[QUOTE=QUEEN;138152]aslında eur dlr ve apsd ile kısa girmeli hafta sonuna..ama sistem vıyy[/QUOTE]
ben histemle kısa gireceğim zaten.....
Printable View
[QUOTE=QUEEN;138152]aslında eur dlr ve apsd ile kısa girmeli hafta sonuna..ama sistem vıyy[/QUOTE]
ben histemle kısa gireceğim zaten.....
[quote=cetin;138154]Arkadaşlar selam siz sistem yaparken MetaStock progamını yoksa matriks veri terrminalini mi? MetaStock programına matriks ekranında olduğu gibi imkb 30 online olarak veriler altarılabiliyor mu? Yolun başındayım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz?[/quote]
İngilizce bilmiyorsan MetaStock^a bulaşma. İngilizce bile çok az kaynak var, forum.equis.com adresinden yardım alabilirsin.
[quote=QUEEN;138155]borsacı zararı çıkarcan ha gayret[/quote]
[B]Valla sonlara doğru toparladık[U]....İki gündür direkten dönüyoruz.[/U][/B]
57375 flat...Geceye flat. Ömür boyu flat kalsak aslında iyi ::) ): ))::)))
Gün boyu ortalama 100-200 küçük bir zarar + komisyonum var .
57700 den Shortladım. 58000 i de geçse ordaki stopla zarar artacaktı.
Pzt salı çarşamba ömrümde olmadığı kadar kar yazmıştım. Dün ve bugün de kaybediyoruz. Kısmet.. Sıfıra Sıfır elde var sıfır..
herkese iyi tatiller....
geceye kısa... ya nasip....
kazanmanın sırrı..sistemi 2 kaldıraçla uygulamaktır...2 kaldıraçtan fazlası rasyonel düşünmeyi olumsuz etkiliyor..[B]sistemin uygulanması zorlaşıyor[/B]...
herkese iyi haftasonları.flatim...
iyi tatiller herkese
İyi tatiller
herkese iyi tatiller,
cok tesekkurler larossian,pembeoglan,selcuklu,astatin,master,abka,vobix ve unuttuklarım bizimle deneyimlerinizi paylasıyorsunuz,ihsallah herkes kazanır,efg istanbul kaybeder:))
spotun güçlü duruşundan dolayı geceye uzun girdim, ama dow çok erken toparlandı hoşuma gitmedi..eur/usd de çok bozdu..üüü
yanlız VOB 59,000 i yukarı kararsa ne 60 da durur ne de 65 de.. önceki zirvemiz 75.000 hedef olur.. inanması çok zor dimi..:)))
[QUOTE=jerfin;138168]spotun güçlü duruşundan dolayı geceye uzun girdim, ama dow çok erken toparlandı hoşuma gitmedi..eur/usd de çok bozdu..üüü[/QUOTE]
pzt yeni zirve görebiliriz..dow gördü bizde görürüz.
Bende başta Larossıan ,Astatin ,Mbm olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
[QUOTE=engin sözmen;138171]Bende başta Larossıan ,Astatin ,Mbm olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.[/QUOTE]
abi pembeoğlanı niye yazmıyosun ?? .... az uğraşmadı çocuk gitti mazot falan aldı . jeneratoru çalıştırdı ..sabahtan çanağı kırdı sonra yapıştırdı .... akşama kadar koşturdu ...:o:o:o
[QUOTE=mbm;138159]herkese iyi tatiller....
geceye kısa... ya nasip....[/QUOTE]
abi iki dakka gittim satmışın hemen .. vay anasını .. :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
ne biçim trendmiş yuawww....kriz diye diye uyuttular..imkb 100 48000 hedef... dow 10400...gökhan bi ses ver..doooooooooo.......
