[QUOTE=mbm;60579]teper buda...
ne kadar teper,nerden teper ..muamma
en dipten kapatmaz yani......[/QUOTE]
arada zarar da lazım portfoylere ne diyelim böle avutuoz kendimizi:)
Printable View
arada zarar da lazım portfoylere ne diyelim böle avutuoz kendimizi:)
Herkese iyi akşamlar dün 37800 lerden beri kısadayım. Bugün ekrana hiç bakamadım, arada cepten nete bağlanıp sistemi kontrol ettim. Bugün hiç al vermedi. Yarın da ekran başında değilim ama bu gidişle yarın da AL vermez. Yazılanları okudum, okurken bile başım döndü. Bunca AL Sat a rağmen bu forum eşrafı kardaysa, helal olsun diyorum... Bayram düşüşü ve son yükselişte sisteme uymayıp flat kalmanın acısını çektim. Şimdi artık sistem ne derse o. yok uyumsuzluk, yok veri, yok dow, yok dax artık hiçbirine bakmıyorum. Geceye pozisyonla girmeme rağmen sadece sabah bakıyorum piyasalar ne yapmış diye...
[QUOTE=sentinus;60540]Benim geçmişte bağlandığım bi broker 500000 lot alıp veriyordu 30 kağıtlarından aracı kurumun private banking elemanları için.[/QUOTE]
eskisi gibi değil artık.. telefonla broker'a bağlanana kadar şimdi ex-api sistemiyle saniyeler içinde gönderiyorsun emri.. aracı kurumlar özel müşterilerine özel oda, özel dealer veriyor....hatta isterse evine ex-api sistemini döşüyor..brokerların devri çoktan bitti aslında.. zaten sayıları da iyice azalmıştı.. imkb, önce disket emirlerini kaldırdı, şimdide broker'ları kapı dışarı ediyor..
[QUOTE=jerfin;60582]eskisi gibi değil artık.. telefonla broker'a bağlanana kadar şimdi ex-api sistemiyle saniyeler içinde gönderiyorsun emri.. aracı kurumlar özel müşterilerine özel oda, özel dealer veriyor....hatta isterse evine ex-api sistemini döşüyor..brokerların devri çoktan bitti aslında.. zaten sayıları da iyice azalmıştı.. imkb, önce disket seansını kaldırdı, şimdide broker'ları kapı dışarı ediyor..[/QUOTE]
ben vakdi zamanın da şöle işlem yapardım. hisse senedi hesabımda bakiyem bomboş olurdu. param vob hesabımda olurdu.vobdan işlem yapardım. hisse senedinden de hesabımda para olmadığı halde emirleri brokerdan verirdim. alım satım yapardım hisse senedi hesabım bom boş olduğu eğer zarar olursa t+2 de vob hesabımdan ödeme yapardım kar olursa da çekerdim:) brokerin o işe yaradığını düşünüorum ben de. bir de açığa satışları brokerdan yapılıor diye biliorum tabi her kurumda bölemi bilemiorum....
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/9388/fibozy6.png[/IMG][/URL][/IMG]
fibo desteği varmış 8700 altı olursa 8000 lere bizde eski dibe gidebiliriz..
[QUOTE=Vob Trader;60583]ben vakdi zamanın da şöle işlem yapardım. hisse senedi hesabımda bakiyem bomboş olurdu. param vob hesabımda olurdu.vobdan işlem yapardım. hisse senedinden de hesabımda para olmadığı halde emirleri brokerdan verirdim. alım satım yapardım hisse senedi hesabım bom boş olduğu eğer zarar olursa t+2 de vob hesabımdan ödeme yapardım kar olursa da çekerdim:) brokerin o işe yaradığını düşünüorum ben de. bir de açığa satışları brokerdan yapılıor diye biliorum tabi her kurumda bölemi bilemiorum....[/QUOTE]
heheheee iyi taktik:D
boş hesaba ex-api'den de alım yaparsın.. ama her dealer'a açık değildir o ekran.. benim bu yüzden başım çok büyük derde girmişti geçen sene:D
açığa satış ex-api den de yapılır..
