[QUOTE=okansak;138196]tatıle çıkan arkadaşlar bursadan yolu geçerlerse
doner kebabımız emrınıze amededır[/QUOTE]
iskender yokmu...
bursaya gelip iskender yemedenmi gidecegiz....:mad:
Printable View
[QUOTE=okansak;138196]tatıle çıkan arkadaşlar bursadan yolu geçerlerse
doner kebabımız emrınıze amededır[/QUOTE]
iskender yokmu...
bursaya gelip iskender yemedenmi gidecegiz....:mad:
bide yazılanları okursun okursun anladığını sanırsın...ama iş işlem yapmaya gelince hiç kimsenin dediği gibi olmadığını anlarsın... o yüzden işlem yaparken ki psikolojini çözmeye çalış..
dowu yamulttular son 1 saatte..ama idare eder genede
[quote=mbm;138199]iskender yokmu...
bursaya gelip iskender yemedenmi gidecegiz....:mad:[/quote]
mbm sen gel ıskenderde neymış dersın .lelele
sn seyyah gelmış
valla bılmıyorum ama pıyasada seyyah parayı buldu
o yuzden yazmıyor dıyorlar9))))))
yazılarınızı ozledık
umarım kotu bır şey yoktur
[quote=VOBiX;138197]En büyük hata portföyün tamamıyla işlem yapmaktır. Yani 3000TL paran varsa işlemlere 5 kontratla başlarsan ilk hatayı yapmış olursun.
İkincisi herhangi bir ssitemin ürettiği al sat sinyallerini takip etmiyorsan stoploslsu çalışmaya dikakt wet. Zararın büyümesine izin verme. Buradan döner buradan teper beklentileri vobcuyu batırır.
Üçüncüsü hiçbir forumdaki hiçbir kişiyi takip etmeye çalışma bir pozsiyonu kaçırıp terste kaırsan kazandığından fazlasını kaybedebilirsin. Her ne kadar LArossian gibi elinden geldiğince sistem durumunu paylaşmaya çalışan iyi niyetlki kişiler olsa da sinyali anında burada yayınlayamaz. Misal dün bir iki kulaç daha atayım derken AL sinyalini kendisi de geç fark etmiş.
Dördüncüsü tuareg gibi ol. Portföyüne bir çıkış noktası belirle. De ki sermayemin %Xini kaybedince VOBu bırakacağım de portföy o kaybı görünce pozsiyonalrını kapatıp çekil. Bunu pozsiyonel stoplosslar için de kullanabilirsin.
Sakın uyumsuzluklara güvenip işlem yapma. Negatif uyumsuzluklar son bir ayda nice ayıyı katletti.
Beşincisi kendine işlem yapmak için giriş çıkış stratejisi belirle. Neye göre alacaksın neye göre satacaksın. En kolayı matriks ya da metastock üzerinde bir sistem kullanmaktır. Zor olanı o sistemi yorum katmadan birebir uygulamaktır. Mesela astinin ceza puanalrı 5 olunca kendisine ***** diyecektik ama 55 oldu.
Dowa daxa göre işlem yaparsan yandın çünkü dow düne göre daha yüksekten kapatmasına akrşılık bugün eksi açılşıp baya bir eksiyi gördük. VOB her zaman yurtdışı endekslere göre hareket etmez.
İlk aklıma gelenler bunlar. Arkadaşalr da bildikelrini yazarsa aşağı yukarı bir şeyler oturur.[/quote]
ne yıldızlıyon TOKOBA..evet denyo diyecektik..:) ama sisteme ters pozisyon alana denyo diyecektik..yoksa sisteme rağmen flat kalan değil..yok valla ters kalma durumları 5 i geçmedi...zaten hellim de numaratör olmayı kabul etmediği için bu iş uygulamay geçmmeişti..lem ne temiz kalpli adamım ha..tokoba bu mevzuyu ortalama 2 haftada bir yazıyo bende her seferinde üşenmeden aynı yanıtı yazıyorum..hayret:D:D
Ayrıca onca çok pozitif ve çok daha negatif özelliklerim dururken beni sadece bu anekdotla anman hiç hoşuma gitmedi:D:D:D
astı euro usd ıçın ne duşunuyorsun
[QUOTE=okansak;138189]sn jerfın usd tl yı bıraktınız sanırım[/QUOTE]
evet, bıraktım ust/ytl de işlem yapmayı okansak..
[QUOTE=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/QUOTE]
sana [COLOR="Red"]tek tavsiyem[/COLOR] vob^dan uzak dur olurdu palamut.. vob^da kaybedenlerin oranı, kazananların oranına göre %10 malesef..:( ve o %10 luk dilimdekilerde 3-5 defa sermayeyi sıfırladıktan sonra inatçı çıkıp o yüzde dilimine girmeyi başarabilmiş insanlar..