[QUOTE=selçuklu;138173]abi iki dakka gittim satmışın hemen .. vay anasını .. :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o[/QUOTE]
he sattım......üüüüüü
dow kapanış 9031,3131.. kayıtlara geçsin....:):)
[QUOTE=onvivo;138157]İngilizce bilmiyorsan MetaStock^a bulaşma. İngilizce bile çok az kaynak var, forum.equis.com adresinden yardım alabilirsin.[/QUOTE]
Ben İngilizeyi unuttum sayılır ama gen de kurcaladıkça bir şey çıkıyor zaten. zaten formül dili başka bir dil. Bulaşsın bulaşsın ama MAtriksle bşalarsa daha iyi olur. En azından MS için veri çekme derdi olmaz.
[QUOTE=mbm;138175]he sattım......üüüüüü
dow kapanış 9031,3131.. kayıtlara geçsin....:):)[/QUOTE]
sistemciydin hani.dng:..:
[QUOTE=jerfin;138168]spotun güçlü duruşundan dolayı geceye uzun girdim, ama dow çok erken toparlandı hoşuma gitmedi..eur/usd de çok bozdu..üüü[/QUOTE]
Yawf hani sisteme uyuyordun. Üç kuruş kazanınca sattın mı sistemini. .dng
[QUOTE=jerfin;138169]yanlız VOB 59,000 i yukarı kararsa ne 60 da durur ne de 65 de.. önceki zirvemiz 75.000 hedef olur.. inanması çok zor dimi..:)))[/QUOTE]
Günlüklerdeki bayrak 65,000e kadar götürür. ÜStüne karışamma diyor. Ayrıca tam bir yıl öncesine bakıp nostalji yapın ayular sevinsin de diyor. VOBiX de geçen yılki konjonktür ile bu yılki farklı ayular acele etmese de olur ssitemine baksın diyor.
[QUOTE=QUEEN;138177]sistemciydin hani.dng:..:[/QUOTE]
kuin abla....
kaç kere yazacam ya.....üüü
gündüz sistemciyim.... gece pozisyonu farklı...
gece dow adisinine göre pozisyon......:):):)
[QUOTE=mbm;138180]kuin abla....
kaç kere yazacam ya.....üüü
gündüz sistemciyim.... gece pozisyonu farklı...
gece dow adisinine göre pozisyon......:):):)[/QUOTE]
tmm..kızma.. dow düşmez ama..future kıyak geçebilir..:)
[QUOTE=mbm;138175]he sattım......üüüüüü
dow kapanış 9031,3131.. kayıtlara geçsin....:):)[/QUOTE]
ayıp ettin abi yalnız bıraktın beni .. öyle sistemcilikmi olur .. sabah sisteme uy akşam histeme fdowa falan bak .. benim tahminimde 9531.31 .. kayıtlara geçsin .. :o:o:o:o
şu vob 65000 olsun pembeoğlanı newyorka walstreete gönderecem .. gezsin gelsin keranacı :D:D:D ... :o:o:o
[QUOTE=VOBiX;138178]Yawf hani sisteme uyuyordun. Üç kuruş kazanınca sattın mı sistemini. .dng[/QUOTE]
ee sisteme ters girmedim ki zaten..:p
2 gündür gün sonu pozu kapatıp, geceye flat giriyordum ve ertesi günü sistem yönünde poz alıyordum tekrar.. bu gece kıyamadım uzunlara nedense, spot piyasa pek bi güzel göründü gözüme...
artık tövbekarım:..:sisteme ters poza tövbe ettim..:)))
[QUOTE=QUEEN;138174]ne biçim trendmiş yuawww....kriz diye diye uyuttular..imkb 100 48000 hedef... dow 10400...gökhan bi ses ver..doooooooooo.......[/QUOTE]
he ya kandırdılar bizi kriz var diye..:..:.dng
48.000 kesmez, 100.000 olsun XU100 kraliçem...lelele babom uzun vadede 8 sent hedefini vermiş...lelele.lelele.lelele
[QUOTE=jerfin;138184]he ya kandırdılar bizi kriz var diye..:..:.dng
48.000 kesmez, 100.000 olsun XU100 kraliçem...lelele babom uzun vadede 8 sent hedefini vermiş...lelele.lelele.lelele[/QUOTE]
uzun vade atmasyon ..ne kadar uzun..8 cent ne olaki türkçesi..:p ayu yoksa yukarı gitmez..demedi demeyin heee..mbm geberesice dow düşüyo..hehe..
