer koyunlar ovalara indiler ve hep kaderlerine razı oldular. Zaman zaman yardan düşseler de topal koyunu asla öldürmediler. Soy soyladılar, boy boyladılar ve çoban hiiiç eksik olmadı başlarından.
Erdal Demirkıran
Portföyü uçurumdan düşüp her seferinde topal koyunu(göstergeyi), kör koyunu (formasyonu), bilge koyunu(uyumsuzluğu) öldürenlerdenseniz kendiniz bir çoban(sistem) bulun ya da otlamayın gibi bir uyarlama yapılabilir.
[QUOTE=mavi;136629]İMKB30 da daralan bantta daralan pozisyon büyüklüğü stratejim ve yaz modunda daha özensiz ders çalışılması ile daha küçük pozisyon büyüklüğü daha az zararla stoploss çalıştırdı.Bant taşımı bir aşırılık mı? İzleyeceğiz.
Bol şanslar…
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://img12.imageshack.us/i/stopband.jpg/"][IMG]http://img12.imageshack.us/img12/949/stopband.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE][/QUOTE]
Resmen yüksleiş trendine döndürüp harcadılar güzelim takozu. :mad:
[QUOTE=Astatin;136643][IMG]http://i31.tinypic.com/5bu4ud.jpg[/IMG]..
Bandlardaki sıkışma yakında trend değişikliğine işaret ediyor. Üst Bol bandın aşağı yönelmiş olması 51000 yerelerini çin seddi ayarında bir direnç yapmış..DIS çok olumsuz.. MFI ise NU olmasına rağmen son 10 barda PU yapmış...Sanki en iyi ihtimal 51000 e göre tepeceği ve sonra hızla geri gelebileceği..Yada doğrudan babafingo[/QUOTE]
babafingoyu bugüne bırakmışlar .dng
[QUOTE=YAVUZHAN;136647]piyasa realizesini 50 binli seviyelerde git-gel lerle yapıyor halen.
bu sıkışıklık 48 binli seviyelerdeki harekete benziyor gitgide..[/QUOTE]
Aynı şekilde yine yukarı kırdılar. 55050 - 55,650 kısa vadeli direnç gibi.
[QUOTE=unlimitted;136670]50,700 satış kutucuğunda görülmediği sürece ciddi bir düşüşten söz etmek zor.
satışlar zar zor, alışlar ise 2şer 3er kademe hızında.
dikkatli trade etmek lazım.
sabah bazı arkadaşlarla paylaştığım bir fikir var.
tecrübe der ki, bu kadar ittir kaktır getirilen bir borsada, dönüş olmadan önce bir altın vuruş şarttır.
dowu binbir güçlükle 9,000 üzerine çıkarmış olan conilere "aa ne güzel bize süper yerden short fırsatı verdiler" kadar saf muamelesi yapmamak lazım.
yazım al-sat tavsiyesi değildir. sadece zarardan veya kardan körleşmiş zihinlerde lamba yakmak amaçlıdır.[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
bol kazançlar.[/QUOTE]
bugün bir vuruş geldi ama altınmıydı gümüşmüydü bilemem ben boynuzlardan zor kurtardım kendimi.
[QUOTE=Larossıan;136700]Bunların yapmak istediklerini kimse anlayamadı bu sene en iyi teknikçiyi bile terse getirdiler.[/QUOTE]
+. +. +. (Ben iyi bir teknikçi değilim ama sonuna kadar haklısın.)
[QUOTE=tuareg;136709]15 dakıka once sıgarayı bıraktım, gergınım, py my dınlemem, hasta etmeyın adamı py mısın nesın!!
Bu arada tiryakılere tevsıyem bıraksınlar bu meretı, daha 15 dakıka oldu, nefesım acıldı:):):), meyvelerın tadını almaya basladım:):):)[/QUOTE]
Tebrik ederim. Hükümet sigara konusunda acayip takdirimi kazandı.
Bİr de eytlülde en ucuz sigara 8 TL olacak lafı inşallah doğrudur. İçmeyin yawf.
[QUOTE=fXci;136730]benim analiz pert oldu herhal :( yuaw kaynavı belli olmayan dövüzler cemaattenmi geleyor tugarek hakket yuaw:::
vallah graf mraf bakmayorum tatili eyice uzatayım gozum kör olmassın emi[/QUOTE]
İranlı işadamının 18,5 milyar dolarına gümrükte el koyup harcmışlar adam apramı isterim diye ağlıyomuş. .dng
[QUOTE=abka;136734]saatlik sistemi son 12 ay opt edip ,bir ay kullanacagım...
bir ay sonunda tekrar son 12 aylık opt edeceğim..bir ay daha kullanacagım..
[B]acaba mantıklı mı..[/B][/QUOTE]
Geçmişi süper geleceği muamma bir sistem sahibi olursunuz.