[QUOTE=Vob Trader;60583]ben vakdi zamanın da şöle işlem yapardım. hisse senedi hesabımda bakiyem bomboş olurdu. param vob hesabımda olurdu.vobdan işlem yapardım. hisse senedinden de hesabımda para olmadığı halde emirleri brokerdan verirdim. alım satım yapardım hisse senedi hesabım bom boş olduğu eğer zarar olursa t+2 de vob hesabımdan ödeme yapardım kar olursa da çekerdim:) brokerin o işe yaradığını düşünüorum ben de. bir de açığa satışları brokerdan yapılıor diye biliorum tabi her kurumda bölemi bilemiorum....[/QUOTE]
Onu şubedeki müşteri temsilcin de yapar. İstinyedekine gerek yok. Exapiye tanımlama yaptırırsan evdeki kendi exapinden de yaparsın o işlemi. Fakat boş hesaba o işlemin yapılması yasal değil çünkü VOBdaki para VOBun teminatı ve bir temiant iki varlığa karşılık teminat oalrak kullanılamıyor. Aracı kurumun risk ialarak sana kıyak geçmiş. :D
erken tepmeye başladı....
o yüzden en dipten kapatmaz diyordum şimdi vazgeçtim..
uyumsuzluk tepkisini son bir saat yapar diye düşünüyordum...
erken başladı..şimdi bu uyumsuzluk tepkisini yapıp kapanışa aşagıda dönebilir...
kapanış ortada yani.. diptete olabilir artık....çok yukardada
[quote=mbm;60587]erken tepmeye başladı....
o yüzden en dipten kapatmaz diyordum şimdi vazgeçtim..
uyumsuzluk tepkisini son bir saat yapar diye düşünüyordum...
erken başladı..şimdi bu uyumsuzluk tepkisini yapıp kapanışa aşagıda dönebilir...
kapanış ortada yani.. diptete olabilir artık....[/quote]
valla ayni seyi dusunmusuz. yurtdisi hesabim olsa buradan acayip kisa girerdim....boks....
[QUOTE=caretta;60588]valla ayni seyi dusunmusuz. yurtdisi hesabim olsa burdan acayip kisa girerdim....boks....[/QUOTE]
yok sonradan ekledim... son cümleyi..
çok üstede olabilir çok alttada kapanış...
kapanışa dogru olsaydı tepip üstte kapatırdıda..
şimdi top ortada oldu kanımca..
ben olsaydım yeni işlem yapacaksam bu saatte burdan bulaşmazdım.... :)
öncesinden 9400 den kısa yapardım.. geçen yazmıştım..9400 altı saatlik sat diye..
[quote=mbm;60589]yok sonradan ekledim... son cümleyi..
çok üstede olabilir çok alttada kapanış...
kapanışa dogru olsaydı tepip üstte kapatırdıda..
şimdi top ortada oldu kanımca..
ben olsaydım yeni işlem yapacaksam bu saatte burdan bulaşmazdım.... :)
öncesinden 9400 den kısa yapardım.. geçen yazmıştım..9400 altı saatlik sat diye..[/quote]
yok, orasi oyle tabi, en basta zaten kisa yapardik ama buralarinin da hiz kazanmak icin yapilan bir geri cekilme oldugu acik.
hani farzedelim ki isimiz vardi, onceden bakamadik:..:, simdi tam zamani yeni kisa icin...
[QUOTE=jerfin;60585]heheheee iyi taktik:D
boş hesaba ex-api'den de alım yaparsın.. ama her dealer'a açık değildir o ekran.. benim bu yüzden başım çok büyük derde girmişti geçen sene:D
açığa satış ex-api den de yapılır..[/QUOTE]
benim kurum() yapmıodu. anca şef brokerdan yapıolardı.