[QUOTE=Astatin;138204]ne yıldızlıyon TOKOBA..evet denyo diyecektik..:) ama sisteme ters pozisyon alana denyo diyecektik..yoksa sisteme rağmen flat kalan değil..yok valla ters kalma durumları 5 i geçmedi...zaten hellim de numaratör olmayı kabul etmediği için bu iş uygulamay geçmmeişti..lem ne temiz kalpli adamım ha..tokoba bu mevzuyu ortalama 2 haftada bir yazıyo bende her seferinde üşenmeden aynı yanıtı yazıyorum..hayret:D:D
Ayrıca onca çok pozitif ve çok daha negatif özelliklerim dururken beni sadece bu anekdotla anman hiç hoşuma gitmedi:D:D:D[/QUOTE]
İki hafta sonra görüşmek üzere o zaman...
Yalnız takdir etmeye başladım seni uzun pzosiyon da taşıyorsun bu aralar. .brv
Queeen abla bir sofra kur SEYYAH gelmiş, karnını doyurup bi kendine gelsin. Sona yokluğunun hesabını verip maceralarını anlatsın.
Pazartesiden itibaren kontratlar 600TL bugünden stoklayan oldu mu? .dng
[quote=palamut;138190]....Sevgili voborsa ailesi ;
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/quote]
1) Önce sanal işlemlerle başla. Eğer kendini kandırmazsan, [COLOR=red]kısa sürede battığını göreceksin.[/COLOR]
2) 1 de belirtilen kendini kandırma işlemini yapacaksın veya tamamya hatalarımı gördüm artık yapmam bu hataları illüzyonuna kapılacaksın. Yinede 1 kontrat gibi cüzi miktarla başla. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
3) Yok abi artık tamam kaptım bu işi deyip devam etmeye karar vereceksin. Sen yinede 2 kontratı geçme. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
4) Yahu bu iş böyle olmuyo biraz teknik çalışayım sistem olayına gireceksin. Internette bulduğun gördüğün mucizevi şekiller graflar seni çok etkileyecek. Henüz sisteme sahip olmaktan ziyade onu disiplinli uygulayabilmenin önemli olduğunu bilmediğin için ve artık kendinden emin olduğun için taze para sokacaksın. Ama aha sistem az sonra verecek sinyali ben erken davranayım niye bekliyeyim salak gibi deyip işlem yapacaksın. Sinyal kaybolacak. Haydeee terse geldik hemen pozisyonu kapatıp öbür pozisyona geçeceksin. Sonra v.s v.s. v.s... [COLOR=red]Çok kısa değil ama yine kısa sayılabilecek sürede batacaksın.[/COLOR]
[COLOR=black]Özetle toplamda çok uzun olmayan bir sürede batacaksın.[/COLOR]
5) Hala paran, moralin ve isteğin kaldıysa, düşük kaldıraçın insnaın psikolojisini nasıl rahatlattığını anlayacaksın, hırslarını ve kaybettiklerini hemen geri kazanma dürtüsünü bastırabilirsin ve iyi bir sistem geliştirebilirsen ve o sistemin sinyallerine uyabilirsen artık para kazanabilrsin. dikkat et kazancaksın demedim, kazanabilirsin dedim. Çünkü bu hala bir ihtimaldir ama çok da büyük bir ihtimal değidlir.
6) Asla TV lerdeki gerzek analistleri ciddiye alma. Asla ekonomi dergisi okuma. Asla kitle psikolojisi ile hareket etme. Mümkünse .net forumlarına da girme :)
Ben 1 ve 2 inci aşamaları yaşadım. Ama şansıma ki, sistemsiz ancak kriz beklentisinde olduğumdam genelde kısa pozisyon açıyordum ve araad tepkiler olsada endeks sürekli düştüğü için 3ü ve 4 ün bir kısmını pas geçtim. Netekim 30000 seviyelerinde portfoyum zirve yaptı. Ancak sonra işler boka sardı hemen sistem geliştirme olayına sarıldım. Bir başka kişi ile aylarca evet aylarca uğraşıp bir sistem geliştirdik. başarılı bir sistemdi ama ben hep düşüşe inandığım için, long sinyalleri uygulamadım :) (Displin!!!)Hatta açtığım şortlardan 1500-2000 puan kara ulaşan pozisyonları bile sisteme rağmen kapatmadım. Ve önceki hafta portfoyum zirvesine göre %35 erimişti. Neyseki son haftada olan dramatik iki düşüşde -sistem sinyaline uyarak :)- toparladım. Ama şimdi düşünüyorumda, başlangıçtaki şelale olmasa çok rahat batarmışım. hemde bir kaç kez..Hala da bu ihtimal var çünkü sistemimi disiplinle uygulamıyorum :) Ama istop yapmayıda TP yapmayıda %51 oranında öğrendim..Umarım batmam..Batnmayacağım diyemiyorum...Sende kazara çok para kaznaırsan mutlaka kaznadıklarının büyük kısmını çek başka yere yatır..