[QUOTE=YAVUZHAN;136761]uyumsuzluklara sadece genel kültür açısından bakıyorum epey bi süredir sanada tavsiye ederim amonra.malum uyumsuzluklar 47 binlerden beri mevcut..[B]fiyat ise 51500 oldu[/B]..[/QUOTE]
54500 diyebiliriz artık. .kom
[QUOTE=martoniki;136763]Obama'dan dünya piyasalarına moral!
ABD Başkanı Barack Obama,[B] ülkesinin resesyonun sonunun başlangıcını[/B]" görüyor olabileceğini söyledi.Obama, Kuzey Carolina'daki Raleigh şehrindeki bir toplantıda yaptığı konuşmada, "[COLOR=Blue][B]Piyasaların yükseldiğini ve mali sistemin artık çökmenin eşiğinde olmadığını[/B][/COLOR]" belirterek, iş kayıplarının 6 ay önce göreve geldiği dönemin yaklaşık yarısı seviyesinde olduğunu kaydetti.
Hükümetin Chrysler ve General Motors gibi otomobil üreticilerini kurtarma paketlerini de savunan Obama, bu şirketlerin çökmesinin ekonomiyi yıkacağını söyledi.
Obama, "sonuçta yüzbinlerce işi kurtartık ve [COLOR="Red"][B]paramızı geri almayı umuyoruz[/B][/COLOR]" diye konuştu.[/QUOTE]
Ummadık taş baş yarar.-Atasözü
[QUOTE=AMON RA;136766]Grafikte FDOW görülüyor (15 dk) burada BULLISH WOLF WAVE var hedefi 9150 ve her 15 dk a bir 3-5 puan yukarı kayıyor! Sanırım Elliotçuların ve Sn.Larossian'ın bahssettiği 9200 hedefiyle örtüşüyor. Anladııkki bu dow dümbeleği 9200 görmeden düşmeyecek o zaman bir an önce görsede albatros hayvanı gibi dalışa geçse demekten kendimi alamıyorum.Ben artık yatayım yav sabah işe gidecem daha! Buyrun grafik![/QUOTE]
9246 görüldü. Hedefi gördü bitti mi yoksa yeni bir şey var mı?
[QUOTE=Astatin;136799]dinlence ve hesap özeti;
52100 fiyat itibariyle VOB portfoyum zirvesine göre %30 erimiş bulunuyor..EURUSD ve GOLD kısalardan gelen kar ile overall da portfoy zirvesine göre %22 ekside...nerde hata yaptım..yanıt çok basit..sisteme uymamakla...en basitinden son sinyal 50675 al olduğu halde kısa kovaladım..sadece bu sinyale bile uysam portfoy manzarası çok farklı olacaktı..sonuçta aylardır hep kısa beklentisi içinde olduk ve/veya öyle manipüle edildik.. forumlardada bilmeden birbirimizi manipüle ettik (herkes için demiyorum)..hepimiz bilirizki piyasalarda bağımsız düşünebilen ve disiplinli işlem yapabilen kazanır.. oysaki bu short beklentisi o kadar ağırdı ki, en başarılı analistler bile analizlerini, sayımlarını v.b. hep bilinçaltındaki çöküş beklentisi ile yaptılar..belki bu çöküş olacak ancak vob da bilmekten ziyade zamanlama önemli...bu yükseliş boyunca çok güzel yerlerden kısa yapıp 1000-1500 puan kara geçip aha çöküş geliyor diye kapatmadığım çok zamanlar oldu..sistemide görmezden gelip bu pozları zararına kapatmak zorunda kaldım. sonuç trader kör ve sağır olmalı zamanı gelince..hatta düşünmemeli, hisleri veya sistemi ne diyorsa onu yapmalı
SONUÇ: Astatin mola alır..[/QUOTE]
Benim koyun hikayesi bu mesaja uygun olmuş aslında. Sorun çobanın peşine takılmakta. Zararını da çaıkça dile getirdiğin için dürüstlüğündne doalyı tebrikler. Ben de 53,400den indim short treninden. Pençe mençe kalmadı acilde ayu.
[QUOTE=klozon;136800]Arkadaşlar VOB'u ücretsiz olarak grafikleri ile takip edebileceğim site veya program bilen varsa yardımcı olabilir mi?[/QUOTE]
Anlık sitiyorsanız öyle bi şey olsa Foreks ve MAtriks aç kalır yawf. Sadece fiyatları aracı kurum terminallerindne görebilirsiniz.
Grafikli isterseniz ben de bilmiyorum.
[QUOTE=Astatin;136802]DOĞRULANMAMIŞ HABER;
Ukraynada işler ciddi karışmış. Bir kaç büyük bankanın batacağından bahsediliyormuş. Ukrayna para biriminin diğer EM para birimlerinden yarışıp USD ye karşı değer kaybetmeside bunu destekler nitelikde..Yani bu durum EM leri kötü etkilemye başlayabilir. Ancak unutulmamaı gereken;
1) Dünya Piyasaları bunu çok umursamayabilir
2) Dünya umursayabilir ama bizimkiler umursamayabilir..
bilginiz için[/QUOTE]
Hizmet ihracatına ağırlık verip aradaki farkı kaparlar sen merak etme..dng
Çok yazmışım gidiyorum artık. Rastgele ağalar....
