ve AGAMI gomecek imam...mutlaka OFLU olmali....OFLU imamlar guzel gomerler....
Printable View
ve AGAMI gomecek imam...mutlaka OFLU olmali....OFLU imamlar guzel gomerler....
senetler yabancıdan türklere devredilmeden borsa düşmez..
[URL=http://img199.imageshack.us/i/abu.png/][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/8361/abu.png[/IMG][/URL]
[quote=QUEEN;139673]senetler yabancıdan türklere devredilmeden borsa düşmez..[/quote]
senetlerin yabancıda olduğuna aracı kurum dağılımına bakarakmı karar veriyorsunuz? sizce gercekten %66,49 u yabancıdamı?
[QUOTE=trader38580;139675]senetlerin yabancıda olduğuna aracı kurum dağılımına bakarakmı karar veriyorsunuz? sizce gercekten %66,49 u yabancıdamı?[/QUOTE]
[URL=http://img3.imageshack.us/i/takas.jpg/][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/1415/takas.jpg[/IMG][/URL]
Buradan takip ediyorm..raporlar gerçeği göstermetebilir..buraya bakarak karar almak yanlış olabilir..ayrıca kural budur..dipten alan yabacı..türklere devredecektir..borsada düzen budur..
biraz insede alsam diyen pek çok yatırımcı var..
slm[IMG]http://img44.imageshack.us/img44/1594/49168046.jpg[/IMG]
[quote=QUEEN;139676][URL="http://img3.imageshack.us/i/takas.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/1415/takas.jpg[/IMG][/URL]
Buradan takip ediyorm..raporlar gerçeği göstermetebilir..buraya bakarak karar almak yanlış olabilir..ayrıca kural budur..dipten alan yabacı..türklere devredecektir..borsada düzen budur..
biraz insede alsam diyen pek çok yatırımcı var..[/quote]
sn. queen
tartışmak için değilde, muhabbet olsun diye yazıyorum.
2008 temmuzda yabancı takas oranı 71,34 müş. endeksimiz ise 43200 ile tepedeymiş. sonrasında takas oranı ile endeks birlikte bi düşüş göstermiş. ama bu birlikte olmuş. yani yabancılar mal satmış sonra endeks düşmüş değil. yani bu pranı takip ederek bi cıkarım yapılamaz bence. bu oran düşünce endeksde zaten düşmüş olacak. ayrıca yabancılar elindeki malı bu fiyatlardan satacak diye bir mecburiyetde yok. adamların maliyeti cok aşağılarda. yani bu seviyelerden satışa geçip %10 luk bir düşüşde yeterli malı boşaltmış olacaklardır zaten. belkide yükselişde istediklerinin coğunu sattılar. bunu bilemeyiz. malların bir kısmıylada düşüşe oynayarak fiyatı aşağı cekmeye niyetlenebilirler.
[B]diğer bir ayrıntı[/B] ise, endeks bu yükselişle tüm düşüşün %65 ine yakınını geri aldı fakat yabancı takas oranı 72,63 den 62,1 e düşdükten sonra su anda 66,49 seviyesinde. yani yabancı takas oranı sadece %40 ına yakınını geri almış. kısaca yabancılar bu yükselişde endeksin yükselidiği oranda mal almamışlar. verdiğim oranlar matriksdeki yabtksoran a aittir. sizdeki oranlardada rakamlar değişmiş olsada geri alış oranı yaklaşık seviyede olacaktır sanıryorum.
ayrıca yabancı takas oranında gercek yabancının ne kadar olduğunu bilemeyiz. bilsek dahi yabancıların haklı cıkıp cıkmayacağını bilemeyiz. alıyolarsa almaya devam edeceklermi? satıyorlarsa satmaya devam edeceklermi? bunları bilemeyiz. uzun vadeli analiz edecek olsak bile bizler o kadar uzun vadeli bekleyebilecekmiyiz? bunu bilemeyiz.
[B]sözün özü:[/B] yabancı takas oranın bize geleceğe yönelik bir yol göstereceğine ben inanmıyorum. ancak bir yön gösterecekse sanırım yabancı büyük düşüşde sattığı malı geri almamışdır ve bu düşüşün devamının geleceğine inanmaktadır bana göre.
sadece fikir olsun diye yazdım. yanlış anlaşılmasın. ii geceler
[QUOTE=trader38580;139678]sn. queen
tartışmak için değilde, muhabbet olsun diye yazıyorum.