Kesin olan şeyler şunlar; Biz bunları yazarız çizeriz ama sen yine bildiğini yaparsın. Biz böyle olacağını bile bile yine yazarız. Açıklamalr ve başkalarının deneyimleri maalesef para piyasalarında pek işe yaramıyor.
ANA MESAJ: Hiç bulaşma VOBa...Bulaşacağını bilsemde..
Paranın 1/4 ünü bana, 1/4 ünüde forumdan seçeceğin birine gönder. İnan bana hala %50 karda olursun. :..::..::..: %95 B-A-T-A-C-A-K-S-I-N
[quote=okansak;138205]astı euro usd ıçın ne duşunuyorsun[/quote]
ikiside cebimde olduklarında çok mutlu oluyorum..eğer öyleyse pariteyi hiç takmıyorum..nasılsa ikisinden de var diye :)....
Orta vadeli yorumum: görünen oki ABD ekonomisi EU ekonomisinden çok daha hızlı toparlayacak..Yılsonuna kadar 1.28 i görür hatta 1.20 bile mümkün diyorum. ama diyorum yani ..o kadar:::
pambıkk ekmek dersem çık cola dersem çıkma...ekmek!!
asti palamuta güzel moral vermişsin..
[url]http://www.angelfire.com/ab/borsa/elwave/elwave.htm[/url]
palamut burdan başla hehheeyy...
[QUOTE=Astatin;138212]
6) Asla TV lerdeki gerzek analistleri ciddiye alma. Asla ekonomi dergisi okuma. Asla kitle psikolojisi ile hareket etme. Mümkünse[COLOR="Blue"][B] .net [/B][/COLOR]forumlarına da girme :)
[/QUOTE]
Pişşt ayıp oluyor ama... .boks.
.com lar doluydu napalım.
[QUOTE=QUEEN;138215]asti palamuta güzel moral vermişsin..
palamut burdan başla hehheeyy...[/QUOTE]
O zor gelri şimdi, ordan değil buradan başlasın
[url]http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/pdfdosya/kuantum1.pdf[/url]
Amcaların resimlerinin altındaki grafiği gördün mü bütün sır orada yatıyor. .dng
Pazartesi sabah yeni bir vob^çu olarak ilk işlemimi yapmayı pilanlıyorum bu konuyla ilgili dikkat etmem yahut yapmamam gereken hususlar konusunda aydınlatıcı bilgilere ihtiyacım var şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim........[/quote]
Asti çok güzel anlatmış bunlarla uğraşmak çok zor arkadaşım bulaşma bencede nacizane tavsiyedir....Git balık avla, denize gir ,maça git ,sinemaya git sabahtan akşama kadar ekran başından ayrılamazsın birde üstüne para kaybedersin.......
[quote=VOBiX;138216]Pişşt ayıp oluyor ama... .boks.
.com lar doluydu napalım.[/quote]
:D:D .gs, .biz, .cc alaydın.... yazarkan . yı fazladan koymuşum.. kastım "internet" forumlarıydı... tokoba nokta net.lelele
[quote=Astatin;138212]1) Önce sanal işlemlerle başla. Eğer kendini kandırmazsan, [COLOR=red]kısa sürede battığını göreceksin.[/COLOR]
2) 1 de belirtilen kendini kandırma işlemini yapacaksın veya tamamya hatalarımı gördüm artık yapmam bu hataları illüzyonuna kapılacaksın. Yinede 1 kontrat gibi cüzi miktarla başla. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
3) Yok abi artık tamam kaptım bu işi deyip devam etmeye karar vereceksin. Sen yinede 2 kontratı geçme. [COLOR=red]Kısa sürede batacaksın.[/COLOR]
4) Yahu bu iş böyle olmuyo biraz teknik çalışayım sistem olayına gireceksin. Internette bulduğun gördüğün mucizevi şekiller graflar seni çok etkileyecek. Henüz sisteme sahip olmaktan ziyade onu disiplinli uygulayabilmenin önemli olduğunu bilmediğin için ve artık kendinden emin olduğun için taze para sokacaksın. Ama aha sistem az sonra verecek sinyali ben erken davranayım niye bekliyeyim salak gibi deyip işlem yapacaksın. Sinyal kaybolacak. Haydeee terse geldik hemen pozisyonu kapatıp öbür pozisyona geçeceksin. Sonra v.s v.s. v.s... [COLOR=red]Çok kısa değil ama yine kısa sayılabilecek sürede batacaksın.[/COLOR]
[COLOR=black]Özetle toplamda çok uzun olmayan bir sürede batacaksın.[/COLOR]
5) Hala paran, moralin ve isteğin kaldıysa, düşük kaldıraçın insnaın psikolojisini nasıl rahatlattığını anlayacaksın, hırslarını ve kaybettiklerini hemen geri kazanma dürtüsünü bastırabilirsin ve iyi bir sistem geliştirebilirsen ve o sistemin sinyallerine uyabilirsen artık para kazanabilrsin. dikkat et kazancaksın demedim, kazanabilirsin dedim. Çünkü bu hala bir ihtimaldir ama çok da büyük bir ihtimal değidlir.