[B][U]31 Temmuz Cuma [COLOR=blue] Yurtdışı [/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]EUR TÜFE Tahmini (a/a) (Tem) 12:00 -%0,4 -%0,1 Yüksek [/U]
[U]EUR İşsizlik Oranı (Haz) 12:00 %9,7 %9,5 Yüksek[/U]
[B]USD GSYH (Q2) 15:30 -%1,5 -%5,5 Yüksek [/B]
[B]USD Kişisel Tüketim (Q2) 15:30 -%0,5 %1,4 Yüksek [/B]
[B]USD Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (q/q) (Q2) 15:30 %2,4 %1,6 Yüksek [/B]
[B]USD GSYH Deflatörü (Q2) 15:30 %1,0 %2,8 Yüksek[/B]
USD İstihdam Maliyet Endeksi (Q2) 15:30 %0,3 %0,3 Düşük
USD Chicago PMI Endeks (Tem) 16:45 42 39,9 Düşük
USD NAPM-Milwaukee (Tem) 17:00 52 50 Düşük
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Total (TOT) 1$ (09:00 TSI)
Mitsubishi UFJ Financial Group (MTU) ---$ (10:00 TSI)
Chevron (CVX) 0.95$ (Açılış öncesi)
[B][U][COLOR=blue] Türkiye [/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Hazine Ağustos ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak 17:00
TÜİK, Haziran ayı dış ticaret dengesini açıklayacak 17:00
[B][U]Dün IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U][/B]
[B]IMKB:[COLOR=red]9151[/COLOR][/B]
[B]VOB: [COLOR=red]9172[/COLOR][/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
ben demiştim diyebilmek için portföyü bu cümle oranında artırmak gerekir.
yoksa bu cümle çok manasız olur ve kendi kendini tatmin etmekten öteye gitmez. o yüzden, "yükseleceği zaten belliydi, bağıra bağıra geldi vs." türü cümleler kuran ama bunu portföyüne yansıtamayan arkadaşlar, kenarda durun hele.
kenarda duramayacak kadar bu işin "yenisi" olan arkadaşlar, istatistiklerden son 10 mesajımı açıp okuyun.
arkadaşlar, önümüzde daima iki seçenek var. bu, hiçbir piyasa koşulunda, hiçbir grafikte, hiçbir analizde değişmeyecek bir olaydır.
[B]daima[/B] iki seçenek.
bütün analizlerde, bu dalga hareketinin bir üzerinden, bir de altından olmak üzere itina ile iki çizgi çekilir.
yükseleceğini düşünen ve long pozisyon açan arkadaşlar, dalganın alttaki çizgiye değdiği noktayı işaret edip "aha dönüş noktası" der.
tersi yönünde poz açan arkadaşlar da, üst çizgiye değdiği noktaya parmak basıp, "aha burdan dönecek, dönmezse fena" der.
bu zıt iki seçeneğin olması gereken ortak noktası ise, "aha olmadı,tutturamadık" diyeceğiniz noktaya karar vermektir ki biz buna stoploss noktası diyoruz.
bütün forumlara yazdığım yazılarda, stoploss noktalarının (trade tarzı ile orantılı mesafeye olmak üzere) ne kadar yakına konulursa o kadar iyi olacağından bahseder dururum. kendim bunu yaptığım için rahatlıkla yazabilirim. sadece bildiğim değil, aynı zamanda uyguladığım bir kural olduğu için bu ahkam kesmekten bir adım öte çünkü.
lütfen bu kuralı kendi trade tarzınıza uygun şekilde modifiye edin ve acımadan, tekrar ediyorum, acımadan uygulayın.
Not: Sn. VOBiX.
"tecrübe der ki" diye bahsetttiğim altın vuruş buydu evet.
yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. altın vuruşun dünya ile senkronize yükselmiş bir piyasada dünya ile senkronize şekilde yapılmaması çok önemli bir noktadır. ben dün gece Dow dan da bu tarz bir %3-4 yükseliş beklemiştim. olmaması gerçekten canımı çok sıktı.
herkese bol kazançlar.
Altın vuruşu yaptılarmı zirveden vermeleri gerekmezmiydi gayet rahatlar dowda rahat ağustostada götürelim eylülde çakalım derlerse seyreyle.En güzeli sisteme birebir uymak yoksa altın vuruşlarla bu anlaşılmaz ama drence gelmiş tedbirini al, akşama flat kal gündüz hareket olursa harekete stoplu katıl akşama çık taktikleriyle.Şu ana kadar hiç bir sistem sat vermemiştir.
Herkese bol kazançlar...