2008 temmuzda yabancı takas oranı 71,34 müş. endeksimiz ise 43200 ile tepedeymiş. sonrasında takas oranı ile endeks birlikte bi düşüş göstermiş. ama bu birlikte olmuş. yani yabancılar mal satmış sonra endeks düşmüş değil. yani bu pranı takip ederek bi cıkarım yapılamaz bence. bu oran düşünce endeksde zaten düşmüş olacak. ayrıca yabancılar elindeki malı bu fiyatlardan satacak diye bir mecburiyetde yok. adamların maliyeti cok aşağılarda. yani bu seviyelerden satışa geçip %10 luk bir düşüşde yeterli malı boşaltmış olacaklardır zaten. belkide yükselişde istediklerinin coğunu sattılar. bunu bilemeyiz. malların bir kısmıylada düşüşe oynayarak fiyatı aşağı cekmeye niyetlenebilirler.
[B]diğer bir ayrıntı[/B] ise, endeks bu yükselişle tüm düşüşün %65 ine yakınını geri aldı fakat yabancı takas oranı 72,63 den 62,1 e düşdükten sonra su anda 66,49 seviyesinde. yani yabancı takas oranı sadece %40 ına yakınını geri almış. kısaca yabancılar bu yükselişde endeksin yükselidiği oranda mal almamışlar. verdiğim oranlar matriksdeki yabtksoran a aittir. sizdeki oranlardada rakamlar değişmiş olsada geri alış oranı yaklaşık seviyede olacaktır sanıryorum.
[B]sözün özü:[/B] yabancı takas oranın bize geleceğe yönelik bir yol göstereceğine ben inanmıyorum. ancak bir yön gösterecekse sanırım yabancı büyük düşüşde sattığı malı geri almamışdır ve bu düşüşün devamının geleceğine inanmaktadır bana göre.
sadece fikir olsun diye yazdım. yanlış anlaşılmasın. ii geceler[/QUOTE]
tamamen katılıyorum..bu raporlara göre analiz yapmak doğru değildir..ben farklı bir durumdan..borsa işleyiş mekanizmasından bahsetmiştim..
sevgili trader38580...
guzel bi konuyu islemissiniz....
yabanci yuzde 72 takastan yuzde 62 takasa inerken...cok buyuk para kazandi...ustten verip alttan alip tekrar ustten vererek...
BORSADA DUSUSTE DE BU YOLLA KORKUNC KAZANIRSIN...ONUN UCUN DUSUYORLAR ZATEN....
BORSADA CIKIS YENI MUSTERININ GELMEDIGI YERDE BITER....sonra doner duserek icerideki mevcut musteriyi soyarsin....
takasin yuzde 72 den dususe basladigi an herkesin malda oldugu andi ve yeni musteri yoktu artik...aciga sata sata...alttan ala ala...tepkilerde yeniden mevcuda doseyerek...gene aciga sata sata inersin asagi...
simdi...
yuzde 62 den donup yuzde 66.5 e geldiler....borsa yuzde 65 geri alimini yaparken...takas ayni geri alimini yapamadi....bu musteri hacminde dususu gosterir....
yukaridaki gorusu....HEDGE FONLARIN oyun tarzlari destekler....
soyleki....
hedge fon bi mala dipten girmez....hedge fon...surunun olustugu ve hacmin guclu oldugu ve dibinden endeksten fazla cikmis mallara girer...YANI EN COK CIKANA...
CUNKI...
bu en cok cikandaki suru mal her hafta ciktigi ucun...SATISTAN KULLUYEN VAZGECMISTIR...
hedge fon gelir....o mali inanilmaz hacimle alir ve fiyati yuzde 10 kaldirir....doner elindeki aldigini geri gomer onun 4 kati kadarda odunc mali gomer....ve mali yuzde 25 ila yuzde 40 gocertir...aciga sattigini dipten alir PARAYI ALIR MALI BIRAKIR GIDER....
bu yuzden....emerging marketlerin en cok cikan borsasi....IMKB hedge fon avidir...
ve bu yuzden....AGAM OLECEK DIYE INLIYORUM....5 GUNDUR....
VE DURMUS CIKISI diye adlandirilan...48 000 den 58 000 e olaninda....hedge girmistir umuyorum....
OFLU HOCA YOLDA YANI....
yarin olmasi gereken sudur....
spot 30 56 300 de....bunu 53 300 e indirmesi....yuzde 5 dusus....