6) Asla TV lerdeki gerzek analistleri ciddiye alma. Asla ekonomi dergisi okuma. Asla kitle psikolojisi ile hareket etme. Mümkünse .net forumlarına da girme :)
Ben 1 ve 2 inci aşamaları yaşadım. Ama şansıma ki, sistemsiz ancak kriz beklentisinde olduğumdam genelde kısa pozisyon açıyordum ve araad tepkiler olsada endeks sürekli düştüğü için 3ü ve 4 ün bir kısmını pas geçtim. Netekim 30000 seviyelerinde portfoyum zirve yaptı. Ancak sonra işler boka sardı hemen sistem geliştirme olayına sarıldım. Bir başka kişi ile aylarca evet aylarca uğraşıp bir sistem geliştirdik. başarılı bir sistemdi ama ben hep düşüşe inandığım için, long sinyalleri uygulamadım :) (Displin!!!)Hatta açtığım şortlardan 1500-2000 puan kara ulaşan pozisyonları bile sisteme rağmen kapatmadım. Ve önceki hafta portfoyum zirvesine göre %35 erimişti. Neyseki son haftada olan dramatik iki düşüşde -sistem sinyaline uyarak :)- toparladım. Ama şimdi düşünüyorumda, başlangıçtaki şelale olmasa çok rahat batarmışım. hemde bir kaç kez..Hala da bu ihtimal var çünkü sistemimi disiplinle uygulamıyorum :) Ama istop yapmayıda TP yapmayıda %51 oranında öğrendim..Umarım batmam..Batnmayacağım diyemiyorum...Sende kazara çok para kaznaırsan mutlaka kaznadıklarının büyük kısmını çek başka yere yatır..
Kesin olan şeyler şunlar; Biz bunları yazarız çizeriz ama sen yine bildiğini yaparsın. Biz böyle olacağını bile bile yine yazarız. Açıklamalr ve başkalarının deneyimleri maalesef para piyasalarında pek işe yaramıyor.
ANA MESAJ: Hiç bulaşma VOBa...Bulaşacağını bilsemde..
Paranın 1/4 ünü bana, 1/4 ünüde forumdan seçeceğin birine gönder. İnan bana hala %50 karda olursun. :..::..::..: %95 B-A-T-A-C-A-K-S-I-N[/quote]
Sn Astatin çok güzel söylemişsiniz ama anlamadığım şey internettte sinyal üreten bir çok sistemler var deli gibi kar yazmışlar a,tamamen robot olup duygularını vobda unutup sadece ne sinyal üretilirse sistem onlara uyup işlem yapmak mantıklı değil mi? Bir de bazı sitelerde adam yazmış benim sistemimle demiş 10 kontratla pozisyon açmış olsaydınız sene sonunda 90.000 tl paranız olmuştu diyor madem o kadar para kazandırıyorsa neden sisteminni satıyorlar 5000-10000 tl gibi paralara onu anlamış değilim hiç satmasınlar daha iyi değil mi?
............Herkese günaydın;
umarım iyi bir tatil günü olur arkadaşlar şuan bu yazıyı yazdığıma göre bu hastalık bana tamamıyla bulaşmış demektir yani kavşaktan dön uyarıları karetmeyecek artık tek yöne girmişim birkere ama tüm uyarılarınızdan şu dersi çıkardım kendime, baktın benzin yavaş yavaş bitiyor lamba yanmak üzere ozaman ilk köy yoluna sap....................herkese teşekkürler........
Qantum fiziğinide ayrıca severim...............
[quote=cetin;138221]Sn Astatin çok güzel söylemişsiniz ama anlamadığım şey internettte sinyal üreten bir çok sistemler var deli gibi kar yazmışlar a,tamamen robot olup duygularını vobda unutup sadece ne sinyal üretilirse sistem onlara uyup işlem yapmak mantıklı değil mi? Bir de bazı sitelerde adam yazmış benim sistemimle demiş 10 kontratla pozisyon açmış olsaydınız sene sonunda 90.000 tl paranız olmuştu diyor madem o kadar para kazandırıyorsa neden sisteminni satıyorlar 5000-10000 tl gibi paralara onu anlamış değilim hiç satmasınlar daha iyi değil mi?[/quote]
Dedimya sisteme sahip olmak önemli değil, disiplinle uygulayabilmek önemli..Bu piyasanın ne kadar içinde olursan, ne kadar veri ve yorum sağanağına maruz kalırsan, disiplinin o kadar kolay bozulur..Mesela perşembe sistemim 55800 den al verdi..o gün 56475 kapadı..cuma sabahı 55275 e kadar verdiler hızla..sistemim ısrarla alda kaldı..ama insan psikolojisi hemen "way be dünkü yükseliş dümenmiş, çökecek burası" diye şartlanıyor üstüne 1200 puanlık düşüşü de görünce long pozisyon alamıyor..bu arada dikkatini çekerim 55800 al sinyalinede uyamamıştım..sistem geliştirmek zor, uygulayabilmek daha da zor..Kanıtı şu: benim sistemin 1 kaldıraçla son 4 ayda %107 ye çıktı getirisi, ben ise ancak 6 ay önceki portfoy zirveme yeni ulaştım...AMAA:genelde 4-5 kaldıraçla oynarım gün içi, bu hesap benim paranın %700 yapması lazımdı :)..displin disiplin disiplin...