Obama^darn ekonomık krız acıklaması:
-obama^darn ekonomık krız acıklaması:
-en kotusu gerıde kalmıs gıbı gozukuyor
-ekonomımızı cokmekten kurtardık
washıngton (a.a) - 07.08.2009 - abd baskanı barack obama, acıklanan yenı
ıssızlık rakamlarını yorumlayarak, en kotusunun gerıde kalmıs olabılecegını
soyledı ve ekonomımızı cokmekten kurtardık dedı.
ıssızlık oranının 15 aydır ılk kez dusmesının acıklanmasıyla ılgılı
olarak beyaz saray^da rose garden^da gazetecılere acıklamalar yapan obama, en
kotusunun gerıde kalmıs olabılecegıne ılıskın olarak bu sabah yenı ısaretler
aldık dedı.
Tunelın ucundakı ısıgı gorebılecegımızden emınım dıyen obama, hala
yapılması gereken cok ıs oldugunu ıfade ederek, tırmanacagımız sarp bır dag var
ve bız derın bır vadıden basladık dedı. Obama, yonetımının aldıgı onlemlerın
kredı pıyasasındakı donmanın cozulmesıne yardım ettıgını kaydettı.
Ekonomıyı ucurumun kenarından cekıp aldıklarını ıfade eden obama,
ekonomımızı cokmekten kurtardık. Bır yandan ekonomıyı bır felakete
yuvarlanmaktan kurtarırken, bır yandan da buyume ıcın yenı bır temel olusturduk
dıye konustu.
(ap-reu-rem-tem)
21:26 07/08/09
--aa--
[QUOTE=QUEEN;138185]uzun vade atmasyon ..ne kadar uzun..8 cent ne olaki türkçesi..:p ayu yoksa yukarı gitmez..demedi demeyin heee..mbm geberesice dow düşüyo..hehe..[/QUOTE]
çok uzun kraliçem çoookkkk..:..: artık borsalar hep çıkacak hep çıkacak..::::::
ben acayip ötesi bir boğa oldum yafff, demek ki aşağı dönüş çok yakın..:..:.dng
[QUOTE=QUEEN;138185]uzun vade atmasyon ..ne kadar uzun..8 cent ne olaki türkçesi..:p ayu yoksa yukarı gitmez..demedi demeyin heee..mbm geberesice dow düşüyo..hehe..[/QUOTE]
28 bin iken çökecek yok şuraya düşecek diyorlardı....
kimse ne oldugunu anlamadan [B]30 bin puan çıktı...[/B]
[B]28 binden sıfırlasa[/B] amerika denizin dibine batsa bu kadar kazandıramazdı...
şimdide millet yukarı uçuşlar yapıyo... atış serbest....
8 sentde derler 18 sentte...
boş ver kuin abla sen... sisteme sarılalım....
ben son iki üç ay kopmuştum olaydan.. foruma gelmediğimden belliydi bu kopuş...
sistem ne derse o... ister 8 cent olsun.. ister 0,8 sent... beni bağlamaz....
sn jerfın usd tl yı bıraktınız sanırım
....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........
aracı kurumların yaptığı alış ve satışa gore pek yorum yapmayı sevmıyorum
ama bugun hem efg hemde dsı nın satış tarafında olması
ustune bırde parıtelerde ters koşe
benı tırstırdı
sankı bı kedı gordum)))))
[QUOTE=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/QUOTE]
Benim bu konuda yazılmış bir kaç sayfalık yazım var. [B][COLOR="Blue"]VOB Dersleri [/COLOR][/B]adı altında da hangi birini yazalım yawf
[quote=VOBiX;138192]Benim bu konuda yazılmış bir kaç sayfalık yazım var. [B][COLOR=blue]VOB Dersleri [/COLOR][/B]adı altında da hangi birini yazalım yawf[/quote]
....Olurya acemilerin yaptığı hatalar vardır belki ilk işlemlerde o sebepten sordum.....