100 endeks....44 300 de bunu 42 400 e indirmesi....yuzde 4.2 dusus....
vob da makasi ne yonde kullanir bilinmez...arti kullanirsa vob 53 800 E KONAR....
BEKLENTIM BU YARINA....
syn abka geçenlerde sistemin matriks sahibi olmadan sesli uyarı vermesini sağlamanın mümkün olup olmadığını sormuştu. sankonun tradexpress programını kurcalarken izle ve uyar menüsünde -videoda anlatılana göre- böyle bir özelliğinin olduğu söyleniyor hatta formüle göre alımsatım da yapılabiliyormuş bu özelliği kullanan arkadaşlar varsa ayrıntıları bizimle paylaşabilirmi?
[url]http://www.tradexpressplatform.com/[/url]
[B]Günaydın,
[U]17 Ağustos Pazartesi [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
EUR Dış Ticaret Dengesi (Haz) 12:00 €1,9Mlyr Düşük
[B]USD Empire İmalat Endeksi (Ağu) 15:30 2,2 -0,55 Yüksek[/B]
[B] USD Net Uzun Vadeli Sermaye Hareketi (Haz) 16:00 $17,5Mlyr -$19,8Mlyr Yüksek
USD Toplam Net Sermaye Hareketi (Haz) 16:00 -$66,6Mlyr Yüksek
USD NAHB Konut Piyasası Endeksi (Ağu) 20:00 18 17 Yüksek [/B]
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Mayıs İşsizlik Oranı(TÜİK) (10:00)
Temmuz TÜİK/TCMB Tüketici Güven Endeksi (10:00)
[B][U]Cuma IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U]
IMKB:[COLOR="Red"]9291[/COLOR]
VOB: 9242
Bol Kazançlar..[/B]
jani..uyan ortalık kan kırmızı..kana bulamışsın her yanı..tebrik ederim..ısrarla savundun..
EKONOMI YONETIMININ, 1.5 YILDAN BU YANA AYAK DIRETEN IMF’YLE ANLASMA KONUSUNDA ESKISI KADAR ISTEGI KALMADI - STAR
STAR GAZETESININ HABERINE GORE; EKONOMI YONETIMININ, 1.5 YILDAN BU
YANA AYAK DIRETEN IMF’YLE ANLASMA KONUSUNDA ESKISI KADAR ISTEGI
KALMADI. EYLULE KADAR ANLASMA YAPILMAZSA STAND-BY’IN ZOR OLACAGI
BELIRTILDI..
GAZETENIN INTERNET SITESINDE KONUYLA ILGILI OLARAK BUGUN YAYINLANAN
HABER ASAGIDA BULUNUYOR:
" YERLI VE YABANCI BIRCOK YATIRIMCININ GOZU TURKIYE ILE IMF ARASINDA IMZALANACAK
STAND-BY ANLASMASI ILE ILGILI GELISMELERDE. YILAN HIKAYESINE DONEN IMF
ANLASMASINDA SOMUT BIR GELISME YOK. HALEN GORUSMELER TEDBIRLER UZERINDE DEVAM
EDIYOR. ANCAK, EKONOMI YONETIMININ VE HUKUMETIN IMF ILE YAPILAN ANLASMA
KONUSUNDA ESKISI KADAR ISTEGI DE KALMADI. OZELLIKLE IMF’NIN TURKIYE’YE YONELIK
TAVRI, EKONOMI YONETIMINDE RAHATSIZLIK YARATTI. TUM DUNYADA IMF’NIN
POLITIKALARI TARTISILIRKEN, TURKIYE’NIN IMF ILE STAND-BY ANLASMASI YAPTIGINI
HATIRLATAN EKONOMI BUROKRATLARI, "TURK EKONOMISI BIR BUCUK YILDIR IMF’SIZ IDARE
EDILIYOR. USTELIK EN ZORLU DONEMDE YANIMIZDA IMF YOKTU" DEGERLENDIRMESINI
YAPIYORLAR. EKONOMI YONETIMI, KURESEL KRIZIN ARDINDAN IMF’NIN TURKIYE TAVRININ
DA DEGISTIGINI IFADE EDIYORLAR. BU NEDENLE, YILIN SON CEYREGINE KADAR IMF ILE
BIR ANLASMA YAPILMAZSA, STAND-BY ANLASMASININ YAPILMASI BIRAZ ZOR GORULUYOR.