kim sistemini niye satıyor bilemem. kimisi sermaye yapmak istiyordur kendine, kimisi adam kazıklamak peşindedir, kimisi icracı değil teoricidir v.s..burda önemli olan soru şu; 1) O kadar para verilen sistem hakikaten aynı kazanç istikrarını göstermeye devam edermi 2) Bizimki gibi sığ bir piyasada çok kişinin kullandığı sistemlerle yapılacak işlemler gerçekten getiri sağlarmı (yani 20 Ky aynı noktadan al yaptı 500 kontrat diyelim..bunu gören yağma çetesi o malı düşürmeden stoplatmadan devam edermi..insan psikolojisi dediğim şey gelir gündeme..aldılar 500 kontrat sonra mahşerin 3 şerefsizi 700 puan bastılar VOB a, sistem hala alda ama o kontratları tutmaya devam edermi o KY kardeşlerimiz:))... Yani en güzeli bu işi öğrenip kendi sistemini geliştirmen...
[quote=Astatin;138223]Dedimya sisteme sahip olmak önemli değil, disiplinle uygulayabilmek önemli..Bu piyasanın ne kara içinde olursan, ne kadar veri ve yorum sağanağına maruz kalırsan, disiplinin o kadar kolay bozulur..Mesela perşembe sistemim 55800 den al verdi..o gün 56475 kapadı..cuma sabahı 55275 e kadar verdiler hızla..sistemim ısrarla alda kaldı..ama insan psikolojisi hemen "way be dünkü yükseliş dümenmiş, çökecek burası" diye şartlanıyor üstüne 1200 puanlık düşüşü de görünce long pozisyon alamıyor..bu arada dikkatini çekerim 55800 al sinyalinede uyamamıştım..sistem geliştirmek zor, uygulayabilmek daha da zor..Kanıtı şu: benim sistemin 1 kaldıraçla son 4 ayda %107 ye çıktı getirisi, ben ise ancak 6 ay önceki portfoy zirveme yeni ulaştım...AMAA:genelde 4-5 kaldıraçla oynarım gün içi, bu hesap benim paranın %700 yapması lazımdı :)..displin disiplin disiplin...
kim sistemini niye satıyor bilemem. kimisi sermaye yapmak istiyordur kendine, kimisi adam kazıklamak peşindedir, kimisi icracı değil teoricidir v.s..burda önemli olan soru şu; 1) O kadar para verilen sistem hakikaten aynı kazanç istikrarını göstermeye devam edermi 2) Bizimki gibi sığ bir piyasada çok kişinin kullandığı sistemlerle yapılacak işlemler gerçekten getiri sağlarmı (yani 20 Ky aynı noktadan al yaptı 500 kontrat diyelim..bunu gören yağma çetesi o malı düşürmeden stoplatmadan devam edermi..insan psikolojisi dediğim şey gelir gündeme..aldılar 500 kontrat sonra mahşerin 3 şerefsizi 700 puan bastılar VOB a, sistem hala alda ama o kontratları tutmaya devam edermi o KY kardeşlerimiz:))... Yani en güzeli bu işi öğrenip kendi sistemini geliştirmen...[/quote]
Çok haklısın teşekkürler
Çok zaman önce foruma yazdığım bir hikayeyi analatayım. Çok anlamlı hemde çoook..
Bir arkadaşım var VOB da işlem yapar..Küçük oğlu sürekli başına ekşiyor, meraklı gözlerle grafiklere bakıyor sorular soruyor v.b...Bizim arkadaşda çok genel bilgiler veriyor, e-brokerın nasıl kullanılacağınıda öğretiyor..Arkaşımız 1 aylığına yurtdışına çıkacaktı, oğluna eğlence olsun, VOB da işlem yapsın diye hesapta 600-700 lira para bırakıyor. Bizim arkadaş yurtdışından döndüğünde soruyor, neettin koç bizim parayı diye...HESAPTA artık 3 kontratlık para var!!!!Bizim eleman yamuluyor tabi..Şimdi bu hikayeden çıkarılacak dersler
1) Çocuk, ekonomi dergisi, cnbc-e, intyernet forumu, gazete, dax, dow, djı bilmiyo. Veri kirliliği veri yağmuru yok..
2) İşlem yaparken kullandığı para serbest para, znegin olma hayaliyle işlem yapmıyor ve parayı kaybetsede sorun değil, psikolojisi rahat. PC oyunu oynar gibi oynuyor.