[QUOTE=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/QUOTE]
ilk ve tek tavsiyem 1 kaldıraçla en az 2 ay işlem yap....
bu şu demek... kaç kontrat almayı düşünüyorsun veya voba ayırdıgın para ne kadar...
10 bin tl diyelim mesela....
o zaman en fazla 2 kontrat ideali tek kontratla 2 ay ısınma turları at...
yoksa o 10 bin tl yi elinden almaları 2 haftayı geçmez.....
belki bize nasip olur.. he heeeee ..şaka şaka...
[QUOTE=okansak;138191]aracı kurumların yaptığı alış ve satışa gore pek yorum yapmayı sevmıyorum
ama bugun hem efg hemde dsı nın satış tarafında olması
ustune bırde parıtelerde ters koşe
benı tırstırdı
sankı bı kedı gordum)))))[/QUOTE] İş yatırımı unutmayalım bir de Garanti de alış tarafında değildi.
tatıle çıkan arkadaşlar bursadan yolu geçerlerse
doner kebabımız emrınıze amededır
[QUOTE=palamut;138193]....Olurya acemilerin yaptığı hatalar vardır belki ilk işlemlerde o sebepten sordum.....[/QUOTE]
En büyük hata portföyün tamamıyla işlem yapmaktır. Yani 3000TL paran varsa işlemlere 5 kontratla başlarsan ilk hatayı yapmış olursun.
İkincisi herhangi bir ssitemin ürettiği al sat sinyallerini takip etmiyorsan stoploslsu çalışmaya dikakt wet. Zararın büyümesine izin verme. Buradan döner buradan teper beklentileri vobcuyu batırır.
Üçüncüsü hiçbir forumdaki hiçbir kişiyi takip etmeye çalışma bir pozsiyonu kaçırıp terste kaırsan kazandığından fazlasını kaybedebilirsin. Her ne kadar LArossian gibi elinden geldiğince sistem durumunu paylaşmaya çalışan iyi niyetlki kişiler olsa da sinyali anında burada yayınlayamaz. Misal dün bir iki kulaç daha atayım derken AL sinyalini kendisi de geç fark etmiş.
Dördüncüsü tuareg gibi ol. Portföyüne bir çıkış noktası belirle. De ki sermayemin %Xini kaybedince VOBu bırakacağım de portföy o kaybı görünce pozsiyonalrını kapatıp çekil. Bunu pozsiyonel stoplosslar için de kullanabilirsin.
Sakın uyumsuzluklara güvenip işlem yapma. Negatif uyumsuzluklar son bir ayda nice ayıyı katletti.
Beşincisi kendine işlem yapmak için giriş çıkış stratejisi belirle. Neye göre alacaksın neye göre satacaksın. En kolayı matriks ya da metastock üzerinde bir sistem kullanmaktır. Zor olanı o sistemi yorum katmadan birebir uygulamaktır. Mesela astinin ceza puanalrı 5 olunca kendisine ***** diyecektik ama 55 oldu.
Dowa daxa göre işlem yaparsan yandın çünkü dow düne göre daha yüksekten kapatmasına akrşılık bugün eksi açılşıp baya bir eksiyi gördük. VOB her zaman yurtdışı endekslere göre hareket etmez.
İlk aklıma gelenler bunlar. Arkadaşalr da bildikelrini yazarsa aşağı yukarı bir şeyler oturur.
[quote=mbm;138194]ilk ve tek tavsiyem 1 kaldıraçla en az 2 ay işlem yap....
bu şu demek... kaç kontrat almayı düşünüyorsun veya voba ayırdıgın para ne kadar...
10 bin tl diyelim mesela....
o zaman en fazla 2 kontrat ideali tek kontratla 2 ay ısınma turları at...
yoksa o 10 bin tl yi elinden almaları 2 haftayı geçmez.....
belki bize nasip olur.. he heeeee ..şaka şaka...[/quote]
zarardaki pozisyonu kapatıp da bekleyip bekleyip gene aynı yonde pozisyon acma..1 gün içinde ust uste 2 zararlı işlem yaparsan...o gün bi daha işlem yapma...1 makisimum 2 kontratla işlem yap