AY BASINDA DUZENLENEN HAZINE IHALELERINE GELEN YUKSEK TALEP VE GOSTERGE TAHVIL
FAIZLERININ TARIHI DUSUK SEVIYELERE GERILEMESI EKONOMISTLER ARASINDA
TURKIYE’NIN IMF ILE KREDI ANLASMASINA IHTIYACI OLUP OLMADIGI YONUNDE SORULARA
YOL ACMISTI.
GECEN HAFTA DA IMF TURKIYE TEMSILCISI HOSSEIN SAMIEI, HAZINE
IHALELERINE GELEN YUKSEK TALEBIN IMF ILE KREDI ANLASMASI IHTIMALINI AZALTIP
AZALTMADIGI SORUSUNA "ACIKCA, TALEP KUVVETLI OLDUGU SURECE... IMF DE DAHIL
OLMAK UZERE DIGER KAYNAKLARDAN FINANSMAN IHTIYACI DAHA AZ OLACAKTIR" CEVABINI
VERMISTI.
-MATRIKS-
göçertme..kan ..intikam..
günaydın,kolay gelsin !
Şortalığı kan götürsün 1 milyon çiçek açsın..dün zıpkınla tam 6 kallavi balık indirdim..mesaj 6000 puan :) bol kazançlar
longladık. bakalım neler olacak
günaydın
54700 kısalar kapandı....yeni kısa için bekler..fiyat -ortalama farkı 1.400 puan oldu..bunun dengelenmesi lazım ,kanımca.....o sebeple kapandım..
54650 destek var.Altında 54421
[QUOTE=QUEEN;139673]senetler yabancıdan türklere devredilmeden borsa düşmez..[/QUOTE]
[QUOTE=trader38580;139675]senetlerin yabancıda olduğuna aracı kurum dağılımına bakarakmı karar veriyorsunuz? sizce gercekten %66,49 u yabancıdamı?[/QUOTE]
Bence bizim borsada yabancı falan yok, hepsi bıyıklı :D
stop.flat
yorum yok, short devam...
[quote=QUEEN;139689]jani..uyan ortalık kan kırmızı..kana bulamışsın her yanı..tebrik ederim..ısrarla savundun..[/quote]
ha ha ha...zevkti asil kiralicem...hizmentinizde guzu....
[quote=enorton;139696]Bence bizim borsada yabancı falan yok, hepsi bıyıklı :D[/quote]
Nerden biliyorsunuz? Berber misiniz?.brv.kom:..:
Günaydın herkese ortalık kan kırmızı olmuş, flat devam ediyorum Larossian Kocaoğlanın son durumu flat mı?
55.500 e kadar tepki beklerim..oradan tekrara aşşağı..
bende flat bakıyrm..ağlamak istiyorm.
fdj 9180 lere kadar potansiyel var..
ykarı yapacaklar bunlar biraz. Dow çöküyor spot direniyor, dow accık artsa bunlar 55 56 arasına yerleşir
[quote=jani;139685]yarin olmasi gereken sudur....
spot 30 56 300 de....bunu 53 300 e indirmesi....yuzde 5 dusus....
100 endeks....44 300 de bunu 42 400 e indirmesi....yuzde 4.2 dusus....
vob da makasi ne yonde kullanir bilinmez...arti kullanirsa vob 53 800 E KONAR....
BEKLENTIM BU YARINA....[/quote].
denge burada....burasi tutarsa....58 300 shortlarimi kaparim...5000 puana denk geliyor.....
indikator su....garan ve amiral...5 li kademelerden 2 li kademelere gelirse....shortlari kapamam....o zaman hedef 46 000 dir vob da....12 000 puan yani.....
[quote=QUEEN;139704]fdj 9180 lere kadar potansiyel var..[/quote]
Benim icin göstergelerim 9150 der
[B]Bu arada GÜNAYDIN BOL KAZANCLAR [/B]
tepkilerde 1000 puan oluyo..maşalllah..
050 long
[quote=Larossıan;139695]54650 destek var.Altında 54421[/quote]
Sn Larossian'ın yazdığı 54650 destek calıştı şimdilik
Kocaoğlan ne alemde acaba
yine aynı film mi oynıycak...buralardan al veriyo..
henüz 5 dk lık periyottan bile al gelmiş değil bende..
5/120 dk arası tüm periyotlar satışta..
günlük grafikteki güç kaybı devam etsede halen + durumda..