3) Çocuk 2-3 günde kendine bir sistem edinmiş..Yok yok ,öyle sihirli formüller değil yaww.. Sistem şu, "çizgi çok düşüp biraz aynı yerde bekleyince alıyorum. çizgi yükselirse satıyorum..ama ben aldıktan sonra çizgi düşmeye başlarsa yine, hem satıyorum hem bir daha satıyorum"
Not: "Çizgi" ve "satmak ve bir daha satmak " tabirleri çocuğa ait :).. anlayacağınız üzere çizgi dediği fiyat, satmak ve bir daha satmak da long cover ve şort:) ha birde sorusu vardı.. "ya baba ben hepsini anlyorumda, elimde yokken sattığım şeyi kim nasıl alıyor onu hala anlamadım"
[QUOTE=QUEEN;138215]asti palamuta güzel moral vermişsin..
palamut burdan başla hehheeyy...[/QUOTE]
şimdi sen, vob da tradeye EW ile başla, ilk batışın can çekişmeden çok daha kolay olur mu diyosun..:..:
[QUOTE=palamut;138222]............Herkese günaydın;
umarım iyi bir tatil günü olur arkadaşlar şuan bu yazıyı yazdığıma göre bu hastalık bana tamamıyla bulaşmış demektir yani kavşaktan dön uyarıları karetmeyecek artık tek yöne girmişim birkere ama tüm uyarılarınızdan şu dersi çıkardım kendime, baktın benzin yavaş yavaş bitiyor lamba yanmak üzere ozaman ilk köy yoluna sap....................herkese teşekkürler........
Bak palamut kardeşim, Arkadaşlar seni safiyetle ve son derece iyi niyetle o kadar uyarmaya çalışmalarına rağmen. işlem yapmaya başlamadan hastalığın kendine bulaştığını kabullenmişsin. Korkum ilk işlemlerinde karlı olmandır. Çünkü o zaman kendine öyle güveneceksinki, Ben bu yetenekle niye başka işlerle uğraşıyorum, iş buradaymış gibi düşünceler aklından geçmeye başlarsa bunlar kanserin ilk belirtileridir. Erken teşhis önemli ama sen doktorada gitsen (Burdaki arkadaşların çoğunu doktor kabul ederim) bundan sonra doktorun sana diyeceği "evladım ne yersen ye. Sana her şey serbest. " olacaktır.:confused:
palamutt fuulll short başla pzt...30000 puan çıkmışız..hehhe..
[url]http://www.godmode-trader.de/de/boerse-nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-Rallyefortsetzung-oder-Ermuedungserscheinung-Ein-sel,a1226885,c562.html[/url]
[quote=parderi;138227][quote=palamut;138222]............Herkese günaydın;
umarım iyi bir tatil günü olur arkadaşlar şuan bu yazıyı yazdığıma göre bu hastalık bana tamamıyla bulaşmış demektir yani kavşaktan dön uyarıları karetmeyecek artık tek yöne girmişim birkere ama tüm uyarılarınızdan şu dersi çıkardım kendime, baktın benzin yavaş yavaş bitiyor lamba yanmak üzere ozaman ilk köy yoluna sap....................herkese teşekkürler........[/quote]
Bak palamut kardeşim, Arkadaşlar seni safiyetle ve son derece iyi niyetle o kadar uyarmaya çalışmalarına rağmen. işlem yapmaya başlamadan hastalığın kendine bulaştığını kabullenmişsin. Korkum ilk işlemlerinde karlı olmandır. Çünkü o zaman kendine öyle güveneceksinki, Ben bu yetenekle niye başka işlerle uğraşıyorum, iş buradaymış gibi düşünceler aklından geçmeye başlarsa bunlar kanserin ilk belirtileridir. Erken teşhis önemli ama sen doktorada gitsen (Burdaki arkadaşların çoğunu doktor kabul ederim) bundan sonra doktorun sana diyeceği "evladım ne yersen ye. Sana her şey serbest. " olacaktır.:confused:[/quote]
Birgün yazlığa gidecektim bir olta almak istedim vakit gecirmek icin .Balık mlz satan dükkana girip bir olta istedim ve daha önce hic balık tutmadığımı ve ona göre bir olta takımı haztrlamasını söyledim .Balıkcı olta tk.hazırladı verirkende İnşallah hic tutamazsın dedi bir kızdımki sorma gitsin niye dedim böyle söylüyorsun .Abi dedi eğer hic tutamazsan bırakırsın balık ve olta işini .Eğer tutarsan hastalık olur gece gündüz bayran seyran balık peşinde koşarsın . Aileni unutursun nerede balık varsa gidip 3-5 gün konaklamalar başlar ve zamanını 3-5 balık icin heba edersin ve bende hic balık tutamadım balık işine hasta olmadım .Amma bu sitelere hasta olduk !!!!! gecenin 3 ne kadar dow ne yaptı parite ne oldu sabah 7 kalkıp neler olacak diye okumaya birşeyler yapmaya calışıyoruz : Yol yakınken (senin icin) anlatmak istedim BOL ŞANSLAR DİLERİM
Aylarca gec yarılarına kadar calışıp sistem yaptım ama psikolojiyi bozuyorlar İlla histem devreye giriyor .Burada bir Arkadaş yazmıştı sanırım Sistem şahane ama uyamıyorum care olarak babamı oturttum ekran başına burayı gecerse tıkla şurayı gecrse tıkla babam eknomiden hic anlamaz ve şimdi para kazanıyorum demişti kısaca Yani duygu katmamalıyız
Perşembe ve Cuma günü sisteme harfiyen uysam alacağım puan net 4.800 puan Günde iki defa pozisyon değişimiyle hemde Biz ne aldık hic söylemeyeyim cok daha iyi .dng.dng.dng
Bu kadar ısrarlara rağmen tahmin ediyorum gireceksin ve çok yakın zamanda tahmin ediyorum haklılarmış diyeceksin.
Kurtlar sofrasına hoş geldin diyeyim.
iki arkadaş tecrübeli yanyana trade ettimi hiç..belki olumlu katkıları olabilirmii??
ALINTIDIR
[B][COLOR=blue]Düşen fil, ezilen çim ve krizde son durum[/COLOR][/B]
07.08.2009 14:26:18 - BURAK SALTOĞLU finanstrend.com
Yazmaya ara sıra ara vermek iyi oluyor, daha çok okuyup düşünebiliyorsunuz. Son bir aya damgasını vuran değişim, krizin sonuna ilişkin gelen bol sayıda haber ve piyasanın buna olumlu tepkisidir herhalde. Kısaca durumu özetlemek için kısa bir anekdotla başlayalım. Tekrar Merkez Bankası başkanlığı süresi gelen FED başkanı Bernanke şirket kurtarmalarına ilişkin cevap verirken kullandığı benzetme şöyleydi: 'Biz fili değil, fil yere düştüğünde çimde oluşacak hasarı azaltmak için kurtarma operasyonları yaptık'. Kurtarılan hangi nesil çimlerdi bunlar şu an için çok felsefi konular. Ancak yapılan yoğun yardımların en azından finansal krizin azalması ve güven krizini ciddi anlamda bertaraf edilmesinde önemli katkıları oldu.
Krizin bu aşamasında ilk defa analistler arası fikir ayrılığı daha az: gelecek iyi haberler var, çıkış yavaş olacak ve piyasalar bu çıkışı sanki biraz abartılı fiyatladı. Ama 'yavaş' ve 'abartılı' kelimelerinin içini doldurmak için ikna edici rakamları koymak çok zor.
Öncelikle, birçok yatırımcı Mart ayı dip seviyelerinin gerçek dip olduğuna inanamadı. Zira geçmişte artık bu son denildiğinde bir dip daha yaşanmıştı. Bir de Elliot dalgaları ile Dow'da 3 binleri bekleyen raporlar uçuşurken 6600 bile yeteri kadar çekici görünemedi. Bu nedenle bu sürekli çıkış biraz beklenti dışı gerçekleşti. Daha sonra özellikle teknik nedenlerle önemli bir ralli yaşandı. Tam ralliler biterken iyi haberler rallileri tekrar yarattı.
Kısaca özetlemek gerekirse:
Birçok kanaldan olumlu haberler gelmeye devam edebilir. Bu haberler zaten düşük faiz veya gerçek toparlanma beklenenden hızlı olursa diye düşünen yatırımcıların borsalarda kalmasına destek verecektir.
Peki düzeltme mi sert satış mı beklenmeli?
Kanımca kısa vadede çok sert satış yerine dönem dönem gelen volatilite dalgaları yaşanabilir. Ralliyi kaçıran birçok yatırımcı dışarıda bekledikçe tek soluklu önemli düşüşler yerine daha kısa soluklu volatiliteler yaşanabilir. Zira düşüşleri alış fırsatı gören yeni paralar borsalara girebilir.
Peki kritik uzun vade sorusu nedir?
Sorun çok net: ABD ekonomisinde %3'ün altında devam eden büyüme, işsizliğin 2010 sonrasında bir kaç yıl %5'li seviyelere gelmesini önleyebilir. Bu da toparlanmanın önünde bir engeldir. Bankacılık ve konut kesimi etkilenecektir. Stok azalması sonrası 3.çeyrekte oluşacak olası yüksek büyüme %3'leri bulsa bile bu devam etmeyebilir.
Tüketim tasarruf ikilemi
Bu sürece toplam 19 trilyon dolarlık AB ve ABD toplam tüketimini eklersek global toparlanmanın da sürekliliği sorgulanabilir. Bunlar doğal olarak şirket karlarını doğrudan etkileyecektir. ABD tüketicisinin tasarruf eğilimi %10'lara yaklaşıp oralarda bir süre kalırsa bu çok olumsuz olur. Burada Çin kurtarıcı olamayabilir.
Bu sorunu nasıl tedavi edeceğimiz çok belli: ek teşvik paketleri. Bu da tekrardan daha da ilerde enflasyon konularını gündeme getirebilir ki buna daha var.
Bu senaryo yerine, şu anda satın alınan güçlü bir toparlanma olasılığı.
Ancak tüketici psikolojisi beklenenden çok öte bir iyileşme gösterir ve yatırım kararları daha cesaretle alınırsa bu süreç daha hızlı geçilebilir. Ama burada çok önemli sorunlar var.
Yatırımcı ne yapmalı?
Yatırımcının kendi başına yatırım yapma dönemi biraz daha riskli artık. Dow 6600'deyken petrol 38 dolarlardayken hemen her türlü detayını bilmediğiniz ürün alınabilirdi. Şu anda riskler hem yukarı hem aşağı ve piyasadaki haber değişimi çok hızlı. Tüm finansal ürünler hakkında yapılan yorumlar yerine daha özgün önerilere bakılmalı görüşündeyim.
Korumalı fonlar, düşen volatilitenin tekrar artacağını düşünler için de opsiyon piyasalarındaki ürünler düşünülebilir. Ama profesyonel danışmanlık almadan yatırım yapmamak lazım.
Türkiye denklemini nasıl okumak lazım?
Bu süreçte bu denli pozitif ayrışan Türkiye ile ilgili hikayeler sevindirici ama çok da ikna edici değil. Bilmediğimiz bir konu var mutlaka ama umarım bu sadece bir ihtimal üzerine kurgulanmış bir hikaye değildir.
Daha stressiz bir şekilde piyasaları izlemek, önemli volatilite seviyelerinde risk almak ya da doğrudan korumalı fonlarla çalışmak akla gelen makul stratejiler gibi görünüyor. Bunu yaparken de özellikle makroekonomideki gelişmeleri yakından izlemek şart.
BURAK SALTOĞLU
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Profesörü
[QUOTE=QUEEN;138235]iki arkadaş tecrübeli yanyana trade ettimi hiç..belki olumlu katkıları olabilirmii??[/QUOTE]
konsantrasyonun bozulmasından başka hiçbir işe yaramıyor bu queen.. ister yanyana konuşarak trade et, ister msn de yazışarak, ister forumda yazışarak..... hiçbir etki altında kalmadan yapılan tradeler her zaman daha başarılı... bence tabi...
sadece geyik ile hareketli piyasada stresini, yatay piyasada ise cansıkıntını atmana yardımcı oluyor, deşarj olmanı sağlıyor o kadar..:..::..:
[quote=QUEEN;138235]iki arkadaş tecrübeli yanyana trade ettimi hiç..belki olumlu katkıları olabilirmii??[/quote]
Bu iş psikoloji diyoruz ya Herkesin psikolojisi ayrı o yüzden daha cabuk konsatrasyon bozuluyor ve daha kötü oluyor O kendi sistemini bekliyor o kessin bu dönsün diye oysa senin sistem poz vermiş oluyor kararsız kalınıyor piyasa kacıyor sonra .dng
[URL=http://img38.imageshack.us/i/barnsl.png/][IMG]http://img38.imageshack.us/img38/233/barnsl.png[/IMG][/URL]
[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/1347/bar1o.png[/IMG]
56600 altında sat gelir..
[QUOTE=cetin;138221]Sn Astatin çok güzel söylemişsiniz ama anlamadığım şey internettte sinyal üreten bir çok sistemler var deli gibi kar yazmışlar a,tamamen robot olup duygularını vobda unutup sadece ne sinyal üretilirse sistem onlara uyup işlem yapmak mantıklı değil mi? Bir de bazı sitelerde adam yazmış benim sistemimle demiş 10 kontratla pozisyon açmış olsaydınız sene sonunda 90.000 tl paranız olmuştu diyor madem o kadar para kazandırıyorsa neden sisteminni satıyorlar 5000-10000 tl gibi paralara onu anlamış değilim hiç satmasınlar daha iyi değil mi?[/QUOTE]
Bir inek çiftliğiniz var. Hepsi de günlük 10 litre süt veriyor diyelim. Bazı ineklerin verimi ise düşük. Günlük 5-6 litre anca veriyor. Bu inekleri günlük 3-4 litre süt alan inek sahipleri talip olsa satmaz mıydınız?
Sistem dediğiniz şey kişi başı bir tane değildir. Admaın birden fazla sistemi vardır. En kazançlısını kendisine alır. Diğerlerini de satıp karlı sistemine sermaye yapar.
Robot gibi uyacağınıza eminseniz sanal işlem yapın ya da sadece tek kontrat işlem yapın. Sistem en kolay iştir. Zor olanı sistemi uygulamaktır. MAtrikste bir sistem kurmuşsanız fiyat çubukalrının rengi ile zemin rengini aynı tutun. Ekrana baktığınızda siyah ya da beyaz renkli bir zeminde sadece kırmızı ve yeşil oklar görünsün. Robotlaşmanız kolaylaşacaktır.